2 kisiyiz 50 den asagi gelmedi bi ay ya. Haftada 2 makina. Haftada 1 utu. 2 gunde bir supurge. Tv ve aksam bilgisayar. Anlamadim bende nedir ortalamasi normali.
Ya valla anlamıyorum. 60 tl elektrik faturasi bana cok geliyor. Zaten haftada 3 gun dershanedeyim, gündüz tv acmam ders calisiyorum aksam esimle bakariz o da belli seyler izlenince kapanir odalara calisiriz. Haftada bir ütü yaparim 1 saat surer. İki kere camasir yikarim a plus enerji tasarrufludur beyaz esyalarimiz ve lambalarimiz tasarrufludur. Ekstra bir isik yakmayiz dikkat ederiz. Ben mi bilmiyorum normal mi bu fatura. Tamam elektrige bi zam gelmisti de bu kadar dikkat ederken niye 60 tl? Istanbul'da yasarken gece lambasi bile kullanirdik sabaha kadar 50 tl gelirdi. Sizde asagi yukari nedir kizlar fatura?
biz haftanın 5 günü sabah 7 de çıkıp akşam 3-4 te eve giriryoruz ben sadece laptop açarım eşim uyumazsa tv izler haftada bir ütü olur ama çok eşyamız yok 4-5 parça hemen biter haftada 2 kez çamaşır yıkanır 2 kezde bulaşık. haftada 1 kez de elektrik süpürgesi diyelim yinede 68-78 arasında gelir. herşey a++ buna rağmen bu faturaya gıcık oluyorum.
Kettle var mı? Uzak durun.
.
Bana normal geldi fatura. 60 ın altına inmez bizim de. Yeni televizyonlar ( lcd ya da plazma) çok harcıyor diye biliyorum. Bi de home theatre falan varsa baya farkettiriyor.
Bi de merak ettim çamaşırı nasıl haftada 2 makinaya düşürdünüz. Biri çocuklar var haftada 4-5 oluyor demiş. Biz iki kişiyle haftayı en az dört kez çoğunlukla 5 kez makina çalıştırarak kapatıyoruz. Bende mi var anormallik?
Bana normal geldi fatura. 60 ın altına inmez bizim de. Yeni televizyonlar ( lcd ya da plazma) çok harcıyor diye biliyorum. Bi de home theatre falan varsa baya farkettiriyor.
Bi de merak ettim çamaşırı nasıl haftada 2 makinaya düşürdünüz. Biri çocuklar var haftada 4-5 oluyor demiş. Biz iki kişiyle haftayı en az dört kez çoğunlukla 5 kez makina çalıştırarak kapatıyoruz. Bende mi var anormallik?[/
Cok pasakliyim
Dusurmedim hep böyleydi. Beyazlar az renkliler ve renkliler. Esim resmi yerde calisiyor haftaici hep gomlek. O yüzden sayilari cok gomleklerinin bir anda yikaniyor az renkliler 10 gun gidiyorsa bir sonraki hafta renkli ve beyaz kombinasyonu yikaniyor. Iki kisiyiz cok birikmiyor gunluk kiyafetler 5 makinayi siz nasil yapiyosunuz :26:
İki kişi için hafta da 5 makine gerçekten çok. Gün içinde bir kaç kez kıyafet mi değiştiriyorsunuz? Makine kaç kiloluk?
.
hergün elektrik süpürgesini açıyorum iki güne bir çamaşır bulaşık tv ve pc hep açık her gece kızım korkmasın diye aradaki lambam açık 80 tl falan gelıyo
Ben iki gunde bir supurge yapmıyorum bide. Eskiden haftada iki idi simdi sinav yaklasiyor diye haftada bir bile elime alamiyorum. Aramizda fark süpürge size 50 bize 60 tl nedir bunun normali cidden?
Bi de merak ettim çamaşırı nasıl haftada 2 makinaya düşürdünüz. Biri çocuklar var haftada 4-5 oluyor demiş. Biz iki kişiyle haftayı en az dört kez çoğunlukla 5 kez makina çalıştırarak kapatıyoruz. Bende mi var anormallik?
1 beyazlar, 1 ya da 2 makina renkli, 1 gömlekler, 1 nevresimler. Makina 7 kiloluk sanırım. Ama bunları birbirine karıştırıp yıkayamam ki. Yani tıka basa dolmuyor makine. Siz nasıl yapıyorsunuz?
biz bebeğimle 3 kişiyiz. bu ay 40 tl geldi. boşdaki prizleri çekerim ben takılı bırakmam. şarjlı süpürge varsa kullanmayın. ayrıca şu lcd tv ler çok yakyo elektiği. bizimki eski tüplülerden. bende haftada 3-4 kez açarım çamaşır makinasını. haftada 3 kezde bulaşaık makinası çalışır. pratik fantom süpürgem var duruma göre 2 günde bir bazen hergün süpürürüm evi. 15 günde birde normal süpürgemi açarım. ütümde haftada 1 olur oda 2 gömlek 2 pantolon..
Az gelenlerin faturalarini bilerek mi kabartiyolar gercekten anlamiyorum. Bizim de cok geliyor. 80 den asagi hic gelmedi. 90 i bile gorduk yani.
Iyiymis sizin de. Prizde bırakıyorum biseyleri bazen ona bi dikkat edeyim bu ay onu da deneyeyim. Valla lcd tv ama alirken cok yakmama ozelligine dikkat ettik bide hic acmiyoruz akşamdan akşama. Supurge helw su aralar inanilmaz nadir. Bir saat ütü yaparim haftada bir. Hadi cik birikyiyse iki.
Televizyonu da prizden çekmek gerekiyor ama o biraz zor oluyor tabi. Benim takıntım var o konuda. Daha doğrusu genel olarak takıntı hastasıyım. Gece yatarken prizde bir şey bırakamıyorum. Bir tek buzdolabı, bulaşık makinesi kalıyor mecburiyetten
güzel bı takıntın varmış..
bu prızde bıraktığımız aletler kısa devre yapıp yangın cıkartabılıyor..
bazen bu aklıma gelıp cekıyorum bende ama ertesı güne herseyı unutuyorum yıne..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?