Bu durumda ne yapılabilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani annem olmayan bir dikiş izini hissediyorum diyemez tabiki doktor bende risk almış ama sonuçta normal yaptırmış
yahu annenız sızı normal dogurabıldı dıye tum kadınlar normal dogurabılır kuralı mı var
her dogum farklıdır aynı kısı ıkı farklı sekılde cocugunu dogurabılır tıpkı normal dogum yapan o yakınınızın 2 kez sezeryan olmus olması gıbı
saka gıbısınız gercekten neyı sorguladıgınızın farkında mısınız 8 hamılelık gecırmıs 2 kez sezeryan olmus bırıne doktor nıye sezeryan yaptı dıye kızıyorsunuz

9 yıl gecsede bı önceki gebelik sezeryan ise her doktor normal doğum yaptırmıyor çünkü bu noktada mahir değil,beceremem diye korkuyor risk almak istemiyor.ben doktorun insanlık dışı muamelesine kızdım.sezeryan hadi yaptın diyelim kadını neden rencide ediyorsun ne kadar ayıp! Bide bağlayalım falan diye çirkin muameleler .ona ne ki. Neyse ki bağlanmamış ama çok travmatik bir doğum olmuş inşallah yakınınız bu durumu güzel hir psikolojik destekle atlatır.kendi ve bebeği saglikliya üzülmesin.
Zaten en büyük sıkıntı doktorun davranışı ablam çok naif saygılı biridir hani desem çirkeflesti hiç beklemem gerçekten birgüne birgün sesini yükselttiğini duymadım.

Rahimde açılma kaç gün önceden varmış kendisi diyor tuvalete gidince korkuyordum düşer diye bu derece hissediyormuş.Ben doğum yapmadım belki anlayamam ama her insanda kendini bilir heralde beşinciydi...
Tıbben o denilen şeyin imkanı yok. Açılma olsa nişan gelir. Bak canım herkesin uzmanlık alanı var benimkide bu. Hem anne olarak diyorum hem doktor olarak. Açılma oldu günlerdir şöyle tuvalete düşecekti böyle şöyle olacaktı böyle bir şey olamazzz.. Açılma olur doktor bunu muayenede anlarsa zaten hastahaneye yatırılır. Yani ya o kişide bir sıkıntı var yanlış anlatıyor onca doğuma karşı yada doktorlara bir garezi var. Diğer türlü şu dediğini uzman olmayan bir hastahane çalışanına onu da geçtim doğum yapan bir bayana sorsan sana olur mu böyle saçmalık der. Eski devirde yaşamıyoruz. Kaldı ki 2 normal 3 sezeryan bilmem kaç düşük yazmışsın. Eee artık o rahim ne olmuştur biliyor musun? O rahim onca doğuma esner yapısı değişir işlevi zorlaşır. Bazen idrarı dahi tutamazsın. Ben ilk doğumumda bile sıkıntı çektim idrar tutamadım diye. Kaldı ki onca şeye normal doğuma alsalar kadının ne olacağının garantisi yoktur. Ve yine kaldı ki sezeryan doktor zorlaması doktorlar normal doğum yaptırma yarışında. Asla sezeryan hanesine yazılsın istemez. Ve bunun için uzun satırlı açıklamalar yollarlar baş hekime. Şu sebepten. Sezeryan diye. Narkoz bedava değil kesi aletleri. Dikiş mevzuları. Kaldı ki kadının karnında dikiş tutar mı acaba o kadar doğuma? Lütfen bilinçlenin. Ve düzgün araştırmalar yapın. Kaldı ki doktor kötü dahi olsa ki sanmıyorum zor bir ihtimal kendi hekimlik tecrübesine sezeryan doğumu eklenmesin diye dahi riski göze alabilirdi.

Tıbben o denilen şeyin imkanı yok. Açılma olsa nişan gelir. Bak canım herkesin uzmanlık alanı var benimkide bu. Hem anne olarak diyorum hem doktor olarak. Açılma oldu günlerdir şöyle tuvalete düşecekti böyle şöyle olacaktı böyle bir şey olamazzz.. Açılma olur doktor bunu muayenede anlarsa zaten hastahaneye yatırılır. Yani ya o kişide bir sıkıntı var yanlış anlatıyor onca doğuma karşı yada doktorlara bir garezi var. Diğer türlü şu dediğini uzman olmayan bir hastahane çalışanına onu da geçtim doğum yapan bir bayana sorsan sana olur mu böyle saçmalık der. Eski devirde yaşamıyoruz. Kaldı ki 2 normal 3 sezeryan bilmem kaç düşük yazmışsın. Eee artık o rahim ne olmuştur biliyor musun? O rahim onca doğuma esner yapısı değişir işlevi zorlaşır. Bazen idrarı dahi tutamazsın. Ben ilk doğumumda bile sıkıntı çektim idrar tutamadım diye. Kaldı ki onca şeye normal doğuma alsalar kadının ne olacağının garantisi yoktur. Ve yine kaldı ki sezeryan doktor zorlaması doktorlar normal doğum yaptırma yarışında. Asla sezeryan hanesine yazılsın istemez. Ve bunun için uzun satırlı açıklamalar yollarlar baş hekime. Şu sebepten. Sezeryan diye. Narkoz bedava değil kesi aletleri. Dikiş mevzuları. Kaldı ki kadının karnında dikiş tutar mı acaba o kadar doğuma? Lütfen bilinçlenin. Ve düzgün araştırmalar yapın. Kaldı ki doktor kötü dahi olsa ki sanmıyorum zor bir ihtimal kendi hekimlik tecrübesine sezeryan doğumu eklenmesin diye dahi riski göze alabilirdi.
Valla bilemedim YouTubeda tuvalette doğuran hamile olduğunun farkında olmadan doğan kadınları (yabancı)görünce olabilir gibi geldi çok gerçekçi duruyor.Akıntım vardı dedi bilmiyorum uyduracak biride değil...

Yukarıdaki arkadaşıma ek olarak ;
Normal Doğum yaptırmaya kalksa:
-rahim “yırtılabilirdi”
-rahim toparlanamayabilirdi (atoni) ve kanama durmayabilirdi
Bunların sonucu rahmin tamamen alınmasına ve ölüme kadar gidebilirdi bunu mu istiyordu ablan 5 “kız çocuğu” öksüz mü kalsaydı??????

Sezeryan olaylarının gerekli olup olmadığını bilemem ama tüp bağlama olayını doktor kafasına göre yapmıyor.O konuda yanlışınız var.Ablanızın tek imzası bile yetersiz.Eşinin de imza atması gerekiyor.

Yukarıdaki arkadaşıma ek olarak ;
Normal Doğum yaptırmaya kalksa:
-rahim “yırtılabilirdi”
-rahim toparlanamayabilirdi (atoni) ve kanama durmayabilirdi
Bunların sonucu rahmin tamamen alınmasına ve ölüme kadar gidebilirdi bunu mu istiyordu ablan 5 “kız çocuğu” öksüz mü kalsaydı??????
Ölüm şekli ve zamanı değişmiyor malesef bunun bilincinde olan bir insan sebep o olsaydı öksüz kalacaktı evet.

Dediğim gibi görmedim bilemem.
Sende hissedemez diyorsun dışardan gözüküyor
Valla bilemedim YouTubeda tuvalette doğuran hamile olduğunun farkında olmadan doğan kadınları (yabancı)görünce olabilir gibi geldi çok gerçekçi duruyor.Akıntım vardı dedi bilmiyorum uyduracak biride değil...
Hamile olduğunun farkında olmadan değil. Onlar evde doğurmak için herşeyi göze alanlar. Youtube başlıklarına inanma. İçeriklere de dikkatle bakarsan ki ne alaka video çekmişler? Bilmiyorlardı da videoyla tuvalette ne çekeceklerdi? Akıntısı varsa suyu azalmıştır. O sırf normale alsınlar kafasıyla beklediyse kendi hata yapmış. Su gelirse doğumun yarım saat içinde olması gerekir. Günlerce beklerse sezeryan olur hatta bebek ölür. Youtube değilde gerçek bir doktordan aldığın bilgilere inanmıyorsan da daha birşey diyemeyeceğim.

Sezeryan olaylarının gerekli olup olmadığını bilemem ama tüp bağlama olayını doktor kafasına göre yapmıyor.O konuda yanlışınız var.Ablanızın tek imzası bile yetersiz.Eşinin de imza atması gerekiyor.
Tüp bağlanmamış zaten

Çok sevdiğim bir ablam doğum yaptı.Bugün hastanede görmeye gittim.Ama devlet hastanesinde önerilen bir doktorun çok çirkin davranışlarına maruz kaldığını öğrendim.Kendisi beşinci kızını doğurdu üçde düşük yaşamış toplamda sekiz gebelik öyküsü var yani.Doktor açılması olmasına rağmen normal doğuma almamış 41nci haftasına kadar bu sebepten bekleyip üç gün sancı çekmiş.İlk iki kızı normal üçüncü ters olduğu için sezaryen olmuş dördüncüde öyle ama aradan dokuz sene geçmiş.Acil olarak giden bir gebeği zorla sezaryene alıp tüplerin bağlanması bağlanması için baskı yapılabilir mi?Neden bu kadar çocuk yapıyorsun?Neden tüplerini bağlatmıyorsun bağlatan o kadar kişi var dini boyutunu bir sen mi biliyorsun vb.Ameliyat hanede belden uyuşturup sezaryen yapmış birde ameliyat hanede onun hakkında konuşmuş yok bilerek tok geldi normal doğum yapsın diye öğlen yatış yapmadı inatlaştı.Böyle bir muamele olabilir mi?Hayatı bir riski yok doktor sırf çocuğu olmasın diye zorlamış.Özel düşünmeyen ben ilerde gebelik düşündüğümde devlet hastanesine gitmeyi düşünmüyorum artık kimin kaç tane çocuğu olduğundan kimene...Bu doktor şikayet edilebilir mi ne yapabiliriz zorla sezaryen yapan birine ne yapılabilir?
Böyle bi duruma bende şahit oldum. O kadın suriyeliydi 5 yada 6nci çocuğunu doguracakti zorla sezeryan için kağıt imzalattı tuplerini bagliycam yeter ne bu hersene her sene dogurmussun dedi kadına. Ha kabul etmezsen de çık git kapıdan gözüm görmesin dedi kadın mecbur onayladı. Dru ilgilendirmeyen bı durum ama işte devlet Hastanesi'ne mecbur kalınca onlarda öyle insan yerine koymadan işini yapıp geciyo. Bu arada çocukların hepsi hayatta mı bilmiyorum kadına kaçıncı doğumun olacak dedikten sonra böyle davrandinki kadın Türkçe yi bile doğru düzgün anlayıp konusamiyodu

Annemin öyküsü gerçek ama uydurma değil bunu biliyorum narkoz altında sezaryen olmuş kum torbası karnına koyulmuş dikişler alınmış falan çok detaylı anlatır hatta...
Çok hayalci geldi tatlım. Neyse daha fazla birşey diyemem. Nerde doğum yaptığını bilemiyorum.. 😊 Bu şekilde doğum hastanede kum torbası vs ilginç canım benim. Bu anıyı fazla dinlemeni tavsiye etmem ruh sağlığın için 😘

Sende hissedemez diyorsun dışardan gözüküyor
Hamile olduğunun farkında olmadan değil. Onlar evde doğurmak için herşeyi göze alanlar. Youtube başlıklarına inanma. İçeriklere de dikkatle bakarsan ki ne alaka video çekmişler? Bilmiyorlardı da videoyla tuvalette ne çekeceklerdi? Akıntısı varsa suyu azalmıştır. O sırf normale alsınlar kafasıyla beklediyse kendi hata yapmış. Su gelirse doğumun yarım saat içinde olması gerekir. Günlerce beklerse sezeryan olur hatta bebek ölür. Youtube değilde gerçek bir doktordan aldığın bilgilere inanmıyorsan da daha birşey diyemeyeceğim.
Zaten o videolar gerçek değil senaryo gibi gerçek kişiler arada konuşuyor böyle oldu söyle oldu diye bilemedim ya tarlada falan doğanlar varmış eskiden sanırım doğumu kendi gözümde çok basitleştirmişim🤣tabiki sana inanıyorum ama bir yanım inanmak istemiyor korkunç geliyor.

Malesef anlatamadım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X