Reçeteye OLMAYAN bir ilaç yazmışken, reçete geçersiz olmaz mı diyorsunuz.
Ayrıca ilk defa acile gidip de ilaç almadım. Benim babam emekli, hiçbir zaman eczaneye beş kuruş para ödemedim ben
Haftalardır demişsiniz bir mesajınızda bir mesajınızda da 3 gündür demişsiniz her neyse; öksürük gibi bir şikayetle acile gitmeye zaten hakkınız yok ki ? Sınavlarınızın olması belki de her gün ölen/sakat kalan insanları gören acil doktorunun umrunda olmaz inanın.Perşembe akşamı başladı öksürüğüm.
Cuma günü de tatilken nasıl doktora gidebilirdim. Benim akıl edemediğim bir çözümünüz var mı ?
evet reçetede sadece tanıyı yazıp hiç bir ilaç yazmasa da olur.zaten eczacılık da budur.raftan ilacı alıp hastaya vermek değil.
Gecmis olsunDefalarca anlattım.
Uyutmuyor. Öksürük 3 gündür uyutmuyor. yorgun düşüp bir iki saat uyuyorum.
Ben son sınıf öğrencisiyim. Finallerim var kalma lüksüm de yok.
Ve ben astımımı atlattığımdan beri bitmeyen bir ökdürüğüm var. böyle üşüttüğüm zamanlarda da iyice beter oluyor.
Haftalardır demişsiniz bir mesajınızda bir mesajınızda da 3 gündür demişsiniz her neyse; öksürük gibi bir şikayetle acile gitmeye zaten hakkınız yok ki ? Sınavlarınızın olması belki de her gün ölen/sakat kalan insanları gören acil doktorunun umrunda olmaz inanın.
Bahaneleriniz gerçekten çok komik.
Siz kendi açınızdan haklısınız. Ancak o doktorun gördüğü tek acil hastası siz değilsiniz. Acile o kadar komik nedenlerle geliyorlar ki, acilde nöbet tutan hekimlerin çoğu artık bu gibi vakalardan bıkmış durumda, siz de kurunun yanında yanan yaşsınız. Doktorun tek tek her birinin niye acile geldiğini bilme lüksü yok.Defalarca anlattım.
Uyutmuyor. Öksürük 3 gündür uyutmuyor. yorgun düşüp bir iki saat uyuyorum.
Ben son sınıf öğrencisiyim. Finallerim var kalma lüksüm de yok.
Ve ben astımımı atlattığımdan beri bitmeyen bir ökdürüğüm var. böyle üşüttüğüm zamanlarda da iyice beter oluyor.
ben ve arkadaşım kanadaya yaz stajına gittik ve arkadaşım renal kolik (böbrek taşı) ile 5 saate yakın kıvrandı.bize dedikleri 1 tane kalp krizi vardı onunla uğraştık.acı bile tek başına acilllik sebep değildir.aciller hasta yarına kadar ölmesin diye vardır.şuraya da sağlık bakanlığının acil hasta tanımını koyayım.dursun belki feyz alan olur
"24 ya da en geç 48 saat içerisinde müdahale edilmediğinde organ,uzuv ya da can kaybıyla sonuçlanabilecek hastalıklar"
Buna katiliyorum, maalesef ki su an eczacilik bakkalliktan ote bir is degil. Konu sahibi size diyecegim sey de şu Gittiginiz eczaninin size kreval forte surubu verip daha sonra da kendisi doktora gidip tableti surup olarak duzelttirmesi gerekirdi. Biraz iskembeden atmis eczaci, eger size recete gecersiz dediyse. Ayrica sizin tablet yerine surup vermeyi akil edemeyen eczaciniz baska zamanlarda bir cok ilacin muadilini vermeyi biliyordur kesin ama.
şurup vermeyi akıl etti. Ama reçete geçersiz diyip parasını aldı. Doktora götürmekten falan bahsetmedi.
Sizi kandirdigini dusunuyorum, cunku ben de doktorum ayni sekilde basit hatalarda eczacilar her nerdeysek bizi bulup recete uzerinde duzeltme yaptiriyorlar. Hadi hic olmadi eczacinin sunu demesi gerekirdi" boyle bir ilac yokdoktorunuz yanlis yazmis gidip duzelttirin". Dalginlikla ssurup yerine tablet yazmis olabilir cunku acil recetelerinde surubun yeri tablete gore cok cok azdir..
Siz kendi açınızdan haklısınız. Ancak o doktorun gördüğü tek acil hastası siz değilsiniz. Acile o kadar komik nedenlerle geliyorlar ki, acilde nöbet tutan hekimlerin çoğu artık bu gibi vakalardan bıkmış durumda, siz de kurunun yanında yanan yaşsınız. Doktorun tek tek her birinin niye acile geldiğini bilme lüksü yok.
Benim babamın nöbetlerine gece 2de "üç gündür başım ağrıyor" diye gelen de oldu, "geçen hafta düştüm, bileğim hala şiş" diye gelen de.
Ve maalesef bizde "daha tenha olur", "hemen alır", "gündüz kim gidecek şimdi" diye en ufak şeye acile koşuyor herkes.
Haklısınız yanlış anlamışım haftalarca yazmamışsınız ama yine de acil bir hastanın zamanını gasp etmeye ne olursa olsun hakkınız yok.Ben saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum, ki öyle bile olsa kolaya kaçmak için başkalarının hakkını hiçe saymaktan iyidir brnim yaptığım ( :
Ben de size anlatamıyorum; sizin öksürük gibi basit ve komik bir nedenle, acil müdahale edilmezse uzvunu/yetisini/hayatını kaybedecek insanların hakkını çalmaya sınavlarınız olsa da da hakkınız yok. Pazar günü değil pazartesi günü gitseydiniz doktora sanıyorum ki sakat kalmaz veya ölmezdiniz.Anlatamıyorum dimi :)
Bu üç gün tatildi diyorum. Nasıl polikliniğe gideyim?
Ayrıca poliklinik benim için daha kolay. İnternetten randevumu alıyorum. 10 dakika bile sıra beklemeden doktora görünüyorum.
sizce hiç sıra beklemeden polikliniğe gitmek varken, acilde sıra beklemek mi kolaylık ?
Ben de size anlatamıyorum; sizin öksürük gibi basit ve komik bir nedenle, acil müdahale edilmezse uzvunu/yetisini/hayatını kaybedecek insanların hakkını çalmaya sınavlarınız olsa da da hakkınız yok. Pazar günü değil pazartesi günü gitseydiniz doktora sanıyorum ki sakat kalmaz veya ölmezdiniz.
ilacın ismi ne sakıncası yoksa yazar mısınızBugün acile gittim.
Giderken demir hapımı da götürdüm. (çünkü doktorum hapı verirken boğazını tahriş edebilir demişti)
Doktor bu hap boğazını tahriş edebilir demişti, o yüzden böyle öksürüyor olabilir miyim dedim, hapa bakmadı bile, "ne diyorsun ya boğazı niye tahriş etsin" dedi bana.
Orda bi gıcık oldum. Ama şikayet etmek istememin sebebi bu değil.
Surat beş karış, öfleye pöfleye ilaç yazdı bana.
Acil olduğu için e-reçete de yok, eski usül reçete var.
Eczaneye gittim, doktor bana hap yazmış. Ama eczacı böyle bir hap yok, şurup var dedi.
Doktor ilacı yanlış yazdığı içinde reçete geçersiz sayıldı. Ücretini ödedim.
Doktorun o ters tavırlarını görmeseydim şikayet etmezdim belki
Ama daha bakmadan ilacın boğazımı tahriş etmeyeceğini bilecek kadar ilaçlar hakkında bilgili! bir doktorun yazdığı ilacın olup olmadığını bilmiyor olmasını kabul edemem.
Şikayet etsem bir işe yarar mı ki?
ilacın ismi ne sakıncası yoksa yazar mısınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?