- 1 Mart 2010
- 45.190
- 115.291
- 1.123
- Konu Sahibi kahvekokusu32
-
ben ilahi adalete sonsuz güvenirim,kötüler hep mutlu değiller aslında iyiler sadece herkesin mutluluğunu istediği için tam anlamıyla mutlu olamıyorlar ve kendi mutlulukları için karşılarındakileri mutsuz etmedikleri için mutlu olamıyorlar,fakat kötü insanlar herkesi mutsuz etmek pahasına mutlu oldukları için sahte bir mutlulukları var (ay çok karışık bişey oldu ama)
teyzemin bi eşi vardı ama pis nalet bi adamdı kadına gün yüzü göstermedi
iki yıl önce idrar torbası patladığı ve idrarı kanına karıştığı için öldü
nasıl yaşarsan öyle ölürsün diye bir laf var,bir de bunun öteki tarafı
ki bu sadece bir örnek ben daima inanırım ilahi adalete,hiç yoktan iç huzurum yerinde çok şükür.
evet, hiç iyi birinin kazandığını görmedim ben... nerede kötü, içten hesaplı fesat insanlar varsa hep onların yüzü gülüyor bu dünyada... bu zamana kadar hep dürüst yaşadım, iyi kötü elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım herkese, ama hiç bi işim yolunda gitmiyor, etrafımda o kadar merhametli insanlar var bir tanesinin yüzü gülmüyor... ama nerede yalan dolan kumpas peşinde olan insanlar var hayret ediyorum gayet mutlular,yaptıkları tüm kötülüklere rağmen, öylesine değil gerçekten mutlular... ahireti bilmem ama burada yapılan haksızlıklar hep insanların yanına kalıyor... dünya kötülerin dünyası...
ben onların mutluluklarınında sahte oldugunu düşünüyorum cünkü sürekli nerden ne bulsam nereye versem ala dara vere kafalarında binbir tilki onlarında işi zor be :))):):) biz en azından kafamızı yastıga koydugumuzda rahat uyuyoruz bide böyle düşününevet, hiç iyi birinin kazandığını görmedim ben... nerede kötü, içten hesaplı fesat insanlar varsa hep onların yüzü gülüyor bu dünyada... bu zamana kadar hep dürüst yaşadım, iyi kötü elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım herkese, ama hiç bi işim yolunda gitmiyor, etrafımda o kadar merhametli insanlar var bir tanesinin yüzü gülmüyor... ama nerede yalan dolan kumpas peşinde olan insanlar var hayret ediyorum gayet mutlular,yaptıkları tüm kötülüklere rağmen, öylesine değil gerçekten mutlular... ahireti bilmem ama burada yapılan haksızlıklar hep insanların yanına kalıyor... dünya kötülerin dünyası...
burada kocasını bırakıp kaçan sonrada geri dönen kadının komsununun anlattıklarıyla benim bahsettiğim şeyi aynı kefeye koyuyorsanız bence anlamamışsınız demektir... ben adalet yok diyorum, etrafımdakiler bişeye sahip ben niye değilim demiyorum, bencillik yapıp kendimi başkalarıyla da mukayese etmiyorum, etrafımda olan adaletsizlikten bahsediyorum ama ne yazıkki konuyu anlamamışsınız, üstüne üstlük o bayanı topa tutanların beni burada neden taşlamadıklarını soruyorsunuz...Dertli geline ' Sana ne? Dedikodu yapıyorsun.' diye sardıran hanımlar nerede acaba?
Beğeniler uçmuş..
İfade ediş dışında hiç bir fark yok.
Konu aynı.
Yalancılar, sahtekarlar, aldatanlar, kötüler değer görüyor, baş tacı ediliyor..
İyiler değersiz oluyor, mutsuz ediliyor, paspas ediliyor işte.
Konuya örnek olarak bir kadın çocuğunu, kocasını bırakıp başka adama kaçmış,
Geri dönmüş kocası affetmiş, bağrına basmış.
Benim suçum neydi? dedi diye kadına ne yüklenildi yahu..
burada kocasını bırakıp kaçan sonrada geri dönen kadının komsununun anlattıklarıyla benim bahsettiğim şeyi aynı kefeye koyuyorsanız bence anlamamışsınız demektir... ben adalet yok diyorum, etrafımdakiler bişeye sahip ben niye değilim demiyorum, bencillik yapıp kendimi başkalarıyla da mukayese etmiyorum, etrafımda olan adaletsizlikten bahsediyorum ama ne yazıkki konuyu anlamamışsınız, üstüne üstlük o bayanı topa tutanların beni burada neden taşlamadıklarını soruyorsunuz...
o konuyu okudum, bayanın haklı olup olmamasından ziyade başkasının hakkındaki zerzenişi insanları burada kışkırttı, kocasını bırakıp kaçmış bi kadını tüm detaylarıyla örnek verene kadar başka bi sebepten konu açsaydı bunlar yaşanmayacaktı.Hayır tersine.
Ben size karşı tutumu gayet doğru buluyorum.
O bayana karşı tutumu yanlış buluyorum
Ortada yine bir adaletsizlik var..
O arkadaşımız da kendisinin gördüğü adaletsizliği o kadının olayı ile anlatmak istemişti.
Sizden farklı olarak genel bir konu değil ' Ayşe, Fatma' üzerinden konu açmış olmasıydı.
Yakınış sebebiniz gayet aynı.
Ve siz haklısınız.
O da haklıydı ama haksız yere üstüne çullandı millet.
,lahiadalet onlarında bir gün ölecek olması..evet, hiç iyi birinin kazandığını görmedim ben... nerede kötü, içten hesaplı fesat insanlar varsa hep onların yüzü gülüyor bu dünyada... bu zamana kadar hep dürüst yaşadım, iyi kötü elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım herkese, ama hiç bi işim yolunda gitmiyor, etrafımda o kadar merhametli insanlar var bir tanesinin yüzü gülmüyor... ama nerede yalan dolan kumpas peşinde olan insanlar var hayret ediyorum gayet mutlular,yaptıkları tüm kötülüklere rağmen, öylesine değil gerçekten mutlular... ahireti bilmem ama burada yapılan haksızlıklar hep insanların yanına kalıyor... dünya kötülerin dünyası...
evet insanların burada sağlanamadığı eşitlik hepimizin yatacağı toprakta ve sonrasında sağlanacak inşallah.,lahiadalet onlarında bir gün ölecek olması..
çok garip ki bence de kötü olan kazanıyor..tamam zamanı gelınce buluyorlar.. ama!! yıllar gectıkten sonra.. ölme eşşegım yaz gelsın hesabı..evet, hiç iyi birinin kazandığını görmedim ben... nerede kötü, içten hesaplı fesat insanlar varsa hep onların yüzü gülüyor bu dünyada... bu zamana kadar hep dürüst yaşadım, iyi kötü elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım herkese, ama hiç bi işim yolunda gitmiyor, etrafımda o kadar merhametli insanlar var bir tanesinin yüzü gülmüyor... ama nerede yalan dolan kumpas peşinde olan insanlar var hayret ediyorum gayet mutlular,yaptıkları tüm kötülüklere rağmen, öylesine değil gerçekten mutlular... ahireti bilmem ama burada yapılan haksızlıklar hep insanların yanına kalıyor... dünya kötülerin dünyası...
iş işten geçtikten sonra kime ne fayda...çok garip ki bence de kötü olan kazanıyor..tamam zamanı gelınce buluyorlar.. ama!! yıllar gectıkten sonra.. ölme eşşegım yaz gelsın hesabı..
yılların gitmiş
için sogumus
zaman aşımına ugramayan ilahı adelet yerını bulmus! bulmuş bulmasına da, bizim 10 yılımız ilahi adaletın 1 yılı. çok çok gerıden gelıyor.
düşün işte..
Hayır tersine.
Ben size karşı tutumu gayet doğru buluyorum.
O bayana karşı tutumu yanlış buluyorum
Ortada yine bir adaletsizlik var..
O arkadaşımız da kendisinin gördüğü adaletsizliği o kadının olayı ile anlatmak istemişti.
Sizden farklı olarak genel bir konu değil ' Ayşe, Fatma' üzerinden konu açmış olmasıydı.
Yakınış sebebiniz gayet aynı.
Ve siz haklısınız.
O da haklıydı ama haksız yere üstüne çullandı millet.
o konuyu okudum, bayanın haklı olup olmamasından ziyade başkasının hakkındaki zerzenişi insanları burada kışkırttı, kocasını bırakıp kaçmış bi kadını tüm detaylarıyla örnek verene kadar başka bi sebepten konu açsaydı bunlar yaşanmayacaktı.
onlar acımasız olduğu için kazanmış gibi görünür sadece..iş işten geçtikten sonra kime ne fayda...
bende şikayetinde değil örneklendirmesinde hata vardı diyorum, doğru ifade değil, ifadesi kötü ; başkalarının özel hayatıyla kendi mutsuzluğunu bağdaştırmaması gerekliydi diyorum... size de iyi geceler..Aynı şeyden bahsediyoruz..
Yine de örneklemesi yüzünden o tepkileri haketmedi.
Arkadaşın şikayeti sizden farklı değildi çünkü.
Kendini sizin gibi doğru ifade edememiş olması bu gerçeği değiştirmiyor.
Neyse uzatmaya gerek yok.
Kendimi ifademde sıkıntı olmadığını düşünüyorum.
İyi geceler..
maalesef öyle.. allah istiyor bunu.iş işten geçtikten sonra kime ne fayda...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?