Ya valla anlamıyorum. 60 tl elektrik faturasi bana cok geliyor. Zaten haftada 3 gun dershanedeyim, gündüz tv acmam ders calisiyorum aksam esimle bakariz o da belli seyler izlenince kapanir odalara calisiriz. Haftada bir ütü yaparim 1 saat surer. İki kere camasir yikarim a plus enerji tasarrufludur beyaz esyalarimiz ve lambalarimiz tasarrufludur. Ekstra bir isik yakmayiz dikkat ederiz. Ben mi bilmiyorum normal mi bu fatura. Tamam elektrige bi zam gelmisti de bu kadar dikkat ederken niye 60 tl? Istanbul'da yasarken gece lambasi bile kullanirdik sabaha kadar 50 tl gelirdi. Sizde asagi yukari nedir kizlar fatura?
35-40 geliyor haftada iki kez bulaşık makinası
haftada iki-üç kez çamaşır
elektrik süpürgesi
haftada en az 1 saat ütü...
bence lambalar tasarruflu değildir ona iyice bakın a+ enerjili olmalı... kullanmadığınız tv pc gibi onları fişten çekin siz evde yokken bile onlar fişteyken çeker elektrik...
elektrik saatleriniz kontrol ettirin hanımlar
o kadar tasarruf tedbirine karşılık fatura yüksekse saatte bir sıkıntı vardır.
Ben kisin 350yi gordum. Bunca zammi bi tarafina yag bal olarak suren cinsi belirsizlere selam olsun.
bizede 80 liradan aşağı gelmiyor malesef gündüzleri ben varım tv yada pc açık olur haftada en fazla 3 kez çamaşır yıkarım
bulaşık makinesi de 2 kez falan
elektrikli termosifonumuz var onu da banyodan banyoya açıyoruz çok elektrik çekiyor diye yinede faturalar kabarık Allah yardımcımız olsun
Hemen soylim kizlar. Kombinin sartelini geceleri indirdin saat aksam 22:00 dan sonra bulasik ve camasir makinami actim. Saatimi sabah 5:00 a kurup gece lambalarini o saatte kapatiyorum. Birde home office calisan biriyim evimde grafik tasarim yapiyorum yani bilgisayarim hep acik ama genelde aksam saatlerinde bebek yatinca ancak grafige vakit buluyorum yani demekki elektrik aksamlari daha az yakiyor. İnanirmisiniz kekimin bile hamurunu hazirlayip dolaba atiyorum saat gece 22:00 dan sonra firini aciyorum.
Ya valla anlamıyorum. 60 tl elektrik faturasi bana cok geliyor. Zaten haftada 3 gun dershanedeyim, gündüz tv acmam ders calisiyorum aksam esimle bakariz o da belli seyler izlenince kapanir odalara calisiriz. Haftada bir ütü yaparim 1 saat surer. İki kere camasir yikarim a plus enerji tasarrufludur beyaz esyalarimiz ve lambalarimiz tasarrufludur. Ekstra bir isik yakmayiz dikkat ederiz. Ben mi bilmiyorum normal mi bu fatura. Tamam elektrige bi zam gelmisti de bu kadar dikkat ederken niye 60 tl? Istanbul'da yasarken gece lambasi bile kullanirdik sabaha kadar 50 tl gelirdi. Sizde asagi yukari nedir kizlar fatura?
dur ben yazayımda rahatla.elektrık 100den aşağı gelmıyor su ise 55ve bız çekırdek bı aileyız eşim ben ve 9 aylık prensesımız
Esim özellikle dikkat etmisti lamba alirken ama fis cekme olayini yapmaya basladim bakalim.
1. Elektrik şirketleri (TEDAŞ;TEİAŞ gibi şirketler ) farklı ise fiyatlar farklı olabilir.
2. Akıllı sayaç kullananlardan tarife kullananların fiyatları farklı olabilir.
Bir çok kişi ekonomik tarifeyi seçip gece 10'dan sonra çamaşır yıkayıp, ütü yapıyor..
Bende normal tarife kullanıyorum, istediğim saatlerde çamaşırımı yıkıyorum ama dediğiniz gibi komşular gece yarısı ya da sabah namazından sonra gümbür gümbür çalıştıyor makinayı. Taş çatlasa 10 lira fark eder ama alt ve üst komşuya rahatsızlığa ve gece gece iş yapmaya değmezz bence...Ekonomik tarife için bağlı bulunulan kuruma dilekçe veriliyormuş bütün makinelerini gece 10 dan sonra çalıştırıyor komşumuz verdi ama kadının dediği yine aynı geldi.
1. Elektrik şirketleri (TEDAŞ;TEİAŞ gibi şirketler ) farklı ise fiyatlar farklı olabilir.
2. Akıllı sayaç kullananlardan tarife kullananların fiyatları farklı olabilir.
Bir çok kişi ekonomik tarifeyi seçip gece 10'dan sonra çamaşır yıkayıp, ütü yapıyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?