Bu Eltilik olayna alamadm, sindiremedim...

• Konu Sahibi Konu Sahibi nuruayn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
N

nuruayn

Ziyaretçi
merhaba arkadaşlar
fırsat ve internet buldukça giriyorum bu siteye ve özellikle bu bölüme.başkalarının sıkıntıları bazen benimkilere benziyor yalnız değilmişim diyorum ve yorumları okudukça ben de etkileniyorum.
şimdi bu konuma belki çok kişi kızacak yada olumsuz yorum yapacak ama olsun hepsi benim için önemli.
arkadaşlar ben eşimle ve ailesiyle oldukça iyi anlaşıyorum ,mutluyum .tabiki ben de benim ailemde onlarda 4 4lük değil bunu biliyorum ve küçük sorunları önemsemiyorum onlarda öyle.birbirimize eşler ve aileler olarak saygılı ve hoşgörülüyüz.
hayat içinde bir sürü olumsuzluklar da yaşıyorum doğal olarak ve hepsini bir yere koyabiliyorum ,mücadele etmeye çalışıyorum.
ama
konu eltilerim olunca resmen kaskatı kesiliyorum.onlar benim neyimmm???
akraba desem değil arkadaş desem değil çünkü her hareketleri kıskançlık fesatlık cahillik yarışma ve taklit etme üzerine elbette mesafeli duruyorum ama yokmuş gibi yapamıyorum çünkü varlar.bu mesafeli duruşumu bile sorun ediyorlar dedikodusunu yapıyorlar.yüzüme gelince de yalaklığın bini bir para.bunu gördükçe daha da soğuyorum.onlardan da beni sevmelerini beklemiyorum ama bi duruşları olsun onlarda mesafeli olsun istiyorum elaleme gösteriş diye vıcık vıcık olmalarından çok rahatsız oluyorum.ayrıca ben tek çocuğum ve annem de tek gelindi.belki bunun verdiği de bir paylaşamama var .eşimin ailesinde de onları görmek istemiyorum ,kabullenemiyorum...
biliyorum buna çok kızacaksınız ama öyle işte.hem ahlaklarını sevmiyorum kendime karşı hem de eşimin ailesini de kıskanıyorum sanki.çünkü aynı şeyi onlara da yapıyorlar her yerde dedikodu işi düşünce annecim annecim...
midem bulanıyor.ben kayınvalidemi çok sayarım ve severim ama daha annecim demedim demem de.sevgimi saygılı hareketlerimle göstermeye çalışırım.
eltisi ile arkadaş olanlara da hayran oluyorum ama inanamıyorum çünkü benim onlarla arkadaş olmam imkansız.böyle bir seyi istemiyorumda zaten.
hadi bana karşı çevirdikleri işleri kabul edeyim ama yarın çocuğum olduğunda her seyi ile onu da kıyaslayacaklar beni kendi küçük çocuklarından da soğutacaklar ,kaygılıyım doğrusu.
çünkü 2 sinin de bir tane oğlu var bana senin de ilk çocuğun oğlan olmalı diyebiliyorlar düşünün artık...
of ya hayat çok güzel ama bir de şu eltiler olmasa
çok uzun yazdım kızmayın,ikiyüzlülük yapamayan birine nasıl yol gösterirsiniz?
teşekkür ederim

arkadasim tek derdin bu olsun..esin ile ve ailesi ile aran iyi ise gerisini bos ver..anlattigin kadari ile eltin cahil biri..zira ''ilk cocugun erkek olmali'' gibi bir lafi kim eder.. ''oldu canim, siz nereye siparis ettiyseniz biz de oraya edelim deseydin ''keske..eltiler arasinda bir rekabet oluyor cogunlukla..aldirmayin siz..sanirim tek cocuk olmanin verdigi paylasamamanin etkisi de buyuk bu sorununda..sende bunun farkindasin zaten..onemli olan esin ve ailesi ..onlarlada iyiysen eltini onemseme bance..mesafeli olmakta fayda var..sevgiler..

Tabiki herkesi sevmek zorunda değilsiniz,herkesle
samimi olmak zorunda da değilsiniz...
bazı insanlar ikiyüzlü olabiliyorlar gerçekten,
size karşı yanlışları çoksa ve siz bunu kaldıramıyorsanız,
kesinlikle tavrınızı koyun,ne düşünürlerse düşünsünler...
vıcık vıcık ilişkileri bende sevmem,eltimi çok sevmeme rağmen
aramızda resmi bir samimiyet vardır hep...
dediğim gibi hiçbirşekilde özelinizi anlatmayın ve
evinize müdahale etmelerine izin vermeyin...
herkes yerini bilmeli...
sevgiler...

bir ömür boyu Allah izin verir de çocugum olursa birlik olup çocukları yarıştıracaklarını düşününce çocuk yapmaktan vazgeçiyorum abartmıyorum gerçekten o kadar çok yarış havasındalar ki.....

bu kadar takinti yapmayin boyle durumlarda en iyi teknik hayalet teknigidir yoklarmis gibi davranin onemsemeyin sonucta eviniz kapiniz ayri hem kayinvalidenize gitmelerini hazmetmek zorundasiniz sonucta iyide olsalar kotude olsalar onlarda evin gelini hem belki sizde yanliz buyumenin rahatligiyla hata yapiyor olabilirsiniz kimse 4 4luk degildir sizi siz anlatiyorsunuz bir eltiniz sizi anlatsa neler der belkide o yuzden madem hoslanmiyorsunuz mesafenizi koyun ayrica sizin dogmamis cocugunuz zaten suanda var olan cocuklarla yarisacak durumda degil yarismalari icin en azindan ayni yaslarda olmalari gerekmez mi bence buyutmeyin hayatinizi boyle gereksiz bir sey icin cekilmez hale getirmeyin derim sahsen

tek çocuk olarak yetiştiğin için onlar sana kalabalık geliyor bence bir adaptasyon sorunu yaşıyorsun...ileride alışacağını düşünüyorum.kimse kimseyi sevmek zorunda değil yeter ki arada saygıyı aşacak şeyler yaşanmasın..onların negatif özellikleri onlara ait..elbet birgün bahsettiğin şeyler gün yüzüne çıkar ve herşey belli olur.sen seviyeli duruşunu koruyup eşin ailesi ve ailenle ilgilenmelisin.ama eltileriniı yok saymak seni gerçeklerden uzaklaştırır..onların varlığını kabul edip öyle oluşlarınıda sindirmelisin ki iç huzurun bozulmasın...

çok güzel söylemişsiniz olmayan çocuğunuz onlarla yarışacak durumda değil diye iyi de bunu dile getiren ben değilim ki...
merak etmeyin onlar bi şekilde bulur yolu,beni ne zaman görseler daha bebek yok mu ne zaman söyle de biz de yapalım beraber büyürler vs. sözler söylüyorlar doğal mı?
artı sürekli benimki şu kadarken yürüdü konuştu seninki nasıl olacak bakalım vs.şeyler diyorlar
boğuluyorum tek kelime ile

eltiler öyledir yani normal her bayanda olan bişi bence seninki :)

benim eltimde kayınvalidemi kıskanıyor benden :):):)

hep taklit yapıyorlar beni

aman yaa sallamıyorum artık eşimde görüyo gülüyo :) bana diyoki boşver özeniliyorsun hoşuna gitmeli.. ama çoook gıcık bişi..

bence onları sinir etmenin yöntemlerini geliştirmelisin ki senle uğraşmaktan vazgeçsinler. ben bu aralar öyle yapıyorum ehuehehe

Önce ınsan olarak kabul etmek lazım kıŞılerı.
Hayatımızdan Çıkaramayız malesefkı her sınır olduĞumuz ınsanı.
ıkıyÜzlÜlerse bu da kendılerıne,
ıkıyÜzlÜ ınsan kendını bellı eder mutlaka,
k.valıdende farkındadır kımın ne olduĞunun.
Sık sık gÖrÜŞmessınız olur bıter,

canım benim kayınvaliden ve eşinle anlaşıyorsan ki öyleymiş gerisini salla...eltiler arıza olur biraz...onlarla pek anlaşanı görmedim zaten ama anlaşanlara da helal olsun...bence seni bağlayan kayınvaliden ve eşin gerisi faso fiso...
ama sana laf soktuklarında sen de gülerek,sakince sokuver lafını... o zaman senle pek uğraşamazlar...ayrıca onların 2 yüzlülükleri senin değil onların problemi olsun ...

hic onemseme gul gec her cocuk farklidir de ikizler bile birbirinden ayrilan ozellikleri var de ister erken yurusun ister gec konussun o benimse saglikliysa basimin taci evimin ugurudur kiymetlimdir de kimseyi ilgilendirmez de bebek soruyorlarsa keyfimin gelmesini bekliyorum de takma sen taktikca sadece sen uzulursun ustelik bu insanlardan kurtulma luksun de yok her daim akrabalik baginiz var yoklarmis gibi davran zamanla zaten onlarda anlar hatalarini

sizin sıfata bir alerjiniz var anladığım kadarıyla..
ama siz de eltisiniz unutmayın..
hem kayınvalideye annecim demenin neresi yalakalık ki; bende rahmetli kayınvalideme annecim derdim, kime ne, ne isterse der herkes..
o kdınlar elti değil görümce ya da teyze kızı olsalardı eminim bu kininiz olmayacakı.
siz kendiniz söylüyorsunuz eşimin ailesini onlardan kıskanıyorum diye.
o ailede sizin konumunuz neyse onlarınki de o, bunu unutmayın..

bu işler tek taraflı olmuyor.:1no2:iki tarafında iyi niyetli olması gerekirki anlaşma sağlansın.açıkça konuşabilirsiniz.birbirimize destek olalım,neden yarış halindeyiz ikimizde geliniz kollayalım kötü olmayalım diyin.bi deneyin derim

senin eltin yine el kızı ya benimki
benim eltim dayımın kızı evlenmeden önce çok iyiydik evlendim iş evlilik derken bu düğün alışverişinde başladı yarışmaya bana ne alınırsa gitti aldi takım elbisedir ayakkabıdır altındır ve zaten memlekete senede 25 gün güdüyoruz izne 7 günden fazla kaynanamlarda kalsam surat asar kapıyı çarpar evine gider ben gidesiye konuşmaz
giderken de uğurlamadığı olmuştur
onun çocuğu olmadı benim de 3 sene olmadı şimdi hamileyim hamileliğimin başında düşük tehlikem oldu yattım arayıp sormadı.
ben de dayı kızı falan demedim koydum mesafeyi o yokmuş gibi davranıyorum sorarsa anlatıyorum
çok rahatladım
anneme anlatmıştım aramızda olanları annem mesafe koy ilgilenme onun annesi de öyle dedi
tavsiye ederim çok takmayın kayınvalidenle iyiysen diğerleri dış kapının mandalı olur ancak..

ben sana bi şey söyliyemmi arkadasım k.valıde k. peder ve eşinle aran ıyıyse gerıde kalanı boş ver onlar dış kapının dış mandalı aynı evde de oturmuyorsunuz sanırım resmı olun kendını nasıl iyi hissediyorsan öyle yaşa 2 kişinin senı üzüpte canını sıkmalarına izin verme
hem kim kızsınkı sana bu senın için sorun olmuş keyfınden yazmıyorsun

sıkma canını

eşinizin ailesnıe eltılerın gırmesın kabul edememenıze sasırdım acıkcası
sız nasıl gırdıysenız onlarında gırmeye hakları vardır dıye dusunuyorum!
sevmek zorunlulug yokdur ama saygı duymalısınız
sız azcık hoşgorulu yaklasım gosterır ısenız belkı olayları daha rahat aşarsınız
henuz cocugunuz yok ıken de cocuk hesabı yapmamalısınız ılerde kımın evladı olur kımın olmaz mechuldur...

Elti gemisi bu yüzden yürümüyor iste....Kiskanclik....

Senin gibi eltiler oldugu sürecede yürümicek malesef....:gitme:

Alinma kizma arkadasim ama düsündüklerin icinin ne kadar kiskanc oldugnun göstergesidir bana göre....resmen onlarinda senin konumunda oldugnu kiskaniyorsun....onlar Kayinvalidenin sevgisini alakasini hak etmiyor sadece sen hak ediyorsun diye düsünüyorsun.....bu kaniya nasil vardin bilemiyorum ama böyle düsünmeye devam edersen zararli cikan sen olursun bence....:hulya:

Onlari sevmek zorunda degilsin, can cigerde olmak zorunda degilsin ama Statü olarak onlardan üstünüm bütün ilgiyi sevgiyi ben hak ediyorum onlar hak etmiyor demeye veya düsünmeye hakkin yok.... lmaz:

Senin kocan o kadinin evladi ise digerleride evladi....sen nasil gelini isen onlarda gelini......Sana birsey alirsa onlarada almak zorunda.....ister onlari sevsin ister sevmesin...oglunun hatiri icin yapar yine yapar....

sanirim ne demek istedigini cok güzel anladimkaydirigubbakcemile5

Her iki tarafında birbirine sıfatları aynı..Elti..
İstemeseniz bile aynı ailede, aynı ortamlarda bulunmak durumundasınız..
Annecim demiş, başka bişey demiş hiç sallamazdım..
İsteyen istediğini desin..
Bazen de, geniş olmayı dene..

Ailenizin tek çocuğuymuşsunuz. Yani el üstünde tutulmuşsunuz, bütün sevgiyi tek siz almışsınız.
Kusura bakmayında, tek gelin olmak istiyorsanız kardeşi olmayan biriyle evlenecektiniz. Bu nasıl bir kıskançlıktır anlamadım. Eltiyi kıskanıyorsunuz.
Tahminim diğer eltilerinizle eşinizin ailesinin arası sizden daha iyi diye kıskanıyorsunuz, gerçi iyi olsada olmasada kıskanıyorsunuz ya hiç farketmiyor sizin için.
Bence kendinize çeki düzen verin çünkü bu duyguları içinize ata ata sonunda yanlış bir şey yapıp huzurunuzu kaçıracaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…