Biz size teşekkür ederiz asıl

Keyifle okuduk şimdi izninizle size bir roman yazacağım.
Şu an boşanma davası açıp açmadığınızı bilmiyorum ama gözlemlerimizi aktaralım:
1) Burada açılan pek çok konuda boşanmada kadınlara “bebeği alırım” deniyor, alabileni pek (aslında hiç ama kafadan yanılma payı bırakıyorum) göremedik. Neden derseniz Türkiyede ortak velayet yok, annenin ağır kusuru yoksa (uyuşturucu bağımlılığı, çocuk istismarı vb) ve çocuktan vazgeçmemişse velayeti de zaten alıyor.
Bu durumu kendisi de yarım ağızla kazayla söylemiş, küçükken sende kalsın demesi boşuna değil.

Daha doktor olmanıza falan hiç gelemedim dikkat edin. Büyükken alırım demesi de sizin çocukla ilişkiniz tam kopuk olacak da o çocuk illa babama gideyim diye mahkemeye söyleyecek de... uzar gider.
2) Boşanma davası diyoruz, güzel bir avukat bulun ve ona danışın. Eşiniz karşı taraf siz bağımsız başka bir avukat bulacaksınız. Burada herkes (ben dahil) hukuk açısından eksik bilgi verebiliriz. Her avukat da aynı değil, size güven vereni bilgilendireni seçin. İlla dava açmanız şart değil, danışmanlık da alabilirsiniz.
3) Hukukta söz uçar, yazı kalır. Mesela mahkemeden telefon konuşması dökümü istersiniz telefon saatleri gelir, içeriği gelmez. Ama elinizde sms, email gibi yazılı içerik varsa doğrudan kanıt olarak sunabilirsiniz.
Eşinizin telefonunu izinsiz karıştırmak suç, ama size yazdığı mesajları kanıt olarak sunabilirsiniz.
4) Çekişmeli davalarda davayı geri çekmek bazı haklarınızın kaybolmasına sebep olur. Mesela zinayı affederseniz aynı nedenden dava açamazsınız vs. Dikkat edin bilgim yarım ve eksik, kaliteli avukatla görüşün ve ondan habersiz davadan vazgeçme gibi işlere asla girmeyin. Anlaşmalı dava en temizi elbette ama protokolü danışmadan imzalamayın.
4) Şu anda hemen gidip dava açmanız şart değil, haklarınız öğrenin, olmadı bebeği bir kucağınıza alın, kafanızı toparlayın. Bilginiz eksik olduğu için sizde özgüvensizlik görüyorum, rica ederim gereksiz yere korkmayın.
5) Ortak ev varsa ve tapusu ondaysa tapuya gidip satış şerhi koydurabilirsiniz bu şekilde evi kaybetmezsiniz. Diğer mallar (araba) için kime soracağınızı artık biliyorsunuz.
Bebişi sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum