• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu evlilik duzelirmi, degisirmi?

Bunlar evlilikte olan seyler ama siz kendinizi geri çekin onun her dediğini yaparsanız kendiniz olmaktan çıkarsınız onun kölesi olursunuz. Yani diyecegim giydiklerinize dikkat edin ama pantolonun üstünede uzun bisey giymeyin. Sizi kıskansın. Kıskanmak sevgiyi arttırır. O akşam sizle sohpet etmiyorsa sizde üstüne zorla varmayın sizde konuşmayın ama tavır yaparmış gibi degil hersey bormalmiş gibi sorun yokmus gibi sizde onla ilgilenmeme oyunu oynayın emin olun işe yarayacak.

Abartiya kacmadan kendi istediklerimi yapayim diyosunuz, bencede kiskanmak sart ozellikle erkekler icin, bu onlara bi ceki duzen veriyo bence daha duzgun davraniyolar.
bazen sohbet etmiyo telefonuna bakiyo veya isleri oluyo ona bakiyo bende genelde bekliyorum biraksin birlikte birseyler yapalim diye. bekledigim icin bi cazibesi olmuyo belki.

yaptim aslinda esim o zamanda ayni gibiydi sadece ben kiyafetimi degistirebilirim diye dusundum veya denize girmesemde olur falan o anda sorun cikmasini istemedim cokta sevdigim icin gozum kor oldu galiba..

e o zaman bile bile lades olmuş.

Herkese merhaba,

Evliligimi iyilestirmek mumkunmu veya vazmigecmeliyim bunun icin yazmak istedim.. 3 seneye giricez esimle birlikte evlenmedende 1 sene flort donemimiz olmustu. esim cok yogun calisan, isinde gucunde, sorumluluk sahibi iyi bir insan ozunde. aile yapilarimiz cok farkli, o daha dindar tutucu bir aileden geliyor, bendende evlenirken ickiyi birakmami daha kapali giyinmemi istemisti, denize girmemi falanda istemiyor, bunlari kabul ederek evlendim tabiki yadirgiyorum bazen icimden eskisi gibi giyinmek (cok acik giyinen biri degildim zaten ama esim pantolonun ustune bile uzun seyler giymemi istiyor) denize girmek veya icki icmek gelebiliyor. bunlari soylememin sebebi yorum yaparken bilginiz olsun.. esimle daha cok paylasmak, eglenmek, gezmek tozmak istiyorum, o ise hep isine odakli is ev monoton bir hayat istiyor ve bu sekilde yasiyor. isteyken fazla konusmayiz, 1-2 mesaj , evede 8 gibi falan gelir yemek yeriz ya telefonuna bakar ya birlikte bisey izleriz. ama boyle uzun uzun paylasimlar sohbetler pek olmaz, bilmiyorum ben mi cok sey bekliyorum evlilikten sizce?
Artik bu beni mutsuz etmeye basladi, benim ailemde herkes paylasir konusurdu, iletisimi kuvvetli bir ailem vardi, belki onlardan oyle gordum diye garip geliyor. Arkadaslarimla, is ortaminda, ailemle cok mutluyum neseliyim. evde esimden o ilgiyi ve paylasimi gormeyince cok durgunlasiyorum moralim bozuluyor. kavga ediyoruz bazen ben cok zorlar ustelersem ve bana hep sen bu kadar ustelemezsen hersey daha guzel olur diyor. kavga esnasindada cok kirici konusur. kisacasi tam bir eski kafali turk erkegi.
ne diyorsunuz sizce nasil mutlu bir sekilde evliligi yurutebilirim?
cocugumuz yok bu arada, seneye dusunuyoruz..

o 1 senelik flört döneminde aslında birbirinize uygun insan olmadığınızı nasıl anlamadınız anlayamıyorum. resmen bile bile lades bu. kendinizden feragat edip evlenmek her şeyi daha da beter etmiş ve edecektir de. aynı kafada değilsiniz. aynı yöne bakmıyorsunuz. eşinizi değiştirebileceğinizi sanmıyorum bu evliliği sürdürmek istiyorsan sen komple onun istediği biçimde değişeceksin ve çocuğun olursa da kendi kafanca değil eşinin istediği yönde büyüteceksin.

o 1 senelik flört döneminde aslında birbirinize uygun insan olmadığınızı nasıl anlamadınız anlayamıyorum. resmen bile bile lades bu. kendinizden feragat edip evlenmek her şeyi daha da beter etmiş ve edecektir de. aynı kafada değilsiniz. aynı yöne bakmıyorsunuz. eşinizi değiştirebileceğinizi sanmıyorum bu evliliği sürdürmek istiyorsan sen komple onun istediği biçimde değişeceksin ve çocuğun olursa da kendi kafanca değil eşinin istediği yönde büyüteceksin.

Esim degismez ve acik bir sekilde evlenmeden once cogu seyi konusmustuk, bende kabul ederek evlendim, hem cok seviyodum gozum gormedi hemde normalde cok acik giyinmiyodum aman nolucak biraz daha kapali giyinirim falan diyerek kendimce durumu onemsiz hale getirdim. icki konusu evlendikten sonra oldu zaten oncesinde alkol aliyoduk esimde kullaniyodu.
Suanda karsisina gecip ben yapamiyorum desem kabul etmedigi gibi bosanma sebebi olacak, o yuzden ne yapabilirim sansimi denemeliyim o sekilde bilmiyorum.
Icki konusunda cok kati olacagini dusunuyorum, kiyafettede konustugumuz cok belli basli seyler var ben onlari esneterek giyinip cikiyorum ise gidiyorum, bazen bisey diyor bazen demiyor, oyle oyle asariz belki.
ama ileride cocuk oldugunda daha buyuk sorunlar olucak dedigin gibi.

Sırf evlilik olsun diye evlenilmiş gibi
Farklı hayatlar farklı beklentiler var
İkinizin bir arada durması çok olası değil ancak baştan "ne dersen öyle olsun" diyerek siz zaten tüm bunları kabul etmişsiniz. O noktadan sonra oyunun ortasında yeni kural koymak gibi oluyor yaptığınız.
Keşke bu kadar uzak alışkanlıklarınız varken bu evliliğe ok demeseydiniz.
Bu arada çocuğum içki içemeyecek kızım istediği gibi giyinemeyecek olayı bir garip geldi bana. Baştan düşünülecek şeyleri sona saklamışsınız. Şu an probleminiz çocuk değil.

Herkese merhaba,

Evliligimi iyilestirmek mumkunmu veya vazmigecmeliyim bunun icin yazmak istedim.. 3 seneye giricez esimle birlikte evlenmedende 1 sene flort donemimiz olmustu. esim cok yogun calisan, isinde gucunde, sorumluluk sahibi iyi bir insan ozunde. aile yapilarimiz cok farkli, o daha dindar tutucu bir aileden geliyor, bendende evlenirken ickiyi birakmami daha kapali giyinmemi istemisti, denize girmemi falanda istemiyor, bunlari kabul ederek evlendim tabiki yadirgiyorum bazen icimden eskisi gibi giyinmek (cok acik giyinen biri degildim zaten ama esim pantolonun ustune bile uzun seyler giymemi istiyor) denize girmek veya icki icmek gelebiliyor. bunlari soylememin sebebi yorum yaparken bilginiz olsun.. esimle daha cok paylasmak, eglenmek, gezmek tozmak istiyorum, o ise hep isine odakli is ev monoton bir hayat istiyor ve bu sekilde yasiyor. isteyken fazla konusmayiz, 1-2 mesaj , evede 8 gibi falan gelir yemek yeriz ya telefonuna bakar ya birlikte bisey izleriz. ama boyle uzun uzun paylasimlar sohbetler pek olmaz, bilmiyorum ben mi cok sey bekliyorum evlilikten sizce?
Artik bu beni mutsuz etmeye basladi, benim ailemde herkes paylasir konusurdu, iletisimi kuvvetli bir ailem vardi, belki onlardan oyle gordum diye garip geliyor. Arkadaslarimla, is ortaminda, ailemle cok mutluyum neseliyim. evde esimden o ilgiyi ve paylasimi gormeyince cok durgunlasiyorum moralim bozuluyor. kavga ediyoruz bazen ben cok zorlar ustelersem ve bana hep sen bu kadar ustelemezsen hersey daha guzel olur diyor. kavga esnasindada cok kirici konusur. kisacasi tam bir eski kafali turk erkegi.
ne diyorsunuz sizce nasil mutlu bir sekilde evliligi yurutebilirim?
cocugumuz yok bu arada, seneye dusunuyoruz..
eşiniz için hayatınızdan önceliklerinizden taviz vermişsiniz. ve artık bu tavizden sıkılmışsınız. değişmez yada düzelmez. çünkü siz artık siz olmak istiyorsunuz.

İçki ya da kıyafet konusu değil sıkıntın sanki.seninle daha çok ilgilensin vakit geçirsin , gözünün içine baksın her dk sevdiğini hissettirsin istiyorsun.
kotu haber erkeklerimizin büyük çoğunluğu evlendikten sonra böyle oluyor.
Sevgili dönemindeki adam anılarda yaşayacak üzgünüm

Bende eskisi gibi gece cikayim demiyorum veya ekstrem bisey istemiyorum mesela pantolon ustune giydigim sey kalcami kapatmak zorunda olmasin veya denize girebileyim. Evlenmeden her yaz tatil yaprdik denize havuza girerdim cocuklugumdan beri yazlarimiz boyle gecti simdi aliskin olmadigim bir duzen zor gelio artik bi omur yapabilirmiyim diyorum.
Esim beni el ustunde tutsa gezsek tozsak daha cok ilgilense belki batmaz bunlar
Denize niye giremiyormussun simdi cok guzel ustunu basini kapatan mayolar var. Benin esim sikmaz ama ben rahatim icin alicam.
Screenshot_20171014-194708.webp

Bunu gibi bir sey giyibilirsin

İçki ,kıyafet olayinizi Allah için degistirdiginizde mutlu olursunuz. Diğer meslelerde karşılıklı hak gozetilirse sorun kalmaz dindar biriyse hakkı hukuku bilmesi gerek. Ancak iciyormuş eşiniz bi tezat var.

Sırf evlilik olsun diye evlenilmiş gibi
Farklı hayatlar farklı beklentiler var
İkinizin bir arada durması çok olası değil ancak baştan "ne dersen öyle olsun" diyerek siz zaten tüm bunları kabul etmişsiniz. O noktadan sonra oyunun ortasında yeni kural koymak gibi oluyor yaptığınız.
Keşke bu kadar uzak alışkanlıklarınız varken bu evliliğe ok demeseydiniz.
Bu arada çocuğum içki içemeyecek kızım istediği gibi giyinemeyecek olayı bir garip geldi bana. Baştan düşünülecek şeyleri sona saklamışsınız. Şu an probleminiz çocuk değil.

malesef daha evlenmeden kabul ettim bazi seyleri suanda gozume batmaya basladi, sanki bir omur bu sekilde yasayamayacak gibi hissediyorum ama baktiginda neredeyse 3 senedir boyle yasiyorum aslinda.
Arkadaslarimla, is ortaminda veya ailemle cok rahatim yuzum guluyor, esimle hep bir diken ustundeyim sanki beni elestirip kucuk gorecekmi veya fazla konusup baskin durmak istemiyorum cunku geriliyoruz bu sefer, klasik Turk erkegi yani.
bu arada yeni bir gundemimiz var, esim isi icin cokca seyahat ediyo, benimde bir seyahat durumum cikti, aslinda terfi gibi birsey soz konusu ve terfi edersem senede 2-3 kez 2-3 gunluk kisa seyahat etmem gerekecek , esim buna karsi, diyoki istemiyorum seyahat etmeni, asilicaklar bisey olucak rahat hissetmiyorum, (yurtdisi seyahati) bende kendin ayin 1 haftasi gidiyosun dedim, o da ben erkegim bana kim asilabilir, sende farkli guzelsin dikkat cekiyosun rahatsiz hissediyorum evlenmedende konusmustuk bunlari dedi.
bende terfime engel olacak birsey mi bu, senede 2 seyahatten bahsediyoruz kisacik dedim, o da calisacagin zaten 1 sene (1 sene sonra cocuk yapmayi dusunuyoruz) terfi etmesende olur parasida onemli degil 1 sene calis sonra zaten cocuk icin birakicaktin dedi.
Baya bi kisitlanmis hissediyorum kendimi suanda, yalan yok bende cok kariyer meraklisi bir insan degilim, esim sagolsun calisir didinir paranin cogunuda o getirir eve, ama kendi acimdan boyle bi firsat beni heyecanlandirdi ve neden herseyime esim karar veriyo karisiyo ona cok takiliyorum artik.

eşiniz için hayatınızdan önceliklerinizden taviz vermişsiniz. ve artık bu tavizden sıkılmışsınız. değişmez yada düzelmez. çünkü siz artık siz olmak istiyorsunuz.

aynen aslinda ozet bu suanda..
napacagim bilmiyorum yani bu bosanmayi gerektirecek bir sebep bence, ama kendimide suclu hissediyorum, esimide seviyorum. ama bir omur bu kiyafet, deniz, ictigim yedigim seylere gelen kisitlamalarla, veya hep erkegin baskin oldugu bir mantikla nasil yasar cocuk yaparim bilmiyorum...

İçki ya da kıyafet konusu değil sıkıntın sanki.seninle daha çok ilgilensin vakit geçirsin , gözünün içine baksın her dk sevdiğini hissettirsin istiyorsun.
kotu haber erkeklerimizin büyük çoğunluğu evlendikten sonra böyle oluyor.
Sevgili dönemindeki adam anılarda yaşayacak üzgünüm

icki ve kiyafet olayi kafama esim benimle cok ilgilenmediginde veya bana vakti olmadiginda takiliyo. aslinda evet dedigin cok dogru bir cok evde aksamlari romantik dipdibe gecmiyordur arkadaslarimdanda biliyorum, bunu evlilikte bulabilirmiyim bilmiyorum. ne yapabilirimki.....
suanki durumu kabul etsem ve kendimi geri ceksem bir ise yararmi?

malesef daha evlenmeden kabul ettim bazi seyleri suanda gozume batmaya basladi, sanki bir omur bu sekilde yasayamayacak gibi hissediyorum ama baktiginda neredeyse 3 senedir boyle yasiyorum aslinda.
Arkadaslarimla, is ortaminda veya ailemle cok rahatim yuzum guluyor, esimle hep bir diken ustundeyim sanki beni elestirip kucuk gorecekmi veya fazla konusup baskin durmak istemiyorum cunku geriliyoruz bu sefer, klasik Turk erkegi yani.
bu arada yeni bir gundemimiz var, esim isi icin cokca seyahat ediyo, benimde bir seyahat durumum cikti, aslinda terfi gibi birsey soz konusu ve terfi edersem senede 2-3 kez 2-3 gunluk kisa seyahat etmem gerekecek , esim buna karsi, diyoki istemiyorum seyahat etmeni, asilicaklar bisey olucak rahat hissetmiyorum, (yurtdisi seyahati) bende kendin ayin 1 haftasi gidiyosun dedim, o da ben erkegim bana kim asilabilir, sende farkli guzelsin dikkat cekiyosun rahatsiz hissediyorum evlenmedende konusmustuk bunlari dedi.
bende terfime engel olacak birsey mi bu, senede 2 seyahatten bahsediyoruz kisacik dedim, o da calisacagin zaten 1 sene (1 sene sonra cocuk yapmayi dusunuyoruz) terfi etmesende olur parasida onemli degil 1 sene calis sonra zaten cocuk icin birakicaktin dedi.
Baya bi kisitlanmis hissediyorum kendimi suanda, yalan yok bende cok kariyer meraklisi bir insan degilim, esim sagolsun calisir didinir paranin cogunuda o getirir eve, ama kendi acimdan boyle bi firsat beni heyecanlandirdi ve neden herseyime esim karar veriyo karisiyo ona cok takiliyorum artik.

Dediğim gbi farklı beklentileri olan farklı insanlarsınız.
Flört ya da nişan döneminde aman ne olacak dedikleriniz evlilikte batmaya başlamış.
Yapılacak şey çok açık. Ya siz ona uyacaksınız ve evlilik devam edecek ya da sonlandıracaksınız.
Hamgisi için gücünüzün olduğunu ancak siz bilebilirsiniz.

Denize niye giremiyormussun simdi cok guzel ustunu basini kapatan mayolar var. Benin esim sikmaz ama ben rahatim icin alicam.Eki Görüntüle 2055413
Bunu gibi bir sey giyibilirsin

tum cocuklugum, evlenene kadar gecen her yazim tatilde gecti ailemle, ve suanda bunu giymeye utaniyorum. yanlis anlamayin beni, kimseyi yadirgamiyorum, benim bu kadar degisebilmis olmamdan utandigim icin girmemeyi tercih ederim.
ailem denize girmedigimi bilmiyorlar, sadece kardesime soylemistim.. tepki cekmemeye calisiyorum..
esimin denize girmememi istedigini soylesem ona tavir alacaklar, kisitliyo beni diye. veya bende girmek istemiyorum desem bu cok buyuk bir yalan olacak.
boyle idare ediyorum hem esimi hem ailemi aklimca ama olan bana oluyo!

İçki ,kıyafet olayinizi Allah için degistirdiginizde mutlu olursunuz. Diğer meslelerde karşılıklı hak gozetilirse sorun kalmaz dindar biriyse hakkı hukuku bilmesi gerek. Ancak iciyormuş eşiniz bi tezat var.

esim eskiden icki iciyordu ama oyle cok nadir, hep dindar bi insandi ve ickiyi o yuzden birakti suanda cok mutlu.
benim birakmam onun yuzunden oldu, ickiyi ozluyorum diyemem sorun degil. ama istedigimi giyebilmek istiyorum.
yurtdisinda yasiyoruz, domuz yemiyoruz tamam zaten bende yemezdim, ama helal kesim tavuk/et olmadikca yemiyoruz bunlar hep caba isteyen seyler ve arkadas ortamindada sorun oluyo.
herseyi gectim, erkegin baskin oldugu bir ailede yetistigi icin hala oyle davraniyo , bu evin reisi benim tarzinda. ve ilgisiz vs oldugunda gozume cok batiyo benim degistirdigim seyler..

Dediğim gbi farklı beklentileri olan farklı insanlarsınız.
Flört ya da nişan döneminde aman ne olacak dedikleriniz evlilikte batmaya başlamış.
Yapılacak şey çok açık. Ya siz ona uyacaksınız ve evlilik devam edecek ya da sonlandıracaksınız.
Hamgisi için gücünüzün olduğunu ancak siz bilebilirsiniz.

Bi yandan kacip kurtulmak istiyorum ozgurlugume kavusmak yalnizda olsam mutlu olmak.. yurtdisinda yasiyoruz bu arada, Turkiyeye ailemin yanina donucem oyle bir durumda, hic biri sorun degil.
Ama bi yandanda bilemiyorum ve kendimi kotu hissediorum.
Esim beklentilerinden taviz vermeyecek bu cok belli, yarin bi gun ben icki icicem, pantolon ustune kisa bluz giyicem, denize giricem dedigimde biz bunlari konusmustuk olmaz dicek. yani ya ben ona uyum saglicam ya ayrilicam.
ikiside cok zor.

Bi yandan kacip kurtulmak istiyorum ozgurlugume kavusmak yalnizda olsam mutlu olmak.. yurtdisinda yasiyoruz bu arada, Turkiyeye ailemin yanina donucem oyle bir durumda, hic biri sorun degil.
Ama bi yandanda bilemiyorum ve kendimi kotu hissediorum.
Esim beklentilerinden taviz vermeyecek bu cok belli, yarin bi gun ben icki icicem, pantolon ustune kisa bluz giyicem, denize giricem dedigimde biz bunlari konusmustuk olmaz dicek. yani ya ben ona uyum saglicam ya ayrilicam.
ikiside cok zor.

İçki pantolon kısa bluz deniz bunlar sorun değil. Yapılınca çok matah şeyler değil zaten. Mutsuzluğunuz (sebebini bilemiyorum) bu şekilde gösteriyor kendini sanırım.
Üzerinde düşünülmesi gerek "neden böyle hissediyorum" diye.
Ne şiş yansın ne kebap olayı olmuyor maalesef. İkisinden birini seçip devam edeceksiniz bir şekilde ya da bu böyle sürüp gidecek.

Arkadasim neden kabul ettin cidden bunlari? Ben içki icmiyorum denize de girmem ama biri bana icki iceceksin denize şu mayo veya bikiniyle gireceksin, biraz da açık giyin dese kusura bakmayın ama bunlar kabul edilebilir şeyler degil. Evlilikte her gun ilgi sevgi bocegi olunmuyor bu da seni iki turlu rahatsiz ediyor madem beni kisitladin o zaman ilgilen gibi birsey oluyor. Evliliginiz ya cok sürmez ya da kirarsin dizini susup oturursun kocanin evinde

İçki pantolon kısa bluz deniz bunlar sorun değil. Yapılınca çok matah şeyler değil zaten. Mutsuzluğunuz (sebebini bilemiyorum) bu şekilde gösteriyor kendini sanırım.
Üzerinde düşünülmesi gerek "neden böyle hissediyorum" diye.
Ne şiş yansın ne kebap olayı olmuyor maalesef. İkisinden birini seçip devam edeceksiniz bir şekilde ya da bu böyle sürüp gidecek.

aslinda gozume cok batmiyodu bunlar bu zamana kadar, ama son 1-2 aydir kafama takilir oldu nasil yapicam diye.
istedigim gibi hareket edemiyorum, ve bunlar disinda esim cok yogun, ilgisiz oldugu zaman mutsuz oluyorum birlikte gezip birseyler yapmazsak paylasmazsak mutsuz oluyorum ve direk aklima bunlarda geliyo..
ikisinden birini secicem sonunda ama suanda bu karari veremiyorum sanirim..

Back
X