Bu eş ailesi hep mi böyle

Valla bilmiyorum ben konularımı anlatırken bi yol bi akıl veya dertlesmek için paylasım yapıyorum ama hep bir yargılama var, genelleme yapmıyorum bir cogu eşimi pasif görüp boşan bunla ömür yürümez dediler Allah Allah demekki sadece benim eşimde problem var herkesin eşi dört dörtlük dedim boşanmaya kalktım geri dönme sakın dediler ailemin evine 3 gün sıgabildim geri döndüm suanda mutluyum. Tabi eşimin ve benim hataları var ben yaptıkları dogru demiyorum ama yorumları okurken herkes özgür hepsinin eşi arkasında duruyor durmasa boşanıyor bu tür yorum cok alıyorum. Malesef hayat bu sekilde ilerlemiyor kadın cinayetleri ilerledi, kimisin eşi karısının arkasında durur ama aldatır, şiddet vardır, bende isterim ki eşim arkamda dursun cogu zaman durmuyor. O yüzden biraz hayatta var olan durumlardan kınusalım
Yani canım şimdi boşanmak kimine göre çocuk oyuncağıdır ama bana göre çok zor Rabbim göstermesin uçlarda yani benim için. Ben kimseye boşan dşyemem. Ha sevgilisin anlaşamıyorsun ayrıl gitsin derim o başka. Bazen insanlarda muhalefet olmak iiçin yazıyorki benim de yazdıklarım çok oldu sanırım o anki ruh halimle ilgili belki arkadaşlarınkide öyledir. Senin konunda ben eşinin pasifliğini göremedim ne yapsın yani babasına bağırsın çağırsın mı o zaman da saygısız diye yaftalanırdı. Ayrıca eşinin ailesi kötü diye eşten boşanmak nedirki🤨🤨

Herkesin hayatında var olan olanlar farklı ama.

Burada sizde de öyle mi diye soruyorsunuz, bizde bizde olanı söylüyoruz.

Ben 4 gün için kimseyle vedalaşmam, eşimin asgarî ücretle ailesine ev taksidi ödemesine müsade etmem.

Ama benim hayatımda var olan birşeyi belki bir başkası yapmaz.

Fikir soruyorsanız, her türlü cevaba da hazır olmalısınız.
Bak canm ben fikirlere acıgım, mesela sen diyorsunya ben asla ödetmem, bunu nasıl beceriyorsun mesela ne yapıyorsun, benim eşim bu konuda babasına hayır diyemiyor, şimdi bikaç kişi eşime pasif pısırık diyecek, işte bu yorumun bana bir faydası dokunmuyor akıl vermekten cok düşüncelerini söylemekten cok kişisel eleştiri oluyor ben bunun zaten farkındayım sizlerden neler yaparsınız nasıl davranmam konusunda fikir istiyorum aklıma yatan fikride uygularım

Ne bilim ya her ailenin bir adeti var demekki kayınpederim de 3 saatlik yola gitse arar bizi helallik ister. Eşimle gezmeye gideriz günü birlik tatile gideriz ailesine söylemez de izin de istemez. Sadece uzun yolculuklarda vedalasırız bu durum beni rahatsız etmiyor
Helallik alsın kayinbaban tabi canım.Adam diyordur ,haklarını yiyorum,kazık atıyorum,elimde oynatiyorum.Mazallah ölür gidersem naparim diye helallik aliyordur,haklı adam😅

Konu sahibi madem kayinbabangil acindirma politikası uyguluyor,sen neden aynı şekilde tepki vermiyorsun?Eşinin yanında başladı ağlamaya,para yok falan filan de orda haklısın babacığım.Asgari ücretle geçim çok zor.Su kadar fatutalar,yeme ,içme yetmiyor babacigimde.Esine babamlar haklı tabi yardım edicegiz,ama bizim de kendimize göre,sen 12 yaşından beri çalışmıştım,zaten emeğin çok kendimize bakalım.Ay elimize geçsin tabi yardım edelim hayatım diye diye gir kafasına.Valla en başta istediklerini böyle acindirma politikasiyla söyle bakalım.Cunku eşin bence bunla yönlendiriliyor.Kaynanangile gidincede eşinin yanında sor kaynanana , anneciğim eşim kaç yaşından beridir çalışıyor?Hep size mi verirdi parayı?MasAllah yaaaa kaldimi böyle evlat,ne kadar emeği geçmiş!.Diye söyleki adamın kafada dank etsin,yer etsin biraz.Hadi sana güveniyorum😊

Valla bilmiyorum ben konularımı anlatırken bi yol bi akıl veya dertlesmek için paylasım yapıyorum ama hep bir yargılama var, genelleme yapmıyorum bir cogu eşimi pasif görüp boşan bunla ömür yürümez dediler Allah Allah demekki sadece benim eşimde problem var herkesin eşi dört dörtlük dedim boşanmaya kalktım geri dönme sakın dediler ailemin evine 3 gün sıgabildim geri döndüm suanda mutluyum. Tabi eşimin ve benim hataları var ben yaptıkları dogru demiyorum ama yorumları okurken herkes özgür hepsinin eşi arkasında duruyor durmasa boşanıyor bu tür yorum cok alıyorum. Malesef hayat bu sekilde ilerlemiyor kadın cinayetleri ilerledi, kimisin eşi karısının arkasında durur ama aldatır, şiddet vardır, bende isterim ki eşim arkamda dursun cogu zaman durmuyor. O yüzden biraz hayatta var olan durumlardan kınusalım

Evet canım buraya alışman lazım, burda herkesin hayatı nasıl oluyorsa 4/4 lük. Bir de herkes o kdr mantıklı ki kimsenin duyguları mantığının önüne geçmiyor. Türkiye’nin ayakları yere basan müthiş mantık sahibi aktivist kadınlarının hepsi nasıl oluyorsa kadınlar klübünde:) sanki sen kayınpederine para vermenin doğru olmadığını bilmiyorsun bir tek onlar biliyor:)

Ben gurbetten eşimin ailesine geldim. Eşim nezaman istesem ailemin yanına gönderir. Boş zamanı olursa kendisinde gelir. Örnek veriyorum 5 günlük izni var ailemin yanına gidiyoruz hemen eşimin ailesi arıyorum oğlum acele gel acil iş var. Her seferinde böyle. Eşimin 3 günlük izni bile olsa utanmadan arayıp oglum yarın gel diyen bir insan. Bu arada acillik işi yok istese eşimin yerine baskası nı bulabilir. Bugün eşimin ailesine vedalasmaya gittik 4 gün memlekette kalıcaz arabamozla gidiyoruz kayınpederime kendi oturduğu evin taksitini ödüyoryz eşim boş vaktinde babasına calısıp kayınpederim de taksitten düşüyor. Oğlum erken gel bari işlerime yardım et dedi eşimde kalırım biraz dedi. Bende susamadım gitmişken kalırız biraz erken gelemeyiz dedim. Ozaman taksitini parasını verirsiniz dedi tamam maası alınca eşimTaksitin geri kalanının parasını verir dedim sustu. Sinir oldum ya kızları gelsin kalsın damatları kalsın ister ama eşimi ailem sanki satın alacak diye korkuyorlar. Ailem de asırı saf hergün arar kaynanlara git onlar büyügün buraya gelirken izin isteyin diyen insanlar ama ailem yanıma ziyarete gelse bile evlerine doğru düzgün cagırmazlar bile. Sizde de bu sekilde mi? Umursamamı gerektiren bir durum var mı

Eşiniz iyi ve yanınızdaysa fazla takmayın ve hatta araya biraz mesafe koyun. Bazı erkek aileleri ellerinden gelse gelini annesine gördermeyecek. Bundan zevk mi alıyorlar anlamıyorum ama maalesef var böyle insanlar.

Ben gurbetten eşimin ailesine geldim. Eşim nezaman istesem ailemin yanına gönderir. Boş zamanı olursa kendisinde gelir. Örnek veriyorum 5 günlük izni var ailemin yanına gidiyoruz hemen eşimin ailesi arıyorum oğlum acele gel acil iş var. Her seferinde böyle. Eşimin 3 günlük izni bile olsa utanmadan arayıp oglum yarın gel diyen bir insan. Bu arada acillik işi yok istese eşimin yerine baskası nı bulabilir. Bugün eşimin ailesine vedalasmaya gittik 4 gün memlekette kalıcaz arabamozla gidiyoruz kayınpederime kendi oturduğu evin taksitini ödüyoryz eşim boş vaktinde babasına calısıp kayınpederim de taksitten düşüyor. Oğlum erken gel bari işlerime yardım et dedi eşimde kalırım biraz dedi. Bende susamadım gitmişken kalırız biraz erken gelemeyiz dedim. Ozaman taksitini parasını verirsiniz dedi tamam maası alınca eşimTaksitin geri kalanının parasını verir dedim sustu. Sinir oldum ya kızları gelsin kalsın damatları kalsın ister ama eşimi ailem sanki satın alacak diye korkuyorlar. Ailem de asırı saf hergün arar kaynanlara git onlar büyügün buraya gelirken izin isteyin diyen insanlar ama ailem yanıma ziyarete gelse bile evlerine doğru düzgün cagırmazlar bile. Sizde de bu sekilde mi? Umursamamı gerektiren bir durum var mı
Cunku salaklar cünkü geri zekalılar cunku 50 sene oncesi aklı var. Gelişmemiş beyinleri sadece gelin ailesine sıkıntı yaratıyor cünkü gelin ailesi onların oglunu çaldı elinden pisliklerinde bogulasıcalar😡 bizimkiler bişey demez ama istemezlerde. Hak ise bu haram zehir zıkkım olsun. Nefret ediyorum sırf eşimin ailesi die işte. Gecenlerde konu açıldı kv nin eltisinin gelini gitmiomuş onlara hiç bende dedim sevmek zorunda değil ama saygı duymak gerekir . Nie sevmion bizi diyor 🤣 boyle de akıllı anlıyor yani.

Esiniz 4 gunluk izinde bile ailesiyle vedalasmaya gidiyorsa kp hakli. Az bile yapiyor. Esiniz de babasina borcluysa ya borcunu odeyecek ya da karsiliginda calisacak bu da normal. Kapatin borcu,her halti da haber vermeyin o zaman sorununuz kalmaz

Canm ben fikirlere acıgım uygulamakta bana kalmıs bir durum. Ben hepiniz için demiyorum ama cogu insan akıl vermekten cok yargılıyor. Şimdi niye para veriyorsunuz diye soruyorlar acıklamasını yapıyorum, mantıklı bir durum degil evet size de eşimin para vermesi mantıklı GELMİYOR, çünkü vermek zorunda degil iz ama veriyor. Akıl vermek yerine pasif, bundan adam olmaz, niye böyle yapıyor demenizin bana bir faydası oluyormu hayır! Napayım adamı da boşamıyorum. O yüzden sizlerden yapıcı eleştiri bekliyorum mesela, ben eşime şu taktiği uyguluyorum bu sekilde davranmanız daha doğru olur. Herkesin yorumu farklı olucaktır ama yargılarken ben bir seyleri düzeltemem. Anlatabildim heralde
Eleştiriyi eleştirmek zaman kaybı. İnsanlar kendi düşüncelerine göre yazıyor. Sizde haklısınız onlarda haklı. Sizin eş ailesi, gelinimiz çok iyi , çok tatlı, elide yavaş sanki ama olsun tarzı. Güzel lafların arasında laf sokuyor. Ağlıyor böyle oldu şöyle oldu diye. Başın mı ağrıyor kıyamam vb laflar. Tatlı dil, ağlamak, şikayet etmek, tansiyon, şekerde varsa tamamdır. Bana çok tanıdık. En tehlikeli tipler.

Kız aileleri böyle saf olduğu sürece bizde susuyoruz

ne alaka adamın kredi ile aldığı bilmem kaçıncı evin kredisini siz ödüyorsunuz? ne mana yani anlayamadım cidden.

4 günlüğüne aileme gidicem, izin alıcam ordan kendi bilmez biri erken gelin diyecek. Cevabım şu olurdu: ne zaman geleceğimizi biz biliriz, çocuk değiliz... ev hanımıysam da gitmişken bir kaç hafta kalırdım ailemde. Bir daha da vedalaşma saçmalıklarına gitmezdim, haber bile vermezdim.

Üffff ... Bu anneler bir rahat bıraksın oğullarını yaaa.. Benim de erkek evladım var ama Allah o günleri gösterirse ben haytta böyle bir kayınvalide olmam. Neden oğullarına sürekli yük olmaya çalışıyorlar anlam veremiyorum.

Kayınpederim in 5 dairesi var 3 kira geliri var. Eşim 12 yasından beri calısıp evimizi kendisi almıs tapusu üstümüze. Ama kayınpederim oturdugu eve taksit ödüyor onun kredisini ortak ödüyoruz. Ödemeyin dersiniz evet ama Malesef parayı ödemeyin ce eşimle aramı acıp boşanma noktasına kadar getirdiler bizde ödüyoruz. Eşim fabrikada calısıyor bos vaktinde babasının islerine yardım edip parasını almıyoruz evin taksitinden kesiyor. Bu ayda taksitin yarısını ödüyemedik. Memleketime gidicez 4 5 gün kalıcak eşim erken dönde gel bana calıs taksitinden düşüyüm dedi bende erken gelemeyiz kalıcaz diyince de parasını verin ozaman dedi tamam veririz parasını dedim sustu. Eşimde erken gelemeyiz dedi.
Evladina uvey evlat muamelesi yapan bi kayinpeder daha. Bi tane de bende var o yuzden çok sasirmadim :)
Mesele eşlerde bitiyor biz istedigimiz kadar konusalim postalarini koyamiyolar ailelerine . Ne kadar ayip ya ne kadsr ayip. Hayrini gormesinler o kadsr evin malin mulkun. Allah getirsin burunlarindan fitil fitil.

Back
X