- 10 Mart 2022
- 15
- 10
- 3
- 32
- Konu Sahibi nerdekalmistik
-
Kronik kabızlığım var. Lif ağırlık beslenmeye çalışıyorum. Kilo verebilir miyim bu süreçte. Yoksa kabızlık engeller mi ?Kabızlık da kilo da sağlıklı ve dengeli beslenmemekten kaynaklanır. Beslenme biçiminizi değiştirirseniz iki sorununuza da çözüm bulursunuz.
Spor yapıyorum aslında. 54 kiloyum boy 164 diyetisyen yağ kütlemin 17 kg olduğunu söyledi çok fazla yani. Düşük kalorili beslendim diye. Ama artık sağlıklı beslenmek istiyorum. Tabi bu süreçte kilo da alacağım. Yağ kütlemin azalmasını istiyorum acıkcasıOlur tabi. Lifli gıdalar önemli , özellikle yesillikler, meyve ve sabahları yulaf lapasını %100 öneririm.
Genel olarak bağırsak çalıştırmak için minderde yapılan , karın kaslarını çalıştıran hareketleri öneririm. Karın kasları çalışınca bağırsakları da itiyor/çekiyor bir deneyin bakın bence fayda görürüsünüz. Bu mesela:
Siz kilo vermeye mi çalışıyorsunuz? Kabızlığa rağmen kilonuz gidiyor mu peki ?Kabızlığa çözüm bulan varsa bana da söylesin
Anladım teşekkür ederimKilo vermeye çalışıyorum denmez ama şişkinliğimden ötürü iki üç kilo fazlam var vermek istiyorum. Ama anladığım kadarıyla içtiğim bir ilaç sebebiyle kabızlığom var
Kendi kafama göre kilo vermeye çalıştım. Düşük kalorili beslendim. 164 boy 54 kilodayım. Her gün de spor yapmaya çalışıyorum. Diyetisyene göründüm. 17 kilo yağ varmış vücudumda. Kiloma göre çok fazlaymış. Düşük kalorili beslendiğim icin vücudum kendini korumaya almış olabilir dedi iç yağlanmam da varmış. Zaten kolesterolüm de var. Suan protein ve sebze ağırlıklı beslenmek istiyorum. Tabi bu süreçte kilo almak da istemiyorum. O yüzden sordumKendi kafanıza göre bir diyet yapmayacaksınız değil mi? İmkanınız varsa uzman diyetisyen desteği alın.
Kabızlığınıza da iyi gelecek, sizin için doğru beslenme şeklini yazacaktır.
Ben ilk kez bu sene uzman bir diyetisyenle çalışmaya başladım. Önceden hep kendi kafama göre, diyetler yapıyordum. Evet kilo veriyordum, ama ya bunu sürdüremiyor, kiloyu bir süre sonra geri alıyor, ya yer yer enerjisizlik çekiyor ya da kabızlık vb sorunlar yaşıyordum. Ama o kadar da önem vermiyordum, en fazla ne yapabilir ki diyetisyen, ben kendimi kontrol ederim ki diyordum. Gidince farkı gördüm.
Destek almanızı öneririm kalıcı ve sağlıklı kilo verip, ideal kilonuzda zorlanmadan kalmak ve boşaltım sisteminizi rahatlatmak için.
A aaa tabiki verirsiniz kabızlıkta sağlıksız beslenmeden oluyor sonuçtaMerhaba arkadaşlar. Ben diyet yapmak istiyorum. Ama bağırsak tembelliğim var. Buna rağmen kilo verir miyim ? Yani kabızlık problemi olmasına rağmen diyet yapıp kilo verebilen var mı? Bu konuda bilgi sahibi olanlar bana yardımcı olur musunuz ?
54-17=37 kilo olursanız sağlıklımı olacakmışsınızKendi kafama göre kilo vermeye çalıştım. Düşük kalorili beslendim. 164 boy 54 kilodayım. Her gün de spor yapmaya çalışıyorum. Diyetisyene göründüm. 17 kilo yağ varmış vücudumda. Kiloma göre çok fazlaymış. Düşük kalorili beslendiğim icin vücudum kendini korumaya almış olabilir dedi iç yağlanmam da varmış. Zaten kolesterolüm de var. Suan protein ve sebze ağırlıklı beslenmek istiyorum. Tabi bu süreçte kilo almak da istemiyorum. O yüzden sordum
Bol su içmek, kayısı kompostosu içmek, lifli besinler yenecek, beyaz ekmek kesilecek, her gün mutlaka çorba içilecek çorba yoksa salata yenecek. Gün içinde bir tane yeşil elma yenilecek.Kabızlığa çözüm bulan varsa bana da söylesin
Belki daha fazla içmem lazım ama en azından günde 1 litre su içiyorum. İşe gittiğim için erken kalkıyorum zaten ama dışarı ortamında ekmeği ne kadar kessemde fastfood tüketiyorum kuru kayısı yiyorum sabahları ama fayda etmiyorBol su içmek, kayısı kompostosu içmek, lifli besinler yenecek, beyaz ekmek kesilecek, her gün mutlaka çorba içilecek çorba yoksa salata yenecek. Gün içinde bir tane yeşil elma yenilecek.
Bir de güne erken başlanacak.( çok önemli )
Çünkü sabahları bağırsaklar hareketli olur ama uyku ve güne geç başlamak onları tembelleştirebilir. Mutlaka en az yarım saat bir yürünecek.
Kabızlık çok çeken biri olarak söylüyorum düşün o kadar çektim ki hemoroidlerim çıktı ve ameliyat oldum ameliyattan sonra bile oldum anam ağladı aylarca.
Dikkat etmek gerek. İpin ucu kaçarsa tıkanmaya bile varabilir. Aman diyim.
İnsallah sağlıklı bir bünyeye sahip oluruzA aaa tabiki verirsiniz kabızlıkta sağlıksız beslenmeden oluyor sonuçta
Hem kabızlığa veda edersiniz hemde kilo verirsiniz
Bende tam tersiyim çok hızlı metabolizma ama kiloda alıyorum
Tamamen beslenmeyle alakalı
Hayır yağ kütlesinin kasa dönüşmesi gerekiyor. Yani proteinli beslenme ve sporla kas kütlemi arttırmam lazım.54-17=37 kilo olursanız sağlıklımı olacakmışsınız
Boy 164cm yavaş kilo vermenizde çok çok normal zor verirsiniz zatenki
Ben mi anlamadım konuyu
Ben de ameliyat oldum. Ama artık dikkat etmek istiyorum. Lifli beslenme ve sporla çözülür diyorlar da bakalım insallahBol su içmek, kayısı kompostosu içmek, lifli besinler yenecek, beyaz ekmek kesilecek, her gün mutlaka çorba içilecek çorba yoksa salata yenecek. Gün içinde bir tane yeşil elma yenilecek.
Bir de güne erken başlanacak.( çok önemli )
Çünkü sabahları bağırsaklar hareketli olur ama uyku ve güne geç başlamak onları tembelleştirebilir. Mutlaka en az yarım saat bir yürünecek.
Kabızlık çok çeken biri olarak söylüyorum düşün o kadar çektim ki hemoroidlerim çıktı ve ameliyat oldum ameliyattan sonra bile oldum anam ağladı aylarca.
Dikkat etmek gerek. İpin ucu kaçarsa tıkanmaya bile varabilir. Aman diyim.
Vaaar. Benim metabolizmam hızlı çok şükür ama yakın arkadaşımın uzun süredir bir kabızlık sorunu vardı kilosu da hafif vardı ki her haliyle beğendiğim bi arkadaşım gerçekten :) O zamanlar hep yemek bile yemediğim halde gitmiyor derdi ben de abartma mutlaka yiyorsundur o kadarda olmaz sadece bana göre daha çok alıyorsundur dedimMerhaba arkadaşlar. Ben diyet yapmak istiyorum. Ama bağırsak tembelliğim var. Buna rağmen kilo verir miyim ? Yani kabızlık problemi olmasına rağmen diyet yapıp kilo verebilen var mı? Bu konuda bilgi sahibi olanlar bana yardımcı olur musunuz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?