"yapılabilir"den nasıl "zorunda" yı çıkardınız yahu?
izin verilebilir, bu izin şarttır ve illa yapılacak demek değil
inisiyatif bu, sorumlu yapmasa ve aksi takdirde işyerimde iş huzurunu sağlayamıyorum dese kanun neden demez
babam 40 sene kamuda yöneticilik yaptı, örgün okuyan (ama ilk lisansını okuyan) çalışanlara hep inisiyatif kullandı, ayarladı.
fakat babamın işçileri hep erkek, kimse süt izni doğum izni zaten kullanmıyordu. refakatçi izni azdı. cenaze vs oluyordu tabi.
kadın ağırlıklı yerlerde iş takvimini yapmak zaten apayrı bir mesele. kadınlar sürekli izin kullanıyor.
dolayısıyla iş takviminin imkan tanımadığı yerlerde bu inisiyatifi kullanmayan pek çok da amir vardı, hiç bir müfettiş de neden kullanmadın demedi.
24 saat esasıyla çalışıp (babamın işyeri de öyle) bir de personel fazlası olmayan bir yerde kimse amire neden inisiyatif kullanmadın diye bişey demez, demiyor.
geçrekten zorunlu olan izinleri kullandırıyorsa tamamdır, gerisi inisiyatif.