Evlenince bi rahatlama geliyo dogrusu her iki tarafa da. Adamla tartisiyosun mesela aksam eve geliyor en fazla ayrı odada oturuyosun ama yaninda. Evlenmeden once birkac günlük kuslukte su an napiyo acaba diye odaklanamiyosum biseyeAynen de öyle.gercek yuzunu hep saklamis.durustlgun d si yok. Bırak işte kabullenen seven öyle sevsin.ahhh bu erkeklerr derlerdide inanmazdm bnmki bambaşka degismez derdim.
Bakın bu benim bi onceki konumKusluk yapmayın sizde açık açık alın karşınıza konusun .
Muhatap olmaması tartismamasi sıkıntı ve sinir bozucu olacaktır fakat konuşmadan tartışmadan çözülmüyor problemler
Gittik geldik ailenle görüşmem diyince.Aslında bana bir ay once gidelim demişti ben de annemler olmadan gitmem demistim -uzun zamandir gidememisti onlar da- gitmemistik bu sefer hep beraber gittik. Illa ailesiyle mi tehdit etmem gerekiyordu onu? bu olay beni derin etkiledi. Konuşulacak bir sey de yok ki keske hic yasanmasaydi.Senin eşin kendi isteği doğrultusunda hareket eden.o isteyince bseyler olan.kafasina gore hareket eden bi bey anldgm kadarıyla.kisilik karakter işte bnmkide aynı.uzucu şeyler bunlar heleki ozbabanin kabrini ziyaret etmemesi seni bu konuda oyalayip uzmesi çok kırıcı umarım duzelir araniz.biraz burnunun surtup değerini anlaması lazım bence.
o konuda haklısın ama diğer söylediğim her şeyi gözden geçir. önce kendini eleştir. haklı haksız yönlerine bak. genelde doğru mu davranışların yanlış mı? sonra eşini ölç tart. ondan sonra açık açık konuşun. konuşmadan anlaşmak mümkün olmaz.Nasıl anlatsam bilemiyorum da sabirsizim evet inatciyim da. Esim beni seviyorsa elinden gelen her seyi yapmali diye düşünüp sacmalayabiliyorum bazen. Ama mezar konusunu biliyosunuz onda da mi ben olgun davranmiyordum? Zaten o konuda oyle inat etmesi kendi ailesi soz konusu olunca hemen gitmemiz esimi benim gozumde aşağı cektisanki benim sevgimi haketmiyor gibi konusmaya da baslamadik.
Merhaba, eşinizden beyefendi diye bahsederdim ama size cevaben ıygun olsun diye böyle yazıyorum ; "Bu adam bu kafada gider" "NET" Neden mi ? Bu bir ego,kişisel üstünlük sağlama,hakimiyet kurma tavrı ve bu tavır bi KİŞİLİK.Yani değişmez.Belki uzun yıllar içinde biraz olsun törpülenir.Sizin hatalarınız yanlışlarınız eksikleriniz olabilir ama bunların içinde en son hata olarak görülecek şey çalışmamanız.Birçok sebepten çalışıyorken de çalışmıyor konumuna gelebilirdiniz.Sizin hiçbir hatanızın yanlış davranışınızın karşılığı,sizi tolere edebilecek yetkinlikte ve olgunlukta bir adamın güzel sözlerle yumuşak bi tarzla eğitici öğretici olmak yerine(hatalı olduğunuza inanıyorsa bile) ,hakimiyet kurarak ve annesiyle bunları paylaşarak sizi ezmesi psikolojik baskı uygulaması değildir.Ben normalde bi olay yaşadığımda ya da gördüğümde hep empatiyle yaklaşır çözümcül davranırım yani burada yazdığım moda mod tavırda biri değilim.Size haddim olmayarak tek tavsiyem, evli kalmaya karar verirseniz,herşey oturana kadar kendinizi eşinizle gerçekten mutlu hissedene kadar uzun bi müddet çocuk yapmayın.Mutlu olmanız dileğimle,sevgiler5 aya yaklasan bi evlilik.
Birbirimizi o kadar yorduk ki simdiden.
Iletisim kuramiyoruz biz. Tartışmıyoruz hic mesela. Küsüyoruz günlerce. Kocanı idare et lafını duyuyorum hep. Bir seye de tamam de ısrar etme lafını. O bana fikirlerini dayatmaya çalışıyor ben ona kararları ortak almamız gerektigini, maddi konulardan benim de haberdar olmam gerektigini ki ona gore harcama yapabilecegimi söylüyorum. Baya dugun borcumuz var biraz kv kp destegi biraz biz derken hallediyoruz. Esimin kredi kartı bendedir istedigim makul fiyatli her seyi alırım bir sey demez. Ama evin halısına ıvır zivira bekle der ben sana diycem alacağımız tarihi der. Bizim bütün tartismalarimiz boyledir ben sorgularim niye nasıl diye o da bunalıp onu anlamadigimi uygun zamani kendisinin söyleyeceğini soyler hep. Evde karar mercii oymus gibi davranıyor. Bense bunları oturup konuşmamız gerektiğini soyluyorum. Bi de beni maddi konularda darlama diyen borcumuz var sunu bikac ay sonra aliriz diyen adam gunde 1 paket sigara iciyor. Istese bırakır ama caba yok. Beni o kadar dışında tutuyor ki bu olayların. Telefonda kv nin evime alacağım seyleri ertelemem konusundaki nasihatlarini dinliyorum. Esime sorunca nereye ne kadar gittigini söylüyor ama oflayip puflayarak. 22 yaşındayım 10 yas var aramızda is arıyorum.
Ozetle esim evde karar mercii gibi davranıyor her konuda. Fikirlerim sacma geliyor ona. Dedigim dedik. Kocanı idare et, sorgulama bir seyleri diyor bana hep. Ben sana soylerim uygun olan zamanı diyor. Maddiyattan bahsettim ama her ama her konuda böyle. Ne zamanki ben onun sözüne itibar edecekmisim o zaman biz rahata kavusurmusuz.
Ben evlenmeden sadece bikac ay önce kurban olurum senin kokuna diyen, guzel karım benim diye seven adamı istiyorum. Beni yoran, yipratan, tartışınca umursamayan, ayni evde yabanci gibi yasadigim adamı degil. Ne dersiniz ilk yil bunca yorulup sonrasinda sefasını mi surerim bu evliligin yoksa bu adam bu kafada gider mi?
Benim korkum 1 yil sonra sinmis, alışmış bir ben mi olucam? Yoksa esim de değişim gostercek mi?Adam "erkeğinin sözünü dinle" diyor, burda çalışmadığın için böyle deniyor.
Çalışmadığı için mi gerçekten, eşi çalışsa adamın zihniyeti şıp diye değişiverecek.
İki türlü de durum çirkin gayet.
Çözümsüz mü değil.
İlk yıl güzel olduğu kadar çok zahmetli de olabiliyor.
Tanıma evresi zor olur bazen.
1 sene sonra ikiniz de daha dingin ve anlayışlı olursunuz.
Ama bu 1 yılı ne kadar iyi yönetirseniz -çift olarak- ileriye doğru da o kadar rahat edersiniz.
Teşekkür ederim kendimi suclu hissettirmeyi o kadar guzel beceriyor ki sozleriyle. Ben tam ona bilenmisken aa galiba ben hataliyim konumuna düşüyorum. Esimin söylediği laf suydu en son ne zamanki sen benim lafima itibar edip dinliyceksin biz o zaman rahata ereriz. Geçen alışverişe gidelim dedim mesela gittik. Gitmisken yüklü oldu alışveriş baya eksik varmis. 1 hafta bi kavga sonrasi diyor ki sen benim maas günümü bilmiyor muydun niye o gun gittik? Bunu o zaman niye soylemiyosun madem ben gunleri saymıyorum beni dışında tuttugu icin bu olayların.o konuda haklısın ama diğer söylediğim her şeyi gözden geçir. önce kendini eleştir. haklı haksız yönlerine bak. genelde doğru mu davranışların yanlış mı? sonra eşini ölç tart. ondan sonra açık açık konuşun. konuşmadan anlaşmak mümkün olmaz.
Merhaba, eşinizden beyefendi diye bahsederdim ama size cevaben ıygun olsun diye böyle yazıyorum ; "Bu adam bu kafada gider" "NET" Neden mi ? Bu bir ego,kişisel üstünlük sağlama,hakimiyet kurma tavrı ve bu tavır bi KİŞİLİK.Yani değişmez.Belki uzun yıllar içinde biraz olsun törpülenir.Sizin hatalarınız yanlışlarınız eksikleriniz olabilir ama bunların içinde en son hata olarak görülecek şey çalışmamanız.Birçok sebepten çalışıyorken de çalışmıyor konumuna gelebilirdiniz.Sizin hiçbir hatanızın yanlış davranışınızın karşılığı,sizi tolere edebilecek yetkinlikte ve olgunlukta bir adamın güzel sözlerle yumuşak bi tarzla eğitici öğretici olmak yerine(hatalı olduğunuza inanıyorsa bile) ,hakimiyet kurarak ve annesiyle bunları paylaşarak sizi ezmesi psikolojik baskı uygulaması değildir.Ben normalde bi olay yaşadığımda ya da gördüğümde hep empatiyle yaklaşır çözümcül davranırım yani burada yazdığım moda mod tavırda biri değilim.Size haddim olmayarak tek tavsiyem, evli kalmaya karar verirseniz,herşey oturana kadar kendinizi eşinizle gerçekten mutlu hissedene kadar uzun bi müddet çocuk yapmayın.Mutlu olmanız dileğimle,sevgiler
Evet eşim her ortamda baskindir. Ama konu evlilikse gelemiyorum ben buna. Soz hakkımın elimden alınmasını istemiyorum :/15 yillik evliyim.sizin anlattiklariniz oyle asilamayacak sorunlar asla degil.ama ufak seyleri buyutup isi iktidar guc savasina cevirirseniz evliliginiz tehlikeye girer iyiden iyiye.calisinca erkege soz geciyor mu.ben kucuk yasta evlendim yillardir calisiyorum.esime sozum geciyor mu en cok senin sozunun gectigi kadar geciyodur.bazi erkeklerin karakteri baskindir.ne yapsan da onden giden hep o olur.birak o oyle kendini iyi hissedip seni mutlu edecekse soz onda olsun.hayatta evliligi boyunca siddet goren kadinlar...maddi anlamda omrunun sonuna kadar esinden tek lira harclik alamayan kadinlar...somurulen ezilen kadinlarrda cok fazla.onlar ne yapsin.onlari dusun..daha sakin dusun
Teşekkür ederim kendimi suclu hissettirmeyi o kadar guzel beceriyor ki sozleriyle. Ben tam ona bilenmisken aa galiba ben hataliyim konumuna düşüyorum. Esimin söylediği laf suydu en son ne zamanki sen benim lafima itibar edip dinliyceksin biz o zaman rahata ereriz. Geçen alışverişe gidelim dedim mesela gittik. Gitmisken yüklü oldu alışveriş baya eksik varmis. 1 hafta bi kavga sonrasi diyor ki sen benim maas günümü bilmiyor muydun niye o gun gittik? Bunu o zaman niye soylemiyosun madem ben gunleri saymıyorum beni dışında tuttugu icin bu olayların.
Mezar konusunda da biz evlendikten bi ay sonra da oraya gitmistik niye soylemedin gidelim diye, ben sana bi ay once de gidelim demistim annemler diye tutturan sensin vs kendini hakli çıkaracak o kadar bahanesi var ki. En son sana inanmıyorum hepsi bahane dediğim zoruna gitti normalde sarilir barisirdik su an bir sey yok. Bahane degil miydi allah askina?
bunlar klasik erkek davranışları. bence büyütme. sana daha önce dediğim gibi evliliğin ilk senesi alışma, birbirini tartma ile geçiyor. evliliğe alıştıkça, birbirinizi daha iyi tanıdıkça, sen kocana "sen nasıl istersen öyle olsun hayatım" diyerek kendi istediğin şeyleri yaptırmayı öğreneceksin. eşini iyice tanı. ondan sonra gereken şekilde davranmayı öğrenirsin.Evet eşim her ortamda baskindir. Ama konu evlilikse gelemiyorum ben buna. Soz hakkımın elimden alınmasını istemiyorum :/
Valla benim hiç tahammülüm yok yani şuanki ilişkim bile offf dedirtti artık adam yakında beni fanusta saklıcak bu kadar hayatıma kısıtlama yapılmasından nefret ediyorum alt tarafı saz kursuna gidicem çocukken imkanım yoktu şimdi imkanda vakitte var adamın tepkiye bak erkek öğretmen yetişkin öğrenciler toplanır çalarsınızda sosyalliği fazla bişeymiş artık boğuyor bu ilşki beni bizmde 20 yaş var arada etrafımda erkek olmasna tahammülü yok adamın valla gittiği yere kadr bu gider sonra bekarlık sultanlık diyicem canım ne istiyorsa özgrce yapıcamBence umudunuzu kesmeyin
Onemli olan ne istediginizi bilip beklentilerinizin uyustugu biriyle evlenmek. Ve tahammülü bol olan biriyle.
Is nasihati verdigin icin sagol zahmet edip is aradığımı da okusaydin. Aramasam bile kendi deyiminle bütün gun ev isi yapınca yan gel osman yapilamaz dimi?Belki soylicegim seye karsi cikan olur.
Ama hayat müşterek.
Çalısmiyorsan parasal konularda karar mercii olman zor.
Hem borcunuz da varmış. Kayinvalideden para alasa kadar gir bir işe 3 kuruşta olsa faydab olsun.
Sonra hali alınacak paralari naptin diye sor.
Hastalık olur hamile olursun bir şeyler calismana engeldir anlarım. Ama yan gel osman yapani anlamam.
Butun gün ev isi yapmakla bir yere varamazsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?