Bu erkekler neden bu kadar anlayışsız acaba bizmi çok şey bekliyoruz

Çok hamaratsınız da ondan oluyor. Eğer bütün akşamınızı çay, çayın yanına çerez vb., meyve, kahve diye gel git hizmet ederek geçirir durursanız, özellikle de çalışan yorulmuş halde eve gelen insansanız eşinize deliler gibi de aşık olsanız o sizin için bir yük, bir iş olmaya başlar. Adam iki gün işi çıkıp bir yere gitse evde rahatlar hale gelirsiniz oh ayağımı uzatıp yatıyorum diye. Oysa o kadar severek evlendik, sevgiliyken ah aynı evde olabilsek derdik, şimdi ayrı kalmayı hayal etmememiz lazım.
Akşam yemeğinden sonra çok yemek iyi bir şey değil zaten. Çay da işyerinde içiliyor. İçilmeyen işi varsa da önemli değil. Yapmayın. Kolay bir yemek yapın. Sofrayı hazırlar kaldırırken tek tek söyleyin. Şunu getiriver, bunu götürüver diye. Tek bir iş söylediğinizde bahane bulma ihtimali daha az ve böyle böyle alışacak. Bulaşıkları bırakın kalsın biraz. Biraz oturduktan sonra gel hadi toplayalım deyin. Ya da ertesi güne bırakın yemeği hazırlamadan önceye kalsın. İşten gelince mutfağı toplayıver yemek yapacağım çok yorgunum zaten deyin.
Akşam çay şu bu gerek yok. Bir tek meyve getirin bazı akşamlar, soyup doğrayacağım diye uğraşmayın, ortaya koyun isteyen alsın. Çay kahve isteyen yapsın içsin. Hizmet edip durursanız sonunda hizmetçi olursunuz.
Ev hanımı değilsiniz. Ev hanımı gibi davranmayın. O yorgunluğun üstüne bir de o iş yükü hiç çekilmez. Dolaylı olarak eşiniz de sizin için çekilmez hale geliyor.

hiçbir şey yapma sende tası tas üstüne koyma yemek yapma ,uzat ayağını neden çalışıyorsun söyle bir pizza aç tv yi uzat ayağını...

evde hiç birşey yapmayın bir süre yapamıyorum yoruluyorum bende diye söylenin belki evi o halde görünce akıllanır birazda size yardım eder

Offf offf of deli dehset tartışma çıkar bizde bunu yaparsam bacım

Tartisma cikmasindan korkuyorsan her dedigini yap o zaman bacim.
Kendine indirip yiyeceksin kendi daginikligini toplayacaksin, kendi cayini doldurup iceceksin vs..
Baska turlu yola getiremezsin sen o adami

Ohoo bu işler kadın işi falan diyorsa zaten adam falsoymuş. Baştan numara yapıyormuştur. Bu kafadaki insan kolay değişmez. Onunla tartışılmaz da çirkinleşir hemen.

Patates olmasa zıkkım yiyecekyik demekle başlıyorum birrr ben çalışmıyorum bak dikkat çalışmıyorum evdeyim akşama kadar yemek yapıyorum sofrayı kuruyor kaldırma bulaşık bende bazen derim hadi kahve yap senin elinden içelim diye kalkar yapar cay her zaman yapmam yapsamda yanına bişey koymam çok ısrar eder sen naptın evde bugün derse yapmıyorum cay der inat eder gider uzanırım bir meyve getiririm hergun o kadar çoraplar banyoya is kıyafetleri askıya mutfağında canım istemezse toplamam ben çok yoruldum der çekilirim köşeme şimdi gelelim sana akşam eve gidip bir yazma alıyorsun kafana doluyorsun yemek bişey yapmıyorsun üstünede bir battaniye aç Tv izle eşin gelince hemen kapa Tv yi offffff hastayimmmmm ölüyommmmm çok üşüyommmm diye bi başla suratta düşük tabi sonra bütün gün hiç birşey yiyemedim hastaliktan çok açım bana bi çorba yapıver diceksin sonra çorba gelicek mirin kirin etceksin az biraz içcen yine sürat sirke satıyor su mutfagi topla halim ne olur belli olmaz hastalık bu diye devam tabi başka isleri de çaktırmadan sıkıştıracaksin araya tabii araya da çok.yoruldum bunyem çok zayıfladı ben işi bırakıcam hem eve hem ise yetişemiyorum diyeceksin sonra Allah ne verdiyse cay getir meyve getir su getir kolumu ov bacağımı ov kafamı ov üç gün yap bunu o kocacigin korkudan napcagini şaşırır erkekler kadın hasta oldumu dünya durur sanirlar

Bence yanlış yerdesiniz. 1 ay önce dip köşe silip süpüren adam ne oldu da çayını koymaz hale geldi, bunu düşünün bence. Acaba o yapıyor diye siz tamamen bıraktınız mı? Hani burda size diyoruz ya, o yapmıyorsa sen de yapma diye. Eşiniz de bu şekilde mi düşündü acaba? Yani 1 ay önce ne değişti ben çok merak ettim. Bu arada kaç yıllık evlisiniz

Benzer konuyla ilgili ben de burda konu açmıştım,eşlerinizi size yardımcı olmaya nasıl alıştırdınz diye geçtiğimiz günlerde.

Burdaki arkadaşlarım sağolsun,onların tavsiyesiyle 3 gün hiçbir işe elimi sürmedim,yemek de dahil..evi çok afedersin bişeyler götürcek duruma geldi,ben de yorgunum diye herakşam uzandım tv karşısında.baktı ki o yapmadan ben de yapmıcam,bir gün işten eve geldim,mutfağı toplamış,makineyi boşaltmış,evi süpürmüş silmiş,hatta wc banyo bile ovmuş tertemiz yapmış..hehh söyle dedim kendi kendime demek ki gerçekten yapmamak gerekiyomuş.

yaptığı iş tabiki mükemmel değildi ama ben ellerine sağlık ya süper filan gibi ifadeler kullandım,teşekkür ettim.

o benim 3 günlük protestomdan sonra evde nerdeyse iş bölümü var diyebilirim.ya da ben ona rica ediyorum.bulaşık makinasını boşaltıyor,makinadan çamaşırları çıkarıyor,eskisi gibi dağıtmıyor hatta pijamalarını bile katlıyor :)

yalnız şunu farkettim mesela benim eşim genellikle yönlendirilmek istiyor,şunu yapar mısın,şöyle yapalım vs.filan.

siz de bu taktiği kullanın bence,şahsen ben geçen haftalardaki kadar yorulmuyorum artık.

Yardım ettiği zamanlarda içinden gelerek yapmıyordu demek ki, böyle değiştiğine göre... Bende yardım istiyorum. Hayat müşterekse her konuda müşterek. Ben çalışıp ev ekonomisine katkıda bulunuyorsam o da ev işlerine yardım etmeli. Bir kaç gün mızladı yoruluyorum vs diye ama sonra oturttuk biraz. Şimdi gelip kendisi yardım ediyor tabi şuanda hamile olmamın da etkisi var ama işte bekarken,babasından ailesinden böyle şeyler görmemiş insanı değiştirmek biraz zor oluyor. Biraz da içten gelecek tabi.

Eşini nasıl eski haline cevirebilirsin inan bilemiyorum zor görünüyor.

11 aylık evliyiz ama hiçbir zaman iş yıkmadım ona mesela o süpürge açsa ben hemen arkasından yer silip toz aldım yada o banyo yıkasa ben hemen ütüye başladım hiç çalışıyorum yapamam moduna girmedim

Bakkk gördünmü nasil oluyormuş simartmayin erkek kısmını bu kadar üç günde adam etmişsin

Deniycem

o işe elini sürmezse ben de sürmem. aynı şekilde karsılık vermek lazım. kimse kusurabakmasın. sen de calısıyosun o da calısıyo. ama iş yapmaya gelınce hep sen. en cok yardım eden kocanın bıle evınde ıslerın %7oi kadındadır

önce sen kendıne deger verıceksın canına yazık

Simdi ben haftasa sadece 1.5 gun calisiyorum durum farkli. Ikimiz de full time calisirken evde elimi tek bir seye surmezdim. Sonucta o erkek. Fiziksel olarak benden ciddi anlamda guclu. Ikimiz de yoruluyoruz ama o daha cok dayanabilir. Yapmasaydi da farketmezdi. Ben de yapmazdim.

Su kadinlarin ev isini kendi gorevi gibi gorme huyuna acayip uyuzum. Hangi cagda yasiyoruz? Boyle simartiyorlar adamlari. Digerlerinin de aklina giriyorlar. Kadinin calismadigi donemlerde oyleymis. Mantikli cunku is bolumu oluyor. Ama hem calisip hem kendini ev islerinden sorumlu tutmak enayilik...

Kızlar akşam alıp karşıma tatlı dille konusucam hatta bu işi daha sevimli gösterebilmek adına bir görev dağılım listesi yapıcam herkesin görevini yazıp dolabın üstüne yapıştırıp bu görevi yerine getirmeyene diğer tarafın ceza verme hakkı olacağını falan söyleyeceğim umarım işe yarar da kavgasız tartışmasız uzlaşırız

Bence de yapma hiç birşey uzat ayaklarını dinlen bir daha mı geleceksin bu hayata ya kendi yapsın kalkıp yada evi b..k götürsün, çok şikayet ederse bu durumdan işten çık o zaman hem maddi hem manevi katkıyı veren biz oluyoruz yuvamız için, bende çalışan biri olarak iyi biliyorum içinde olduğun durumu , eşim sağolsun çok yardımcı olur ama tabi bir erkeğin yaptığı işle bayanın ki bir olmuyor malesef.

Bana böyle bir şey yapılsa gözüme pek sevimli gözükmeyebilirdi Neticede sen karar veriyorsun bu duruma da. Oturup ortak paydada buluşmanız lazım. Bana kimse zorla bir şey yaptıramaz mesela...Fikrimin sorulmamasından hazzetmem

Ben ona fikir sunucam böyle yapalım ne dersin vs diyerek diretme yapmayacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…