Bu evlilik beni yoruyor

Cogu kisi kinini kusacak yer arıyor iste. Napim yani ailemden harclik mi alayım kocam dururken. Ben calismaya başlayınca kocam benden para istemiycek mi sanki. Teşekkür ederim.

Her konuda böyle demişsin . evlilik bana göre ilk başlarda üstünlük mücadelesine dönüyor. karakteri böyleyse degismesi zor.

Ben ona onun gibi karını idare et te demiyorum. Ortak diyorum. Sonra bana ulke genelinde bi karar alacakmisiz gibi konusma diyor. Basit mevzularda diretmesin o zaman kocana itibar et biraz diye. Sabırlı degilim gercekten onun anlaması gerekiyor maddi konularda kocana bırak dese tamam da her konuda böyle olmasi yanlış.

Sevgililiğe gelince 10 yaş çok gelmeyebilir ama iş ciddiye binince çok bence. Adam 32 siz 22 maddi konularda onun kadar olgun olmayacağınızı düşünüyor bence. Bunu konuşup öyle mi düşünüyor anlayabilirsiniz. Ayrıca sadece maddi konularda mı böyle yoksa genel bir evlilikte lider olma kararları alma çabası mı var. Ben sizi olgun görmemesine bağladım sanki biraz. Daha önce hiç çalışma hayatınız oldu mu ayrıca? olmadıysa bundan dolayı öyle düşünebilir.

Aynısından bir adet bende vardı,teslim ettim boruyu:)) yaklaşık bir sene sabrettim, her şeye evet deyince affaladı sonra da değişim başladı.....Yalnız bizde şöyle bir durum vardı; babası hanım köylü sözüm ona babası gibi olmayacak paşam:))))armut dibine düşüyor:)
Diyeceğim şu ki sabır gerektiriyor bazı ilişkiler, sizde sabır gösterirseniz egosu okşanırsa sorun halloluyor....Ama söylemeden geçemeyeceğim benim yaşımla sizin yaşınız arasında epey fark var ,şu an içinde bulunduğunuz kabullenememe ve birazcık inatlaşma durumu (tamamen hak veriyorum o ayrı),yaşınızla da ilgili......

Afallayip değişim başladıktan sonra neden ayrıldınız ? Kalıcı olmadı mi degisim?

Yaş olarak sizden büyük, maddi olarak eve getirisi olan o, bir şeyler isteyen ise çoğunlukla siz oluyorsjnuz sanırım. Yani eşiniz kendini bir sıfır üstte görüyor, siz istemeyi bırakın. O istemeye başlasın. Yemeği onun sevdiği gibi değil de kendi tercihinize göre yapın mesela. Bir şey derse de 'mutfak işlerini bana bırak ondan kadınar anlar' deyin. Bunun gibi ufak nüanslarla empati yapmasını sağlayın. Bir de eşinizin tutumu çok sert gelmedi bana. Belki örnekleri çoğaltmalısınız anlamam için. Yani şu durumda çok da hakimiyet kurmaya çalışmıyor. Mesela ona sormak yerine sizdeki kredi kartı ile gidip bütcenize uygun bir halı alsanız size kızar mı? Öyle deneyin bir de. Ekstrede görsün. her şeyde icazet almayın yani. Madem çalışmadığınız halde maddi olarak eşit haklara sahip olduğunuzu düşünüyorsunuz niçin sürekli icazet alıyorsunuz? Manevi konulara giremiyorum çünkü bir örnek yok yazınızda.

Çalıştım daha önce bi yıla yakın. Zaten yeni mezunum yani. Problemleri yas farkımıza baglamak hic istemiyorum ya da isime gelmiyor. Çünkü bu ne yapsak ta degistiremeyecegimiz bi durum. Temeli buysa sorunların cikmaza girebiliriz o kendince benim olgunlastigima karar verene kadar.

Yani direk temeli bu diyemem ama benim gözlemlediğim yaşça büyük taraf hakimiyet kurup biraz ön planda karar merci olmak istiyor gibi geliyor. Bence sizin olgun olup olmadığınız hakkındaki dşüncelerini öğrenmeye çalışın. Mesela bana bıraksan bir ay ben parayı yönetsem sence başarabilir miyim diye sorun

Güzel bi noktaya degindiniz. Her seyi alabiliyorum derken abartmadan tabii ki. Ihtiyacım olan kisisel bakima dair her seyi aliyorum bunu da arti olarak görmüyorum zaten olmasi gereken bu. Eve hali abajur alsam gidip muhtemelen bu ay degil de su ay alsaydin diyebilirdi. Yani olumlu yaklasmazdi. Bu arada evin duzenine de karışır yemege de gidecegimiz yere de. Her konuda boyle.

Ben anlattiginiz kadinin yanından gecmiyorum. Ve boyle olsam kv acar napiyorsun yapma kızım derdi bana coktan galiba.

Pardon :) cok sevindim adiniza. Boruyu teslim ettim diyince adami geri iade ettiniz anladim Su an durum ne peki ?Bir de nasil sabrettiniz her seye evet derken ?
Çok güldüm:)))Boruyu bana teslim etti yahu:)))ben babasına teslim etmedim herifi:)))
Şu an çok şükür iyiyiz,ortak kararlar,hiçbir şeyime karışmaz; azıcık okşandı egosu bu ona bir ömür yeter...Tabi arada yine sen evin reisisin! ne desen odur! politikasıyla kendi kararlarımı dikte edebiliyorum,hani ikimizin de hayrına olacak şekilde.....
Bu tabi benim yöntemim ama her ilişkide iyi sonuçlar verir mi bilemem, eşinizi siz daha iyi tanırsınız;ufaktan sizin aslında kabul etmeyeceğiniz bir şeye evet dediğinizde kendini belli eder diye düşünüyorum.....

Evin geçimi yükü onda biraz eşinizı haklı buldum? Söylede bir durum var var iken harcama yapmiyorsa o çok kötü ama o da biraz sıkışıkşa sizede biraz susmak yakışır.. sigara mevzusuna gelince o onun keyfi çok sıkboğaz etmeyin derim eve ekmek getirmeyipte sigara içiyorsa haklısınız ama diğer türlü karisamazsiniz..

çalışmıyosunuz. çalışmadığınız sürece de söz hakkınız olmayacak bence.
Bence çok saçma bu düşünce yapısı.. çalışsa bile bir çok erkek maaş kartın bende dursun. . Para idaresi bende dursun kafasında. . Ayrıca karı koca herşeye ortak karar vermesi gerekir. Konu sahibi maddiyattan bahsetmiş ama bir çok konuda böyle diyor. Bunun çalışıp çalışmamakla ne alakası var. Erkek çalışıyorsa kadında evi çekip çeviriyor. Çocuklara bakıyor.

Benim eşimde aynı kafada.. zamanla alıştırdım. Bana danışması gerektiğine. . Birçok şeyi ona sürekli tekrar ederek kafasında yer ettiriyorum. Sanki onun düşüncesi de oymuş gibi karar aldırıyorum. Gerçekten zor ve yorucu oluyor ama yapacak başka bi seçenek yok maalesef. .

Peki bi de bunu deneyeyim :))

ca
Yanlışlıkla yarım yollamıştım mesajımı utopikuye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…