Bu dönemde ev alinir mi?

Bizde krediye başvurduk. 1000 TL expertiz ödedik.2000 emlakçıya verdik. (5000 istedi vermedik, 2000 verdik, 40-50 bin ev sahibinin borcu var diye istediler vermedik tabiki)
Ev sahibinin haciz borcu geldi tapuya adam hacizi kapayana kadar işimiz uzadı. 1,45 faiz 1,65 oldu. İptal ettik şuanda 2bin kaporamızı alamıyoruz. 1000 expertizde gitti tabi kötü bir dönem. 10-15 günde faiz değişiyor arkadaşlar aman dikkat diyim.. Aylık ödememiz arttı durdu. Bu işe giridğimzde 1,28 di faiz, 1,45 oldu hadi alalımdedik kiradan kurtulalım. 1,65 oldu. Dün akşamda ev sahibi 1100 TL kiramızı 1300 çıkardı. Bir cenabetlik var bizde :halay:
Faiz 1.28 iken kredi çekmek için bankaya gitmiştik. Merdiven korkuluğu ve asansör henüz yapılmadığı için kredi çıkmaz, boş yere expertiz ücreti ödemeyin dediler. Çekemedik. Müteahhit yüzünden yaşadığımız zararın haddi hesabı yok. 2,5 yıl önce teslim edilmesi gerekiyordu. Allah yardımcımız olsun.

Para biriktirmeye başladık bakalım. Gerçi ne kadar biriktirsekte ev fiyatları da o hızda çıkacak :)
ya bizim ödemeler 3.100 falandı alcağımız evin aidatı 250 miş. 3100+250 dedik öderiz dedik (1,28 faizle)
3.300 lerde oldu 3300+250 öderiz dedik (1,45 lerde)
1,65 e çıktı 3.800+250 denk geldi.. EE deidk öderiz ama. İşten hiçmi kımıldamıycaz hiç mi hasta olmucaz.
Hiçmi gezmiycez. Yemiycez işmiycez. Öderdik o rakamı aslında, ama 6 yıl olunca insan başına ne gelecek bilemiyor.
Daha çocuk tedavimiz var. Belki olucak oda masraf. Gözümüz faizden dolayı korktu vazgeçmiş değiliz. Beklemedeyiz bakalım...:halay:İlla ki düşcek. Bizim bankacı yakınımız var, 0,98 e düşcek imzalar atıldı dedi.Fakat seçimden dolayı rafa kalktı sanırım. Belki malum taraf seçimde kazanırsa ozaman o dosyalar çıkar. Biz düşürdük diye, oyüzden beklemedeyiz...
(Zaten açıklama da yapılmıştı düşcek diye)
İnşallah düşer

Moralimiz çok bozuk. Psikolojimizde eşimle geceleri dertlenip ağlıyoruz. Bu durum bu ülke şartları mafetti bizi....Çocuk tedavimiz var daha 1,5 senelik evliyiz. Moralim bozuluyor çok... Hayatın neresinden başlayacğımızı şaşırdım. Kira evindede çocuk doğarsa ev almamız imkansız olur. Ekstra masaflar olucak. Çok karamsarım kızlar ne yapmalıyım...
Biz üç kardeş kira evinde doğduk. Babam kira evinde öldü. Daha iki yıl önce anneme ev alabildim. O kadar kendinize kahredip geceleri karı koca ağlanacak bir şey yok kirada da yaşanıp ölünür yeter ki hayatı mülkten başka yerde arayalım

Bizde ev bakıyoruz, hatta bir ev bulmuştuk ancak ev sahibi illegal bir tip olduğu için almaktan vazgeçmiştik. Hala arıyoruz. Ödeyecek gücünüz var ise her dönemde alınır ev. Borç ödenmeden,zorluk çekilmeden mal saihibi olunmuyor.. 500₺ kiraya vereceğinize 1000₺ krediye ödersiniz kendi eviniz olmuş olur..

Sakın bu dönemde ev almaya yaklaşmayın. Faizler böyleyken ev alınmaz. Ben birikim yoksa ev alınmasına genel olarak karşıyım. Hayata bir kere geliyoruz. Bir borcun sıkıntısıyla her gün kendini sıkmak doğru gelmiyor. Yaşam şartları zaten zor, eşiniz her gün o sıkıntıyla uyansa bu sizin ilişkinize dahi yansır. Onun yerine 500 lira kira vereceğime 1000 lira kredi öderim diyorsanız, tavsiyem 500 liraya kirada oturup 500 lirayı kredi öder gibi bankaya atmanız bu zaten 600 olur bazen 700 olur. 5 yıl sonra faiz oranları düşerse, yarısı kadar kredi çekip, çok daha az faiz ödersiniz ev sahibi olursunuz hem de ekonomideki belirsizlik belki ortadan kalkar.

Krediyle alacaksanız krediler uçmuş. Ama peşin parayla alacaksanız ev fiyatları uygun oldu. Tam zamanı ev almanın.

Merhabalar

Arkadaşlar ben kayınvalidemin evinde oturuyorum. Aynı apartmandayız. Çok sıkıntı yaşadık ve yaşıyoruzda. Daha önce kiraya çıktık ama kayınvalidemin bu yüzden hastaneye düşmesi sonucu malesef geri döndük. Daha önce konu açmıştım.

Eşim tekrar taşınmak taraftarı değildi ama sağolsun kayınvalidemin kaynanaliktaki çıtayı evereste taşıması ve eşiminde şahit olması sonucu tekrardan taşınma kararı aldik. Kendisi şu anda siz çıkarsanız kalp krizi geçiririm modunda neyse..

Sorum şu. Eşim tekrar kiraya çıkalim diyor. Eger kiraya çıkarsak aynı semtte kalacağız.
Ben ev borcuna girme taraftarıyım. Zaten evlendiğimizden beri abuk subuk ailesinin para yedirmesi sonucu anca bir araba alabildik. Kendi evimiz olsun istiyorum. Arabayı satsak kendimizi zorlasak evin 1/3 parası çıkıyor. Ancak ülkenin ekonomisi de ortada. Eşim ya daha kötü olursa işten çıkarılursam ne yaparız diyor. Kötüsünü düşünüyor. Normal şartlarda hesap yaptık şu andaki maaşi ile beş yıl kadar bir zamanda evin borcu biter çokta zorlanmayız. Ama ya işten çıkarsa hep onu düşünüyor.

Piyasadan çokta anlamıyorum açıkçası. Sizce bu dönemde ev borcuna girilir mi yoksa kira mı mantıklı?

açıkçası bana ikisi de mantıklı gelmedi bi iki yıl daha para biriktirin kredi öder gibi bir yere para yatırın ve asla dokunmayın. kiraya çıkarsanız hiç ev alamazsınız o şekilde para biriktirmek de çok zor.

Back
X