- 17 Ağustos 2008
- 422
- 399
- 658
- Konu Sahibi kahvekokusu32
-
ne kadar güzel yazmışsın, hiç bu açıdan düşünmemiştim. ama insan yine de bu kadar kötülüğün bi bedelinin olması gerektiğini, ve bunu görmek istediğini düşünüyor..
Aklınıza direkt bu mu geldi? Ben yazarken bunu düşünmemiştim. Atıyorum kocanız sizi aldattı , barışmak istedi kendinizi ezdirmeyecekseniz allaha havale etmeyeceksiniz kısacası, artık boşanır mısınız süründürür müsünüz orasını bilemem. Patronunuz adaletsizlik mi yapıyor hakkınızı arayacaksınız, şikayet edeceksiniz. Susup allah görüyor o bilir demeyeceksiniz mesela. Bu tarz şeylerden bahsettim, dövmek benim için bir adalet sağlama yöntemi değil.dövsekmi? yada ne yaparak saglıcaz adaleti
AYNEN BENİM GİBİ DÜŞÜNÜYORSUN..BEN BU YÜZDEN İNANCIMI BİLE KAYBETTİM..TANRI BİLE KÖTÜLERDEN YANA..evet, hiç iyi birinin kazandığını görmedim ben... nerede kötü, içten hesaplı fesat insanlar varsa hep onların yüzü gülüyor bu dünyada... bu zamana kadar hep dürüst yaşadım, iyi kötü elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım herkese, ama hiç bi işim yolunda gitmiyor, etrafımda o kadar merhametli insanlar var bir tanesinin yüzü gülmüyor... ama nerede yalan dolan kumpas peşinde olan insanlar var hayret ediyorum gayet mutlular,yaptıkları tüm kötülüklere rağmen, öylesine değil gerçekten mutlular... ahireti bilmem ama burada yapılan haksızlıklar hep insanların yanına kalıyor... dünya kötülerin dünyası...
Yıllar önce ben daha küçükken babam bir adama kefil olmuştu ve o adamın maddi durumu kat kat iyiydi zengin bir adamdı tabi borcunu ödemedi babam bütün borçlarını ödedi az bir borçta değildi ve şimdi o adam yiyecek ekmeğe muhtaç zengin olan o adamı karısı çocukları hepsi terk etti elinde hiçbir şey kalmadı,yine anneme ve babama zamanında kötülük yapan bazı insanlar şimdi çok kötü durumdalar ben ilahi adalete inanıyorum bu dünyada olmasa bile ahirette çekerler hesaplarını.evet, hiç iyi birinin kazandığını görmedim ben... nerede kötü, içten hesaplı fesat insanlar varsa hep onların yüzü gülüyor bu dünyada... bu zamana kadar hep dürüst yaşadım, iyi kötü elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım herkese, ama hiç bi işim yolunda gitmiyor, etrafımda o kadar merhametli insanlar var bir tanesinin yüzü gülmüyor... ama nerede yalan dolan kumpas peşinde olan insanlar var hayret ediyorum gayet mutlular,yaptıkları tüm kötülüklere rağmen, öylesine değil gerçekten mutlular... ahireti bilmem ama burada yapılan haksızlıklar hep insanların yanına kalıyor... dünya kötülerin dünyası...
evet, hiç iyi birinin kazandığını görmedim ben... nerede kötü, içten hesaplı fesat insanlar varsa hep onların yüzü gülüyor bu dünyada... bu zamana kadar hep dürüst yaşadım, iyi kötü elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım herkese, ama hiç bi işim yolunda gitmiyor, etrafımda o kadar merhametli insanlar var bir tanesinin yüzü gülmüyor... ama nerede yalan dolan kumpas peşinde olan insanlar var hayret ediyorum gayet mutlular,yaptıkları tüm kötülüklere rağmen, öylesine değil gerçekten mutlular... ahireti bilmem ama burada yapılan haksızlıklar hep insanların yanına kalıyor... dünya kötülerin dünyası...
evet, hiç iyi birinin kazandığını görmedim ben... nerede kötü, içten hesaplı fesat insanlar varsa hep onların yüzü gülüyor bu dünyada... bu zamana kadar hep dürüst yaşadım, iyi kötü elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım herkese, ama hiç bi işim yolunda gitmiyor, etrafımda o kadar merhametli insanlar var bir tanesinin yüzü gülmüyor... ama nerede yalan dolan kumpas peşinde olan insanlar var hayret ediyorum gayet mutlular,yaptıkları tüm kötülüklere rağmen, öylesine değil gerçekten mutlular... ahireti bilmem ama burada yapılan haksızlıklar hep insanların yanına kalıyor... dünya kötülerin dünyası...
Bence kurban olduğum Allah bu dünyaya bırakmıyor, diğer tarafta alacağız hakkımızı. .bu dünyada hakkımızı alsak diğer tarafa tertemiz gidecekler. Ben öyle düşünüyorum ya da kendimi öyle teselli ediyorum diyeyim.gonul isterki hem bu dünyada hem diğer tarafta hakkımı alayım.evet, hiç iyi birinin kazandığını görmedim ben... nerede kötü, içten hesaplı fesat insanlar varsa hep onların yüzü gülüyor bu dünyada... bu zamana kadar hep dürüst yaşadım, iyi kötü elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım herkese, ama hiç bi işim yolunda gitmiyor, etrafımda o kadar merhametli insanlar var bir tanesinin yüzü gülmüyor... ama nerede yalan dolan kumpas peşinde olan insanlar var hayret ediyorum gayet mutlular,yaptıkları tüm kötülüklere rağmen, öylesine değil gerçekten mutlular... ahireti bilmem ama burada yapılan haksızlıklar hep insanların yanına kalıyor... dünya kötülerin dünyası...
Aynen katılıyorummevet, hiç iyi birinin kazandığını görmedim ben... nerede kötü, içten hesaplı fesat insanlar varsa hep onların yüzü gülüyor bu dünyada... bu zamana kadar hep dürüst yaşadım, iyi kötü elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım herkese, ama hiç bi işim yolunda gitmiyor, etrafımda o kadar merhametli insanlar var bir tanesinin yüzü gülmüyor... ama nerede yalan dolan kumpas peşinde olan insanlar var hayret ediyorum gayet mutlular,yaptıkları tüm kötülüklere rağmen, öylesine değil gerçekten mutlular... ahireti bilmem ama burada yapılan haksızlıklar hep insanların yanına kalıyor... dünya kötülerin dünyası...
kimse 4 dortluk degil ....... ben iyim neden hep aksilikler beni bulur gibi bir beklendi bir karsilik beklemek nekadar hos?? Ben elimden geldigi kadariyim sonucta kimse melek degil , hic bir beklendimde yok.. baskalarida beni ilgilendirmiyor artik ..yasla alakali belki ...ve bence bu dusunceler vesvese arkadaslar sanki yargilama gibii..bosverin milleti iyi yada kotu kiyaslamayi herkes kendine....
İnanç yapını bilemem, ama Müslümansan sakın böyle şeyler söyleme günaha girersin..Allah herşeyi görür ve bilir..Hakedene cezasınıda verir,mükafatınıda..Kötü insan, ama bu dünyada ama öteki tarafta mutlaka cezasını çeker..Ama nerde nasıl ceza çekeceğini biz bilemeyiz yalnızca Allah bilir..Ama şu bir gerçek ki kimsenin yaptığı kötülüğü yanına bırakmaz Yüce Rabbim..Sana kötülük edeni sen Allaha havale et yalnızca Allaha güven gerisine karışma...evet, hiç iyi birinin kazandığını görmedim ben... nerede kötü, içten hesaplı fesat insanlar varsa hep onların yüzü gülüyor bu dünyada... bu zamana kadar hep dürüst yaşadım, iyi kötü elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım herkese, ama hiç bi işim yolunda gitmiyor, etrafımda o kadar merhametli insanlar var bir tanesinin yüzü gülmüyor... ama nerede yalan dolan kumpas peşinde olan insanlar var hayret ediyorum gayet mutlular,yaptıkları tüm kötülüklere rağmen, öylesine değil gerçekten mutlular... ahireti bilmem ama burada yapılan haksızlıklar hep insanların yanına kalıyor... dünya kötülerin dünyası...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?