Cogu kisi kinini kusacak yer arıyor iste. Napim yani ailemden harclik mi alayım kocam dururken. Ben calismaya başlayınca kocam benden para istemiycek mi sanki. Teşekkür ederim.Herkeste bi idealist ki anlam veremiyorum! Çalışmadığın halde herşeyi alıyorsun ne demek ? Alacak tabii ki kocası bu imkanı sunmuşsa alır!
Ayrıca çok çalışan var aldığı maaşı takır takır kocasının eline sayan ve ondan harçlık alan !
Konu sahibi arkadaş yaşın daha çok genç heveslerin olabilir elbette ama evdeki hesap çarşıya uymuyor bu işleri kocana bırak boşver rahatına bakmadem karar mercii kendisi sende topu ona at.
Ha bu arada çalışmak tabii ki çok güzel ama kocanın tutumu sen çalışınca değişecek mi değişmeyecek mi hiç belli olmaz.
Gözlemlerimden yola çıkarak şunu söyleyebilirim erkekler evde kimin borusu öter hesabına giriyorlar önce,sonra ellerine boru teslim edilince bir affalayıp tekrar iade ediyorlar;maksat boruyu almak,bırakın alsın ne yapacakmış bir görün....Emin olun bu tip çatışmaları hemen hemen her evlilikte yaşamıştır bir çoğumuz...Ortak kararlar almak bende varım demek! onlar için tehlike arz ediyor başta, sonrada saçmaladıklarının farkına varıyorlar, tabi bu farkına varma olayı tamamen teslimiyetçi olmanızı gerektiriyor,yapınızdan buna müsaade edemeyeceğiniz kanısına vardım;umarım olmaz ama dolayısıyla daha çok kavga görünüyor....
Aynısından bir adet bende vardı,teslim ettim boruyu:)) yaklaşık bir sene sabrettim, her şeye evet deyince affaladı sonra da değişim başladı.....Yalnız bizde şöyle bir durum vardı; babası hanım köylü sözüm ona babası gibi olmayacak paşam:))))armut dibine düşüyor:)Ben ona onun gibi karını idare et te demiyorum. Ortak diyorum. Sonra bana ulke genelinde bi karar alacakmisiz gibi konusma diyor. Basit mevzularda diretmesin o zaman kocana itibar et biraz diye. Sabırlı degilim gercekten onun anlaması gerekiyor maddi konularda kocana bırak dese tamam da her konuda böyle olmasi yanlış.
Afallayip değişim başladıktan sonra neden ayrıldınız ? Kalıcı olmadı mi degisim?Aynısından bir adet bende vardı,teslim ettim boruyu:)) yaklaşık bir sene sabrettim, her şeye evet deyince affaladı sonra da değişim başladı.....Yalnız bizde şöyle bir durum vardı; babası hanım köylü sözüm ona babası gibi olmayacak paşam:))))armut dibine düşüyor:)
Diyeceğim şu ki sabır gerektiriyor bazı ilişkiler, sizde sabır gösterirseniz egosu okşanırsa sorun halloluyor....Ama söylemeden geçemeyeceğim benim yaşımla sizin yaşınız arasında epey fark var ,şu an içinde bulunduğunuz kabullenememe ve birazcık inatlaşma durumu (tamamen hak veriyorum o ayrı),yaşınızla da ilgili......
Ayrılmak?6. yıla girdik,henüz ayrılmadık:)))Afallayip değişim başladıktan sonra neden ayrıldınız ? Kalıcı olmadı mi degisim?
Sevgililiğe gelince 10 yaş çok gelmeyebilir ama iş ciddiye binince çok bence. Adam 32 siz 22 maddi konularda onun kadar olgun olmayacağınızı düşünüyor bence. Bunu konuşup öyle mi düşünüyor anlayabilirsiniz. Ayrıca sadece maddi konularda mı böyle yoksa genel bir evlilikte lider olma kararları alma çabası mı var. Ben sizi olgun görmemesine bağladım sanki biraz. Daha önce hiç çalışma hayatınız oldu mu ayrıca? olmadıysa bundan dolayı öyle düşünebilir.
Pardon :) cok sevindim adiniza. Boruyu teslim ettim diyince adami geri iade ettiniz anladimAyrılmak?6. yıla girdik,henüz ayrılmadık:)))
Yani direk temeli bu diyemem ama benim gözlemlediğim yaşça büyük taraf hakimiyet kurup biraz ön planda karar merci olmak istiyor gibi geliyor. Bence sizin olgun olup olmadığınız hakkındaki dşüncelerini öğrenmeye çalışın. Mesela bana bıraksan bir ay ben parayı yönetsem sence başarabilir miyim diye sorunÇalıştım daha önce bi yıla yakın. Zaten yeni mezunum yani. Problemleri yas farkımıza baglamak hic istemiyorum ya da isime gelmiyor. Çünkü bu ne yapsak ta degistiremeyecegimiz bi durum. Temeli buysa sorunların cikmaza girebiliriz o kendince benim olgunlastigima karar verene kadar.
Güzel bi noktaya degindiniz. Her seyi alabiliyorum derken abartmadan tabii ki. Ihtiyacım olan kisisel bakima dair her seyi aliyorum bunu da arti olarak görmüyorum zaten olmasi gereken bu. Eve hali abajur alsam gidip muhtemelen bu ay degil de su ay alsaydin diyebilirdi. Yani olumlu yaklasmazdi. Bu arada evin duzenine de karışır yemege de gidecegimiz yere de. Her konuda boyle.Yaş olarak sizden büyük, maddi olarak eve getirisi olan o, bir şeyler isteyen ise çoğunlukla siz oluyorsjnuz sanırım. Yani eşiniz kendini bir sıfır üstte görüyor, siz istemeyi bırakın. O istemeye başlasın. Yemeği onun sevdiği gibi değil de kendi tercihinize göre yapın mesela. Bir şey derse de 'mutfak işlerini bana bırak ondan kadınar anlar' deyin. Bunun gibi ufak nüanslarla empati yapmasını sağlayın. Bir de eşinizin tutumu çok sert gelmedi bana. Belki örnekleri çoğaltmalısınız anlamam için. Yani şu durumda çok da hakimiyet kurmaya çalışmıyor. Mesela ona sormak yerine sizdeki kredi kartı ile gidip bütcenize uygun bir halı alsanız size kızar mı? Öyle deneyin bir de. Ekstrede görsün. her şeyde icazet almayın yani. Madem çalışmadığınız halde maddi olarak eşit haklara sahip olduğunuzu düşünüyorsunuz niçin sürekli icazet alıyorsunuz? Manevi konulara giremiyorum çünkü bir örnek yok yazınızda.
Ben anlattiginiz kadinin yanından gecmiyorum. Ve boyle olsam kv acar napiyorsun yapma kızım derdi bana coktan galiba.Anladigim kadariyla çalışmıyorsun
Kv kp de yardimciymis
Esinin karti sendeymis
Adam elinden geldigince evinin ihtiyacini da karsiliyormus
Daha ne istiyorsunuz
Eltim de sizin gibi 1 yil bitti ama kaynimin sevgisid bitti
1 yilda 4 defa mutfak perdesini degistirdi 3 kere mutfak halisini
Dikis makinesi ni aglayarak aldirdi ama daga kutudan çıkarmamış heray yeni bir elbise istiyormuş krediyle 5 tas aldirtti en son suan kaynimin 30000 tl borcu var ama iyi oluyor kv ve kp dere tek kelam kesmiyorlar
Ama bu kadari israf
Yazıktır
Ben 8 yildir ayni hali ayni perdeyi kullanıyorum ustelik ikinci el aldik yardim edenimiz yoktu
Eltim in dedigi laf abim seni sevse sana deger verir daha bir makineyi aldıramadın dedi oysaben istemedim 700 tl yi borcumuz a vermeyi uygun gördüm
Eşinizi para yuzunden boğmayın
Herkeste var bende yok demeyin
Çok güldüm:)))Boruyu bana teslim etti yahu:)))ben babasına teslim etmedim herifi:)))Pardon :) cok sevindim adiniza. Boruyu teslim ettim diyince adami geri iade ettiniz anladimSu an durum ne peki ?Bir de nasil sabrettiniz her seye evet derken ?
Bence çok saçma bu düşünce yapısı.. çalışsa bile bir çok erkek maaş kartın bende dursun. . Para idaresi bende dursun kafasında. . Ayrıca karı koca herşeye ortak karar vermesi gerekir. Konu sahibi maddiyattan bahsetmiş ama bir çok konuda böyle diyor. Bunun çalışıp çalışmamakla ne alakası var. Erkek çalışıyorsa kadında evi çekip çeviriyor. Çocuklara bakıyor.çalışmıyosunuz. çalışmadığınız sürece de söz hakkınız olmayacak bence.
Peki bi de bunu deneyeyim :))Çok güldüm:)))Boruyu bana teslim etti yahu:)))ben babasına teslim etmedim herifi:)))
Şu an çok şükür iyiyiz,ortak kararlar,hiçbir şeyime karışmaz; azıcık okşandı egosu bu ona bir ömür yeter...Tabi arada yine sen evin reisisin! ne desen odur! politikasıyla kendi kararlarımı dikte edebiliyorum,hani ikimizin de hayrına olacak şekilde.....
Bu tabi benim yöntemim ama her ilişkide iyi sonuçlar verir mi bilemem, eşinizi siz daha iyi tanırsınız;ufaktan sizin aslında kabul etmeyeceğiniz bir şeye evet dediğinizde kendini belli eder diye düşünüyorum.....
Yanlışlıkla yarım yollamıştım mesajımıYani direk temeli bu diyemem ama benim gözlemlediğim yaşça büyük taraf hakimiyet kurup biraz ön planda karar merci olmak istiyor gibi geliyor. Bence sizin olgun olup olmadığınız hakkındaki dşüncelerini öğrenmeye çalışın. Mesela bana bıraksan bir ay ben parayı yönetsem sence başarabilir miyim diye sorun ne cevap verir sizce ?
Yuzde yuz güler gecer :)) olgunluk hakkindaki dusuncesini nasil ogrenebilirim ki? Boyle ozguvensiz cocuk gibi de davranmak istemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?