Bu Doktoru Şikayet Etsem Ne Olur ?

Canim hastahane de calisiyorum acil dr lugu inanilmaz zir bir is ve cok agir vakalar oluyor gercekten dr larin sinirleri de harap oluyor her meslekte cok bunalip vatandasa patladigimiz anlar olabiliyor.Sonuc alir miyim soruna cevap istersen kesinlikle sonuc alirsin bimere yapilan sikayetler once sabime oradan direkt bakanliga gidiyor hatta yakinda seni arayabilirler detay almak icin.Ilk sikayette uyari aliyorlar.Sahsi fikrimi sorarsan biraz daha empati kurarak yaklasman.Gecmis olsun.

Ben keyfiniz için gittiniz ve doktorların isi hasta bakmamak mi yazmisim acaba? Tepkinize karsilik bir şey bulamadim yorumumda. ayrıca tepkinizi gerekli mercileri arayarak gösterebilirsiniz burada fikrini belirten birine göstermek yerine!

Tavrını haklı bulmadım tabi Sadece nedeni bu olabilir...Dediğiniz gibi gerekli birime git dese olurdu ama bence yine suçlu olurdu. Bir ilaç yazmaya usendi vs denirdi:)

Sistem böyle ne yazıkki bir hafta geç randevuların suçlusu da doktorlar değil.. Ama bir hafta geç randevu var diye acile gittigimizde de kaos yaratiyoruz.. Yani iki taraf içinde zor bu sistem... İki taraf da kendi acisindan haklı..

Böyle şeyler için acili meşgul etmemek gerekir dediğiniz için durumumu anlattım sadece.
Yani demek istedim ki, ben önemli görmüşüm ki gitmişim, doktorda ona göre davranmalıydı. Doktorun davranışının haklı yanı yok demek istedim.
Size karşı bir tepki de yoktu ki zaten yorumumda.

Canim acile acil durumlar icin gidilir sen poliklinik hastasi gibi duruyorsun acili gereksiz.mesgul ediyorsun. Bu yuzden oyle davranmis olabilir. Ki hapinda bogazi tahris edip oksuruk yapma gibi bi durum cok nadirdir o yuzden onemsememistir diye dusunuyorum..

hapi olmayip surubu olan ilac nedir ?

Bu tür şikayetler çogunlukla doktora iletilmez bile.. ama siz yine de şikayet edin içiniz rahat etsin. Bu tür şikayetler için aile hekimlerine gitmek daha sağlıklı bence çünkü onlar hastaya daha fazla zaman ayırabiliyorlar.. bir de sadece şurup olan o ilacın adı nedir çok özel değilse?

İşi zordur anlarım.
Ki zaten ilaç da sorun olmasaydı "bana ters davrandı" diye şikayet etmezdim anlayış gösterebilidim.
Ama işi ne kadar yoğun olsa da bi doktor yanlış ilaç yazmamalı. benim şikayetim bu

şikayet olsan ne olur bılıyor musun? süper olur, yapmalısın.. sen yapmıyorsun,
ben yapmıyorum, o yapmıyor.. sonra boyleleri yüüznden birçok insanın canı yanıyor..

yok suçlu doktorlar demiyorum demek istediğim bazen mecbur kalınabiliyor. ben hiç acile gitmem mesela. ama randevu yoksa rahatsızlıkta huzur vermiyorsa gidilebilir. ama adet sancısına bile acile koşanların kabağı başkasının başına patlıyor maalesef. kibarca ya bakar yada bakmayacağını belirtir. her hastaya aynı muamele yapılıyor

öncelikle ilacın formunu yanlış yazdığı için değil yeşil alan reçetesi olduğu için yani acile gidip de acil olmayan hasta olduğunuz için ödediniz.eczacı size yanlış aksettirmiş.reçetenin geçersiz olması için sadece tanının olmaması gerekir
ayrıca adam gibi bir devlet olsak sizin o şikayetle acil serviste doktoru göremeden geri çevrilmeniz gerekirdi.ama eğer şikayet etmek istiyorsanız ki tam olarak neyi şikayet edeceksiniz bilmiyorum.bimer,184 ya da başbakanlık olabilir.ölümle,dayakla,siyasi tanıdıklarla ilgili hemen her gün tehdit/şikayet alan doktorların pek umursayacağını sanmıyorum

Daha önce de yazmıştım şimdi de yazayım.
Cuma günü tatil olmasaydı zaten gidecektim polikliniğe.
ama benim de sınavlarım var. günlerdir ben de acile gidilecek bir hastalık değil diye bekliyorum.
ama sınavlarım da benim için önemli, gitmem gerekirdi.

Kreval Forte diye bir öksürük şurubu

Yazılmış yanlış bir ilaç yok ki. Şurup yerine tablet yazılmışsa bile eczacılar doğru ilacı verip daha sonra doktora reçeteyi düzelttiriyorlar. Belki de eczacı elinde o ilaç olmadığı için yalan söylemiş olabilir.

Bogazin agridigi icin acile mi gittin anlmadim valla

Eger oyleyse dr az bile yapmis, ben olsam kovardim

(Yasal olarak doktorun boyle bir hakki yok ,ne yazikki)

Reçeteye OLMAYAN bir ilaç yazmışken, reçete geçersiz olmaz mı diyorsunuz.
Ayrıca ilk defa acile gidip de ilaç almadım. Benim babam emekli, hiçbir zaman eczaneye beş kuruş para ödemedim ben

En az üç gündür öksürüğünüz var ve 3 gün boyunca doktora gitmek yerine acile gitmişsiniz
Acilin anlamını biliyorsunuz değil mi ? Acile öksürük içib gidilmez, gerçekten acil olan hastaların hakkını yiyorsunuz resmen.O doktor size bakmak zorunda bile değil, yanlış ilaç vermesi-eğer söylediğiniz doğruysa- tabi ki yanlış, ama adam kimbilir kaç saattir uykusuz öksürük gibi komik bir nedenle acile gelirseniz sinirlenmesi gayet doğal.Lütfen bundan sonra 'kronik' durumlar için acile gitmeyin, eğer ileride umarım olmaz ama acil bir müdahaleyr ihtiyacınız olursa ve öksürüğe bakan doktor yüzünden müdahaleye geç kalırlarsa 'mağduriyetiniz' çok daha büyük olur.

O ilaç zaten yok. internetten de araştırdım.

Yanlış ilaç kısmında haklısınız ancak "üç gündür öksürüyorum" diye pazar günü acile gidince çoğu doktor huysuzlanıyor. Bizde toplum olarak maalesef "acil servis" kavramı pek yok.

Perşembe akşamı başladı öksürüğüm.
Cuma günü de tatilken nasıl doktora gidebilirdim. Benim akıl edemediğim bir çözümünüz var mı ?

Reçeteye OLMAYAN bir ilaç yazmışken, reçete geçersiz olmaz mı diyorsunuz.
Ayrıca ilk defa acile gidip de ilaç almadım. Benim babam emekli, hiçbir zaman eczaneye beş kuruş para ödemedim ben

evet reçetede sadece tanıyı yazıp hiç bir ilaç yazmasa da olur.zaten eczacılık da budur.raftan ilacı alıp hastaya vermek değil.

Bogazin agridigi icin acile mi gittin anlmadim valla

Eger oyleyse dr az bile yapmis, ben olsam kovardim

(Yasal olarak doktorun boyle bir hakki yok ,ne yazikki)

Defalarca anlattım.
Uyutmuyor. Öksürük 3 gündür uyutmuyor. yorgun düşüp bir iki saat uyuyorum.
Ben son sınıf öğrencisiyim. Finallerim var kalma lüksüm de yok.
Ve ben astımımı atlattığımdan beri bitmeyen bir ökdürüğüm var. böyle üşüttüğüm zamanlarda da iyice beter oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…