- 12 Mayıs 2017
- 3.476
- 1.497
- 63
- 41
- Konu Sahibi Madamgonca
-
Diğer dersleri de çok parlak değilmiş ve ders çalışan düzenli olarak tekrar yapan bir çocukta değilmiş.Saçmalık saatlerce ağlaması. böyle şey olur mu allah aşkına çocuk bu genç oluyor çalışmamış yada çalışamamış olabilir. Herşeyi geçtim kimi çocuk sözel zekası baskın oluyor matematiği yapamıyor. Belki yeni okuldaki hocalara yada öğrencilere uyum sağlayamadı bunuda sınavlarda gösteriyor.
Bin türlü ihtimal var çocuğuna neden diye sormak yerine boş boş ağlamasın.
Biz çook zayıf aldık babam eşşek git çalış der geçerdi. Sonuç olarak okuduk adam olduk. Büyütülecek bir durum değil herkes her zaman başarılı olamaz.
Demekki okula alışamadı belki arkadaşı yok yada psikolojik dikkat eksikliği vardır.Diğer dersleri de çok parlak değilmiş ve ders çalışan düzenli olarak tekrar yapan bir çocukta değilmiş.
Annesi bu durumdan şikayet ediyor.
Özel ders almaya başladı özel ders öğretmeni matematiğe soğuk değil ama öğrendiğini çabuk unutuyor gibi Şeyler Demiş.
Annesi de soğuk değilse neden sınavda Yapamadı diye ağlıyor vs
Evet okulda arkadası yok pek.Demekki okula alışamadı belki arkadaşı yok yada psikolojik dikkat eksikliği vardır.
Bence annenin de çocuğunda destek alması gerekEvet okulda arkadası yok pek.
Annesi bundan da şikayetçi Çekingen bir çocuk.
annesi her şeyden şikayetçi. sanki çocuk dünyaya anasına yaranmaya gelmiş.Evet okulda arkadası yok pek.
Annesi bundan da şikayetçi Çekingen bir çocuk.
Işte bazı anne babalar çocuklarını olduğu gibi kabul edemiyor illa değiştirmek istiyor.annesi her şeyden şikayetçi. sanki çocuk dünyaya anasına yaranmaya gelmiş.
Bence ablanız başka konulardan ötürü dolmuş olabilir bu olay patlama noktası olmuştur. Yoksa bu kadar abartılacak bişey değil. Çocuğum matematikten zayıf alsa ağlamak yerine özel ders verecek bir hoca araştırmaya başlardım.Merhaba herkese ,
Sizden fikir almak istediğim bir konu var. Benim ablamın 11 yasında bir kızı var. Bu dönem okulunu değiştirdi. Ilk Girdiği matematik sınavından Zayıf almış. Annesi bunu duyar duymaz ağlamaya başladı. Ve hala da ağlıyor. Bu duruma asırı derecede tepki gösterdiğini düşünüyorum ama belki de normaldir kendim anne olmadığım için bilmiyorum. Bu normal mi yoksa psikoloğa vs gitmeli mi ?
Özel ders almaya Başlamış. Öğretmeni de matematiğe soğuk değil ama dikkat eksikliği var ve çabuk unutuyor Demiş.Bence ablanız başka konulardan ötürü dolmuş olabilir bu olay patlama noktası olmuştur. Yoksa bu kadar abartılacak bişey değil. Çocuğum matematikten zayıf alsa ağlamak yerine özel ders verecek bir hoca araştırmaya başlardım.
O zaman ablanızın da muhtemelen ayrılık yüzünden psikolojisi bozulmuş olabilir, çocuğumu olumsuz etkiledik diye vicdan azabı yaşıyor olabilir. Aslında psikolojik destek alsa bi süre güzel olur.Özel ders almaya Başlamış. Öğretmeni de matematiğe soğuk değil ama dikkat eksikliği var ve çabuk unutuyor Demiş.
Bir de çalışmayı seven bir çocuk değil , evde küçük kardeşi var , anne baba da yeni ayrıldı sayılır.
Herşeyin yükü onun omuzlarında bir bakıma o da hırsını çocuğundan çıkarıyor belki deO zaman ablanızın da muhtemelen ayrılık yüzünden psikolojisi bozulmuş olabilir, çocuğumu olumsuz etkiledik diye vicdan azabı yaşıyor olabilir. Aslında psikolojik destek alsa bi süre güzel olur.
Çocukta azim yok ama anne fazlasıyla azimli ve vericiyse bu durum ablanızı fazlasıyla yıpratmış belliki.Çocuk zaten çok azimli bi çocuk değil.
Sizin gibi bilinçli annelere hayranim. Benim de 6 yaşında anaokuluna giden bir kizim var derslerinde cok başarılı öğretmeni ilerde cok guzel yerlere gelebilir ilgisi meraki cok iyi diyor amma gel gör ki takıntıları var mutsuzlasiyor zaman zaman örneğin arkadasiyla bir problem yasadi gunlerce suruyor bu durum sadece mutlu huzurlu keyiflu bir cocuk olmasini istiyorum o yuzden konuya çok şaşırdım evladim mutsuz ama dersleri süper neye yaraf15 yaşında bir kız annesi olarak şunları söylemek istiyorum. Ablanız aşırı hırslı ve yarış içinde olmayı seven bir kadın. Psikolojisi belki eşinden yeni ayrıldığı için de kötü olabilir ama bu hırslı olduğu gerçeğini değiştirmez. Neden mi? Neticede yeğeniniz yeni okul değiştirmiş anne-baba yeni ayrılmış o çocuğun psikolojisini düşünür ve onu eleştirmek yerine birlikte çözüm yolu arardı. Kaldı ki, çocuğun bir dersten zayıf alması dünyanın sonu değil. Kızım ortaokuldayken sınavda 10 (100 üzerinden)'ları gördü. Matematikten anlamıyorum anne dedi. Üzüldüm mü? Evet üzüldüm ama bunu ağlayarak ya da kızıma sende oturup ağla diyerek yansıtmadım. Bir yerlerde yanlış var kızım ders çalışıyorsun ama yeterli olmuyor sanırım her çocuk her derste başarılı olacak diye bir kural yok tabii ki ama denemek lazım gerçekten bu dersi anlamıyor musun yoksa yeterli derecede çalışıp derse odaklanmıyor musun onu anlamak için birlikte çalışalım ya da özel ders almaya ne dersin dedim. Benimle çalışmayı istedi. 8. sınıfta 60'lara yükseldi notları ve ben ona demek ki olabiliyormuş bu iyi bir başarı diyerek hep cesaretlendirdim. Şimdi 9. sınıfta ve inanın 90-95'lerde, ama tabii bitmedi çünkü şimdi de coğrafya ve tarih derslerini hiç sevmiyor, bu iki ders dışında notları yüksek. Ne yapayım şimdi onlardan sınırda kalıyor diye oturup ağlayayım mı? Yani demek o ki üzülüp ağlamak yerine neler yapabilirim kızıma nasıl destek ya da yardımcı olabilirim yollarını araması lazım ablanızın.
Özel ders almaya başladılar. Öğretmeni de dersi anlamıyor değil yapabiliyor ama çabuk unutuyor Demiş.15 yaşında bir kız annesi olarak şunları söylemek istiyorum. Ablanız aşırı hırslı ve yarış içinde olmayı seven bir kadın. Psikolojisi belki eşinden yeni ayrıldığı için de kötü olabilir ama bu hırslı olduğu gerçeğini değiştirmez. Neden mi? Neticede yeğeniniz yeni okul değiştirmiş anne-baba yeni ayrılmış o çocuğun psikolojisini düşünür ve onu eleştirmek yerine birlikte çözüm yolu arardı. Kaldı ki, çocuğun bir dersten zayıf alması dünyanın sonu değil. Kızım ortaokuldayken sınavda 10 (100 üzerinden)'ları gördü. Matematikten anlamıyorum anne dedi. Üzüldüm mü? Evet üzüldüm ama bunu ağlayarak ya da kızıma sende oturup ağla diyerek yansıtmadım. Bir yerlerde yanlış var kızım ders çalışıyorsun ama yeterli olmuyor sanırım her çocuk her derste başarılı olacak diye bir kural yok tabii ki ama denemek lazım gerçekten bu dersi anlamıyor musun yoksa yeterli derecede çalışıp derse odaklanmıyor musun onu anlamak için birlikte çalışalım ya da özel ders almaya ne dersin dedim. Benimle çalışmayı istedi. 8. sınıfta 60'lara yükseldi notları ve ben ona demek ki olabiliyormuş bu iyi bir başarı diyerek hep cesaretlendirdim. Şimdi 9. sınıfta ve inanın 90-95'lerde, ama tabii bitmedi çünkü şimdi de coğrafya ve tarih derslerini hiç sevmiyor, bu iki ders dışında notları yüksek. Ne yapayım şimdi onlardan sınırda kalıyor diye oturup ağlayayım mı? Yani demek o ki üzülüp ağlamak yerine neler yapabilirim kızıma nasıl destek ya da yardımcı olabilirim yollarını araması lazım ablanızın.
Ayrıldığı Eşiyle olan sorunları da bu duruma yansımış olabilir belki ama genel olarak böyle hassasHiç normal durmuyor çocuğun da psikolojisi bozulacak. Sırf bu sebepten insan bu kadar ağlamaz başka anlatamadığı şeyler mi var acaba ablanızın
Allah Allah çok ilginç okul konusunda ayri bir hassasiyeti var demek kiAyrıldığı Eşiyle olan sorunları da bu duruma yansımış olabilir belki ama genel olarak böyle hassas
Benim annemde biraz böyleydi. Ünv de finale gireceğim zaman babamı kaybetmiştim. Haliyle sınavım kötü geçmişti. Annem asırı Telaş olmuştu Sınıfta mı kalacaksın niye böyle niye çalışmadın vs diye babam ölmüş sınav Yüzünden bana kızıyor düşünün.
Evet sürekli görümcemin çocuğu takdir alıyor benimki niye böyle Kafasında.Allah Allah çok ilginç okul konusunda ayri bir hassasiyeti var demek ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?