bu duyguyu yenmem lazım...yardım edin.((

ftmblk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2012
101
0
46
Aksaray
Beni az çok biliyosunuz arkadşlar eşim askerde ailesiyle kalıyorum kayınpederim mal varlığı bir hayli fazla kendince normalde temel ihtiyaçlarını karşılarlar başka şey yok ama bunu da bi çok kere yazdım burayada iki tanede kaynım var büyük olan babasıyla çalışıyodu zaten mütahitler küçük olanda yeni asdkerden geldi oda başladı..büyük kaynım ve eltim aşırıı derecede kıskançlar zaten onlarla ilgilide buraya peycee yazdım..)) anlıycağınız onlardan çok dertliyim hiç birinide sevmiyorum ama işte 40 günüm kaldı geçsin diye bekliyorum..ben kendime bişey alcağımda üstümü vs kırk kişi karışır kayınvalidemle nişanlıyken çarşıya çıktığımızda mevsimlik bir mont istemiştim beğendim aa bu güzelmiş alalım diye sonra alalım demişti daha alcak ben çalışan biriyim çokta minnet duygum yok yani geçen hafta gittim aldım kendime hemen diğer gelini gördü bundan bende alıyım diye bugün gidip almışlar renk farklı ama aynısı ..o zaman farkettim aslında bi beklentim varmış bozuldum canım da sıkılıyo ben yeni gelinim eşim askerde bana paran pulun varmı diyen yok diğer tarafa gelince alınıyo satılıyo vs..sizce bu duyguu nasıl yenerim nasıl görmezden gelirim bu gibi olayları..bu sadece bunun için değil her yerde sürekli yapılıyor çünkü..

eltin çalışıyor mu çalışmıyorsa hediye mahiyetinde almışlardır..
gerçi çalışsın çalışmasın ayırım yapılmamalı iki geline de..

sıkıntın varsa dile getir

Ben senin yerinde kendi paramla aldığımı düşünür mutlu olurdum.
Kimseye minnet etmek zorunda kalmazsın.Öyle düşün

eltin çalışıyor mu çalışmıyorsa hediye mahiyetinde almışlardır..
gerçi çalışsın çalışmasın ayırım yapılmamalı iki geline de..

sıkıntın varsa dile getir

eltim çalışmıyor benimde eşim çalışmıyor üstelik asker çokta fark yok yani aramızda ...üzülüyorum kendi kendime kredi kartı borçlarını öderim aidatları öderim kirayı kendi ihtiyaçlarımı..vss..vss dile getirsem de anlaşılcak bişey yok ki anlamazlar yani öyle ya kim olsa bozulur du şu duruma ben nişanlıyken istiyorum alınmıyor sonra nispet yapar gibi gidilip alınıyor insaf diyor yani insan..ama benim bu duygunun önüne geçmem lazım umursamama lazım..((

Ben senin yerinde kendi paramla aldığımı düşünür mutlu olurdum.
Kimseye minnet etmek zorunda kalmazsın.Öyle düşün

bunu hep düşünüyorum zaten eşim geldiğinde de bi farkım olcak inanıyorum çünkü çok mutsuz oldum öğrendiğimden beri keyfim kaçtı..

nişan çarşısında mı mevsimlik manto mu istediniz?
nişanlıyken öylesine çarşıya çıkıldığında mı istediniz?
neyse, her ikisi de bana göre oldukça saçma..

çalışıyosunuz, demek ki paranız var
sizden para isteyen yok eden yok
(adamların evlerinde kalıyosunuz)
bir zahmet mevsimlik mantonuzu da kendiniz alın
gayet normal
sanki bir lütufta bulunmuşsunuz..

sizin mantonuzun aynısının alınması çirkin olmuş
olsun taklit edilecek bir zevkiniz var demek ki, gurur duyun kendinizle..
bırakın nasiplensinler..

kendin çalıyormuşsun ee daha ne al istediğini madem ona buna niye minnet ediyosun anlamadım ..

nişan çarşısındaa bişeyler alırken aa bu güzelmiş bunu alalım dedim sonra alırız dedi altı aylık evliyim benim zoruma giden de bu sığıntı gibi allahtan yediğim ekmeğin parasını falan vermiyorum etrafımdakilere bakıyorum ohh keyfe keder yaşamları ben sabah akşam çalışıp bunlarla uğraşıyorum bi yerde üzülüyor insan asude hediye olarak alınabilinirdi diye düşünüyorum..yoksa tabiki çalışma isteği benim ihtiyaçlarımıda karşılayabilirim..

şimdi sen çalışıp aldığın maaştan onlara herhangi bir miktar nakit veriyormusun?ilk öncelikle bunu sorayım!

kendin çalıyormuşsun ee daha ne al istediğini madem ona buna niye minnet ediyosun anlamadım ..

minnet ettiğim yok aslında gittim aldım almadı bana diye alınmadım da ama ben gidip aldıktan sonra aynından alınmasına bozuldum sanki nispet bu..sen paranla al biz ona aynından alırız zaten der gibi

bence gereksiz yere dert edinmişsiniz kendinize
zaten de 40 günüm kaldı diyorsunuz
biraz daha sabır ediverin..
mont konusunda hak veriyorum size
bende eltilerimle aynı model bişey giymeyi
hiç onaylamıyorum..

şimdi sen çalışıp aldığın maaştan onlara herhangi bir miktar nakit veriyormusun?ilk öncelikle bunu sorayım!

onlara vericek bir param kalmıyo zaten eşim çalışmıyo asker askere gitmeden de çalışmıyordu ..ee tabi o süre zarfında bir çok şey aldık sattık kredi kartlarımız dolu.. kiraydı aidattı benim ihtiyaçlarımdı derken kalmıyo geriye bişey ... zaten biz gelin parası yemeyiz bankaya koy elleme kocan geldiğinde hesabına bakıcam diye homurdanan bir kayınpederim var.. hesaba bakmaktaki kasıt ise şu acaba aileme herhangi bir yardımda bulunuyormuyum .??

minnet ettiğim yok aslında gittim aldım almadı bana diye alınmadım da ama ben gidip aldıktan sonra aynından alınmasına bozuldum sanki nispet bu..sen paranla al biz ona aynından alırız zaten der gibi

ya bence fazlaca abartıyorsun gibi geldi hem nişan alışverişlerinde bildiğim daha başka şeyler alınır....sanki sen eltini kıskanıyormussun gibi geldi bana neden se...ben böyle bir durum karşında başka türlü avuturdum kendimi en azından calısıyorum kimseye muhtac değilim ne istersem alıyorum vs vs ..inan kafa yorduguna değmez bazı şeyler için

şu anda da eşimin ailesinin bana beş kuruş faydası olmaz maddi olarak, zararı olur..
e ben de sabah akşam çalışıyorum
kendimi de kötü hissetmiyorum
Allah güç kuvvet versin
çok şükür sağlığım yerinde, gencim, işim gücüm var
kimseye minnet etmem
kendime zaten yeterim de,
benden medet umanlara da Allah rızası için yardım ederim

sen de duygularının yanlış olduğunun farkındasın
kurtulmam lazım diyorsun
işte sana örnek

Son düzenleme:
Boşveeerrr. Daha 6 aylık evlisin, zaman ilerledikçe göreceksin ki ne kadar az beklentin olursa, senin için ne kadar az şey yaparlar alırlar satarlarsa o kadar özgür olursun.
Sevgide tabi ki her evlat aynıdır, lafım yok. Beş parmağın hangisini kessen acır. Ama bazen anne babalarda bir çocuğun daha çok ihtiyacı olduğu düşüncesine takılıp kalıp ötekini unutma durumu olabiliyor. Bu çok sık karşılaşılan birşey. Eskiden benim eşim de unutulanlardandı. Kardeşinin maaşı daha az, borcu daha çok... Önlerine herşey serildi. Ama ne oldu biz birşey istemedikçe, biz tok gözlü oldukça unutanlar da hatırladı. Zamanında önlerine herşeyi serdikleri insanlar azıcık kaynak kesilince güler yüzü de kesiverdiler. İşte o zaman kıymet bilindi.
Gerçi bizim hala hayatımızda birşey değişmedi. Biz hala eşimle hiçbir beklentide değiliz. Çok şükür kazancımız da iyi, olmasa da kendimiz idare etmeye çalışırdık. Ama artık en azından kıymetimiz biliniyor.

bende bu dertden müzdaribim arkadaşm ve benimde eşim abisiyle bi bakkal işletiyolar ve kese bi kim alıyor kim veriyor kimse bilmiyor ve bende bu durumdan hiç memnun değilim
ben ne alsam eltim aynısını alıyo babamın aldığı bulaşık makinesine varana kadar aldı düşünün.banada eşim pek para vermez.bende iğne oyası satıyor giderlerimi karşılıyorum
yada annem alır,mesela mantomu annem aldı geçen sene,yani bunlar böyle bacım kimse dur demez bunlara biz bişey alalım bişey sahibi olalım dersek suç olur
anlatıncada ne var bunda sende al diyolar ama bana para pul veren yokki.bak mesela kısaca anlatıyım sana geçen gün pazara gidicektim eşimden para istedim ve bana evdeki biriktirdiğim bozuk paraları attı önüme.kendimi çok aşağlanmış hissettim aklıma gelince çıldırıyorum hala.ne yapa bilirim bilmiyorum sanada ALLAHyardımetsin eşin tez zamanda sağ sağlim gelir inşallah

Son düzenleme:
tabi sonuçta eşinizde çalışmıyormuş, sadece siz çalışıyorsunuz. eltinizlerde de sadece eşi çalışıyor, eşitsiniz. siz istediğinizde nasılsa alır kendisine diye düşünmüşlerdir. çalışan gelinlere nasılsa parası var gözüyle bakılıyor. boşver çok mu lazım, almasınlar, sen kendine yetebiliyorsun.

ayrıca neden onlarla birlikte kalıyorsunuz ki. ben olsam yapamazdım sanırım.

tam olarak sıkıntım bu işte karadeniz incisi bazı şeylerin aslında yapılırken normal olduğunun fakat bana yapılmadığının farkına varıyorum ve bana yapılmadığı içinüzülüyorum sonunda ortaya böyle bir portre çıkıyor sanki sen kıskanıyosun acaba burda kıskançlık kimde bende mi.. ben nişan alışverişinde sadece nişanda giyeceğim kıyafetimi aldım başka bişey almadım bunu beğendim oda alınmadı zaten ayrı bir durum hatta eşimin teyzesi bunları mı aldınız sadece diğer geline doldurmuştunuz dedi..)) oda farklı konulardan şikayetçi üstünde durmamız gerekn konu şu ben bunları hisettiğim için sıkıntılıyım umursamamyı öğrenmem gerekli.(

aminn ben öyle değilim tabi çalıştığım için çok şükür...ayyy arkadaşım allahım sanada hayırlı bir iş versin ve ordan kurtarsın.((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…