Bu durum normal mi ?

Agrasif davranıyor evet.
Bende anormal bir tepki olduğunu düşünmüştüm.
Umarım ben iyiyim ne psikoloğu demez.

Canim bende bir anneyim oglum 4e gidiyor 1.sinifa basladiginda 2ye gecirelim cok sikiliyor burda ogrenmesi gereken bisey yok dedi okuma yazma biliyodu(bunu niye soyluyorum dusunki benim cocugum her anne oyle hisseder ama gercekten cok akillidir)gecirtmedim hatami yaptim bilmiyorum ama gecen donem dogum yaptim sikintili sureclerden gectik ilk sinavinda 95 alan cocuk 2.de 70 aldi calistiramadim agrilarimdan dogru duzgun bende cok uzuldum ama ablan kadar abartmadim ogluma her zaman iyi olabilecegini bir sifir onde basladigini tembihliyorum yaparsin yapamam diye bisey yok diyorum ama dusuk alincada kendimi parcalamiyorum kaldiki ablanin cocuguda kotu etkilenir yapmasin boyle daha 2.sinavlar var hep iyi alacaklar degil ya

Agrasif davranıyor evet.
Bende anormal bir tepki olduğunu düşünmüştüm.
Umarım ben iyiyim ne psikoloğu demez.
Kendi gitmiyorsa, çocukla ilgili gidelim diye bir pedagogla görüşün. O da belki bir çocuğa nasıl davranılmaması gerektiği konusunda aklını başına getirir kendisinin. Yani mükemmel bir anne değilim. Ama şöyle bir çizgim var; çocuğu aşağılama, kendini yetersiz hissettirme... Bunlar çok tehlikeli yerlere varabilir. Çocuğun hatası olabilir, eksiği gediği olabilir. Konuşursun, yol gösterirsin, birlikte çare arasın. Annesinden özür diliyor dediniz ya, o çok içimi acıttı gerçekten.

Eski okulunda öğretmeni çok lay lay lom davranmış hep yüksek notlar vermişler. Okul değişince de gerçek notlar ortaya dökülmüş. O da gercekten kızının yetersiz OLdupunu çalışmadığını yapamadığını düşündüğü için ağlıyor.

Evet özür diliyor.
Gecen Birgün kız birşeye diretti ağladı vs.
Annesi 1 aldığında bu kadar ağlamadın ama diye kızdı.
Psikoloğa gitmem dese bile bir pedagog işe yarayabilir gercekten.
O sanırım hep böyle olacak diye Endişe ediyor.
Ama özel ders almaya Başlamış ders veren öğretmende anlamıyor yapamıyor değil Demiş.
Nasıl oluyor anlamıyorum.

Çocuk bu belki eğitim öğretim ortamı degiştiği için gecıcı bı alışma suresi bı degısıklık bı derse adepte olamama gibi sorun yasamıs olabılır. Bunu aglayarak ve cocuga sende agla diyerek daha nasıl buyuk bir sorunun içine sokuyor garip.

Kesinlikle öyle.

Şimdi özel derste almaya başladı.
Özel ders öğretmeni de durumu gayet iyi aslında anlıyor yapıyor Demiş e sınavda neden yapamadı o zaman diyor annesi de

Bence ağlayacak derdi yok.. Bu şekil bu ihtiyacını gideriyor.. Çocuk bu bi iyi olur bi düşük alır..

Ozaman daha sıkı calistirir telafi ederler zararin neresinden dönülse kardir

Belki çocukta matematik zekası yok. Olabilir. Herkes her konuda başarılı olacak diye bir kaide yok. Belki bambaşka yetenekleri vardır keşfedilmeyi bekleyen. Ki her çocuğun bir yeteneği olduğuna inanırım. Ama çocuğu sürekli ezer, aşağılarsanız, özgüvenini kaybeder, o yeteneğini keşfetmek yerine, psikolojik sorunlarıyla boğuşur. Ya umarım bir pedagoga gidersiniz. Bir çocuk böyle yere yere büyümemeli.

Aynı şeyi bende söyledim
Ama zaten yarıştayız dedi.

Neyin yarisi? Cocugun huzuru, mutlulugu hicmi önemli degil? Sirf kendi egosunu tatmin etmek icin, ortamlarda "kizim takdir aldi" demek icin kizin psikolojisini bozuyor.

Simdi 11 yasinda, daha ana kuzusu ama bunun acisi 15-16 yasinda cok cikacak. Hayati mahv olacak o cocugun.

Çocuk anne özür dilerim ağlama diyormuş.
Ağlanmaz mı kızım sende ağlasana diyormuş kızına.
Ablanız acilen kendine gelsin.
Bu kadar yanlış bir tutum olamaz.
Yanlışının farkında bile olmaması ayrı bir konu.
Gayri ihtiyari gözün dolar,siler,çocuğa belli etmezsin.
Maşallah hanımefendi kendi ağladığı gibi bir de çocuğunu da ağlamaya teşvik ediyor.
O çocuğun içinde bulunduğu ruh halini o kadar iyi biliyorum ki.
Üzüntü,mahcubiyet,suçluluk duygusu,acziyet.
Değer mi altı üstü bir sınav için?
Benim çocukluğumda buna benzer bir travmam var,üzerimde büyük etki bıraktı.
Not:Okul Öncesi Öğretmenliği lisans,
PDR yüksek lisans mezunuyum.
Çocukluk travmalarım beni bu bölümlere yönlendirdi.
Ablanıza bu yorumumu lütfen okutun.
Evladına büyük zarar veriyor.
Üstelik ağlayınca çocuğu daha zeki veya çalışkan mı olacak?
Mezuniyetimi de ikna olsun diye yazdım.

Son düzenleme:
Şöyle özel ders almaya başladı matematikten Özel ders öğretmeni matematiğe karsı soğuk değil anlıyor yapabiliyor Demiş ama ablamda o zaman sınavda neden olmadı diye üzülüyor

Insallah olmaz

Tesekkür ederim yorumunuz için mutlaka okutacağım.
Kendisi çocuğunun geleceği için Kaygı duyuyormuş o sebepten dolayı da illa Çocuğum şimdi başarılı olamazsa gelecekte ne yapar diye düşünüyor.
Bunun üzüntüsü belki de bilemiyorum.
Kesinlikle onunla hemfikir Değilim kaygılarını Anlıyorum. Ama davranışını normal bulmuyorum.

Benimde annem ablan gibiydi. Ders notu önemliydi, etrafa ideal aile tablosu sergilenecekti. Ve ben halen özgüvensizim. Psikologa gidiyorum. Ve benim gibi cok kadin var.

Bu insallah masallahlik birsey degil. Gidisat belli. Eger ablan cidden cocugu icin en iyisini istiyorsa, özel ögretmene para harcamasin, psikologa, pedagoga gitsin ve ona para harcasin. Sorun cocukta degil, kendisinde cünkü.

Buna güldüm ne yalan söyleyeyim
Neyse;
Fakat ablanızın başka bir problemi olabilir mi?
Yada ruhsal bir rahatsızlık yaşıyor olabilir mi?
Eşiyle ayrıldı yeni sayılır 1 sene falan oluyor. Zaten problemli bir evlilik yasamıştı ondan olabilir diye düşünüyorum. Ama emim Değilim.

Tabi ki normal değil . Ben şuan hamileyim anne adayı sayılırım. Öncelikle toplum olarak sadece okul başarısına aşırı odaklanıyoruz bu çocukların üzerinde de olumsuz etki gösteriyor. Başarısızlığın normal olduğunu hayatının her evresinde yaşayabileceği bir durum olduğunu bilmeli insanlar. Her anne baba evladiyla gurur duymak övünmek ister ve aileler okul başarılarını buna alet ediyorlar doğal olarak başarısızlık gelince afedersiniz ama sanki aptal bir varlığın ailesiymis gibi hissediyor ve toplum içinde gurur duyup ovunecekleri bir şey kalmıyor. Çocuklarımıza bunu yapmayalım başarısız olmak normaldir okul başarısı dünyadaki en önemli şey değil anne babanın temel görevi çocuklara bireysel yaşama becerisini kazandırmak ahlaki eğitim vermek en onemlisiyse sevmek desteklemek. Ebeveynler amaçları dışına çıkıp sadece okul başarısına odaklanıyor sonra ortalıkta değişik bi nesil dolaşıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…