Bu ekonomide bilezik takacakmış

Ben ondan asla etkilenmem. 28 yaşındayım bunca yıl kendini millete ne kadar sömürttüğünü gözümle gördüm yaşadım. Bizim çamaşır makinemiz yokken halamın makine taksitlerini ödeyen bir adam kendisi. Umrumda bile olmaz. Mahçup ol banane sen bizi zamanında çok ettin ödeşmiş oluruz diyorum. Bu yüzden de zalim ve anlayışsız oluyorum ama umrunda değil.

Ayni böyle devam. Cocukken kendinizi koruma sansiniz yoktu, ama artik var. Camasir makinesine hikayesi babanizin karakterini az cok belli ediyor. Allah size kolaylik versin

Ben duruma gicik oldugunu anladim kardeslerin. İr bilgisayar tuttursun olmadi evde bisi boz para gide ekse size gitsin bosver .

Ay kahkaha attım
Bende çok abla var
Ablaalrimdan birisi bana çeyrek taktı
Onu da bana takmadı gidip anneme vermiş, aileye destek olacakmış ne varmış bunda
Bana da sen benim kizimsin der durur öyle de yakınız ama kızım dediğine bir bilezik takamadi
Maddi durumları çok iyi olmasa ve kizimsin da kizimsin demese ben böyle bir beklentiye girmezdim.
Neyse velhasıl kelam bende senin çocuğuna çeyrek takcam o çeyreği de çocuğuna takmicam hatta gidip gelinin ailesine vercem madem belki saçma bı denge ama bana gelmeyen altın senin çocuğuna da sana da gitmesin madem diye yaparım ben bunu demiştim kendisine

Bana şey demisti peki için buna elverecek mi 😂😂😂😂asdafdwfs

Niye seninki elverdi ya ? Dedim
Bak şimdi sinir geldi ya yine😅

Şimdi de çocuğum olacak kışa doğru
Mallari mülkleri yerinde
Para güzel kazanıyorlar
Ama şimdiden 'zor geçiniyoruz' demeye başladı ki altın beklenmesin

Hayır dogumuma altın beklemiyorum zaten saçma bir adet o fasıl bana göre ve zaten bu yıl herşey uçtu gitti bekleyemem kimseden de. Yerini yapmaya başladı ablam şimdiden 😅😅😅

Geri getirecekler düşüncesi de yok ki adamın ne yapayım getirmezlerse diyor biz çok mu zenginiz o parayı hibe etme lüksümüz var mı gerçekten diyorum sen kardeşine yapmazsın diyor evet ben kendi çocuğumdan kısıp kardeşime yapmak o da bana yapmasın diyorum sen çok zalimsin kimseye iyilik yapmazsın çok katısın diyor afederisn seninki iyilik değil artık enayilik diyorum

Benim babamın set taktıgı akrabası bana 500₺ taktı🙈🙈
Arttırıyorum...toplamda 5 yeğenini nişanda 1 düğünde 2 şer kallavi bilezikle evlendiren babamın evlenen tek evladına ( ben) kardeşleri ve yeğenleri 0 (yazıyla sıfır) altın taktı....Büyük amcam düğünden 2 gün önce hepimize küstü, öbür amcam da zaten vefat etmişti...

Merhabalar. Bir ay sonra kuzenim evleniyor. Babam 15-20 bin civarı bilezik takmanın derdinde. Seneye de ben evleneceğim sana geri getirirler diyip duruyor. Bu konuda onunla defalarca konuştum. Benden borç istiyor bunun için asla vermeyeceğimi söyledim. Gücümüzün yettiği kadar hediye almamız gerektiğini fazlası için kendisini zorlamanın çok saçma olduğunu söyledim. Herkes takarken ben mahçup mu olayım diyor. Takacak dediği kişilerin çoğu önceden aldıkları bilezikleri geri getirecekler kalanı da zaten durumu çok çok iyi olan insanlar biz onlarla yarışamayız diyorum anlamıyor. Geri getirirler diyor ancak ben açıkçası pek sanmıyorum şimdiki gelinler altınları alıyor kimseye vermiyor kredi çekip ev alacaklarmış zaten, halamın da o bileziği geri getirecek ekonomik gücü asla yok. Kaldı ki geri getirecek bile olsalar akıl var mantık var ben neden kendimi zorlayıp borca girip altın alıp geri gelmesi bekleyeyim ki? Takarım 7-8 binlik bir şey keyfime bakarım borcum mu var yapmak zorunda mıyım o kadar pahalı hediye? Geri gelmezse zaten bizim o parayı hibe edecek lüksümüz asla yok. Bu ekonomide insanlar kendilerine önceden gelen altınları bile yapmıyorlar artık devir değişti altın pahalı diye. Ben de çalışıyorum ve evlilik hazırlığı yapıyorum eşya alıyorum, kenara para atmaya çalışıyorum o paraya kendime alır bilezik bir kenara koyarım açıkçası gelir mi gelmez mi diye bekleme derdi olmadan. Sırf egosu zarar görmesin altta kalmasın diye bunlar. Şimdi ben haksız mıyım ?
Çok haklısın

Bir çeyrek taksın hem altın hem en uygun o.
Ne düşük ne yüksek bir değer.

Babam yeğenleri evlenirken 1 bilezik bir çeyrek takmış zamanında. Ve bizim durumumuz çok kötü iken onların durumu bize oranla çok çok daha iyiydi. Kardeşim evlendigindeyse halam bı tane incecik bilezik almış. Diğerlerinin arasında dikkat çekiyordu resmen. Parası da var yani.geri gelecek diyerek altın alınmaz bence

Benim babam da yegenlerine hep bilezik taktı çünkü durumu var. Halamın üç çocuğuna da bilezik taktı ilk ikisi 20 Gr eskiden malum altın uçuk değildi son çocuğuna 10 Gr taktı. Ama bakın altını çiziyorum babam kendisi taktı bizden istemedi ve babamın durumu var bunlar onu zorlamadi. Halam ise bizlere birer çeyrek taktı. Ama onun durumu çok yok açıkçası beklemedikte takmasini. Düğünlerde takılan taki geri gelecek gözüyle takılmaz hediye olarak yardım amaçlı takılır. Şu dönemde 20 Gr çok fazla gerçekten ben kendi öz kardeşime 10 Gr taktım o bile çok geldi :))

Merhabalar. Bir ay sonra kuzenim evleniyor. Babam 15-20 bin civarı bilezik takmanın derdinde. Seneye de ben evleneceğim sana geri getirirler diyip duruyor. Bu konuda onunla defalarca konuştum. Benden borç istiyor bunun için asla vermeyeceğimi söyledim. Gücümüzün yettiği kadar hediye almamız gerektiğini fazlası için kendisini zorlamanın çok saçma olduğunu söyledim. Herkes takarken ben mahçup mu olayım diyor. Takacak dediği kişilerin çoğu önceden aldıkları bilezikleri geri getirecekler kalanı da zaten durumu çok çok iyi olan insanlar biz onlarla yarışamayız diyorum anlamıyor. Geri getirirler diyor ancak ben açıkçası pek sanmıyorum şimdiki gelinler altınları alıyor kimseye vermiyor kredi çekip ev alacaklarmış zaten, halamın da o bileziği geri getirecek ekonomik gücü asla yok. Kaldı ki geri getirecek bile olsalar akıl var mantık var ben neden kendimi zorlayıp borca girip altın alıp geri gelmesi bekleyeyim ki? Takarım 7-8 binlik bir şey keyfime bakarım borcum mu var yapmak zorunda mıyım o kadar pahalı hediye? Geri gelmezse zaten bizim o parayı hibe edecek lüksümüz asla yok. Bu ekonomide insanlar kendilerine önceden gelen altınları bile yapmıyorlar artık devir değişti altın pahalı diye. Ben de çalışıyorum ve evlilik hazırlığı yapıyorum eşya alıyorum, kenara para atmaya çalışıyorum o paraya kendime alır bilezik bir kenara koyarım açıkçası gelir mi gelmez mi diye bekleme derdi olmadan. Sırf egosu zarar görmesin altta kalmasın diye bunlar. Şimdi ben haksız mıyım ?
Yeğene bilezik takılır benim bildiğim. Siz de seneye evlendiğinizde o bilezik size geri dönecek. Geri dönmez diye bir genelleme yapmak bana doğru gelmiyor. Siz de o aile bireyinin yeğeni olduğunuz için onun da size iyi bir şeY takması gerekecek. Bahsi geçen kişi altının üzerine yatan tarzda bir insan olduğu için mi geri gelmeyeceğini düşünüyorsunuz?

Yeğene bilezik takılır benim bildiğim. Siz de seneye evlendiğinizde o bilezik size geri dönecek. Geri dönmez diye bir genelleme yapmak bana doğru gelmiyor. Siz de o aile bireyinin yeğeni olduğunuz için onun da size iyi bir şeY takması gerekecek. Bahsi geçen kişi altının üzerine yatan tarzda bir insan olduğu için mi geri gelmeyeceğini düşünüyorsunuz?
Ama çok kalın bir bileziğe de gerek yok orta karar bir şey yaptırın bence 10 binlik.

Babaniz etrafa mahcup olmamak icin hem sizi hem de o bilezigi geri getirmek zorunda kalan halanizi zora sokacak. Sonucta gelin damat geri takmayacak halaniz takacak. O da takamayack soylediginize gore ve zor durumda kalacak.

aman diyim! Kazığın en büyüğünü yine en yakınlar atıyor, kimseye güvenip bilezik falan takmayın, alacak gücünüz olsa bile alın kendiniz muhafaza edin, evlenirken onlardanmış gibi takarsınız 🤪

Ben tek çocuğum kardeşim yok ona rağmen babamın 2 yeğenine 2 yarım 100er euro olarak giden takı 100 lira olarak geri dönmüştü bana 😅 hiç unutmuyorum onu ya keşke dedim alıp kenara atsaydınız şimdi 3-4 kat daha fazla altın olurdu🥴

Çok doğru diyorsun bence baban sadece kendini düşünüyor,o zaman gidip kendi alsın

7-8 binlik hediye veya başka bişeye de gerek yok, el alem için mi yaşıyorsunuz anlamıyorum. Alın bi çeyrek geçin. Hayatta valla kuzen için yeğen için o kadar masrafa girmem.

Back
X