Bu elektrik faturası canımı sıkıyor

35-40 geliyor haftada iki kez bulaşık makinası
haftada iki-üç kez çamaşır
elektrik süpürgesi
haftada en az 1 saat ütü...

bence lambalar tasarruflu değildir ona iyice bakın a+ enerjili olmalı... kullanmadığınız tv pc gibi onları fişten çekin siz evde yokken bile onlar fişteyken çeker elektrik...

elektrik saatleriniz kontrol ettirin hanımlar
o kadar tasarruf tedbirine karşılık fatura yüksekse saatte bir sıkıntı vardır.

35 civarı geliyor, 40'ı görmedik daha.

Bulaşık makinasını haftada bir anca dolduruyorum ama çamaşır makinası ve kurutma haftada 2-3 defa çalışıyor.
Ütüyü tek seferde yapmıyorum, hemen hemen her gün kullanıyorum.

Ben kisin 350yi gordum. Bunca zammi bi tarafina yag bal olarak suren cinsi belirsizlere selam olsun.

Esim özellikle dikkat etmisti lamba alirken ama fis cekme olayini yapmaya basladim bakalim.

bizede 80 liradan aşağı gelmiyor malesef gündüzleri ben varım tv yada pc açık olur haftada en fazla 3 kez çamaşır yıkarım
bulaşık makinesi de 2 kez falan
elektrikli termosifonumuz var onu da banyodan banyoya açıyoruz çok elektrik çekiyor diye yinede faturalar kabarık Allah yardımcımız olsun

Kayinvalideme 100 tl geliyormus ona da az bence cunku camasir yikamaya bayilir iki corap icin makina acar ve eski tip mkina yani tasarruf vs yok. Heryetin isigi aciktir gidince kapatirim bosuna yaniyo diye tv deseniz ohhooo gece gunduz. Bir ütü yapar gunasiri ve cok da sever utuyu ilk kez utu seven birini gordum:) hunharca harcar elektirigi ve 100 tl.

Deeiklerinizi uygulayacagim ozellikle 22 den sonra makina calistirmayi. Ne kadar geliyor size.

dur ben yazayımda rahatla.elektrık 100den aşağı gelmıyor su ise 55 ve bız çekırdek bı aileyız eşim ben ve 9 aylık prensesımız

dur ben yazayımda rahatla.elektrık 100den aşağı gelmıyor su ise 55 ve bız çekırdek bı aileyız eşim ben ve 9 aylık prensesımız

Tamam çekirdek aileye gore cok 100 tl. Ama biz tasarruf yapip eski faturalarla karsilastirinca bi sorun var diyoruz. 45 gelirdi mesela ve hic de dikkat etmezdim simdi ise böyle.

bende 35-40 tl yi duyunca kendimi kötü hissettim,
halbuki ben bulaşık makinasınıda kullanmıyorum.
süpürge ve çamaşır haftada 2 kez o kadar.
tost makinası ile çaycıda pek kullanmıyorum.
fırın ayda 4 kez felan.
yazın 60-70 arası geliyor.kışın 120-130
bir arkadaş yazmış fişleri çektiğinde 20 tl farkediyor diye.
bide öyle deneyim.
bu arada ben avizelerdende fazla geldiğini düşünüyorum.

bizim antredekinde 6 tane küçük lamba var.
maşallah o küçük lambalarda 6-7 ayda patlıyor.
ama bayağı bir aydınlatıyor içeriyi.mutfaktada bir o kadar var.
bu arada kızlar spot lamba kullanıpta uzun ömürlü olanları var mı?
bizimkiler sürekli patlıyor.

1. Elektrik şirketleri (TEDAŞ;TEİAŞ gibi şirketler ) farklı ise fiyatlar farklı olabilir.
2. Akıllı sayaç kullananlardan tarife kullananların fiyatları farklı olabilir.
Bir çok kişi ekonomik tarifeyi seçip gece 10'dan sonra çamaşır yıkayıp, ütü yapıyor..

Ekonomik tarife için bağlı bulunulan kuruma dilekçe veriliyormuş bütün makinelerini gece 10 dan sonra çalıştırıyor komşumuz verdi ama kadının dediği yine aynı geldi.

Su da mesela 10 ton dan fazla kullanınca, ikinci kademeye geçiyor, ikinci kademede kullanılan su parası birinci kademeden bayağı bir fazla olduğu için fatura daha da kabarıyor.
Elektrikte ise çalışılan saate göre para alınıyor. Herkesin kullandığı saatlerde elektrik daha pahalı.

Ekonomik tarife için bağlı bulunulan kuruma dilekçe veriliyormuş bütün makinelerini gece 10 dan sonra çalıştırıyor komşumuz verdi ama kadının dediği yine aynı geldi.
Bende normal tarife kullanıyorum, istediğim saatlerde çamaşırımı yıkıyorum ama dediğiniz gibi komşular gece yarısı ya da sabah namazından sonra gümbür gümbür çalıştıyor makinayı. Taş çatlasa 10 lira fark eder ama alt ve üst komşuya rahatsızlığa ve gece gece iş yapmaya değmezz bence...
Bilgisayar ve TV uyku modıunda bırakınca neredeyse yüzde 20 elektrik harcar.
Bir de şu druma hayret ediyorum. Bir çok komşu gece gündüz televizyon , bilgisayar çalıştırıyor. Ama karanlıkta oturuyor. Güya tasarruf yapıyorlar ama bir florasan lamba 40W güç tüketirken, televizyon özelliğine göre 200W güç harcıyor. Bir çok kişi TV, bibilgisayarı uyuyup sabaha kadar açık kalsa kalkıp kapatmaz ama lambayı, tuvalete gidip gelinceye kadar küt kapatır.

mesken olduğu için teiaş bakmıyor.
birde elektrik şirketi genelde dağıtım şirketleri çünkü
serbest tüketici olmak için aylık ortalam 150 civarı fatura gelmesi gerekiyor.
gece tarifesi kullanımıda çok yaygın değil aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…