- 23 Ekim 2014
- 9.394
- 36.123
- 548
- Konu Sahibi Madamgonca
-
Bildiğini de unutmak diye bir tabir vardır. Ablanız şu anlattığınız gibiyse, zaten o çocuk büyük baskı altında. Rahat ve kendine güvenli bir şekilde sınav kağıdının başına oturabiliyor mudur sizce? Hiç sanmıyorum. Eminim ya yapamazsam diye kalbi güm güm atıyor, odaklanamıyor, endişeleniyor. Ablanız hatayı çocuğunda değil kendinde arasın.Şöyle özel ders almaya başladı matematikten Özel ders öğretmeni matematiğe karsı soğuk değil anlıyor yapabiliyor Demiş ama ablamda o zaman sınavda neden olmadı diye üzülüyor
Çocuk anne özür dilerim ağlama diyormuş.
Ağlanmaz mı kızım sende ağlasana diyormuş kızına.
Eşiyle ayrıldı yeni sayılır 1 sene falan oluyor. Zaten problemli bir evlilik yasamıştı ondan olabilir diye düşünüyorum. Ama emim Değilim.
Benim annemde baskı yapan biriydi biraz belki de ablam o Yüzden.Benimde annem ablan gibiydi. Ders notu önemliydi, etrafa ideal aile tablosu sergilenecekti. Ve ben halen özgüvensizim. Psikologa gidiyorum. Ve benim gibi cok kadin var.
Bu insallah masallahlik birsey degil. Gidisat belli. Eger ablan cidden cocugu icin en iyisini istiyorsa, özel ögretmene para harcamasin, psikologa, pedagoga gitsin ve ona para harcasin. Sorun cocukta degil, kendisinde cünkü.
Çabuk unutan bi yapısı olabilir diye Demiş zaten özel ders öğretmeni.Bildiğini de unutmak diye bir tabir vardır. Ablanız şu anlattığınız gibiyse, zaten o çocuk büyük baskı altında. Rahat ve kendine güvenli bir şekilde sınav kağıdının başına oturabiliyor mudur sizce? Hiç sanmıyorum. Eminim ya yapamazsam diye kalbi güm güm atıyor, odaklanamıyor, endişeleniyor. Ablanız hatayı çocuğunda değil kendinde arasın.
Anladım sebep bahane olmuş diyorsunuz yani.Tabiki konunun uzmanı değilim ama küçük bir örnek vermek isterim, belki anlamanızda yardımı dokunur.
Eşimle 1,5 yıllık evliliğimi bitirdim. Ama evlilik henüz eskimediğinden severek bitirdim. Neyse sadece 10 dk ağlayıp hayat koşturmasında yerimi aldım. Herkes tabi şaşkın bu kız taş mı evliliği oyuncak etmiş ciddiyetinin farkında değil vs..... vaktim olmadı ağlamaya üzülmeye elimde 9 aylık çocukla hangi birini becereyim. 2 sene sonra 8 gün ağladım. Halam vefat edince halamıda hiç sevmem ona 8 gün ağlamam yani dedim ben gidip bir uzmanla görüşeyim. Nitekim görüştüm altından güle oynaya boşadığım herif çıktı.
Bilmem demek istediğimi anlatabildim mi?
Yavrum yazik kiza.Çocuk anne özür dilerim ağlama diyormuş.
Çok takdir ettim azminizi maşallah :)Aa buarada soylemeyi unuttum kiyaslama cok yapmasin tesvik etsin gaz versin ama kimseyle koyaslamasin annem aynisini bana yapiyodu derslerim acayip kotuydu ki annem hayatimda gordugum en iyi annedir ve ben bu yuzden okumadim liseyi bile sonra evlendim kucuktu yasim ama esim hep destek oldu liseyi disardan okudum ve yapabilirsin neden olmasin dedi universiteyide kazandim ve okuyorum bu sene okulum biterse ins.seneye tekrar sinava gircem ve hemsirelik okuyacagim bu defa normal ogrenci gibi gidecegim ins.yani demem oki destek tam destek versin yapamadin derse o cocuk yapamaz
Doğru psikoloğa. Aşırı bir tepki. Çocuğunda ruh sağlığını bozar bu durumMerhaba herkese ,
Sizden fikir almak istediğim bir konu var. Benim ablamın 11 yasında bir kızı var. Bu dönem okulunu değiştirdi. Ilk Girdiği matematik sınavından Zayıf almış. Annesi bunu duyar duymaz ağlamaya başladı. Ve hala da ağlıyor. Bu duruma asırı derecede tepki gösterdiğini düşünüyorum ama belki de normaldir kendim anne olmadığım için bilmiyorum. Bu normal mi yoksa psikoloğa vs gitmeli mi ?
Çocuk anne özür dilerim ağlama diyormuş.
Elbette ki normal değil. Bu mükemmeliyetçi anne tablosudur. Sonucunda çocuğun psikolojisini de mahveder. Çünkü çocuğun üzerinde baskı kurarak onu hayalindeki kişi yapmaya çalışır. Kendi çocuğunu robotlaştırır ve bir karakteri olmasına izin vermez. Çocuk tamamen rol yapmaya ve mutsuz olmaya başlar. Annenin hiç vakit kaybetmeden tedavi olması şart.Merhaba herkese ,
Sizden fikir almak istediğim bir konu var. Benim ablamın 11 yasında bir kızı var. Bu dönem okulunu değiştirdi. Ilk Girdiği matematik sınavından Zayıf almış. Annesi bunu duyar duymaz ağlamaya başladı. Ve hala da ağlıyor. Bu duruma asırı derecede tepki gösterdiğini düşünüyorum ama belki de normaldir kendim anne olmadığım için bilmiyorum. Bu normal mi yoksa psikoloğa vs gitmeli mi ?
Aaaa yok artık. Ciddi bir sorun var. Ay çocuktan değerli mi be. Annem bana yeter çalışma hasta olacaksın derdi. Hala diyor hatta eşşek kadar olmama rağmenÇocuk anne özür dilerim ağlama diyormuş.
Kesinlikle öyleO hic normal degil iste. Bir anne bu kadar gucsuz davranmamali.
Bizimki de tam tersi işte.Aaaa yok artık. Ciddi bir sorun var. Ay çocuktan değerli mi be. Annem bana yeter çalışma hasta olacaksın derdi. Hala diyor hatta eşşek kadar olmama rağmen
Fazla abartiyo piskolaga falan gitmeli .Merhaba herkese ,
Saçmalık saatlerce ağlaması. böyle şey olur mu allah aşkına çocuk bu genç oluyor çalışmamış yada çalışamamış olabilir. Herşeyi geçtim kimi çocuk sözel zekası baskın oluyor matematiği yapamıyor. Belki yeni okuldaki hocalara yada öğrencilere uyum sağlayamadı bunuda sınavlarda gösteriyor.Merhaba herkese ,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?