Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ama 5 yıl sonra 400 bine ev bulabilecekler mi ?Bu hesabı daha önce de bir üye için yaptım, sizin şartlarınız için de yapayım.
300 binlik ev düşünüyorsunuz 100 bin cebinizde 200 bin kredi çekeceksiniz. Aylık ödemeler 5 bin lira olacak. Krediyi 5 yılda 307 bin olarak ödeyeceksiniz. Yani ev size 407 bin liraya mal olacak en iyi ihtimalle.
Aylık kirası 1000 lira olan bir eve çıktınız diyelim. Krediye ödeyeceğiniz 5 binin 1000 lirasını kiraya verdiniz, 4000 cebinizde kaldı, onu da yatırım yaptınız. Elinizde faizi hesaplanmamış 340 bin olur 5 yıl sonunda. Faizi de hesaplarsanız 400 bine yakın bir rakam çıkar.
Ama 5 yıl sonra 400 bine ev bulabilecekler mi ?
1,45 en düsük faiz orani. Bir yanlisiniz var. Tabi ozel bir projeden almiyorsaniz. İs konusunda esiniz hakli. Ben bu oranlardan krediye girmezdim ama illa alacaksaniz da issizlik sigortasi yaptirin.1.24 şu an konutta. Diğer türlü de her ay boşa para vereceğiz
Biz 5 gün önce ziraat bankasından çekecektik. Faiz oranı 1.28 di. Ama apartmanın asansör ve merdiven korkuluğu henüz yapılmadığı için kredi çıkmaz dedi müşteri temsilcisi. Dün baktım aynı bankaya, 1,45 olmuş faiz. Yükselmiş malesef. Ama biz mecbur çekeceğiz daire tamamlandığında.Geçen ay emlakçi ile ev bakarken 1.24olduğunu söyledi. Bir ayda değiştimi ya Allah allah
Bir günde değişebilir piyasayı takip etmiyorsunuz galibaGeçen ay emlakçi ile ev bakarken 1.24olduğunu söyledi. Bir ayda değiştimi ya Allah allah
Tek tek alintılayamadım kusura bakmayın
Evet faiz 1.45 olmuş şu an ben düştükten hesaplanmıştım çok üzgünüm. Bu şekilde eve girmek delilik. 1.28 bile yüksek geliyordu ama daha makuldu tabi keşke o zaman girseydik çok üzgünüm.
Aylik 5000 krediye ödemeyi planlamiştik kiraya çıkacağımız ev 1700den düşük olmayacak. Aradaki farki birikim yapıp sürekli takip etmek lazim piyasayı yapacak bişey yok. Çok teşekkür ederim herkese.
İhtiyac kredileri 1,70-1,80lerde. Bir de ustune vergiler var.(konut kredileri vergiden muaf)Bilmiyorum bankacılar daha iyi bilir gerçi ama..
İhtiyaç kredisi 60 ay vade ile parça parça çekilir mi ayrı bankalardan.
Faiz oranı 1.20 çünkü.
Sonuçta ayda 5bin ödeyecek gücünüz varsa gelir yüksek demektir.
Bankaya danışmak lazım..
Borçlanmadan ev sahibi olmak çok zor.
Gücü olan girsin diye düşünürüm ben normalde..
Ama gerçekten faizler düşsün diye beklemek de mantıklı.
İhtiyac kredileri 1,70-1,80lerde. Bir de ustune vergiler var.(konut kredileri vergiden muaf)
Allah Allah en uygun kredi sitesinden şimdi baktım ama 1.20 görünüyor..