• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu düşünceleri kafamdan atamıyorum, Eşimin Geçmişi

sonsy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
2.889
48
163
Kaç gündür bu düşünceleri kafamdan atamıyorum, çıldırmak üzereyim. ağlayıp duruyorum. bir de hamileyim. eşim yanımda değil uzakta,görevde. Eşimin evlenmeden önceki geçmişine fena halde takıldım kaldım. ona da mesajlar atıyorum. o da hamileyim diye olumlu şeyler yazmaya çalışıyor ama içten içe kızıyor bana bu konuları açtığım ve kendimi üzdüğüm için ama elimde değil...

Eşim ilk sevgilisine dokunmamış bile ama kız onu aldatmış, sonra eşim her akşam içen, haftasonları barlarda gezen, kızlarla tanışıp sevmediği halde onlarla birlikte olan birisi haline gelmiş. o sıralarda biz de tanıştık ama bana hiç o amaçla yaklaştığını hissetmedim. hatta beni tanıdıktan sonra evini bile kiraya verip benim olduğum semte taşındı ve ilişkimiz sırasında çok ciddi tartışmalar yaşasak da o eski hayatına dönmedi beni bırakmadı evde yalnız bir şekilde hep beni bekledi.

ayrıca bana gelince benim eski 2 erkek arkadaşım onun tanıdığı çıktı. kendisi asker ve o da o çevreden birisi ve tanıyordu. çevredekilerin benim hakkımda ileri geri bir sürü laf etmesine karşı o hep benim yanımda oldu. beni yarıyolda bırakmadı.

ama işte gel gelelim ben hamileyim ve psikolojim bozuldu gerçi hamile olmadan önce de bu konuları arada bir açardım :37:

eşimin geçmişte öyle hayat yaşayan bir adam olmasını kabullenemiyorum. nasıl bir sürü kişi ile tanışır ve sevmeden birlikte olabilir. en yakın arkadaşı onu aldatan kızla görüşüyordu. acaba ona inat mı böyle bir yaşam sürüyordu. o gitsin söylesin kıza diye. yoksa kadınlardan mı nefret etmişti içip içip kendisini sarhoş edip düşünmeden böyle davranıyordu. ayrıca öyle biri olsa bana da aynı şeyi yapardı diye de düşünüyorum

kendisine bu tarz soruları sorduğumda. ben hep senin istediğin dürüst kişi oldum. ben kimseye seni seviyorum demedim. her insan hata yapabilir cahillik yapabilir. önemlli olan kısa zamanda o yoldan dönmek. ben seni tanıdığımda ben oldum. ben hep seni aradım. seni bulunca da herşeyim sen oldun dedi.

ama ben kafamdan bir türlü atamıyorum bunları.

canım günaysdın. eğer hala eşine mesaj atıyorsan bir an önce bırak mesaj atmayı. eşinle bunları bilerek evlenmişsin, eşin de o yanlışlardan dönmüş. bence hamile olduundan da takıyosun ama bebeğine yaık, eşinle ilişkinize yazık. yıpratma boşa hem kendini hem bebişi hem eşini. eğer çok içinde kalacaksa eşinle bir kez net olarak konuş ve bi daha açma bu konuyu

bana ne yazmış.

Allah şahit ki ne oc almak ne unutmak ne de başkasını hatırlamak için değildi. bana inan ve guven artık.

Görüyorsunuz ne acı. keşke unutmak, öc almak, kadınlardan nefret ettiği için olsaydı o zaman içim rahatlardı. ama demekki hepsi isteyerek yaşanmış hem de bir sürü kişiyle:14:

Siz hamilelik psikolojisiyle abartıyorsunuz bence.Kendiniz söylüyorsunuz "eşinizin geçmişi"adı üstünde "GEÇMİŞ"...Siz ve doğacak bebeğiniz ise "GELECEK"siniz.Çoğu erkeğin geçmişinde bu tür olaylar var.Bakir evlenen kaç erkek tanıyoruz ki?
Hem size dürüst davranmış.Bunları bilerek evlenmişsiniz şimdi sorun çıkarmanın,tekrar tekrar dile getirip; ilişkinizi yıpratmanın size ne yararı var?Eşiniz şuan sabrediyor belki ama nereye kadar...Size bir yanlış yapmadığını söylüyorsunuz o zaman neden evliliğinizi sarsıyorsunuz ki?Bırakın öncesini siz geleceğin hayellerini kurun.Yavrunuzu düşünün.Hayat bunları takmayacak kadar değerli:16::16::16:

Son düzenleme:
Canım geçmişi çok fazla irdelersen kendini üzmekten fazla birşey yaşamazsın..
Eşinin o anki psikolojisi demek ki ona bunları yaptırmış..
Tamam doğru değilmiş ama şimdi diyorsun uzak artık sana bağlı ve seviyor...Bundan ötesi var mı?
Geçmişi çok temiz olup da şimdi o işleri yapsaydı?
Bence eşin hatasını anlamış sen de hem kendini hem onu hem de bebeğini üzme daha fazla...

Kaç gündür bu düşünceleri kafamdan atamıyorum, çıldırmak üzereyim. ağlayıp duruyorum. bir de hamileyim. eşim yanımda değil uzakta,görevde. Eşimin evlenmeden önceki geçmişine fena halde takıldım kaldım. ona da mesajlar atıyorum. o da hamileyim diye olumlu şeyler yazmaya çalışıyor ama içten içe kızıyor bana bu konuları açtığım ve kendimi üzdüğüm için ama elimde değil...

Eşim ilk sevgilisine dokunmamış bile ama kız onu aldatmış, sonra eşim her akşam içen, haftasonları barlarda gezen, kızlarla tanışıp sevmediği halde onlarla birlikte olan birisi haline gelmiş. o sıralarda biz de tanıştık ama bana hiç o amaçla yaklaştığını hissetmedim. hatta beni tanıdıktan sonra evini bile kiraya verip benim olduğum semte taşındı ve ilişkimiz sırasında çok ciddi tartışmalar yaşasak da o eski hayatına dönmedi beni bırakmadı evde yalnız bir şekilde hep beni bekledi.

ayrıca bana gelince benim eski 2 erkek arkadaşım onun tanıdığı çıktı. kendisi asker ve o da o çevreden birisi ve tanıyordu. çevredekilerin benim hakkımda ileri geri bir sürü laf etmesine karşı o hep benim yanımda oldu. beni yarıyolda bırakmadı.

ama işte gel gelelim ben hamileyim ve psikolojim bozuldu gerçi hamile olmadan önce de bu konuları arada bir açardım :37:

eşimin geçmişte öyle hayat yaşayan bir adam olmasını kabullenemiyorum. nasıl bir sürü kişi ile tanışır ve sevmeden birlikte olabilir. en yakın arkadaşı onu aldatan kızla görüşüyordu. acaba ona inat mı böyle bir yaşam sürüyordu. o gitsin söylesin kıza diye. yoksa kadınlardan mı nefret etmişti içip içip kendisini sarhoş edip düşünmeden böyle davranıyordu. ayrıca öyle biri olsa bana da aynı şeyi yapardı diye de düşünüyorum

kendisine bu tarz soruları sorduğumda. ben hep senin istediğin dürüst kişi oldum. ben kimseye seni seviyorum demedim. her insan hata yapabilir cahillik yapabilir. önemlli olan kısa zamanda o yoldan dönmek. ben seni tanıdığımda ben oldum. ben hep seni aradım. seni bulunca da herşeyim sen oldun dedi.

ama ben kafamdan bir türlü atamıyorum bunları.

canım nasıl o senın gecmısını kurcalamıyorsa sende onun gecmısını kurcalama sen zaten evlenmıssın bebısınde gelıo mutluluguna bakma...sacmalama hepımızın gecmıste ılıskılerı oldu cok fazla takıntı halıne getrdıysen uzmandan yardım al esını de kendınıde gereksız yere uzuorsun bence

Siz hamilelik psikolojisiyle abartıyorsunuz bence.Kendiniz söylüyorsunuz "eşinizin geçmişi"adı üstünde "GEÇMİŞ"...Siz ve doğacak bebeğiniz ise "GELECEK"siniz.Çoğu erkeğin geçmişinde bu tür olaylar var.Bakir evlenen kaç erkek tanıyoruz ki?
Hem size dürüst davranmış.Bunları bilerek evlenmişsiniz şimdi sorun .çıkarmanın,tekrar tekrar dile getirip; ilişkinizi yıpratmanın size yararı var?Eşiniz şuan sabrediyor belki ama nereye kadar...Size bir yanlış yapmadığını söylüyorsunuz o zaman neden evliliğinizi sarsıyorsunuz ki?Bırakın öncesini siz geleceğin hayellerini kurun.Yavrunuzu düşünün.Hayat bunları takmayacak kadar değerli:16::16::16:

yapamıyorum böyle bir adam olduğunu düşünmek beni çıldırtıyor. keşke 100 tane sevgilisi olsaydı da onlarla yaşasaydı. böyle sevmeden ilişki yaşayan bir adam olmasaydı. gerçi sen de doğru söylüyorsun bütün erkekler böyle ilişki yaşamıştır. bana sen böyle söyleyince ben de senin geçmişini düşünüyorum diyor.

ah kızlar ne güzel şeyler yazıyorsunuz benim her gün bu sayfayı açıp açıp okumam gerekiyor ki böyle şeylere takılmıyım. Eşim de çıldıracak yakında.

Her karsisina cikan kizla evlenmek istese, pesinden kossa daha mi memnun olacaktiniz?

Adamin beynini yemeyin. Copleri karistirmayin. Omrunu sizle gecirmek istemis adam. Kotu birsey mi yapmis? Ustelik gecmisinize sahip cikmis. Kac erkek yapar bunu???

Tahammul kredinizi dusuruyorsunuz su an.

sizlerle konuştuktan sonra bakın ne yazdım.

Özür dilerim geçmişte kimlerle ne şekilde ne ilişki yaşadıysan bu senin seçiminmiş beni ilgilendirmez. benim için önemli olan ben ve benden sonrası. seni seviyorum.

Teşekkürler kızlar, insanın böyle yorumlara ihtiyacı var. kendi kendine kalınca iyi hiçbir şey düşünemez oluyor. hiç arkadaşım da yok burda. sizler varsınız:54:

yaptığın baştan sona yanlış
farkında mısın orda bi cümle var demişsin ki
"ayrıca bana gelince benim eski 2 erkek arkadaşım onun tanıdığı çıktı. kendisi asker ve o da o çevreden birisi ve tanıyordu. çevredekilerin benim hakkımda ileri geri bir sürü laf etmesine karşı o hep benim yanımda oldu. beni yarıyolda bırakmadı"
eşin bunu senin yüzüne vursa sen naparsın?biraz da onun açısından bak bence olaya
1 alttan alır 2 alttan alır 3.de üzülen taraf sen olursun
ziraa aynısını ben nişanlım üstünde denedim bıdı bıdı habire gidiyodum üstüne ve evet o tepkiyi verdi bana ve söz verdik eskiyi açmamaya sadece siz üzülürsünüz
bide sen hamilesin hiç mi işin gücün yok bunları düşünüyosun git gez dışarda bebişin için bişiler bak odasını nasıl yaparım diye düşün ne bileyim bi hobi edin kendine
adamı da boş yere üzme kafasını ütüleme

Anım bence tamamen uzak olmanızdan ve hamile olmandan kaynaklanıyor.
Dikkat et yapmamaya çalış, duygularına engel ol. Adam simdi sabırla karsiliyordur bir yerde parlak verir , evlenmeseydim o zaman benle her seyi bile bile evlendin derse , daha cok kırılırsın. Geri dönüşü olmayana yıkıntılar olur evliliginizde.
Biliyorsun benim esim de uzakta ben en ufak seyde o üzülecek doye attığım her mja söylediğim her söze dikkat ediyorum. Onlar icin daha zor bu ayrılık süreci, o yüzden biaz daha sabır. Düşünmemeye çalış.
Benim esim de unv de okurken kiz arkadaşıyla birlikte aynı evi paylaşmış, o da aldatılmış. Sonra istanbula gelmiş her gece eğlencede, sabahlara kadar dışarlarda ne yaptıgı bil meçhul.
Ama 5 yıllık birlikteliğimizde bir gün bile sormak aklıma gelmedi hic de düşünmedim. Gecmis gecmiste kaldı, onemli olan su anda esinle basil kuğu gerisi boş.

Gecelik ilişkiler değilde 100 sevgilisi olsaydı o zaman takmanız gerekirdi bence.Şıpsevdi derdik eşinize.Bakın buradaki herkes geçmişi irdelemeyin diyor size demekki zararları tecrübelerle sabit.Bana eşim sürekli çıktığım birini sorsa bir nokta patlar ipleri koparırım sizde eşinizi o noktaya getirmeyin bence.Kendinize bir uğraş bulun mesala doğacak bebişinize oda tasarlayın duvar süsleri yapın,hazır almayın ama kartonlarla boyalarla siz yapın.Eğlenin dikkatinizi dağıtın.Evde oturup bunları kugulayacağınıza sizi mutlu edecek şeyler yapın.Eşinizinde değerinin farkına varın bu zamanda dürüst bir erkek var yanınızda,üstelik sizi seviyor.Bundan daha önemli birşey düşünemiyorum.

Son düzenleme:
yaptığın baştan sona yanlış
farkında mısın orda bi cümle var demişsin ki
"ayrıca bana gelince benim eski 2 erkek arkadaşım onun tanıdığı çıktı. kendisi asker ve o da o çevreden birisi ve tanıyordu. çevredekilerin benim hakkımda ileri geri bir sürü laf etmesine karşı o hep benim yanımda oldu. beni yarıyolda bırakmadı"
eşin bunu senin yüzüne vursa sen naparsın?

evet yapmıştı zaten önceden de açtığımda bu konuları. sen ...... ile neden... ? sen ...... ile neden...? diye yüzüme vurmuştu. e tabi benim suçum. haketmiştim yani. şimdi uzağız ve hamileyim diye sustu. ama dediğiniz gibi nereye kadar. ben ona destek olacağıma ne yapıyorum:17:

Ben buna hamileleğin yan etkisi diyorummm :9::9:

Hamile iken bende ilginç olaylara takılıp kendi kendime oturup saatlerce ağladığımı bilirim..

Ne güzel işte herkes biri için kendi yaşadığından vazgeçmez..Seni seçmiş kendini şanslı hisset böyle düşün..Eskileri kurdalamak sana zarardan üzüntüden başka bir şey kazandırmaz arkadaşım..Hamilelikten bunlar boş ver sen düşünmemeye çalış kendine meşgale bul bebeğin için bir şeyler hazırla mesela :)))

Neden yapmış peki kızlar? açıkça yazamıyor. yok cahillik diyor yok hata diyor. öc almak için değildi diyor. Neden her gece içiyordu? Neden kimseyi sevemiyordu? Neden beni sevmiş ki? neden benimle de bir gün görüşüp bırakmamış. benim gibi hiç mi kız yok sanki karşısına çıkmamış.

Neden yapmış peki kızlar? açıkça yazamıyor. yok cahillik diyor yok hata diyor. öc almak için değildi diyor. Neden her gece içiyordu? Neden kimseyi sevemiyordu? Neden beni sevmiş ki? neden benimle de bir gün görüşüp bırakmamış. benim gibi hiç mi kız yok sanki karşısına çıkmamış.

herkesin acıyı yaşama şekli farklıdır çünkü herkesin karekteri farklıdır..Sen de olsan sende biten ilişkinin ardından acı çekmişsindir ağlamışsındır ya da eve kapanmışsındır..

İşte ne güzel seni bırakmamış evlenmiş sevmiş demek ki seni seçmiş çünkü seni istemiş :34:

Back
X