Bu durumda nişan, düğün yapmasam ne olur?

violetto

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2008
1.213
846
158
Hiç hevesim kalmadı.
Bilenler bilir; ailemle olan son bağlarımı kopardım. Daha doğrusu babamla ama annem de yaşadığı eksiklik duygusu sebebiyle her zamanki gibi babamdan yana oldu, şu an beni bırakın küçük kız kardeşimle bile görüşmüyorlar. İşin kötüsü ufacık çocuk anne, babasını aramıyor.
Daha önceki konularımda bunları anlatmıştım, tekrarlamaya gerek yok.

Eylül ayında sözlendim, mayısta nişan, seneye mezun olunca düğün olarak düşünüyorduk. Şu an üniversite 3. sınıftayım.
Bütün bu olanların üstüne ne nişan yapmak istiyorum ne düğün. Anne-babam hariç kimse yok Türkiye' de, yaparsak düğünü memlekette (Makedonya) yapacaktık, bir de sözlümün memleketinde (Kıbrıs). Şu an anne babamla görüşmediğim için memleketteki akrabalara gidip düğün yapmak hoş olmaz. Kıbrıs' ta düğün yaparsak bile gelinin anne babası yok diye laf ederler mi? Bilemedim.

Sözlüm bana bırakıyor ama bu şartlarda kardeşimi de beni de bırakmamak için yaza nikah yapıp evlenelim, beklemeye gerek yok. Sen istemezsen düğün yapmayız dedi. Keşke böyle olmasaydı, keşke o hevesleri ben de yaşayabilseydim ama böyle olacakmış, kader.

Tek korkum ileride pişman olmak düğün yapmadım diye pişman olur muyum? diye düşünüp duruyorum.
İki seçenek var önümde, ya nikah sonra arkadaşlarımızla kokteyl.
Ya da nikah + arkadaşlarımızla kokteyl, sonra Kıbrıs' ta sadece sözlümün akrabalarıyla düğün.

Büyük ihtimalle nişanı atlayıp, nikahı öne çekeceğiz. Ne yapsam hiç bilemiyorum.

--------------------------
Son kararımızı verdik,
Kıbrıs' a gitmiştik aileyle konuşmaya, bir anda nişan takıverdik aile arasında :)
Nişanlımın ailesi de beni çok sahiplendi sağolsunlar, düğün konusunda da ikna ettiler. Her şeyin en güzeli, en istediğin gibi olacak dediler.

Amcam ve teyzemlerle de konuştum, onlar da geleceklerini söylediler. Kuzenlerim zaten dünden hazırdı :)
Düğün tarihini de belirledik, yazın nişanlım da ben de yurtdışında olacağımız için eylül sonu evleneceğiz kısmetse.

Son düzenleme:
ilerde benim düğünüm bile olmadı demez misin :26:
beyaz gelinlik giyip,güzel bir düğün tek hayalim .. :123:

ilerde benim düğünüm bile olmadı demez misin :26:
beyaz gelinlik giyip,güzel bir düğün tek hayalim .. :123:

Gelinlik giyip, dış mekan çekimleri yapacağız.
Hiçbir zaman düğün hayalim olmadı. Tabii ki bu 21 yaşındaki düşüncem, bundan 20 sene sonra dediğiniz gibi pişman olur muyum, bilemiyorum...

Gelinlik giyip, dış mekan çekimleri yapacağız.
Hiçbir zaman düğün hayalim olmadı. Tabii ki bu 21 yaşındaki düşüncem, bundan 20 sene sonra dediğiniz gibi pişman olur muyum, bilemiyorum...

siz bilirsiniz cnmm

siz bilirsiniz cnmm

Kafam o kadar karışık ki.
İster istemez ailemi suçluyorum beni bu seçimi yapmak zorunda bıraktıkları için. Hayatımın hiçbir döneminde yanımda olmadılar, bari düğün arifesinde sorun çıkmasaydı.
Sözlümün tek isteği bir an önce evlenmek. Şimdi ben ailemle görüşmediğim için , kendini sorumlu hissediyor bana ve kardeşime karşı.

Öncelikle siz kendinizi daha iyi tanırsınız daha sonradan pişman olup olmayacağınızı, şuan içinde bulunduğunuz psikolojiyi, sizin ve sözlünüzünü düğüne ve nişana verdiği önemi siz daha iyi tahlil edebilirsiniz. Aile ile sorun ne aşamada bilemiyorum, ama onların da dahil olma şansları pek yok gibi görünüyor.

O halde en mantıklısı nikah arkadaşlarla eğlence ve kktc de düğün gibi görünüyor, sizin aileniz yaşamıyor da olabilird. Karşı taraf durumu biliyor ise sorun cıkacağını sanmam. ama hem sözlünüzün hem de onun ailesinin içinde kalmasın bir düğün olsun bence.

Hayırlısı olsun
Sevgiler

Son düzenleme:

acele etme,hakkınızda hayırlısı cnm zor bir durum

sen beyaz gelınlıgını gıydıkten sonra dugun olmasa da olur..

Şanslısınızki her durumda yanınızda olan birisiyle hayatınızı birleştirmek üzeresiniz, toplumumuzda ailesi ile görüşmeyen bayanlara çok rahat ihtamlarda bulunulabiliyor durum değerlendirmesi yapmadan anlamadan dinlemeden. Çok sanslısınız hıc sıkmayın canınızı

İnanın benim hiç öyle düğün gibi heveslerim yok. Sözlüm ve ailesi o kadar iyi insanlar ki, dediğiniz gibi onların içinde uhde kalmasın istiyorum. Bir yandan da, henüz onlara hiçbir şey yansıtmadım ailem ile ilgili. Sözü benim ailemle yaptık. Nasıl anlatacağım diye düşünüyorum.

Ailem ile düzelme şansım yok. Ufacık çocukla bile görüşmek istemeyen insanlarla ben görüşmek hiç istemiyorum zaten.

Teşekkür ederim.

Aceleniz ne ? Okulunuz bi bitsin.

acele etme,hakkınızda hayırlısı cnm zor bir durum

Amin çok teşekkürler.

sen beyaz gelınlıgını gıydıkten sonra dugun olmasa da olur..

Ben de öyle düşünüyorum.
Bu kadar isteksizken zaten düğünden bir şey anlamam gibi geliyor.

Çok teşekkür ederim.
Biz küçük yaştan beri beraberiz, ailemle ilgili sorunlarımı biliyor, hep de yanımda oldu. En büyük şansım sözlüm, Allah bozmasın, ailemle yaşadığım milyon tane sorunun sonunda hediye olarak geldiğini düşünüyorum.

Aceleniz ne ? Okulunuz bi bitsin.

Kardeşimi yanıma aldığımdan beri sözlüm kendini daha çok sorumlu hissediyor ve çoğunlukla beraber kalıyoruz zaten.
Zaten seneye evlenecektik, bu şartlar altında beraber yaşamaktansa evlenmek daha doğru geliyor.
Sözlüm araştırma görevlisi, aynı zamanda yüksek lisansını yapıyor. Öğrenci olan benim o yüzden sıkıntı yaşamıyoruz.

Nikah+eglence olabilir ufak çaplı,eğer dügün yapmak isterseniz kıbrısta yapabilirsiniz,sonuçta kendi anne ve babanız gelmeyecek o yüzden makedonyada gidip dügün yapmanıza gerek yok.

Nikah+eglence olabilir ufak çaplı,eğer dügün yapmak isterseniz kıbrısta yapabilirsiniz,sonuçta kendi anne ve babanız gelmeyecek o yüzden makedonyada gidip dügün yapmanıza gerek yok.

Ben de öyle düşünüyorum.
Kuzenlerim zaten arkadaşlarımla yapacağımız eğlence için İstanbul' a gelebilirler.

Disardan herkes melek herkes çok iyi.içine girdiğinde umarim durum değişmez. Nikah arti kokteyl ve kibrista düğün rn mantiklisi. Bide düğün ne.zmn . şuan uçuncu snftaysan?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Normalde mezuniyetten sonraydı ama sanırım 1 sene öne çekeceğiz, bu yaz olacak.
Sanırım ben de dediğiniz fikre yaklaşıyorum.

Normalde mezuniyetten sonraydı ama sanırım 1 sene öne çekeceğiz, bu yaz olacak.
Sanırım ben de dediğiniz fikre yaklaşıyorum.

Mutluluklar dilerim.evlilik için çok erken olsada adina çok sevindm

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bence dugun falan yapma, nikah+kokteyl en guzeli. Baskalarini bilmem ama ben su anda dugun yaptigima pismanim, ne geregi varmis diyorum, su an cok sacma buluyorum o anlari.

Son düzenleme:
Düğün yapmamak pişmanlık vermez ama ailenizin mutlu gününüzde (artık nikah mı, nişan mı, kına mı) olmaması ileride acı verebilir. Eğer tamamen koptu bağlarımız, daha düzelmez diyorsanız düğün yapılması garip olur. Ama en ufak bir yol dahi varsa ailenizi hiçe sayarak o olu da kapamış olursunuz. Kendi kendinize evlenmiş, bir nikaha dahi çağırmamış olursunuz...
Bilemedim zor bir durum ama ben olsam düğün yapmadan evlenirdim.

Koalina tarafından yazılmıştır:)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…