• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BU EŞİTLİĞE AYKIRI BİR DURUM DEĞİL Mİ

Sorumlum diyor ki sen İstanbul yönetimi mantığında düşünüyorsun. Buradaki idare çocuk, okul gibi durumları tölere ediyor. Ben de bölüme gireyim de sınav bile aylar sonra. Bu da en iyi ihtimal minimum bir yıl sonraya geliyor.
Ya net bir şekilde istemiyorum deyip şikayet et çünkü yasal olarak idare edilmek zorunda değiller ya da yazıl bir kursa sen de ona göre ayarlasinlar

Eğitim hakkı engellenemez diye anayasal hak var. Bu nedenle izin veriliyor. Sizin için Haksız bir durum mu evet. Ama yasal… diğer hemşire arkadaşlarınızla birlikte itiraz ederseniz , en azından bazı derslere gitmezler.

nerede devletin 657'de o koyduğu yer?

kişi 2 yıllık veya lise mezunudur 4 yıllık okur
4 yıllık mezunudur YL yapar

sağlıkçılar için sağlık bölümü okur

bunlar ayrı ayrı durumlar

zaten lisans mezunu olan kişi için lisans eğitimi sırasında zorunlu bir izin hakkı 657'de yok

"ders saatine göre düzenleme yapılabilir" deniyo sadece, yani mümkünse izin verilir. özellikle herkese izin verilirken bir kişiye verilmeze mesela o kişiye haksızlık olur. bunlar da başka.

657ye göre izin verilir bu da zorunlu denirse bu tümden saçma tüm polisler tüm öğretmenler de 657li hangisinin öyle gündüz işe gelmeme diye bir izni var? 657 der ki "izin verilebilir" sonra her kurumun kendi ayrı düzenlemesine bakılır.

bu dediğiniz izinde o sağlık bakanlığının kendi yönetmeliği (yönetmeliğin dediği de şu : sağlıkla ilgili 4 yıllık ( Lisans) bir bölüm kazanıldığı takdirle haftalık çalışması gereken 40 saati boş günlerinde, gece nöbetinde veya hafta sonunda çalıştırarak tamamlatılır, yani yine sağlık bölümü değilse SB'da da bir zorunluluk yok, izin veren inisiyatifle veriyor) bunun zaten 657ile alakası yok (zaten kanunda açık düzenlemesi olsa yönetmeliği olmazdı), o da nöbetli çalışılması mümkün olan bir yer olduğu için veriyor. mesela siz nöbetli çalışansınız il sağlıkta 5 gün 8-5 çalışan kişi gidip sosyoloji okuyacam 5 gün 8-12 dersim var gelemem dedi, nasıl olacak?
Sizin anlamadığınız kısım şu, mesai saatini doldurduğu sürece bu hak tanınmıştır yani siz 9-17 çalışıp yine 9-17 örgün eğitim yapamazsınız bu durumda çalışma saatiniz dolmaz konudaki gibi çalışma saatini doldurabilirsen bu hakkını kullanırsın.
Ayrıca idareci insiyatifi 7/24 hizmet veren her alanda verilir (sağlık, iç işleri) , bu sadece eğitim için değil genel yönetmeliktede konur ki olağan dışı durumda insiyatif ile aykırı karar alabilsin diye.
Konuda iş aksatımı mesaide eksiye düşme durumu yok yani kitabına uygun gidiyor, bu durumda ek eleman, var olan öğrenci sayısını düşürme (servis değişimi gibi), iş yükü ve liste dengelemeye gidilmesi gerekir. Bunuda kurumun sorumluları yapacak yada bi üst sorumlusu kimse o.

Size öyle geliyor. Onların durumu bizim ders programımızı etkiliyor.
Ben de öğretmenim 😀 yaşadım bunları. Evet belki boş gününüzü ayarlayamayabilirsiniz ama ders saatiniz neyse ona girersiniz. Hanımefendi yoğun saatlerde hep kendilerinin çalıştığından bahsetmiş. Bunu diyordum

Ben de öğretmenim 😀 yaşadım bunları. Evet belki boş gününüzü ayarlayamayabilirsiniz ama ders saatiniz neyse ona girersiniz. Hanımefendi yoğun saatlerde hep kendilerinin çalıştığından bahsetmiş. Bunu diyordum
Herkes kendi mesleki durumundan mesul, bizi etkiliyor mu evet 😂

Sizin anlamadığınız kısım şu, mesai saatini doldurduğu sürece bu hak tanınmıştır yani siz 9-17 çalışıp yine 9-17 örgün eğitim yapamazsınız bu durumda çalışma saatiniz dolmaz konudaki gibi çalışma saatini doldurabilirsen bu hakkını kullanırsın.
Ayrıca idareci insiyatifi 7/24 hizmet veren her alanda verilir (sağlık, iç işleri) , bu sadece eğitim için değil genel yönetmeliktede konur ki olağan dışı durumda insiyatif ile aykırı karar alabilsin diye.
Konuda iş aksatımı mesaide eksiye düşme durumu yok yani kitabına uygun gidiyor, bu durumda ek eleman, var olan öğrenci sayısını düşürme (servis değişimi gibi), iş yükü ve liste dengelemeye gidilmesi gerekir. Bunuda kurumun sorumluları yapacak yada bi üst sorumlusu kimse o.

ben bu mesai tamamlayınca olur vs. kısımlarını anlamıyor değilim
ama ancak sağlık bakanlığının, ya da belli bazı bakanlık birimlerinin o da belli hallerde kullandırabileği bir izni nasıl 657'ye göre zorunlu bu izni vermek, noktasına getirebiliyorsunuz onu anlamıyorum, 657'de böyle bir zorunluluk yok yasa ortada, ancak izin verilebilir diyor vereceksin şart demiyor.
gerisi her bakanlığın kendi yönetmeliği (mesela SB için ancak sağlık lisansiyeri ise)

onun dışında dediğiniz şeye ben de katılıyorum

Valla ben bu işi aşırı saçma buldum

Ben doktorum ben de memurum, o zaman gireyim sınava kazanayım psikoloji felsefe falan, gündüz gelmiyorum diyeyim, bir yerleriyle gülerler.

Doktorluk yaparken hukuk okuyan arkadaşlarım var, böyle bir kayırmaca olmuyor.

İş arkadaşın razıdır senin yokluğun ona yük bindirmez vs vs o zaman tabi ki izin verilsin.
Benim farklı bir şehirde ki hemşire arkadaşım da hukuk okuyor. Ama ders seçimlerini ona göre yaptı bir hafta içi boş mesela. O gün yirmi dört gidiyor ki onların hastanesi küçük bir devlet hastanesi ve servis çok sakin. Hatta hazırlanırken de bu sayede kolay hazırlandı biz çalışmaktan kan ter içinde kalıyoruz o mesela işte ders çalışıp sınava hazırlandı o kadar rahat bir yer. Buna rağmen sizin gibi diyor ki ben gündüz gelmek istemiyorum desem bana bir yerleri ile gülerler. Bazen liste ayarlanamıyor ve o boş olan güne yirmi dört olmuyor. Başka gün gidiyor ya da sorumlu dersi olan günlere mesai yazmak zorunda da kalabiliyor. Hani mümkün olduğu kadarıyla o boş güne yirmi dört denk getirmeye çalışıyorlar. Onun okul okuması kimsenin düzenini etkilemiyor yani kimse bir sıkıntı yaşamıyor. Siz sabah gelin eşek gibi çalışın bu kıymetli öğrenciler akşam gelsin çünkü onlar öğrenci düzenini ben ilk defa böyle bu şekilde yaşadım.

Son düzenleme:
Back
X