• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu ekonomide bilezik takacakmış

Merhabalar. Bir ay sonra kuzenim evleniyor. Babam 15-20 bin civarı bilezik takmanın derdinde. Seneye de ben evleneceğim sana geri getirirler diyip duruyor. Bu konuda onunla defalarca konuştum. Benden borç istiyor bunun için asla vermeyeceğimi söyledim. Gücümüzün yettiği kadar hediye almamız gerektiğini fazlası için kendisini zorlamanın çok saçma olduğunu söyledim. Herkes takarken ben mahçup mu olayım diyor. Takacak dediği kişilerin çoğu önceden aldıkları bilezikleri geri getirecekler kalanı da zaten durumu çok çok iyi olan insanlar biz onlarla yarışamayız diyorum anlamıyor. Geri getirirler diyor ancak ben açıkçası pek sanmıyorum şimdiki gelinler altınları alıyor kimseye vermiyor kredi çekip ev alacaklarmış zaten, halamın da o bileziği geri getirecek ekonomik gücü asla yok. Kaldı ki geri getirecek bile olsalar akıl var mantık var ben neden kendimi zorlayıp borca girip altın alıp geri gelmesi bekleyeyim ki? Takarım 7-8 binlik bir şey keyfime bakarım borcum mu var yapmak zorunda mıyım o kadar pahalı hediye? Geri gelmezse zaten bizim o parayı hibe edecek lüksümüz asla yok. Bu ekonomide insanlar kendilerine önceden gelen altınları bile yapmıyorlar artık devir değişti altın pahalı diye. Ben de çalışıyorum ve evlilik hazırlığı yapıyorum eşya alıyorum, kenara para atmaya çalışıyorum o paraya kendime alır bilezik bir kenara koyarım açıkçası gelir mi gelmez mi diye bekleme derdi olmadan. Sırf egosu zarar görmesin altta kalmasın diye bunlar. Şimdi ben haksız mıyım ?
Bu devirde bilezik bile fazla lira taksin geçsin dicem de benim babam da sizin babanızdan beter bu konularda hoş benden ve baska.kimseden kuruş istemez kendi parasıyla yapar ama insan bir üzülüyor anasına babasina illa en iyisi olacak diye düşünüyor yegenlerine bir de tabii akraba baskısı AA ayıp bilmem ne olayları... size şöyle örnek verim kendimden bir kere asla takılan geri gelmiyor halamın çocuğunun düğününde babam nenem.baskisiyla bilezik olmalı ucuz olmamali falan filan zart zurt gitti 18 bin liralık önce bilezik taktı düğünlerinde benim düğünüm kendinden sadece bir kaç ay sonraydı ve bana lira getirdi normalde umrumuzda olmaz ama pes dedim adam sikisa sikisa o bileziği aldı kendilerinin durumu bizi 5 e katlar bir de..Hoş o kadar dedik kendine fazla diye ama kendi yeğeni istediğini yapsın dedik annemle.Simdi yine aynı,önümüzde yine başka bir halamın kızının düğünü var bakalım bana takilan lirayı babama verip takmasını isticem sırf babama yuk.olmasin.diye,bu devirde emekli adam milletin düğününe nasıl yetişsin sürekli sürekli..

Halam kendini hiç zorlamaz çok umursayacagini sanmıyorum ama kendi demiş zaten hiçbir şey takmasan da olur hakkını yemeyeyim. Kuzenim de altta kalmayı seven biri değil açıkçası ancak evlenince erkekler değişiyor eşinin istemeyeceği kesin. Bir de babamın sülalesinde biriyle işi bitince kıçına tekmeyi basmak bir aile geleneğidir. O bilezik gelmez. Babamın yiyeceği 467383. Kazık olur.
Valla kuzenin takmak istese sana eşi sanmıyorum geri taktıracağım kesin KV si için onlar taksin bize ne der..eee halaninda durumu yokmuş demekki şu içersiniz anca üstüne...bu devirde baba oğluna takamiyor bu kadar fiyatta bilezik

Tut ki gelmedi 19 gr bilezik ya da gittiler 10 gr bilezik ile döndüler.. Ne yapacak babanız silah mı dayayacak verin bileziğimizi diye..
Abartmasın hava atacağım diye.. Makul bir takı, dözviz neyse ona ikna edin..

Bence 7-8 bin bile fazla, insan hava atayım , küçük düşmeyeyim diye kendini niye zora sokar ki, durumun olur gönlünden kopar neyse..

Çok da hesap kitap yapmamak gerek yok.

Sonuçta yeğeni, imkanlar dahilinde bir Cumhuriyet altın takabilir.

Sizin düğününüz olduğunda da halanız altında kalmayacaktır.

Ayrıca babanız karşı tarafı da zor durumda bırkmadan hediyesini taksa daha sağlıklı olur. Belki Halanız size bilezik takacak kadar iyi durumda olmayacak o zaman.

Annemin eskiden çeyrek altın götürdüğü akrabalar bu sene 200 TL taktılar kardeşime. Şok olduk. Sizinde aynı şoku yaşama ihtimaliniz çok yüksek. Altın fiyatları zaten sürekli artıyor. Seneye ne olur belli olmaz. Bence engel olun babanıza.

Haklısınız. Ama bence almasın öyle bilezik. Bana takıldı 1 adet. Kuzenim taktı. Bozdururken o kadar değer kaybediyor ki sövdüm arkasından kıçı kaşınmıştır. Keşke çeyrek taksaydı. Sırf bilezik gözüksün diye takılmaz yani. Gösteriş yaptı resmen. Öbür kuzenime de aynısını yapmış.
O kadar fiyat farkı oldugunu bilmiyordum bana takılan bir hediyelik 14 k bileziği yarım altın fiyatından bozdurmuştum ama alış fiyatları ne kadardı onu bilmiyorum, o zaman 22 ayar 5 gram bilezik diyorum 😂 durumunuz yoksa yarım altın takın, hiç yoksa çeyrek taksın ama bence yeğene çeyrek biraz az olur. İdeali cumhuriyet takmak yada o ayarda bir bilezik en azından. Bana aynı yakınlıktaki akrabalarım bilezik takmıştı ama tabi takacak durumları vardı, olmasaydı çeyrek taksalarda önemsemezdim

O kadar fiyat farkı oldugunu bilmiyordum bana takılan bir hediyelik 14 k bileziği yarım altın fiyatından bozdurmuştum ama alış fiyatları ne kadardı onu bilmiyorum, o zaman 22 ayar 5 gram bilezik diyorum 😂 durumunuz yoksa yarım altın takın, hiç yoksa çeyrek taksın ama bence yeğene çeyrek biraz az olur. İdeali cumhuriyet takmak yada o ayarda bir bilezik en azından. Bana aynı yakınlıktaki akrabalarım bilezik takmıştı ama tabi takacak durumları vardı, olmasaydı çeyrek taksalarda önemsemezdim
Ay yorumu yazarken hatırlayıp nasıl sinirlendiysem bi tarafı kaşınmıştır falan demişim :D normalde sansür falan koyarım :D

Babanız ne yapabiliyorsa yapsın siz karışmayın. Kötü olacaksanızda olun.
Yarın sizinde evleneceğiniz farkına varıp size bişeyler yapacağına yeğenine yapmasın bir zahmet 🤦🏼

Annemin eskiden çeyrek altın götürdüğü akrabalar bu sene 200 TL taktılar kardeşime. Şok olduk. Sizinde aynı şoku yaşama ihtimaliniz çok yüksek. Altın fiyatları zaten sürekli artıyor. Seneye ne olur belli olmaz. Bence engel olun babanıza.
Bizde de eşşek kadar adam aynı şehir içindeki düğünümüze servis kaldırıyo musunuz diye annemi darladı düğünde önce (ki arabası var zaten arabası olmasa bile maddi durumunun maşallahı olan bir insan kaldı ki 1 otobüsle bile gelebilirdi oraya), servis kaldırmak gibi bir şey yapmayacağımızı öğrenince gelmediler bir tanıdıkla 100 lira göndermişler. :D
Kendi oğlu benden 3 hafta önce evlendiğinde bizimkiler çeyrek takmıştı bi de

Benim babam da ablasının oğluna altın bilezik takmış. Bize geri gelmedi. Size de geleceği meçhul. Haklısınız.

Yahu tam altin takin yeterde artar bile bu pahalilikta insanlarin anne babasi 20 binlik bilezik ancak takiyor ayrica o bilezik asla geri gelmez baban cok mantiksiz birisi :)

Bizde de eşşek kadar adam aynı şehir içindeki düğünümüze servis kaldırıyo musunuz diye annemi darladı düğünde önce (ki arabası var zaten arabası olmasa bile maddi durumunun maşallahı olan bir insan kaldı ki 1 otobüsle bile gelebilirdi oraya), servis kaldırmak gibi bir şey yapmayacağımızı öğrenince gelmediler bir tanıdıkla 100 lira göndermişler. :KK70:
Kendi oğlu benden 3 hafta önce evlendiğinde bizimkiler çeyrek takmıştı bi de
Zaten bu tip ince hesapları hep halı vakti yerinde insanlar yapar. Takı takmamak için düğüne gitmezler, benzin parası vermemek için başka birinin arabasına sıkışırlar... Böyle böyle zengin oluyorlar demekki 😁

Ayranı yok içmeye, atla gider sıçmaya…
Hayır bilezik alacak parası da yok evlenecek kızından borç istiyor.
İnsan evlenecek evladını düşünür önce…
Evladım bir yana yeğenim bir yana…

İki saatlik göğüs kasılması için insanlarımızın hayata yaklaşımı beni çok tuhaf duygulara itiyor artık.

7-8 binlik bilezik bile fazla.

He bir akraba vardır insan gibi insandır, devamlı yanında iyi günde kötü günde, eli açıktır, size de zamanında öyle bi yapmıştır ki insan zaten ona takar… Ben böyle akraba da göremiyorum artık…
Ki taksak bile gelmeyecek diyorsunuz.

Dediğiniz gibi artık takılan asla geri gelmiyor.
Millet gayet rahat bilezik takana çeyrek, gram takıp gidiyor.

7 8 bin de fazla bi çeyrek takin yeter zten kmin ne taktiği sonra unutulur gider annem öyle kimlere kimlere takti da getirmediler bi kere de istedi yine getirmediler..

Merhabalar. Bir ay sonra kuzenim evleniyor. Babam 15-20 bin civarı bilezik takmanın derdinde. Seneye de ben evleneceğim sana geri getirirler diyip duruyor. Bu konuda onunla defalarca konuştum. Benden borç istiyor bunun için asla vermeyeceğimi söyledim. Gücümüzün yettiği kadar hediye almamız gerektiğini fazlası için kendisini zorlamanın çok saçma olduğunu söyledim. Herkes takarken ben mahçup mu olayım diyor. Takacak dediği kişilerin çoğu önceden aldıkları bilezikleri geri getirecekler kalanı da zaten durumu çok çok iyi olan insanlar biz onlarla yarışamayız diyorum anlamıyor. Geri getirirler diyor ancak ben açıkçası pek sanmıyorum şimdiki gelinler altınları alıyor kimseye vermiyor kredi çekip ev alacaklarmış zaten, halamın da o bileziği geri getirecek ekonomik gücü asla yok. Kaldı ki geri getirecek bile olsalar akıl var mantık var ben neden kendimi zorlayıp borca girip altın alıp geri gelmesi bekleyeyim ki? Takarım 7-8 binlik bir şey keyfime bakarım borcum mu var yapmak zorunda mıyım o kadar pahalı hediye? Geri gelmezse zaten bizim o parayı hibe edecek lüksümüz asla yok. Bu ekonomide insanlar kendilerine önceden gelen altınları bile yapmıyorlar artık devir değişti altın pahalı diye. Ben de çalışıyorum ve evlilik hazırlığı yapıyorum eşya alıyorum, kenara para atmaya çalışıyorum o paraya kendime alır bilezik bir kenara koyarım açıkçası gelir mi gelmez mi diye bekleme derdi olmadan. Sırf egosu zarar görmesin altta kalmasın diye bunlar. Şimdi ben haksız mıyım ?
Çok haklısınız.Eskiden takılmış olanlar bile gelmiyor.Benim çeyreğin 200 TL olduğu zamanlar taktığım çeyrek bana çeyreğin 456 TL olduğu başka bir zamanda 200 TL olarak gönderilmişti,o zamanlar 200 TL idi çeyrek demiş o kişi,baska biri de 50 TL olarak gönderdi.Ne diyim ben şimdi 🤷🏻‍♀️ çeyrek neyse de bilezik gider de çeyrek olarak geri dönse ya da o zamanın TL si olarak dönse daha can sıkıcı.

Son düzenleme:
Arttırıyorum...toplamda 5 yeğenini nişanda 1 düğünde 2 şer kallavi bilezikle evlendiren babamın evlenen tek evladına ( ben) kardeşleri ve yeğenleri 0 (yazıyla sıfır) altın taktı....Büyük amcam düğünden 2 gün önce hepimize küstü, öbür amcam da zaten vefat etmişti...
Cok tanıdık durumlar maalesef. Gözden cıkarıp takmak lazım, benim babam anladı artık😄

Back
X