• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu dünya nasıl bir dünya

baharsonu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2017
404
562
53
Küçükken iyi olursan iyi insanlarla takılır iyilik düşünürsen eninde sonunda kazanan olursun mutlu olursun sanırdım. Dünya öyle bir yer değilmiş. İyiler kazanmıyor masallardaki gibi.. etrafınızda var mı böyle örnekler? Evet gördüm kötü olan eninde sonunda kaybetti cezasını buldu diyebileceğiniz ya da sizin çevrenizde de iyiler hep mutsuz hep kaybeden mi? Bu dünya böyle bir yer mi? İyilikten vazgeçemiyorsak mutsuzluğa yenilmeye mahkum muyuz? Gerçekten merak ediyorum

İyi olmakla saf olmak arasında fark var. Saf olup her hıyarım var diyene tuzlukla koşarsan elbet cok vuran olur. Iyi ol ama gözün açık olsun. İyı olmak salak olmak, kötü olmak akillı olmak değildir. İnsan hem iyi niyetli hem de kendine gelecek zararı fark edip kaçınacak ve gardını alacak kadar akıllı olabilir. Bu pembe dizilerde iyi karakterlere gelen vurur giden vurur hah işte onlar iyilikten değil mallıktan.

Mesela çalıştığım yerde biri vardı tam bir fitne. Şeytanın dünyadaki versiyonu resmen. Herkes hakkında konuşur türlü dolaplar çevirir herkes de onun ne mal olduğunu bilir ama yine de böyle iğrenç bir insana kimse arkasını dönmüyor aksine onun işleri hemen hallediliyor ben düzgün usturuplu bir şekilde söylerim istediğim yapılmaz. Bu arada öyle salak bir insan da değilim saf iyi niyetli olduğum söylenir ama salaklık derecesinde değilim kimin ne olduğunu bilirim ona göre tavır alırım. Hep şeytanlıkla mi dönüyor bu dünyada işler?

Kimse kötü kalpli birisiyle arkadaşlık yapmak istemez eğer bir çıkarı yoksa. Bahsettiğiniz kişi aşırı üst düzey birisi mi? Eğer öyle değilse o kadının dediğiniz kadar "şeytan" olmadığını, sadece gözünüzde büyüttüğünüzü söyleyebilirim. Sizin istediklerinizi yapmayıp, görmezden geliyorlarsa da safsınızdır veya silik karakterlisinizdir sadece, iyi insan olmak başka bir şey. Zaten çevrenizdekiler de size safsın, iyi niyetlisin diyorsa aslında salaklık derecesinde saf olduğunuzu kalbinizi kırmadan söylemeye çalışıyorlardır. Kusura bakmayın ama bence işin aslı bu.

Bende bir kaç aydır hep bunu düşünüyorum...
Artık bu dünya ya ait hissetmiyorum kendimi... insanlardan tiksiniyorum. Hayvanların, böceklerin, bitkilerin... daha önemli bir yeri var kalbimde.

Sorunuzun cevabına gelirsem... korkarım ki evet. Bu dünya da kötüler kazanıyor.

İyi olmakla saf olmak arasında fark var. Saf olup her hıyarım var diyene tuzlukla koşarsan elbet cok vuran olur. Iyi ol ama gözün açık olsun. İyı olmak salak olmak, kötü olmak akillı olmak değildir. İnsan hem iyi niyetli hem de kendine gelecek zararı fark edip kaçınacak ve gardını alacak kadar akıllı olabilir. Bu pembe dizilerde iyi karakterlere gelen vurur giden vurur hah işte onlar iyilikten değil mallıktan.

Yazacaklarim birebir yazılmış. :)))

Bu dunya da hep kotulerin kazandigina sahit oluyorum malesef ki....

Bir ornek vereyim. Esimin bir arkadasi cok zor durumda kalmis. Esimde yardimci oldu maddi olarak ve baya da yuklu bi para. Sozde bize bayramdan once odeyecekti.
Adam kacti gitti. Bize dunya kadar borc birakti. Bizden aldigi paralarla simdi sefa suruyordur muhtemelen.

Benim artik bu dunyada ogrendigim sey su ki: iyilikten maraz dogar.

bende kucukken sizin gibi hissederdim ama oyle degilmis hayat acimasiz.iyilerin kazandigi falan yok en azindan bu dunyada kazanmiyor.bende umudum kaybettim daha dogrusu artik takmiyorum.gittigi yere kadar gitsin.gelecege yonelik bi umudum yok

Kısa vadeli kötülük kazanmış gibi görülse de uzun vadede iyilik kazanır.
Ama gözü açık olmalı insan. " halis insanın başında büyük hasaret var, her kesi kendi gibi halis sanır"
Işi usuline uygun yapmalı, her doğruyu her yerde söylememeli...

Bu yazdiklarina bakılırsa sen baya akıllısın. Peki sen bu üslup ve tarzla hep kazanıyor musun? İşte benim yakındigim çevremde görmek istemediğim insan tipi tam bu!

Bir adam varmış. Doktor. 2.dünya savaşında bir toplama kampının başındaymış. Akıl almaz işkenceler yapmış. Çocuklara. Özellikle dikkatini çekenler ise ikiz çocuklarmış. Mesleğiyle ilgili bişeyleri açığa çıkarmaya çalışıyormuş. Adamın filmi de var. Çok kötü ama çok kötü bi adam. Şimdi bunu niye anlattım. Şimdi ben okurken hep bekledim sonunda yakalanıp hesabını verecek ama adam yakalanmıyor. Ve baya yaşlıyken ölüyor. 6 yıl sonra sanırım anlaşılıyor o olduğu. Daha bunun gibi bir sürü örnek vardır. Şimdi bunu niye anlattım tekrar sorayım kendime. Böyle kötü olanların eğer vicdanı da yoksa-ki belli yok- cezası diğer tarafa kalabiliyor. Yani bizim çevremizdeki fesat,fitneci,ikiyüzlü vs insanların kaybetmesini beklemek ya da niye onlara bişey olmuyor diye düşünmek için hayat kısa. Ki onlar ancak kötülükte çırak olabilir. O kadar da şey etmemek lazım.

Küçükken iyi olursan iyi insanlarla takılır iyilik düşünürsen eninde sonunda kazanan olursun mutlu olursun sanırdım. Dünya öyle bir yer değilmiş. İyiler kazanmıyor masallardaki gibi.. etrafınızda var mı böyle örnekler? Evet gördüm kötü olan eninde sonunda kaybetti cezasını buldu diyebileceğiniz ya da sizin çevrenizde de iyiler hep mutsuz hep kaybeden mi? Bu dünya böyle bir yer mi? İyilikten vazgeçemiyorsak mutsuzluğa yenilmeye mahkum muyuz? Gerçekten merak ediyorum

Ay ne güzel yazmışsin arkadaşım

Ben şahsen çevremde hala görmedim kotu olupta ilahi adalet dediğim cezasını bulan

Hatta özellikle gozlemlediklerim bile var

Bende bazen kızıyor ama kötülük yapamıyorum kötülük gördüğüm kişiye fıtratimda yok en büyük cezam iletişimi kesmek

Yinede Rabbime sığınıyorum bari sabır ver diye napıyım elimden başka gelen yok

Evet çok gördüm ya bana kötülük yapan cezasını buldu yada buna müsade edenler buldu. İlahi adalet asla şaşmaz. Biz insan olarak iyi olmak zorundayız. İyilik yapmak iyi düşünmek vs birileri kötülük yapsa bile kötülükle karşılık vermemek gibi.
Mutluluk bence çok farklı bir durum insan her gün mutlu olsa adı mutluluk olmazdı sanırım. Birde sanırım Allah a tam tevekkül edemeyişimizden kaynaklı bir çok şey. ( kendi nefsim dahil ) her şey Allah dan bunu bilerek yaşasak ama hakikaten bilerek yaşayabilsek ne dert olur ne tasa. Ne yaşadınız bilmiyorum ama bildiğim tek şey olanda hayır vardır ve daha iyisi olacaktır

Ay ne güzel yazmışsin arkadaşım

Ben şahsen çevremde hala görmedim kotu olupta ilahi adalet dediğim cezasını bulan

Hatta özellikle gozlemlediklerim bile var

Bende bazen kızıyor ama kötülük yapamıyorum kötülük gördüğüm kişiye fıtratimda yok en büyük cezam iletişimi kesmek

Yinede Rabbime sığınıyorum bari sabır ver diye napıyım elimden başka gelen yok
Ben de dualarla huzur bulmaya çalışıyorum. Allaha sığınıyorum. Allah hepimize sabır versin kötü insanları bizden uzak tutsun inşallah

aynen senin gibi düsünürdüm annem safsın derdi zamnla ögreniyorsun .insanlar cok kötü ve iyi olabiliyor .nannıyorsan kafan rahat rn azından orda büyük bir ceza var

Evet çok gördüm ya bana kötülük yapan cezasını buldu yada buna müsade edenler buldu. İlahi adalet asla şaşmaz. Biz insan olarak iyi olmak zorundayız. İyilik yapmak iyi düşünmek vs birileri kötülük yapsa bile kötülükle karşılık vermemek gibi.
Mutluluk bence çok farklı bir durum insan her gün mutlu olsa adı mutluluk olmazdı sanırım. Birde sanırım Allah a tam tevekkül edemeyişimizden kaynaklı bir çok şey. ( kendi nefsim dahil ) her şey Allah dan bunu bilerek yaşasak ama hakikaten bilerek yaşayabilsek ne dert olur ne tasa. Ne yaşadınız bilmiyorum ama bildiğim tek şey olanda hayır vardır ve daha iyisi olacaktır
Yakın zamana kadar ben de çok takılmazdim kötülere kötülüklerine. Ben yine doğru bildiğimden şaşmam bir şekilde mutlu olurdum. Ta kii biri hayatima girip önce cenneti yaşatıp sonra hayatımı cehenneme çevirip gidene kadar.. ve o bunu yaptığı halde hayatına devam etti güzel bir şekilde. Bana ağır gelen bu..

Back
X