Bu elektrik faturası canımı sıkıyor

biz haftanın 5 günü sabah 7 de çıkıp akşam 3-4 te eve giriryoruz ben sadece laptop açarım eşim uyumazsa tv izler haftada bir ütü olur ama çok eşyamız yok 4-5 parça hemen biter haftada 2 kez çamaşır yıkanır 2 kezde bulaşık. haftada 1 kez de elektrik süpürgesi diyelim yinede 68-78 arasında gelir. herşey a++ buna rağmen bu faturaya gıcık oluyorum.
 
2 kisiyiz 50 den asagi gelmedi bi ay ya. Haftada 2 makina. Haftada 1 utu. 2 gunde bir supurge. Tv ve aksam bilgisayar. Anlamadim bende nedir ortalamasi normali.

Ben iki gunde bir supurge yapmıyorum bide. Eskiden haftada iki idi simdi sinav yaklasiyor diye haftada bir bile elime alamiyorum. Aramizda fark süpürge size 50 bize 60 tl nedir bunun normali cidden?
 
Bana normal geldi fatura. 60 ın altına inmez bizim de. Yeni televizyonlar ( lcd ya da plazma) çok harcıyor diye biliyorum. Bi de home theatre falan varsa baya farkettiriyor.

Bi de merak ettim çamaşırı nasıl haftada 2 makinaya düşürdünüz. Biri çocuklar var haftada 4-5 oluyor demiş. Biz iki kişiyle haftayı en az dört kez çoğunlukla 5 kez makina çalıştırarak kapatıyoruz. Bende mi var anormallik?
 

Kettle var mı? Uzak durun.

.
 


Neye göre kesiyorlar bu faturalari valla ilginc bazi arkadaslar da ne kadar cok kullansa da odedikleri rakam ters orantili ben de anlamadim.
 

İki kişi için hafta da 5 makine gerçekten çok. Gün içinde bir kaç kez kıyafet mi değiştiriyorsunuz? Makine kaç kiloluk?

.
 
 
hergün elektrik süpürgesini açıyorum iki güne bir çamaşır bulaşık tv ve pc hep açık her gece kızım korkmasın diye aradaki lambam açık 80 tl falan gelıyo
 
İki kişi için hafta da 5 makine gerçekten çok. Gün içinde bir kaç kez kıyafet mi değiştiriyorsunuz? Makine kaç kiloluk?

.

1 beyazlar, 1 ya da 2 makina renkli, 1 gömlekler, 1 nevresimler. Makina 7 kiloluk sanırım. Ama bunları birbirine karıştırıp yıkayamam ki. Yani tıka basa dolmuyor makine. Siz nasıl yapıyorsunuz?
 
hergün elektrik süpürgesini açıyorum iki güne bir çamaşır bulaşık tv ve pc hep açık her gece kızım korkmasın diye aradaki lambam açık 80 tl falan gelıyo

Bana çok geliyor ya tamam emin oldum bişey var yani. Sizin kullaniminiza göre 80 normal ama biz çok tasarruf ettigimiz halde 60 cok degil mi haksiz miyim ama
 
Ben iki gunde bir supurge yapmıyorum bide. Eskiden haftada iki idi simdi sinav yaklasiyor diye haftada bir bile elime alamiyorum. Aramizda fark süpürge size 50 bize 60 tl nedir bunun normali cidden?

Valla canim 35 40 diyenlerin sirrini merak ediyorum. 50 en dusuk 60 ida gordum daha ustu olmuyo ama asagisi da olmuyo.


Canim biz 2 kisiyiz bi giydigimiz bluzu hemen kirliye atiyoruz hergun camasir falan degistiriyorum ona ragmen bir beyaz bir renkli calistiriyorum her cumartesi. Kalan haftaya birikiyo. Haftada 4 makina cok fazla.
 
1 beyazlar, 1 ya da 2 makina renkli, 1 gömlekler, 1 nevresimler. Makina 7 kiloluk sanırım. Ama bunları birbirine karıştırıp yıkayamam ki. Yani tıka basa dolmuyor makine. Siz nasıl yapıyorsunuz?

Ben tek yaşıyorum, o yüzden beyazları bir renklileri bir yıkıyorum. 2 makine haftada yani. Nevresim/ yastık kılıfı yıkayacak olsam, beyazları kısa bir yıkama yapıyorum sonra nevresimleri ekliyorum. Şimdi düşününce tek başıma benim de az olmadı sanki. :44:

Ama neden gömlek ve nevresimleri renkli beyaz diye ayırıp diğerlerine katmıyorsunuz? 7 kiloluk makine için 5 çalışım çok gerçekten. İçinize sinmiyorsa ön yıkama yapabilirsiniz.

.
 
Az gelenlerin faturalarini bilerek mi kabartiyolar gercekten anlamiyorum. Bizim de cok geliyor. 80 den asagi hic gelmedi. 90 i bile gorduk yani.
 
biz bebeğimle 3 kişiyiz. bu ay 40 tl geldi. boşdaki prizleri çekerim ben takılı bırakmam. şarjlı süpürge varsa kullanmayın. ayrıca şu lcd tv ler çok yakyo elektiği. bizimki eski tüplülerden. bende haftada 3-4 kez açarım çamaşır makinasını. haftada 3 kezde bulaşaık makinası çalışır. pratik fantom süpürgem var duruma göre 2 günde bir bazen hergün süpürürüm evi. 15 günde birde normal süpürgemi açarım. ütümde haftada 1 olur oda 2 gömlek 2 pantolon..
 

Iyiymis sizin de. Prizde bırakıyorum biseyleri bazen ona bi dikkat edeyim bu ay onu da deneyeyim. Valla lcd tv ama alirken cok yakmama ozelligine dikkat ettik bide hic acmiyoruz akşamdan akşama. Supurge helw su aralar inanilmaz nadir. Bir saat ütü yaparim haftada bir. Hadi cik birikyiyse iki.
 

Televizyonu da prizden çekmek gerekiyor ama o biraz zor oluyor tabi. Benim takıntım var o konuda. Daha doğrusu genel olarak takıntı hastasıyım. Gece yatarken prizde bir şey bırakamıyorum. Bir tek buzdolabı, bulaşık makinesi kalıyor mecburiyetten
 

güzel bı takıntın varmış..

bu prızde bıraktığımız aletler kısa devre yapıp yangın cıkartabılıyor..

bazen bu aklıma gelıp cekıyorum bende ama ertesı güne herseyı unutuyorum yıne..
 

Evet panik ataklıyım azcık. Korkuyorum ben de öyle şeylerden. Gerçi elektrik akımı artık düzgün geliyor kısa devre yapması gibi bir durum olmaz yine de korkuyorum :) Bir de evin her yerinde elektrik akımı dolaşıyomuş gibi şeyler düşünüyorum falan. Hiçbir şeyi çekmezsem modemi mutlaka çekerim. Telefonu kapatıyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…