Bu durum normal mi ?

Hangi çocuk okuldan gelip de istekli bir şekilde ders başına oturuyor ki? Varsa da çok nadirdir sanırım. Çocuğun açısından bakınca yoğun bir tempoyla gidiyor. Kızımı 7. sınıfta dershaneye verdim dersleri yükselir diye düşünürken dibe vurdu iyice konuştuğumda anne yeter hafta için bütün gün okuldayım hafta sonu dershanede ben ne zaman dinleneceğim ya da kendime zaman ayıracağım artık ne ders çalışmak istiyorum ne de tekrar yapmak istiyorum dedi. 8. sınıfta dershaneye göndermedim çünkü anladım ki istemediği bir şey için zorlamak başarı getirmiyor. Ama o sene toparlamaya başladı derslerini. En azından haftasonu ona kalıyordu.

Ben bunu paylaştım ablamla. Ben o derlerden anlamıyorum o Yüzden dershaneye vereceğim dedi. Verdi de ama yani acıyorum Zaman'ın çocuklarına 10 yasında Başlıyor okula ek olarak dershaneler çocuklar ne zaman ders yapacak ne zaman oyun oynayacak. Sistem öyle kötü ki robotlaşıyor küçücük çocuklar.

Hiç normal değil. Bu anneler okul işini acayip abartıyor. Öğrenci bu zayıf da alır 100 de alır. Okuldan da kaçar, yaramazlık da yapar, müdürlük de olur. Robot mu çocuklar? Demek ki geldiği yere alışamadı veya eski okulunu özlüyor. Size okulda yaptıklarımı anlatsam .... ama iki üniversite mezunuyum, yüksek lisans yapıyorum. Iki çocuğum olduğu için şimdilik çalışmıyorum. Ablanız sakin olsun.

Ablam aşırı panik.
Yapamayacak diye çok korkuyordu. Korktuğu basına da geldi yapamadı kızı.

Anneyim empati duygusuyla yaklaşmaya çalışıyorum ve düşünüyorum cocuğumla ilgili hangi durumlarda zırıl zırıl ağlarım diye ve ablanızın ağlama sebebi son sıralarda bile yer almıyor benim için.
Tamam her anne ister çocuğu iyi olsun,başarılı olsun ama böyle çözüme ulaşamaz ki.

AAA ama böyle olmaz ki kızın da pskolojisini bozar. Kendisi o yaşta cokmu iyiymiş dersleri

Bir de çocuğun gözünün önünde ağlaması da çocuğu psikolojik olarak etkiler değil mi

Bir de çocuğun gözünün önünde ağlaması da çocuğu psikolojik olarak etkiler değil mi
Yani muhakkak.
Bakın benim böyle bir tanıdığım vardı. Kızi hep başarılı olacak,en iyi okullarda okuyacak kafasındaydı. Hatta baskı da yapıyordu kızına, üniversite sınavını kazanamadı kızı ve sonu kötü oldu,ne olduğunu söylemek istemiyorum şu an felaket tellalı gibi ama inanın değmez yani. Tabi ki başarılı olmasını isteriz,gurur duymayı anne olarak ama ne olursa olsun çocuğumdan önemli olamaz. Sağlığı yerindeyse ,herşeyi düzeltme toparlama şansı var bu hayatta. Dünyanın sonu değil ki.

Gel de anlat işte
Bazı anneler takıntılı ablam gibi.
Gerçi illa 100 alsın demiyor şu an bu kadar da kötü beklemiyordu belki de üzülmesi değil de bana garip gelen tepkisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…