• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu durumla karşılaşan anne var mı

lilipit

Bitkin
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
13.030
14.808
298
18 aylık bebegımın 40 lar cıvarı olan atesı dolayısı ıle dun gece antıbıyotık serum takıldı
Damat yolu acarken ıgneyı sok cıkar sok cıkar oynaya oynaya buldular
Tahlıl ıcın elını sıkarak damla damla kan aldılar
Serum takıp ıyıce bantladolar
Oglum sakınleamıodu emZırdım salladım tam skınlestı
Bı bakarım kı elı moraroyor
Hemsıreyı xagırdım hemen damar yolunu cıkardı
Kızdım bu ne boyle naptınız nolcak deıdm
Cocuk oynadıgı ıcın damar yolunu cıkartmıs annesi dedi hep oluo bebeklerde dedı
Cok moralım bozuldu
Dırsek altından elıne kadar heryerı şiş ve taş gıbı
Ikı gune gecermıs
Bu durumla karsılasan var mı?

Bu durmla karsilasmadim ama kziimdan kan alirlarken (18 aylikken) damari zor buldular igneyi icinde oynattilar yarim saat sonra sisti morardi tas gibi oldu. Cok korktum hemn hemsireyi aradim bisey olmaz dedi. Hemn gecmedi 1 haftayi buldu bi gunde gecer diyen yalan soyler o kadar sislik ve morluk hemn gecermi bi yerimiz morarinca bile 1 haftada anca geciyor. Ins biseyy cikmicaktir.

Bu durmla karsilasmadim ama kziimdan kan alirlarken (18 aylikken) damari zor buldular igneyi icinde oynattilar yarim saat sonra sisti morardi tas gibi oldu. Cok korktum hemn hemsireyi aradim bisey olmaz dedi. Hemn gecmedi 1 haftayi buldu bi gunde gecer diyen yalan soyler o kadar sislik ve morluk hemn gecermi bi yerimiz morarinca bile 1 haftada anca geciyor. Ins biseyy cikmicaktir.
Dogru dıosun
Kolu bacagı kadar oldu yavrumun ;(

Cok cok gecmis olsun. Benimde kronik bir rahatsizligimdan dolayi bazi donemler damardan serumla bir ilac almam lazim.

İnatla hemsirelere damardan cikti desemde onlar bana inanmaz ve serum deri altina dogru dolar,siser ve soguk olur. Ama dedikleri dogru zamanla vucut onu emiyor dagiliyor. Ama ben koskoca bir insanim, minicik bebek vucudu buna kac gunde tepki verir bilemem. Ozetle; korkmayin dagilir dedilerse gercekten dagiliyor

Morluk yoksa bizey olmaz herhalde.benimkininde yanlış takmışlardı baktım sisiyor kolum.bekledim morarmaya başladı.hastanelerde sağolsun ayağa kalkamiyorum bağırıyorum duymuyorlar.en sonunda duyurdum sesimi.hemen çıkardılar iki güne falan duzelmisti.morarma yoksa hareketlerinde değişim yoksa bisey yoktur.maalesef herkez acamiyot damar yolunu

Geçmiş olsun çok üzüldüm :(
Allah bir daha hastalık yüzü göstermesin paşaya :)

18 aylık bebegımın 40 lar cıvarı olan atesı dolayısı ıle dun gece antıbıyotık serum takıldı
Damat yolu acarken ıgneyı sok cıkar sok cıkar oynaya oynaya buldular
Tahlıl ıcın elını sıkarak damla damla kan aldılar
Serum takıp ıyıce bantladolar
Oglum sakınleamıodu emZırdım salladım tam skınlestı
Bı bakarım kı elı moraroyor
Hemsıreyı xagırdım hemen damar yolunu cıkardı
Kızdım bu ne boyle naptınız nolcak deıdm
Cocuk oynadıgı ıcın damar yolunu cıkartmıs annesi dedi hep oluo bebeklerde dedı
Cok moralım bozuldu
Dırsek altından elıne kadar heryerı şiş ve taş gıbı
Ikı gune gecermıs
Bu durumla karsılasan var mı?

Oy ya kuzum inanın gözüm doldu benki evladı iğne olurken bakamayan biri ama çok dikkat edin ve fazla güvenmeyin. ALLAH TEZ ZAMANDA SIFA VERSIN KUZUNUZA :KK43: çok opuyorum yavruyu

benm kızımda 2 yaşındayken kan aldırmıştık elinden. hastaneden çıkarken eli resmen yumurta gibi şişmişti nasıl geri döndüm anlatamam elim ayagım boşalmıştı. alkol sürüp bastırın geçer dedi.geçene kadar hastanede bekledim..

Atesi dusmedi dun galiba :/ tekrar gecmis olsun

Baska bir hastaneye goturun bence. Cok sisti diyorsunuz, tehlike yaratmasin.

Kendi hatalari ise ortbas etmeye calisiyorlar bazen. Hangisinde dogru söylüyorlar, hangisi hatadan kaçma anlayamiyoruz ki :/

Banada bı hafta surer gıbı gelıo
Hanı suna kıZıyrm bebeklerde boyle bı rısk varsa, bana deki 'cok hareketlı, bebegınızın elı ya da kolu şişebılır, kontrol edın, eger şişme gorursenız haber verın'
Oglumu sakınlestırmekle ugrasırken kapalı olan kolunun sıstıgını goremedım
Elı morarınca anladım

Oy ya kuzum inanın gözüm doldu benki evladı iğne olurken bakamayan biri ama çok dikkat edin ve fazla güvenmeyin. ALLAH TEZ ZAMANDA SIFA VERSIN KUZUNUZA :KK43: çok opuyorum yavruyu
Cok tesekkur ederım
Insan cıdden kotu oluyor
Caresız, ddert anlatamaz, muhtac masum canlar onlar :(

konu bebekler ama anneminde zor bulunuyor damar yolu epey ugrastiriyor haliyle siskinlik ve morluk oluyor uzun surede gecmiyor
Bazısı valla buldu mu buluo
Bnm annemınde oyle
Yeteneklı olan yapıo bence
Becerıksıze denk gelınce mecburıyetten canlar yanıyor
Beceremeyen yapmasın su işi
Cok sınırlenıyrm

Geçmiş olsun çok üzüldüm :KK43:
Allah bir daha hastalık yüzü göstermesin paşaya :)
Amın cnm
Senınde bebısın saglıkla dunyaya gelsın ıns
Insan bu tarz seylerı yasadıkca tecrube edıyor
Senınde aklında bulunsun
Bebısıne damar yolu acılırsa kolunu kontrol et mutlaka :)

Bebeklerde gercekten damar yolu bulmak zor. Hareket ettikleri icin sabitlemek de zor. Deri alti dokulara sivi ve kan sizmis damardan ciktigi icin. Bi problem olusturmaz buz koyun sislikler fazlaysa
Alkol dokuluyor pamuk sardılar pamuk alkolle ıslatılıyor
Oyle gececkmıs
Tesekkur ederım

Back
X