Bu dönemde annem yanimda olsun isterdim:(((((

Beklentiye girmeyin işte

Kv ile ilgili sorunlar da burdan çıkıyor esasen birey olamıyoruz hep aileler ile bağlıyız

Size değil yanlış anlamayın genel konulara diyorum erkek kadın fark etmiyor

Ayakları üzerinde durmalı sonra evlenmeliyiz ama biz hala annemizin kuzusu modundayız erkekler Evlenince daha ana kuzusu oluyor mesela
Benim esim normal derecede ya. Annesini atmaz ama benide atmaz. Yani bugun bunlari anlattim baya kizdim ona. Hamileyim diye bisey demedi :) genel sorun bu evet. Ama annelerde kizlarini birakamiyor bundanda kaynaklaniyor. Ben annemden uzagim bu uzuyor fakat surekli ic ice oldugum kvde de surekli kizini kayirinca sinirleniyorim. Bu aslinda ayaklarimiz uzerinde duramamak degil.

Merhaba arkadaslar suanda 1 aylik hamileyim. Ailemden uzak bir memlekette yasiyorum ve esimin akrabalarindan baskasini tanimiyorum. Hamilelik doneminde alinganlik oluyormus bende zaten vardi simdi bide hamile olunca dahada alingan oldum sanirim. Bugun kv ye gittik evli gorumcemle onunda 1 kizi var. Hamileyim diye kvde bir is yaptrnadi saolsun. Normaldede yaptrmaz pek zaten. Gidince oglen biseyler yapdi meyve filan verdi. Aksam icinde benim en sevdigim yemegi yapdi. Gorumcemin esi gelmek istemedi aksam o yuzden onu eve goturmemiz gerekdi (evlerimiz yakin gorumcemle). Kvdede o zaman yemeklerinizi size vereyim dedi. Birlikde yapdigimiz sarmalarin hepsini kizina doldurdu buyuk tabaga yarin is yaparda yemek yapamaz ben biliyorum dedi bol bol koydu. Bana gelince inanin icine 4 dolma anca sigacak kadr bi tabak cikardi ve kucuk gorumcem anne evranosa buyugunu ver o seviyor dedi. Kv dede yok yok sen yarin yersin dedi. Bende yok ben yemem dedim.Sonra buyk gorumcem bekar oda cok iyidir. Geldi zorla biraz daha koydurdu. Cok zoruma gitti hamilelikden mi bilmiyorum ama sonucda birlikde yapdik ve beni yok sayiyor resmen. Kizlar gercekden insanin annesi gibi yok. Anneden baskasi dusunmuyor sizi. Bu arada kvdem teyzem oluyor. Teyze olsa bile dusunmuyorUzaga evlenenler iyi dusunsun. Esim cok iyi cok mutluyum. Ama ama ama iste. Beni dusunen annemle sogan ekmek yerim daha mutlu olurum

7 aylik hamileyim, yabanci bir ulkedeyim gorev geregi, yanimda 6 yasinda bir de cocuk var.
fazla nazli olmamanizi oneririm, henuz 4 haftalik bir hamilelikte daha hicbir belirti yasamiyorsunuz bile...
ilerleyen gunlerde yalanci coban hikayesine doner isiniz, bir sikintiniz bile olsa cevrenizdekiler naz niyaz olarak yorumlar.

Daha hamileliğin başında hamilelik psikolojik bürünmüşsünüzki bu biraz imkansız tıbben...sizinki hormonel değil,psikolojik ve bence önceden de olan bir huzursuzluk...

7 aylik hamileyim, yabanci bir ulkedeyim gorev geregi, yanimda 6 yasinda bir de cocuk var.
fazla nazli olmamanizi oneririm, henuz 4 haftalik bir hamilelikte daha hicbir belirti yasamiyorsunuz bile...
ilerleyen gunlerde yalanci coban hikayesine doner isiniz, bir sikintiniz bile olsa cevrenizdekiler naz niyaz olarak yorumlar.
Massallah size tebrik ederim. Benimde sizin gibi tanidiklarim var. Sizinki ayri bir fedakarlik:)

Daha hamileliğin başında hamilelik psikolojik bürünmüşsünüzki bu biraz imkansız tıbben...sizinki hormonel değil,psikolojik ve bence önceden de olan bir huzursuzluk...
Evet olabilir:) ama hamilelik dusuncesinede alisamadim biraz. Hala kucukmusum gibi geliyor

Massallah size tebrik ederim. Benimde sizin gibi tanidiklarim var. Sizinki ayri bir fedakarlik:)

benden de size masallah, elestiriye acik oldugunuz icin :)))
sabir en guzel meyvedir, agacinin rahiyasi daim olur.
bu ve bundan sonraki surecte kokleriniz anneniz olsa da, dallariniz esinizdir. ona tutunmayi ogrenin.
yolunuz acik, yavrunuzun selameti baki olsun.

benden de size masallah, elestiriye acik oldugunuz icin :)))
sabir en guzel meyvedir, agacinin rahiyasi daim olur.
bu ve bundan sonraki surecte kokleriniz anneniz olsa da, dallariniz esinizdir. ona tutunmayi ogrenin.
yolunuz acik, yavrunuzun selameti baki olsun.
Yurtdisi ve gorev deyince yakin hussettim sizi. Uslubunuzda cok hos :) zaten nazli biriyimdir bunu bildigim icn kabul ettim :) annem nazli buyuttu. Esimde saolsun her turlu nazimi niyazimi ceker. Ama tabi kv oyle olmuyor normal olarak:)

Yurtdisi ve gorev deyince yakin hussettim sizi. Uslubunuzda cok hos :) zaten nazli biriyimdir bunu bildigim icn kabul ettim :) annem nazli buyuttu. Esimde saolsun her turlu nazimi niyazimi ceker. Ama tabi kv oyle olmuyor normal olarak:)

surec uzun ve inanin cok zorlu anlari da olacak; simdiden yapmaniz gereken tek sey ruhen ve bedenen kendinizi surece hazirlamak. ne kadar anne odakli olursaniz bu surecte yahut kayyum valide, esiniz ile paylasiminiz azalir. gerektiginde yardim isteyeceginiz kisi esiniz olursa, inanin dunyanin en guzel paylasimlarina vakif olursunuz. tabii bunun icin nazin olcusunu yerinde tutmak ve dogru yerde dogru seyi istemeyi ogrenmek gerek.

iyi geceler dilerim :)

Hem hamilesin hem aileden uzak.. İnsanda daha bir burukluk olur tabi.. Anne desen de eşinin annesi el işte, öz annen gibi olur mu?

Bide teyzem lafini duyunca sasirdim.
Ben olsam alinirdim.
Madem bu kadar iyi seyler yaptin devamini getir demi sonunda da sıvamış ama kaynanan.

Şu adamlar icin aileden uzaklara gidenleri de anlamiyorum. Hangi mantikla yapiyorsunuz. Hayat cok kisa ailenin yanindan kalk git taa uzaga.

surec uzun ve inanin cok zorlu anlari da olacak; simdiden yapmaniz gereken tek sey ruhen ve bedenen kendinizi surece hazirlamak. ne kadar anne odakli olursaniz bu surecte yahut kayyum valide, esiniz ile paylasiminiz azalir. gerektiginde yardim isteyeceginiz kisi esiniz olursa, inanin dunyanin en guzel paylasimlarina vakif olursunuz. tabii bunun icin nazin olcusunu yerinde tutmak ve dogru yerde dogru seyi istemeyi ogrenmek gerek.

iyi geceler dilerim :)
Haklisiniz. Fazla naz asik usandirir zaten :) esime guveniyorm bu konuda zaten sadece. Cok saolun .sizede iyi geceler :)

Bide teyzem lafini duyunca sasirdim.
Ben olsam alinirdim.
Madem bu kadar iyi seyler yaptin devamini getir demi sonunda da sıvamış ama kaynanan.

Şu adamlar icin aileden uzaklara gidenleri de anlamiyorum. Hangi mantikla yapiyorsunuz. Hayat cok kisa ailenin yanindan kalk git taa uzaga.
Ya yine olsa yine gelirim:) esimi cok seviyorum. 2 yildir evliyiz. 4 yilda oncesi var. Esim cok cok iyi bir insan maasallah. Cok anlayisli kibar bana cok asik. Benimde tek mutsuz oldugum olay ailemin uzak olmasi. Keske yakin olabilsydim. Ama yakin olup esiyle mutsuz olanlarda var.

Ya yine olsa yine gelirim:) esimi cok seviyorum. 2 yildir evliyiz. 4 yilda oncesi var. Esim cok cok iyi bir insan maasallah. Cok anlayisli kibar bana cok asik. Benimde tek mutsuz oldugum olay ailemin uzak olmasi. Keske yakin olabilsydim. Ama yakin olup esiyle mutsuz olanlarda var.
teyzenin ogluyla evlisin oda ailen;) onun annesıde ailen. benim teyzem anne yarımdır mesela

Valla esini tercih edip gittiğine gore aileni birakabiliyorsun.
Ben ailemi bir adam için birakmam uzaklarda. Anne baba gibi yar olmaz. Çok kaptirma kendini aşka.
Bir gün o aşık mukemmel dedigin adam sirtindan vurur hic anlayamazsin. Icini kararttim demi. Allah korusun tabi ama kendimi yerine koydum aileden uzak olmak uzdu beni.

Merhaba arkadaslar suanda 1 aylik hamileyim. Ailemden uzak bir memlekette yasiyorum ve esimin akrabalarindan baskasini tanimiyorum. Hamilelik doneminde alinganlik oluyormus bende zaten vardi simdi bide hamile olunca dahada alingan oldum sanirim. Bugun kv ye gittik evli gorumcemle onunda 1 kizi var. Hamileyim diye kvde bir is yaptrnadi saolsun. Normaldede yaptrmaz pek zaten. Gidince oglen biseyler yapdi meyve filan verdi. Aksam icinde benim en sevdigim yemegi yapdi. Gorumcemin esi gelmek istemedi aksam o yuzden onu eve goturmemiz gerekdi (evlerimiz yakin gorumcemle). Kvdede o zaman yemeklerinizi size vereyim dedi. Birlikde yapdigimiz sarmalarin hepsini kizina doldurdu buyuk tabaga yarin is yaparda yemek yapamaz ben biliyorum dedi bol bol koydu. Bana gelince inanin icine 4 dolma anca sigacak kadr bi tabak cikardi ve kucuk gorumcem anne evranosa buyugunu ver o seviyor dedi. Kv dede yok yok sen yarin yersin dedi. Bende yok ben yemem dedim.Sonra buyk gorumcem bekar oda cok iyidir. Geldi zorla biraz daha koydurdu. Cok zoruma gitti hamilelikden mi bilmiyorum ama sonucda birlikde yapdik ve beni yok sayiyor resmen. Kizlar gercekden insanin annesi gibi yok. Anneden baskasi dusunmuyor sizi. Bu arada kvdem teyzem oluyor. Teyze olsa bile dusunmuyorUzaga evlenenler iyi dusunsun. Esim cok iyi cok mutluyum. Ama ama ama iste. Beni dusunen annemle sogan ekmek yerim daha mutlu olurum

daha 1 aydan dünyayı kendine dar etmeye başlamışın maşallah
yedirmiş içirmiş işte daha ne yav

Haklisiniz. Ama kimsemde yok yanimda. Gercekden yalniz hissediyorum bu tur seyler olinca. Annenin onemini yanindayken anlayamiyormussun.
anneleri ölenler napsın?
ne annesi ne kayınvalidesi ne teyzesi olmayanlar napsın?
azıcık şükür etmeyi bilelim di mi?
böyle devam edersen şımarıklık olarak görülecek bu hareketlerin...

niye kimsen yokmus kvde dedigin öz teyze görümce dedigin öz kuzen daha ne olsun
Ya cok uzak buyuduk birbirimize ondan pek tanimiyorm hicbirini. Evlenince tanidim. Teyzem de beni yegeni gibi sevmez zaten. Saygi gosterir ama aevgisinden emin degilim :)))))

Çok ailecisin yahu,az biraz başını dışarı çıkar,kendine çevre edin.Sadece eşinin akrabalarıyla görüşmen çok sağlıklı değil.
Üstelik eşin kuzeninmiş zaten yani evlenirken bile aile dışına çıkmamışsın.
Herhalde aile apartmanında yaşıyorsundur,o yüzden komşun bile yoktur.
Bana çok boğucu geldi.Aile önemli ama arkadaş da önemli.Aileyle paylaşılan ayrı,arkadaşla ayrı.

Valla esini tercih edip gittiğine gore aileni birakabiliyorsun.
Ben ailemi bir adam için birakmam uzaklarda. Anne baba gibi yar olmaz. Çok kaptirma kendini aşka.
Bir gün o aşık mukemmel dedigin adam sirtindan vurur hic anlayamazsin. Icini kararttim demi. Allah kousun tabi ama kendimi yerine koydum aileden uzak olmak uzdu beni.
Valla kararttin :) yok ya elhamdullillah rabbime esim cok iyidir. Sadece askla bagli degilim ona o yuzdn bitmez insallah. Bu arada evlimisiniz :)

Back
X