Bu durumda ne yapılabilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
doktor hastanın yasam kalıtesıni ,hayatda kalmasını, saglıgını baz alır oncelıgı hastanın saglıgıdır.

hıc bır doktor zorla sezeryan falan yapmaz tek basına degıl orda yanında bır ekıp var ayrıca doktor suc ısleyecek olsa kımse buna ortak olmak ıstemez

sırf cocuk dogurmasın dıye sezeryan mı yapar hıc akıl mantık ısı mı 8 dogum hıkayesı dıyorsunuz rahmın bır kapasıtesı var tavuk degılız sonucta, bırdaha hamıle kalırsa ölebılır, napsın doktor 9. erkek olur belkı hasta ölsede onemlı degıl yeterkı hasta erkek dogursun dıye ölume mu terk etsın...

doktordan daha fazla tıp bılgımız yoksa yaptıgı ıse uzaktan bılmeden karısılmamalı. yakınınız olan hasta kendı doktoruyla kendı konusup bılgı alsın ogrensın . anlamadan gelıp sıze anlatmıs sızde yardımcı olmak ıstıyorsunuz ama eksık bılgıyle doktoru zan altında bırakıyorsunuz . azıcık bılgısı olan doktorun zorla kendı ıstegıyle sezeryana almayacagını bılır doktor hastanede keyfı hareket edemıyor cunku sorumlulukları var

Ameliyat sırasında konuşulan herşeyi duymuş doğum kanalına girmiş çocuk bu konuşulmuş kendisi bile diyor tuvalete gitmeye korkuyordum çıkar diye.Mecburiyetten değil doktorun isteğiyle olmuş yani seninle uğraşamam bile demiş.
dogum kanalına gırmıs cocugu sezeryan zaten yapamaz oyle bırsey yok sezeryan olabılmenınde sartları var
sancısı olmustur yeterlı acılma olmamıstır normal dogum doktor ıcın daha kolay hatta ebenın ısı zaten doktor bır gelır bakar kontrol eder gıder , eger acılma olsa normal doguma musade olsa kanala gırmıs olsa zaten normal dogardı
bu dogum hıkayesı yasayan tanıdıgınız bellıkı bu konularda baya bılgısız ve sıze yanlıs aksettırmıs .

Bundan sonra bu tarz saçma sapan konulara hep bunu atıcam arkadaslar. Yeter brahma komik değil deseniz de atıcam. Doktor böyle dedi ama komşumun eltisi yapma dedi siz ne dersiniz diyene de bunu atıcam, doktor fitil verdi ama oğlan çocuğu sonuçta diyene de bunu atıcam
3FF4586F-BF5D-4811-90C0-4B7D12D33149.webp

Bana da 9 ay normal dogum dendi, hatta doguma giderken bile normal dogum olacakti.
Açilma olmadi ama, suni sanci verdiler, saatlerce agridan agladigimi, bagirdigimi, yalvardigimi, hatta ölecegimi dusunup sehadet getirdigimi biliyorum. Doktoru da, ordakilari hemsireleri de biktirmistim. Doktora yalvardim sezeryan dogum yapsin diye ama kabul etmedi doktor. Ne dedi biliyormusunuz? Sezeryan dogumu kolay mi zann ediyorsunuz? İyilesme sureci zor, cok zorluk cekeceksiniz, olmaz dedi.
Saatlerce doktora yalvardim, kabul etmedi.
En son muayenede bir terslik oldugunu anlayip ameliyata aldi.
Hatta agridan bayilmisim, ameliyat odasina tasimislar beni.
Demem o ki, doktor sebepsiz sezeryan ameliyata almaz. Normal dogum daha kolay.
Bile bile isini zorlastirmaz.
Ha bu arada doktora yalvarirken doktor da benimle sert konusuyordu, ben de doktor cok kabadir demistim ama baska hastalardan duydugum kadariyla cok iyi, mulayim doktormus.

Dogum odasinda hasta cok, her kes dogumunu bekliyor. Doktor bir suru doguracak kadinla ugrasiyor, o an gergin ola bilir.
Konuyla alakasız ama merak ettim, devlette miydi dogumunuz ?
Sağlıkla büyüsün bu arada.

Konuyla alakasız olucak ama kimse mükemmel değildir bazen gerçekten mesleğini iyi yapmayan doktorlar, meslektaşlarım olan öğretmenler vs de var ne yazık ki haberlerde de görüyoruz. Konu sahibi ve ablası bence burada yanlış bilgiye sahip sonuçta sezaryen kolay değil doktorun üslubundan dolayı farklı düşünmüştür evet üslup yanlış burda zaten hem fikir ancak hiç bir doğumda keyfi sezaryen yapılmaz doktorlar o kadar çok insanlarla uğraşıyorlar ki belki o yüzden sinirli cevap vermiştir kolay değil sonuçta işleri bin türlü insanla uğraşıyorlar belkı anlanız baskı yaptı normal doğum diye doktorda sinirlenmiş olabilir normal olarak. Ama bir gerçek var durumunuz ıyıdır kımse bu kadar çocuk olmaz diyemez ama erkek çocuk olana kadar gebe kalınmaya çalışılıyorsa kusura bakmayın bu cahilce

Benimde ailemin başına bir olay geldi kızlar sizden kardeşim adına bol dua almak istiyorum 🙏🏼 Kardeşim şu an benden iki yaş küçük 6 aylık iken ateşlendi tabi bayram üzeri o dönem doktorlar fazla yokmuş hastanede çoğunluk asistan varmış. Kardeşime menenjit diyip o tedaviyi uygulamışlar belinden su da alınmış. Annem anlatır hiç bir yerinde boşluk yokmuş başının her yerine bir şeyler takmışlar ama vucüdunun her yerine tabi başınada öyle. Sonra doktorlar gelmiş annem o ara lavabodaymış konuşmaları duymuş asistanlara kızmış doktarlar bu çocuk menenjit değil bu tedaviyi nasıl uyguladınız diye annem yıkılmış ama sonradan dosyasına o doktorda asistanların geleceği yanmasın diye menenjit demiş . Şu an spastik engelli hani zeka seviyesi de yaşı değil ve hayalleri var okumak istiyor üniversite okuyup kendince devlette hacker olucam diye kendince hayaller kuruyor kendince her gün abdest aldırıp namaz kılıp dualar ediyor.

Çok sevdiğim bir ablam doğum yaptı.Bugün hastanede görmeye gittim.Ama devlet hastanesinde önerilen bir doktorun çok çirkin davranışlarına maruz kaldığını öğrendim.Kendisi beşinci kızını doğurdu üçde düşük yaşamış toplamda sekiz gebelik öyküsü var yani.Doktor açılması olmasına rağmen normal doğuma almamış 41nci haftasına kadar bu sebepten bekleyip üç gün sancı çekmiş.İlk iki kızı normal üçüncü ters olduğu için sezaryen olmuş dördüncüde öyle ama aradan dokuz sene geçmiş.Acil olarak giden bir gebeği zorla sezaryene alıp tüplerin bağlanması bağlanması için baskı yapılabilir mi?Neden bu kadar çocuk yapıyorsun?Neden tüplerini bağlatmıyorsun bağlatan o kadar kişi var dini boyutunu bir sen mi biliyorsun vb.Ameliyat hanede belden uyuşturup sezaryen yapmış birde ameliyat hanede onun hakkında konuşmuş yok bilerek tok geldi normal doğum yapsın diye öğlen yatış yapmadı inatlaştı.Böyle bir muamele olabilir mi?Hayatı bir riski yok doktor sırf çocuğu olmasın diye zorlamış.Özel düşünmeyen ben ilerde gebelik düşündüğümde devlet hastanesine gitmeyi düşünmüyorum artık kimin kaç tane çocuğu olduğundan kimene...Bu doktor şikayet edilebilir mi ne yapabiliriz zorla sezaryen yapan birine ne yapılabilir?
Doktorun kötüsüne denk gelmiş şikayet etsin
çok güzel doktorlar da var devlet hastanelerinde bir kişi yüzünden ön yargılı olmayın ...
Birde devlet hastanelerinde ssvd şartları gelişmediği için istersen 15 yıl önce sezeryanla doğum yapmış ol yine de normal yapmıyorlar risklerden ötürü bir kötü tarafı bu bence buda gelişir inşallah

Yanlış yazdım ben ya tüp bağlanması olacaktı düzelttim çocuk olmasın diye doktor zorlamış
Doktor neden zorlasın ki? Doktoro ne yani? Yedirmiyor içirmiyor. Eğer kesine kes zorlama varsa şikayet edin. Yok sezeryandaki narkoz etkisiyle bağlayın bilmem ne dendiyse sıkıntı.. Ama dediğim gibi doktorlar buna karışmaz. Başları sıkıntıya girer bilirler. Muhtemel idrar yollarında sıkıntı sarkma vs var diye bağlama yapmış olabilir. Lütfen hekimler hakkında emin olmadan veyahut onlara sormadan karalayıcı ifadelerde bulunmayın. Sevdiğiniz insanı da günah almamak bağbına doktorla konuşmasını aksini konuşacağına innacı varsa ses kaydı yapıp delil olarak sunmasını sağlayabilirsiniz.

.
Doktorun kötüsüne denk gelmiş şikayet etsin
çok güzel doktorlar da var devlet hastanelerinde bir kişi yüzünden ön yargılı olmayın ...
Birde devlet hastanelerinde ssvd şartları gelişmediği için istersen 15 yıl önce sezeryanla doğum yapmış ol yine de normal yapmıyorlar risklerden ötürü bir kötü tarafı bu bence buda gelişir inşallah
Benden önce annem gebelik geçirmiş karnında ölmüş yedi aylık ve sezaryenle almışlar aramızda maksimum beş yıl varmış ama ters olmama rağmen doktor normal yaptırmış doğumu.

doktor hastanın yasam kalıtesıni ,hayatda kalmasını, saglıgını baz alır oncelıgı hastanın saglıgıdır.

hıc bır doktor zorla sezeryan falan yapmaz tek basına degıl orda yanında bır ekıp var ayrıca doktor suc ısleyecek olsa kımse buna ortak olmak ıstemez

sırf cocuk dogurmasın dıye sezeryan mı yapar hıc akıl mantık ısı mı 8 dogum hıkayesı dıyorsunuz rahmın bır kapasıtesı var tavuk degılız sonucta, bırdaha hamıle kalırsa ölebılır, napsın doktor 9. erkek olur belkı hasta ölsede onemlı degıl yeterkı hasta erkek dogursun dıye ölume mu terk etsın...

doktordan daha fazla tıp bılgımız yoksa yaptıgı ıse uzaktan bılmeden karısılmamalı. yakınınız olan hasta kendı doktoruyla kendı konusup bılgı alsın ogrensın . anlamadan gelıp sıze anlatmıs sızde yardımcı olmak ıstıyorsunuz ama eksık bılgıyle doktoru zan altında bırakıyorsunuz . azıcık bılgısı olan doktorun zorla kendı ıstegıyle sezeryana almayacagını bılır doktor hastanede keyfı hareket edemıyor cunku sorumlulukları var
Canımsın yine çok güzel yazmışsın 👏👏👏

Doktor neden zorlasın ki? Doktoro ne yani? Yedirmiyor içirmiyor. Eğer kesine kes zorlama varsa şikayet edin. Yok sezeryandaki narkoz etkisiyle bağlayın bilmem ne dendiyse sıkıntı.. Ama dediğim gibi doktorlar buna karışmaz. Başları sıkıntıya girer bilirler. Muhtemel idrar yollarında sıkıntı sarkma vs var diye bağlama yapmış olabilir. Lütfen hekimler hakkında emin olmadan veyahut onlara sormadan karalayıcı ifadelerde bulunmayın. Sevdiğiniz insanı da günah almamak bağbına doktorla konuşmasını aksini konuşacağına innacı varsa ses kaydı yapıp delil olarak sunmasını sağlayabilirsiniz.
Zaten bağlanmamış tüpleri durumu açıklayıp ikna etmek yerine çocuk olmasın diye yapmak çok bencilce

Anlatılmaz, anlaşılmaz, konularını okumak lazım, yoksa her cümle biraz eksik, her tarif biraz yalan kalır. :KK30:
Acaba sen kimsin kavun kokusu hani benim ne olduğum ortadaya sen nesin acaba hiç aynada baktın mı kendine bakmış olsan kendi kusurlarını görür susardın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X