hiçbir şey yapma sende tası tas üstüne koyma yemek yapma ,uzat ayağını neden çalışıyorsun söyle bir pizza aç tv yi uzat ayağını...Merhaba hatunlar ahhh bu eşler ahhh evlenene kadar herşey süt liman sonra köprüyü geçtik hesabı yapılıyor ben çalışıyorum neredeyse bütün günü ayakta geçiriyorum diyebilirim sadece pazar tatilim var hem beynen hemde bedenen pestilim çıkıyor eve gidince yemek sofra bulaşık ev işi hepsi bende inanın dün akşam koşturmaktan wc ye gitmeyi bile unuttum eşim 1 ay öncesine kadar bana yardım ederdi ama şimdi taşı tas üstüne koymuyor geçen akşam çayı demlermisin ellerim kirli diyorum oda bana Yen'i çaydan demle diyo cayı bitiyor mutfakta bile oturuyor olsak benden ister üstelikte çayı verince elini uzatmaz beyefendi sehbaya bırakacakmışım evet bunlar basit örnekler ama Artık gerçekten yoruluyorum kızlar bende can taşıyorum insanım robot değilim ki akşam inanırmısınız bir diziyi bile izleyemiyorum akşam bacaklarımı uzatıp oturmaya hasret kaldım paşam birde horluyor gece uykusu da yalan oldu zaten artık gözlerimin altı çöktü ama millete tabiki ev işlerine yardım ederim o da insan yoruluyor demeyi biliyor ya ben ne yapsam ne etsem ne desemde kocamı 1 ay önceki haline döndürsem bu üzerine çöken rahatlıktan onu nasıl çıkartsam
Offf offf of deli dehset tartışma çıkar bizde bunu yaparsam bacım
Ohoo bu işler kadın işi falan diyorsa zaten adam falsoymuş. Baştan numara yapıyormuştur. Bu kafadaki insan kolay değişmez. Onunla tartışılmaz da çirkinleşir hemen.Aynen öyle bana bu işler kadın işi dediğinde diyorum valla doğru ev işi kadının eve bakmak ekmek getirmekte erkeğin işi ama bak ben de erkek işi yapıyorum sana destek olabilmek için e bu durumda senin de biraz kadın işi yapıp bana destek olman gerekir diyorum 2-3gün işe yarıyor sonra yine aynı papaz bildiğini okuyor misali
Yardım ettiği zamanlarda içinden gelerek yapmıyordu demek ki, böyle değiştiğine göre... Bende yardım istiyorum. Hayat müşterekse her konuda müşterek. Ben çalışıp ev ekonomisine katkıda bulunuyorsam o da ev işlerine yardım etmeli. Bir kaç gün mızladı yoruluyorum vs diye ama sonra oturttuk biraz. Şimdi gelip kendisi yardım ediyor tabi şuanda hamile olmamın da etkisi var ama işte bekarken,babasından ailesinden böyle şeyler görmemiş insanı değiştirmek biraz zor oluyor. Biraz da içten gelecek tabi.Merhaba hatunlar ahhh bu eşler ahhh evlenene kadar herşey süt liman sonra köprüyü geçtik hesabı yapılıyor ben çalışıyorum neredeyse bütün günü ayakta geçiriyorum diyebilirim sadece pazar tatilim var hem beynen hemde bedenen pestilim çıkıyor eve gidince yemek sofra bulaşık ev işi hepsi bende inanın dün akşam koşturmaktan wc ye gitmeyi bile unuttum eşim 1 ay öncesine kadar bana yardım ederdi ama şimdi taşı tas üstüne koymuyor geçen akşam çayı demlermisin ellerim kirli diyorum oda bana Yen'i çaydan demle diyo cayı bitiyor mutfakta bile oturuyor olsak benden ister üstelikte çayı verince elini uzatmaz beyefendi sehbaya bırakacakmışım evet bunlar basit örnekler ama Artık gerçekten yoruluyorum kızlar bende can taşıyorum insanım robot değilim ki akşam inanırmısınız bir diziyi bile izleyemiyorum akşam bacaklarımı uzatıp oturmaya hasret kaldım paşam birde horluyor gece uykusu da yalan oldu zaten artık gözlerimin altı çöktü ama millete tabiki ev işlerine yardım ederim o da insan yoruluyor demeyi biliyor ya ben ne yapsam ne etsem ne desemde kocamı 1 ay önceki haline döndürsem bu üzerine çöken rahatlıktan onu nasıl çıkartsam
11 aylık evliyiz ama hiçbir zaman iş yıkmadım ona mesela o süpürge açsa ben hemen arkasından yer silip toz aldım yada o banyo yıkasa ben hemen ütüye başladım hiç çalışıyorum yapamam moduna girmedimBence yanlış yerdesiniz. 1 ay önce dip köşe silip süpüren adam ne oldu da çayını koymaz hale geldi, bunu düşünün bence. Acaba o yapıyor diye siz tamamen bıraktınız mı? Hani burda size diyoruz ya, o yapmıyorsa sen de yapma diye. Eşiniz de bu şekilde mi düşündü acaba? Yani 1 ay önce ne değişti ben çok merak ettim. Bu arada kaç yıllık evlisiniz
Bakkk gördünmü nasil oluyormuş simartmayin erkek kısmını bu kadar üç günde adam etmişsinBenzer konuyla ilgili ben de burda konu açmıştım,eşlerinizi size yardımcı olmaya nasıl alıştırdınz diye geçtiğimiz günlerde.
Burdaki arkadaşlarım sağolsun,onların tavsiyesiyle 3 gün hiçbir işe elimi sürmedim,yemek de dahil..evi çok afedersin bişeyler götürcek duruma geldi,ben de yorgunum diye herakşam uzandım tv karşısında.baktı ki o yapmadan ben de yapmıcam,bir gün işten eve geldim,mutfağı toplamış,makineyi boşaltmış,evi süpürmüş silmiş,hatta wc banyo bile ovmuş tertemiz yapmış..hehh söyle dedim kendi kendimedemek ki gerçekten yapmamak gerekiyomuş.
yaptığı iş tabiki mükemmel değildi ama ben ellerine sağlık ya süper filan gibi ifadeler kullandım,teşekkür ettim.
o benim 3 günlük protestomdan sonra evde nerdeyse iş bölümü var diyebilirim.ya da ben ona rica ediyorum.bulaşık makinasını boşaltıyor,makinadan çamaşırları çıkarıyor,eskisi gibi dağıtmıyor hatta pijamalarını bile katlıyor :)
yalnız şunu farkettim mesela benim eşim genellikle yönlendirilmek istiyor,şunu yapar mısın,şöyle yapalım vs.filan.
siz de bu taktiği kullanın bence,şahsen ben geçen haftalardaki kadar yorulmuyorum artık.
DeniycemBenzer konuyla ilgili ben de burda konu açmıştım,eşlerinizi size yardımcı olmaya nasıl alıştırdınz diye geçtiğimiz günlerde.
Burdaki arkadaşlarım sağolsun,onların tavsiyesiyle 3 gün hiçbir işe elimi sürmedim,yemek de dahil..evi çok afedersin bişeyler götürcek duruma geldi,ben de yorgunum diye herakşam uzandım tv karşısında.baktı ki o yapmadan ben de yapmıcam,bir gün işten eve geldim,mutfağı toplamış,makineyi boşaltmış,evi süpürmüş silmiş,hatta wc banyo bile ovmuş tertemiz yapmış..hehh söyle dedim kendi kendimedemek ki gerçekten yapmamak gerekiyomuş.
yaptığı iş tabiki mükemmel değildi ama ben ellerine sağlık ya süper filan gibi ifadeler kullandım,teşekkür ettim.
o benim 3 günlük protestomdan sonra evde nerdeyse iş bölümü var diyebilirim.ya da ben ona rica ediyorum.bulaşık makinasını boşaltıyor,makinadan çamaşırları çıkarıyor,eskisi gibi dağıtmıyor hatta pijamalarını bile katlıyor :)
yalnız şunu farkettim mesela benim eşim genellikle yönlendirilmek istiyor,şunu yapar mısın,şöyle yapalım vs.filan.
siz de bu taktiği kullanın bence,şahsen ben geçen haftalardaki kadar yorulmuyorum artık.
Bana böyle bir şey yapılsa gözüme pek sevimli gözükmeyebilirdiKızlar akşam alıp karşıma tatlı dille konusucam hatta bu işi daha sevimli gösterebilmek adına bir görev dağılım listesi yapıcam herkesin görevini yazıp dolabın üstüne yapıştırıp bu görevi yerine getirmeyene diğer tarafın ceza verme hakkı olacağını falan söyleyeceğim umarım işe yarar da kavgasız tartışmasız uzlaşırız
Ben ona fikir sunucam böyle yapalım ne dersin vs diyerek diretme yapmayacağımBana böyle bir şey yapılsa gözüme pek sevimli gözükmeyebilirdiNeticede sen karar veriyorsun bu duruma da. Oturup ortak paydada buluşmanız lazım. Bana kimse zorla bir şey yaptıramaz mesela...Fikrimin sorulmamasından hazzetmem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?