Bu durum normal mi ?

Madamgonca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2017
3.476
1.497
63
41
Merhaba herkese ,

Sizden fikir almak istediğim bir konu var. Benim ablamın 11 yasında bir kızı var. Bu dönem okulunu değiştirdi. Ilk Girdiği matematik sınavından Zayıf almış. Annesi bunu duyar duymaz ağlamaya başladı. Ve hala da ağlıyor. Bu duruma asırı derecede tepki gösterdiğini düşünüyorum ama belki de normaldir kendim anne olmadığım için bilmiyorum. Bu normal mi yoksa psikoloğa vs gitmeli mi ?

Bu olayin oncesi sonrasi yok mu?
Ablanizi siz tanirsiniz, cok mu mudahaleci, kizi ile iliskisi cok mu gergin?

Belki baska bir problemin yansimasi olarak aglamisti, illa ki psikolojisi bozuk diyemeyiz.
Kızı okul değiştirince sürekli ya yapamazsa falan diye düşünüyordu.
Ancak bu kadar ağlaması ve sürekli ağlaması düşündürücü

Kızı okul değiştirince sürekli ya yapamazsa falan diye düşünüyordu.
Ancak bu kadar ağlaması ve sürekli ağlaması düşündürücü

bence ablanizi psikologa yonlendirmeden, baska bir seye mi uzuluyor diye konusun.
belki tasinmayi kizi degil kendisi kaldiramamistir.

yok sirf 11 yasindaki kizinin not durumuna bu kadar agliyorsa elbette normal degil.

Sürekli güzel notlar ile gelmiş öğrencinin kendisinde de ailesinde de sürekli aynı beklenti olabilir..Nakil olmuş bir öğrencinin adaptasyonu önemli ağlamak çözecek mi? Hayır çözüme odaklansın. Neden böyle olduğu konusunda kızı ne diyor?

bence ablanizi psikologa yonlendirmeden, baska bir seye mi uzuluyor diye konusun.
belki tasinmayi kizi degil kendisi kaldiramamistir.

yok sirf 11 yasindaki kizinin not durumuna bu kadar agliyorsa elbette normal degil.
Sordum neden ağladığını ilerde ünv yi kazanamaz böyle giderse bundan bi meslek sahibi biri de olmaz diye ağlıyorum dedi.

Kız pek azimli bir öocuk değil.
Eski okulunda da öğretmeni çok Rahatmış hep pekiyi gelmiş. Şimdi okul değişince tabi yeni öğretmen ve bocalama Başlamış.

Başka şeylere dolmuş, bu da bahanesi olmuş olabilir mi içini boşaltmak için. Patlama noktası gibi. Yani çocuğunuzun zayıf alması elbette sevinilecek bir haber değil ama dünyanın sonu da değil ya. Ebeveynin yapması gereken karalar bağlamak değil, ne yapabiliriz diye düşünüp, öğretmenine danışmak olabilir bence. Bir de umarım çocuğun yanında ağlamıyordur.

Çocuğun yanında ağlıyor.
Hatta çocuğa da sen neden ağlamıyorsun diye kızıyor.

Çocuğun yanında ağlıyor.
Hatta çocuğa da sen neden ağlamıyorsun diye kızıyor.
Yuh, aferin yani. Evet, bir psikologa gitsin bence. Çocuk zayıf notlarını çalışıp düzeltebilir ama annesinin kendisine yüklediği sen başarısızsın, bir de ağlamayacak kadar sorumsuzsun aşağılamalarının yaratacağı özgüvensizliği belki ömrü boyunca düzeltemez. Yazık çocuğa, yavrum ya. Bir de özür diliyormuş annesinden. Yani çocuğun ruhunda nasıl bir yara açıyor farkında değil. Tutun kolundan götürün bir psikologa. Olur mu böyle ya. İçim acıdı yemin ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…