bu dünyada ilahi adalet yok...

Dünyada böyle olması normal.İmtahan olmazdı böyle olmasaydı.İyi kötü her zaman var olacak dünyada.Dünyada kötü kazanabilir ama ahirette iyi kazanacak.Dünya hayatı ise,sonsuz ahiret hayatının yanında o kadar değersiz ki. İman edenlere düşen belalara sabır,varlığa şükür.

İnanmayanlar cevap yazmasın onlara bir dediğim yok zaten iman edenlere yazılmış bir yazıdır.

ne kadar güzel yazmışsın, hiç bu açıdan düşünmemiştim. ama insan yine de bu kadar kötülüğün bi bedelinin olması gerektiğini, ve bunu görmek istediğini düşünüyor..

Tsk.ederim.

Ben bana kotuluk edenlerin aci cektigini gordum..
ister 1 gun ister 15 yil gecsin aradan gordum.. cok sukur.
Ben Allaha havale edip sustukca, Allah da karsima yeniden cikarip gosterdi ne halde olduklarini..
Bin sukur. Ben gormedim diyemem. Sabirli olmam da cok etkili sanirim gormem icin.

Yaptığımız iyiliklerin,yada güzel davranışların karşılığını hemen göreceğiz diye bir durum yok.
İyilik yap denize at.Balık bilmezse Halik (yaradan) bilir.
Kötülüklerinde hemen karşılığı olmayabilir.Eğer hemen adalet tecelli etseydi insan nasıl imtihan olmuş olurdu ki?
Sabır ve sukunet en iyisididr.

dövsekmi? yada ne yaparak saglıcaz adaleti
Aklınıza direkt bu mu geldi? Ben yazarken bunu düşünmemiştim. Atıyorum kocanız sizi aldattı , barışmak istedi kendinizi ezdirmeyecekseniz allaha havale etmeyeceksiniz kısacası, artık boşanır mısınız süründürür müsünüz orasını bilemem. Patronunuz adaletsizlik mi yapıyor hakkınızı arayacaksınız, şikayet edeceksiniz. Susup allah görüyor o bilir demeyeceksiniz mesela. Bu tarz şeylerden bahsettim, dövmek benim için bir adalet sağlama yöntemi değil.

AYNEN BENİM GİBİ DÜŞÜNÜYORSUN..BEN BU YÜZDEN İNANCIMI BİLE KAYBETTİM..TANRI BİLE KÖTÜLERDEN YANA..

Yıllar önce ben daha küçükken babam bir adama kefil olmuştu ve o adamın maddi durumu kat kat iyiydi zengin bir adamdı tabi borcunu ödemedi babam bütün borçlarını ödedi az bir borçta değildi ve şimdi o adam yiyecek ekmeğe muhtaç zengin olan o adamı karısı çocukları hepsi terk etti elinde hiçbir şey kalmadı,yine anneme ve babama zamanında kötülük yapan bazı insanlar şimdi çok kötü durumdalar ben ilahi adalete inanıyorum bu dünyada olmasa bile ahirette çekerler hesaplarını.

ben de oyle dusunurdum eskiden.
Ama artik oyle oldugunu dusunmuyorum.
Biz cok takarsak olmadik seyleri kafamiza herseyden cok uzuluruz.
Kotuler ise yaparlar ve uzulmezler o zaman, ama eninde sonunda acisi onlardan cikiyor.
Nerde fesat insan gorduysem eninde sonunda fesatliklari kendilerini yiyip bitiriyor.

Bence burda ilahi adalete kizmaktansa kendimizi irdelemeliyiz.
Neye ne kadar onem vermeliyim sorusunu sorup ona buna uzulmemeliyiz.
Kendi hayatimizi yasamaliyiz.
Bizi baskalari mutlu etmez.
Bizi esimiz cocuklarimiz bile mutlu etmez, biz istemedikten sonra.
Bizi ancak biz mutlu ederiz.

Birde su var tabi.
Isteriz ki kotuluk eden hemen cezasini bulsun.
Arkadaslar bunu dusunmek bile bize dusmez aslinda.
Onlari mutlu sandikca biz kendimizi yiyoruz.

Canım bu Dünya'da kötülerin kazanması neden bu kadar önemli ki belki senin mükafatın gerçek olan alemde belki öteki Dünya'da ! Ayrıca ilahi adalet yok demek Allah'ın adaleti yok demektir ki (haşa) bu durum söz konusu bile olamaz Allah korusun böyle Cümleler insanı şirke yönlendirir
Rabbim hem bu Dünya'da hem öteki Dünya'da Hakkımızda hayırlısını nasip etsin :)

Bu dünyada ilahi adalet var . ayrıca kimse içinde kendi karakterimi değiştirmem isteyen istediği kadar kötü olsun

Bazen bende böyle düşünüyorum, ama şunu da biliyorum ki herşeyin hakikaten zamanı var.Ki adalet denen şey de yavaş yavaş, ama ennn etkili şekilde tecelli ediyo. En kötü haldeyken bile şükretmek, kalbi mümkün olduğunca kötülükle bozmamak benim için daha önemli. Yani mesela birine çoookk sinirlendiğimde diyorum ki 'Keser döner sap döner gün gelir hesappp döner ......... bekleeee, az daha bekleeee seni pisliiikkk'

Bence kurban olduğum Allah bu dünyaya bırakmıyor, diğer tarafta alacağız hakkımızı. .bu dünyada hakkımızı alsak diğer tarafa tertemiz gidecekler. Ben öyle düşünüyorum ya da kendimi öyle teselli ediyorum diyeyim.gonul isterki hem bu dünyada hem diğer tarafta hakkımı alayım.

Inanclarindan olan birinin ta icten Allah'ın ilahi adaleti yok diyeceğini sanmıyorum. Bu fikre kapılan kişilerin bazı şeyleri kendi kafasına göre anlamdirmaya çalıştığını düşünüyorum. Sorgulayip sorgulamama arasinda kalmisdir muhtemelen..Mutlaka eksik kalan birseyler vardır. Mesela insanlar neden direk cennete değil de cenneti hak etmek için dünyaya ggönderilmiştir.

Tevekkül ve teslimiyetle Allah'a(c.c.) inanıp, Hz.Muhammed(s.a.v.) efendimizi peygamber olarak kabul edip islam ve imanın şartlarını kabul edip, uygulamak lazım gelir.Islam dini öğrenilmesi. Kur'an'ı Kerîm arapça ve türkçe (sağlam kaynaklardan) okunmalı, Peygamberimizin hadisler okunmali(sağlam kaynaklardan) yaşantısı bilinmelidir. Ancak o zaman kafa ndaki soru işaretler geçer. Burada açık açık yazamıyoruz herseyi çünkü tartışmaya dönüyor is.

Sorunun cevabı aslında burada çoğu kişinin dediği gibi ahiretle alakali.Sonucta ahirete inanan insanlarız. Ahiret demekne demek biliyorsunuz ddeğil mi?

Kötü veya iyi insan=imtihan dunyasidir ama ilahi adaleti olmayan bir dunya degildir.

Insanlar dünyada tabii ki insanlara karşı haklarını arayabilir, zaten farkında iseniz kişi kendi hakkını savunamayinca ya da ciddi hastalıgi olduğu zaman vs.Allah'a daha çok siginir yardım diler.Eger ki kotu bir kişi yaptığı bir iş karşısında bu dünyada ceza görüyorsa bence o da şanslıdir ki olum perdesi aralanmadan duzeltebilecegi şeyler vardır belki.

Insanin en büyük hatası hakkını ararken Yaradanin sorgulanmasidir.Biz kendimize gore hakli olabiliriz ama o hassas terazi bakalim ne diyecek?Cunku o vakit hatalı davranış olur ki o kötünün bize neden musallat olduğunu biz bilemeyiz, ama bu konular o kadar derin konulardır ki bazen de kötüyü hayatımıza sokmak yada çıkarmak bizim elimizdedir.

Ben 4.4luk bir insanım diyemem.Sadece olmaya çalışıyorum. Ben kendi hakkımı korur savunurum bunun için bile dusunurum kendimce.Gucum yetmediği vakit Allah'tan yardım dilerim.Tabii bu süreye kadarda yalnız değilimdir, bilirim ki Yaradan kullarına yakındır. Kişi yeter ki istesin.100 haklı olsam ve karsi taraf 100 haksız olsa ben yine neden bu dünyada adaletini tecelli etmiyorsun diye yargılamam Yaradani!Mevlam neylerse güzel eyler.Cehennem ehli ile ilgili Kur'an'da açık ve net bilgi yok mu ?var.Rabbim olmayacak bir şeyi Kur'an'da belirtmesi mümkün mü? Yemini bozan kullar dir ne yazık ki..Ve O'nun hiç sevmediği şeylerden biri de kul hakkıdır. Rabbim buna çok önem verir.

Yani insan kendinden yükümlüdür öncelikle. Baska hayatlar ile ilgili yapılabilecek şeyler varsa yapılır. Yoksa Allah bilir akıbeti ancak.Ben gördüm kaç kez edenin bulduğunu. Henüz ettiğini bulamayanida gördüm ancak içlerine girince ufak ufakaaslında uyarildiklarini ancak anlamadi larını da gördüm.

Kalpleri kararmis ışığı hiçbir şekil kabul etmeyenlere zorla iyilik yaptırılsa ne olur ki bu ancak insanları kandırmak olmaz mıydı? Banaiyi desinler diye iyilik yapanlar yok mu? Iste asil onlardan korkmak llazım. Kötü olanı zaten biliyorsun hiç olmadı Allah ıslah etsin der geçersin.Ama işte iyi gibi görünüp kötüler yok mu, daha tehlikelidir.

Rabbim hepimize tevekkül ve teslimiyet nasip etsin inşaallah. .

Aynen katılıyorumm

Yalan dunya iste Olan hep ezilen kötülükleri yutup hala sevenlere oluyor ahirette kötülük yapanlar cekicek INŞALLAH.

kimse 4 dortluk degil ....... ben iyim neden hep aksilikler beni bulur gibi bir beklendi bir karsilik beklemek nekadar hos?? Ben elimden geldigi kadariyim sonucta kimse melek degil , hic bir beklendimde yok.. baskalarida beni ilgilendirmiyor artik ..yasla alakali belki ...ve bence bu dusunceler vesvese arkadaslar sanki yargilama gibii..bosverin milleti iyi yada kotu r herkes kendine....

Firavunun dünyada bir defa ne başı ne dişi ağrımamış çünkü ahirette hiç bi hak talep edemesin diye aynen öylede çoğu kötülerde ettiğini bulmuyor ama bazılarına Rabbim zamanı geldiginde veriyor aslında adalet var ama biz göremiyoruz .

İnanç yapını bilemem, ama Müslümansan sakın böyle şeyler söyleme günaha girersin..Allah herşeyi görür ve bilir..Hakedene cezasınıda verir,mükafatınıda..Kötü insan, ama bu dünyada ama öteki tarafta mutlaka cezasını çeker..Ama nerde nasıl ceza çekeceğini biz bilemeyiz yalnızca Allah bilir..Ama şu bir gerçek ki kimsenin yaptığı kötülüğü yanına bırakmaz Yüce Rabbim..Sana kötülük edeni sen Allaha havale et yalnızca Allaha güven gerisine karışma...

canım mutlular demişsin evt mutlulardır adamlarda üzülecek beyin yokki,sen onların yaptıkları gibi şeyler yapsaydın, bişeyler elde etseydin gene mutlu olmazdın. vicdanın sızlardı, hayatı kendine zehir ederdin.rüşvet alabilirmisin, alsan mutlu olabilirmisin,hırsızlık yaparak aldığın parayı gönlünce harcayabilirmisin,gönül yıkarak kurduğun yuvada huzurlu olabilirmisin.bir insanın ölümüne mahvolmasına sebeb olup ta rahatça uyuyabilirmisin hayır değilmi. ama bu insanlar senin hayır dediklerini rahatça yapıyor,çünkü vicdan yok.vicdanlı olmayı enayilik sayıyorlar,şimdilik işleri tıkırında gibi gözüksede onlar o balon hayatlarını sürmeye devam etsinler şerefsizce..allah sabırlıdır,aceleci değildir,kulun tövbe etmesi için zaman verir,yaptıklarını telafi edebilmesi için süre verir,süre bittiğinde öyle vururki,sen bile o insanlara acırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…