Ben tek yaşıyorum, o yüzden beyazları bir renklileri bir yıkıyorum. 2 makine haftada yani. Nevresim/ yastık kılıfı yıkayacak olsam, beyazları kısa bir yıkama yapıyorum sonra nevresimleri ekliyorum. Şimdi düşününce tek başıma benim de az olmadı sanki. :44:
Ama neden gömlek ve nevresimleri renkli beyaz diye ayırıp diğerlerine katmıyorsunuz? 7 kiloluk makine için 5 çalışım çok gerçekten. İçinize sinmiyorsa ön yıkama yapabilirsiniz.
.
Nevresimler en az 60 derecede yıkanmalı baytlar maytlar anca o zaman yok oluyor. Gömlekleri ya da renklileri 60 dereceye atsam ağzı yüzü dağılır. Beyazlar da sıcak suda grileşiyor. Bi de iç çamaşırlarıyla başka bişey atmak istemiyorum. Eşimin gömleklerini zaten başka bişeylerle atarsam canıma okur, boşanma sebebi
Mesela dün temizlik vardı evde 4 makina perde yıkandı. Bugün de iki makina havlu bornoz, bi makina da ayakkabı yıkadım. Daha olağan haftalık yıkamalara geçmedim bile. 10 olur bu hafta kesin. Var bende anormallik sanırım.
​Renklileri 30 derecede kısa programda yıkabilirsin.Renkli gömlekleri ayrı yıkamana gerek yok aslında.
Benim faturamda o civarlarda gelir, ocağım elektrikli, haftada bir ütü, 2-3 bulaşık makinesi, 3 makinede çamaşır yıkarım, haftada 2-3fırın kullanırım, süpürge calistiririm 2 yada 3 kez, Kettle da kullanırım buna rağmen 60 maximum 70 olur, bunlara ek klima kullandıysam 90 oluyor maksimum. Sizin anlattığınız kullanıma göre fazla geldi banada. Ampulleriniz tasarruflu mu?Ya valla anlamıyorum. 60 tl elektrik faturasi bana cok geliyor. Zaten haftada 3 gun dershanedeyim, gündüz tv acmam ders calisiyorum aksam esimle bakariz o da belli seyler izlenince kapanir odalara calisiriz. Haftada bir ütü yaparim 1 saat surer. İki kere camasir yikarim a plus enerji tasarrufludur beyaz esyalarimiz ve lambalarimiz tasarrufludur. Ekstra bir isik yakmayiz dikkat ederiz. Ben mi bilmiyorum normal mi bu fatura. Tamam elektrige bi zam gelmisti de bu kadar dikkat ederken niye 60 tl? Istanbul'da yasarken gece lambasi bile kullanirdik sabaha kadar 50 tl gelirdi. Sizde asagi yukari nedir kizlar fatura?
Ya valla anlamıyorum. 60 tl elektrik faturasi bana cok geliyor. Zaten haftada 3 gun dershanedeyim, gündüz tv acmam ders calisiyorum aksam esimle bakariz o da belli seyler izlenince kapanir odalara calisiriz. Haftada bir ütü yaparim 1 saat surer. İki kere camasir yikarim a plus enerji tasarrufludur beyaz esyalarimiz ve lambalarimiz tasarrufludur. Ekstra bir isik yakmayiz dikkat ederiz. Ben mi bilmiyorum normal mi bu fatura. Tamam elektrige bi zam gelmisti de bu kadar dikkat ederken niye 60 tl? Istanbul'da yasarken gece lambasi bile kullanirdik sabaha kadar 50 tl gelirdi. Sizde asagi yukari nedir kizlar fatura?
Size cok geliyormus ben 2 gunde bir ev supuruyorm aksam tv pc hep acik duzlestirici kullaniyorm arada bide elektrkli agda makinasi kullaniyorm ayda 2 kere haftada 2 saatlik utu yapiyorum bide hergun camasr makinasi calisiyor 16 tl gelio :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
arkadaşlar, işyerinden bi arkadaşıma böyle abartı faturalar geliyodu. enerjisaya gitti itiraz etti, gerçekten yanlışlık varmış ve düzelttiler.
Ben nerdeyse haftanın 2 günü ütü yaparım, hem de nevresimlere iç çamaşırlarına kadar ütülerim, gündüz çamaşır makinesi bulaşık makinesi açarım, geceyi beklemem, pc sürekli fişte yine de bize daha 60 tl gelmedi 40-50 arası geliyor :26:
Yasadigin sehrin kacak elektrik kullanim orani yuksektir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?