bu evlilik aşaması çok mu zor ne!

mervem94

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2012
309
91
68
Merhabalarr konuya nerden başlasam bilemedim doldum resmen :(
sevgilimle 3 senedir birlikteyiz evlenmeye karar verdik okulumun bitmesini bekliyorduk 1 senem kaldı bizde o süreci nişanlı olarak bitirmek istedik. Sevgilim Bursa'da yaşıyor ben İstanbul'da ekonomik olarak benim ailem kadar iyi değiller. Ailem Bursa'ya gitmemi istemiyo. Sevgilim İstanbul'a gelmeye karar verdi ama ben anlamıyorum yani benim için mi yoksa ailesinden mi kaçıyo anlam veremiyorum. Babamın kendi işi var babamla birlikte çalışmak istiyo babam buna pek karşı çıkmaz ama sorun şu ki ne için geldiği ailesine sinirlenince onlardan kaçıyomuş gibi geliyo zoruna gidincede topu bana atıyo... Bide altınlar konusundada hiç anlaşılmayacak gibi geliyo biz doğuluyuz doğulular çok altın ister örnek veriyorum kuzenim evlendi biz erkek tarafıydık 2 ayrı modelde çeyrekli bileklik 4 yüzük(alyans ve tek taş dışında) 15 bin liralık set 10 bilezik 25 gramlık saat filan 50 bin lira kadar altın alındı kısaca ama onlar 100 gram ve set dışında altın yapamayacaklarını söylüyolar nedenide abisi evlenirken yengesine o kadar yapılmış ama yengesinin çeyizlik hiç bişeyi yokmuş.. benim ailem hiç bişeyden kaçmaz herşeyi gönlümce yapar eminim ama herşeyi bize yıkmaya çalıyo sevgilim hatta geçen gün eşyaları ortaklaşa alalım bile dedi e yuh dedim yani ailem işe yardım edicek altına ses etmicek çeyizlerimde eksik olmicak bide üstüne eşyaların yarısını üstlenicek haksızlık değil mi bu ya napayım bende mi çeyiz almıyım yani.. napcamı bilemedim artık ne tepki vericemi kestiremiyorum..

Bence almayın almayınca daha değer görüyosunuz alıncada hiçbir söz edilmiyo tamam sen yinede kendineyapıyosun ama bence alma,sevgilinde ailesinden kaçıyor gibi sanki bence iyice düşünüp karar vermeniz daha iyi olur babanla çalışmana onay verme bence anne baba damadıyla çok sıkı fıkı olunca damatlar tepelerine cıkıyolar kendi gayret gösterip bi iş bulup orda çalışsın herşeyde hazıra konmaya çalışıyor gibi geldi bana yazdıklarınızdan

Canım ben de doğuluyumm :KK49::KK54:
Biz de altın meraklısıyızdır.Babaannem bana vasiyet olarak altın bıraktı hatta,(ileride büyüdüğünü göremezsem diye) inan kapkalın,çok ağır,has Adana burmaları...Rahmetli oldu.
Altın setler,gerdanlıklar,bilezikler bizde gırla gider.
(Babam,anneme sevgililer gününde Hint işlemeli sallantılı altın küpeler aldı hatta )
Sevgilin hazıra konmaya çalışıyor çok belli.
Bir doğulu,hazıra konan insanı asla kaldıramaz.
Ailene ve kültürüne ters biriyle birliktelik kurma derim.Eşyayı ortak alalım ne demek,istersen ev parasını da ben ödeyeyim de.Abisine yapmışlar senden esirgiyorlar..
Benim eski nişanlımın ailesi de böyleydi.Düğün yapacak,ev eşyası alacak,altın takacak durumları yoktu.
Ben bol altınsız düğün sevmem güzelim her iki taraf da doldurmalı.
Çok küçükken bile babamla annemin bana hep altın aldığını hatırlıyorum.
Doğuluyuz biz,bizde böyle ;) :KK54:

Bence almayın almayınca daha değer görüyosunuz alıncada hiçbir söz edilmiyo tamam sen yinede kendineyapıyosun ama bence alma,sevgilinde ailesinden kaçıyor gibi sanki bence iyice düşünüp karar vermeniz daha iyi olur babanla çalışmana onay verme bence anne baba damadıyla çok sıkı fıkı olunca damatlar tepelerine cıkıyolar kendi gayret gösterip bi iş bulup orda çalışsın herşeyde hazıra konmaya çalışıyor gibi geldi bana yazdıklarınızdan
öyle hazıra konmayacak tabi ki babam sadece işi öğreticek o kadar yoksa ben kendim istemem yani iş konusunda hazıra konmasında.. gerçi hiç bi konuda hazıra konsun istemiyorum

Canım ben de doğuluyumm :KK49::KK54:
Biz de altın meraklısıyızdır.Babaannem bana vasiyet olarak altın bıraktı hatta,(ileride büyüdüğünü göremezsem diye) inan kapkalın,çok ağır,has Adana burmaları...Rahmetli oldu.
Altın setler,gerdanlıklar,bilezikler bizde gırla gider.
(Babam,anneme sevgililer gününde Hint işlemeli sallantılı altın küpeler aldı hatta )
Sevgilin hazıra konmaya çalışıyor çok belli.
Bir doğulu,hazıra konan insanı asla kaldıramaz.
Ailene ve kültürüne ters biriyle birliktelik kurma derim.Eşyayı ortak alalım ne demek,istersen ev parasını da ben ödeyeyim de.Abisine yapmışlar senden esirgiyorlar..
Benim eski nişanlımın ailesi de böyleydi.Düğün yapacak,ev eşyası alacak,altın takacak durumları yoktu.
Ben bol altınsız düğün sevmem güzelim her iki taraf da doldurmalı.
Çok küçükken bile babamla annemin bana hep altın aldığını hatırlıyorum.
Doğuluyuz biz,bizde böyle :KK66: :KK54:
bizim kültürümüze çok ters canım samsunu kendisi dediğin gibi işte bizdede öyle hint setleri filan takılır 100 gram nedir ya dalga geçiyolar sanki anneside her konu açıldığında haksızlık etmek istemiyorum diğer gelinime diyip duruyor ona haksızlık oluyoda bana olmuyo mu o kadar çeyizle çıkıcam babamla çalışacak babam işi öğreticek..
benimde aynı şekilde taktğım normal günlük bilekliğim 2 bin liralık

Iki tarafta ustune duseni yapsin , kendi esyasini kendi alsin sen neden yardim ediyosun ?
Ben mesela esimle herseyi ortaklasa yaptim ben nisani yaptim o dugunu esyayida birlikte aldik .ama durumumuz farkliydi tabiki annesi 10 bilezigimi aldi tek tasimi aldi vs...
Esyalarda kendim yardim etmek istemistim durumu bildigim.icin babasi ve annesi bosandi diye bi tek annesi masraf ediyodu babasi asla bir cop bile almadi..
Esimle ayni yerde calisiyoduk ve o ara isleride iyi gitmiyodu..

Durumlar farkli olsa asla ben paylasarak almazdim...

Altin konusu uzarsa bu is olmaz.
Gunluk bilekligin bile 2 bin liraymis. Bundan kime ne?
Altinla, bilezikle, esyayla evlilik olmaz. Benim hicbir seyim yok ama cok sevdigim, huzur dolu bi yuvam var. Altin maltin hicbir sey yoktu gozumde, iyiki de yokmus.

Altinla, bilezikle, esyayla evlilik olmaz. Benim hicbir seyim yok ama cok sevdigim, huzur dolu bi yuvam var. Altin maltin hicbir sey yoktu gozumde, iyiki de yokmus.
Tamam canım

Durum çok farklı yani abisine herşeyi almışlar herşeyi onlar yapmışlar ama benim Ailem üstüne düşeni yapacak yani niye bi daha ailem yapması gerekenden fazla yapsın ki iş konusunda da işi kurumasına babam yardım edicek işi öğretecek

Bizim kültürümüz gereği altının çok büyük payı vardır düğünde.El kadar bebekken bile altında büyüyen kıza düğününde 100 gram takmak ayıp oluyor biraz.Bizim tarafın da tarzı böyledir.

Durum çok farklı yani abisine herşeyi almışlar herşeyi onlar yapmışlar ama benim Ailem üstüne düşeni yapacak yani niye bi daha ailem yapması gerekenden fazla yapsın ki iş konusunda da işi kurumasına babam yardım edicek işi öğretecek
Canım bize çocuk halimizle altın takılırdı bir sürü,100 gram altın ne geline ya benim kulağım delik değildi küpelerim altındı kulağım el işi mineli altın küpeyle delindi, ben 18 yaşındayken 350 gramlık ya da daha ağır kulplu burmalar kaldı kaynanan çok cimriymiş güzelim.
Bugün sana takmayan yarın evladından da esirger,cimrilik eder.
Zaten böyle yapan bi aileye babam beni gelin vermezdi.
Vermedi de :KK47:

Bizim kültürümüz gereği altının çok büyük payı vardır düğünde.El kadar bebekken bile altında büyüyen kıza düğününde 100 gram takmak ayıp oluyor biraz.Bizim tarafın da tarzı böyledir.
Orasini bilemem ben. Ama altin konusunu uzatmamak lazim bana gore.
Ayrica 100 gram altini bulamayanlar da var.
Bi de kulturumuz diyorsunuz ya o zaman kendi kulturunuzden biriyle evlenmeniz daha dogru degil mi? Cunku baska kulturden biri bunlari yapmak zorunda degil bence. Yanlis anlamayin bu arada. Ben pek bilmiyorum adetlerinizi o yuzden soruyorum.

Bi de kulturumuz diyorsunuz ya o zaman kendi kulturunuzden biriyle evlenmeniz daha dogru degil mi? Cunku baska kulturden biri bunlari yapmak zorunda degil bence. Yanlis anlamayin bu arada. Ben pek bilmiyorum adetlerinizi o yuzden soruyorum.
Yanlış anlamadım :)
Zaten kültür farklılığını aşamayınca evlilik işi olmuyor bizim olmadı da.Haklısınız bulamayan da var,kaynanamgilin durumu (zamanında dişlerini sıkmayı tercih etmeyip bi de üstüne 2 çocuk yaptığı için) pek iyi değil,bana olsaydı düğünümde 100 gram kadar takılmayacaktı bile onlardan.
Annemle babam biz kızımızı vermeyiz öyle dediler,ben de nişan yüzüğünü geri verdim o_O

Yanlış anlamadım :)
Zaten kültür farklılığını aşamayınca evlilik işi olmuyor bizim olmadı da.Haklısınız bulamayan da var,kaynanamgilin durumu (zamanında dişlerini sıkmayı tercih etmeyip bi de üstüne 2 çocuk yaptığı için) pek iyi değil,bana olsaydı düğünümde 100 gram kadar takılmayacaktı bile onlardan.
Annemle babam biz kızımızı vermeyiz öyle dediler,ben de nişan yüzüğünü geri verdim o_O
Evlendiniz mi peki sonra?
Kaynanandaki de iyi cesaret iki cocuk daha mi yapmis:KK48:
Bizde bile oldu kultur farki, dusun ben bati karadeniz, esim marmara bolgesinden. Hic umar misin?:KK53: Kultur farkindan, adetlerden cok cektik.

Canım bize çocuk halimizle altın takılırdı bir sürü,100 gram altın ne geline ya benim kulağım delik değildi küpelerim altındı kulağım el işi mineli altın küpeyle delindi, ben 18 yaşındayken 350 gramlık ya da daha ağır kulplu burmalar kaldı kaynanan çok cimriymiş güzelim.
Bugün sana takmayan yarın evladından da esirger,cimrilik eder.
Zaten böyle yapan bi aileye babam beni gelin vermezdi.
Vermedi de :KK47:

Aynen öyle canım

Tabiki yapmak zorunda değil ama ortası bulunması lazım o kadar bi duvar örmüşler ki kendilerine ne desem hep aynı cevap..

Aynen öyle canım

Tabiki yapmak zorunda değil ama ortası bulunması lazım o kadar bi duvar örmüşler ki kendilerine ne desem hep aynı cevap..
Dur o cevabi tahmin edeyim. Bizde oyle bi adet yok diyorlar di mi? Esimin ailesi de normal bisey desek bile bizde oyle bi adet yok derlerdi:KK45:
Dogru diyosun, o kadar altini yapacak gucun yoksa bile gelir konusursun adam gibi. İletisim olur arada. Sen de haklisin ne diyim, ama o kadar altin cok abarti:eek: alsalar bile borcla alirlar, o borc da sana kalir:KK43:

Evlendiniz mi peki sonra?
Kaynanandaki de iyi cesaret iki cocuk daha mi yapmis:KK48:
Bizde bile oldu kultur farki, dusun ben bati karadeniz, esim marmara bolgesinden. Hic umar misin?:KK53: Kultur farkindan, adetlerden cok cektik.
Ooooo karadeniz gelini :KK53:
Evlenmedik canım gelin evi eşyaları vs hazırdı (biz çok önceden yavaş yavaş kendimiz yaptık düğün arifesi ayrı masraf olmasın diye)Sözü gördük nikahı göremeden annemle babam el koydu izin vermediler:KK48:
Tek odalı olsa da bir ev al yavaş yavaş öde dimi hep kiradasın,ikisi de çalışıyor ayrıca.Zamanında böyle yapsalar şimdi kendilerine ait bir evleri olurdu.
Ben doğudan eski nişanlım marmaradan benim de bir şeyden haberleri yok:KK53:

Dur o cevabi tahmin edeyim. Bizde oyle bi adet yok diyorlar di mi? Esimin ailesi de normal bisey desek bile bizde oyle bi adet yok derlerdi:KK45:
Dogru diyosun, o kadar altini yapacak gucun yoksa bile gelir konusursun adam gibi. İletisim olur arada. Sen de haklisin ne diyim, ama o kadar altin cok abarti:eek: alsalar bile borcla alirlar, o borc da sana kalir:KK43:
Ben ''Başka adetten kız alıyosanız yapacaksınız'' derim hep :KK53:

zaten o kadar istemez bizimkiler ama arayı bulmaları lazım annem durumlarını biliyo çok üstelemez ama onlarınkide haksızlık napcam bilemedim..

napcaaam ben ya herşey bana kaldı sevgilim sen ailenle konuşcaksın istemesinler o kadar diyip duruyolar.. sevgiliyken ne güzeldi ya :KK53::KK53: böyle dert yok en azından:mad:

Back
X