Bu durum normal mi ?

Şöyle özel ders almaya başladı matematikten Özel ders öğretmeni matematiğe karsı soğuk değil anlıyor yapabiliyor Demiş ama ablamda o zaman sınavda neden olmadı diye üzülüyor
Bildiğini de unutmak diye bir tabir vardır. Ablanız şu anlattığınız gibiyse, zaten o çocuk büyük baskı altında. Rahat ve kendine güvenli bir şekilde sınav kağıdının başına oturabiliyor mudur sizce? Hiç sanmıyorum. Eminim ya yapamazsam diye kalbi güm güm atıyor, odaklanamıyor, endişeleniyor. Ablanız hatayı çocuğunda değil kendinde arasın.

çocuğun da psikolojisini bozar öyle psikolojik baskıyla. kendi hırslarını çocukları üstünden tatmin etmeye çalışması çok yanlış. başka bir şeye sıkılıyorsa otursun ona ağlasın da çocuğu yıpratmasın suçluluk psikolojisiyle ders mi çalışabilir o öyle

Eşiyle ayrıldı yeni sayılır 1 sene falan oluyor. Zaten problemli bir evlilik yasamıştı ondan olabilir diye düşünüyorum. Ama emim Değilim.

Tabiki konunun uzmanı değilim ama küçük bir örnek vermek isterim, belki anlamanızda yardımı dokunur.
Eşimle 1,5 yıllık evliliğimi bitirdim. Ama evlilik henüz eskimediğinden severek bitirdim. Neyse sadece 10 dk ağlayıp hayat koşturmasında yerimi aldım. Herkes tabi şaşkın bu kız taş mı evliliği oyuncak etmiş ciddiyetinin farkında değil vs..... vaktim olmadı ağlamaya üzülmeye elimde 9 aylık çocukla hangi birini becereyim. 2 sene sonra 8 gün ağladım. Halam vefat edince halamıda hiç sevmem ona 8 gün ağlamam yani dedim ben gidip bir uzmanla görüşeyim. Nitekim görüştüm altından güle oynaya boşadığım herif çıktı.
Bilmem demek istediğimi anlatabildim mi?

Benim annemde baskı yapan biriydi biraz belki de ablam o Yüzden.
Özgüven sorunu yaşadım bende ama sebep aile olabilir mi ?
Olur sanırım.

Çabuk unutan bi yapısı olabilir diye Demiş zaten özel ders öğretmeni.

Anladım sebep bahane olmuş diyorsunuz yani.
Tabi doğal zaten hassas ve de sinirli bir yapısı vardı bu olayda tuz biber ekti belki de
Sizin adınıza da üzüldüm inş evladınıza çok mutlu olursunuz

Aa buarada soylemeyi unuttum kiyaslama cok yapmasin tesvik etsin gaz versin ama kimseyle koyaslamasin annem aynisini bana yapiyodu derslerim acayip kotuydu ki annem hayatimda gordugum en iyi annedir ve ben bu yuzden okumadim liseyi bile sonra evlendim kucuktu yasim ama esim hep destek oldu liseyi disardan okudum ve yapabilirsin neden olmasin dedi universiteyide kazandim ve okuyorum bu sene okulum biterse ins.seneye tekrar sinava gircem ve hemsirelik okuyacagim bu defa normal ogrenci gibi gidecegim ins. yani demem oki destek tam destek versin yapamadin derse o cocuk yapamaz

Çok takdir ettim azminizi maşallah :)
Söyledim ama ablam biraz karamsar biridir. Yap et de diyorum ama yok genel olarak hep olumsuz ve kötü olanını düşünür. Hep kıyaslar vs

Doğru psikoloğa. Aşırı bir tepki. Çocuğunda ruh sağlığını bozar bu durum

Elbette ki normal değil. Bu mükemmeliyetçi anne tablosudur. Sonucunda çocuğun psikolojisini de mahveder. Çünkü çocuğun üzerinde baskı kurarak onu hayalindeki kişi yapmaya çalışır. Kendi çocuğunu robotlaştırır ve bir karakteri olmasına izin vermez. Çocuk tamamen rol yapmaya ve mutsuz olmaya başlar. Annenin hiç vakit kaybetmeden tedavi olması şart.

Aaaa yok artık. Ciddi bir sorun var. Ay çocuktan değerli mi be. Annem bana yeter çalışma hasta olacaksın derdi. Hala diyor hatta eşşek kadar olmama rağmen
Bizimki de tam tersi işte.
Hatta gecende kız bir istediği olmayınca ağladı. Annesi bir aldığında bu kadar ağlamadın ama diye kızdı yine

Fazla abartiyo piskolaga falan gitmeli .

yeğeninize üzüldüm. merak ettim ablanız dört dörtlükmüymüş? yeğeniniz ağlasa sen nasıl basarısızsın, her ay binlerce lira kazanmıyorsun diye mesela? bir doktor bir profesör olamıyosun diye aglasa?
çok saçma değil mi? herkesin yeteneği kapasitesi farklıdır. çocuğu böyle saçma bir yük altinda ezmektense yeteneklerini ön plana çıkarmasına destek olsun. kızı ne istiyor? ne yönde yeteneği becerisi var onu gözlemlesin.
ve evet brnce ikna edebiliyorsanız psikoloğa gitsin. yazık olmasın yeğeninize.

Saçmalık saatlerce ağlaması. böyle şey olur mu allah aşkına çocuk bu genç oluyor çalışmamış yada çalışamamış olabilir. Herşeyi geçtim kimi çocuk sözel zekası baskın oluyor matematiği yapamıyor. Belki yeni okuldaki hocalara yada öğrencilere uyum sağlayamadı bunuda sınavlarda gösteriyor.
Bin türlü ihtimal var çocuğuna neden diye sormak yerine boş boş ağlamasın.
Biz çook zayıf aldık babam eşşek git çalış der geçerdi. Sonuç olarak okuduk adam olduk. Büyütülecek bir durum değil herkes her zaman başarılı olamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…