Bu evlilik olur mu?

Annen çok doğru söylemiş.şimdi ayrılırsan 3 ay 5 ay üzülürsün.ama evlenirsen bu evlilik seni hayat boyu ağlatır demedi deme

Şöyle söyleyeyim o kişi ailesini bırakmaz istese de ailesi bırakmaz onu. Yani bu durumdan kurtulmaya çalışmayın ilerde de evlenirseniz ve böyle bir şeyi isterseniz aranız açılır velhasıl ailedir herkes için aile denilince akan sular durur ama sizinkin de bu fazlasıyla var.

zor durum.
Bilemedim.
Sevgilin ne is yapiyor su an?
Nerden buluyor gondermek icin o parayi?

Annen cok dogru soylemis canim.sadece anne baba olsa iyi kardeslerinede yaapcak.sunu unutma gerekirse cocuklarindan kisacak yonede annesine babasina hatta kardeslerinin cocuklarina yapacak.ayni dedem boyleydi,gozumun onunde canlandin resmen

Ann
Annemin bir lafı var ağzını açacağına gözünü acsaydin diye sende aynen öyle yap AC gözünü o adamdan kurtulmaya bak ailesinemi bakacak kendi evinemi çok sıkıntı yaşarsınız gerçekten yazık olur sana annen çok üzülür başka insanlar çıkar karşına harcama kendini bu aileyle hic beğenmedi m yasama tarzlarını sırtlarını dayamislar bir çocuğa ohhh geçirmenin yolunu bulmuş hepsi seninkide kendini kullandirmis resmen yazık..

Anneler ne derse haklidir.göz ardi etme derim sen anneni dinle.bak ben zamaninda dinleseydim benim icin hersey cok farkli olurdu dinle anneni

ANNENI DINLE DOGRU SOYLUYOR ILERIDE COK PISMAN OLURSUN AILESININ YUZUNDEN KAVGA EDERSINIZ.
EVLENDIKTEN SONRA MADDI SIKINTI CEKTIGINIZ HALDE AILESINE ANASINA KARDESLERINE PARA GONDERDIGINDE KAVGA EDERSINIZ VE AILESINI TERCIH EDER (SIMDIYE KDR ZTN PARA GONDERMIS) ANNE SOZU DINLE PISMAN OLURSUN YOKSA. HEM ZTN UZAKTAYMIS GERCEK YUZUNU DE AZ COK BILMIYORSUNDUR. ANNENI DINLE!!!!!

Anneler çoğu zaman haklı oluyor zaten burada da haklı. Şimdi katlanabilirim diye düşünüyor musun? Sevgilin ailesine para yollamaktan vazgeçmeyecek, hatta yine kardeşlerine arada harçlık yollayacak. Sen istemediğini söylesen bile onlar benim annem babam kardeşim nasıl yüzüstü bırakırım diyecek.Kısacası huylu huyundan vazgeçmeyecek. Durumu iyi olsa neyse de eğer evlenirseniz bu para verme mevzusu sana çok koyar gibi geliyor bana.
Benim eşim de ailesine para veriyor arada bir ( her ne kadar ben istemesem de )
Onlar bizi evlendirdi herşeyimizi aldı ev bile verdiler tabi yardım edeceğim diyor. Bi yerde haklı, durumumuz kötü değil çok şükür bi ay onun ailesine bi ay benim aileme yardım ediyoruz.

Valla karar senin pişman olabilirsin!

Ben boyle biriyle dokuz ay sözlü kaldım ve para biriktiremedigi gibi ailesine birikmisinide verip alamadı bile. Sonuç ayrılık sonuç hüsran oldu ( inşallah sen güzel bir yol bulursun

Konuyu takip eden varsa yenilikleri söyleyeyim..pekte yenilik sayilmaz aslinda

Aramiz dün iyidi fakat kafam hala karisikti neyse ama Bugün onunla yapamayacagimin sonucuna tamammen vardim bir ufak meseleden dolayi. Ufakta olsa cok seyi belli etti.
Bunun yaninda kaldigi bir kuzeni 24 yasinda aslinda baska yerde yasiyor ama cocuk uni icin erkek arkadasimin yaninda kaliyor
neyse bu cocugun unisi olmadigi zaman erkek arkadasimda isten erken cikinca yada gec ise baslayinca sürekli carsiya gidiyorlar cafeye okey oynuyorlar vs. Inanin gercekten hergün.
Bugün yine ise gitmeden 4 saat önce evden ciktilar carsiya gittiler ordanda hep saati gelince erkek arkadasim ise gidiyor

bende artik sordum: Neden hergün carsiya gidiyorsunki biraz evde otur rahatca öyle gidersin ise..
O : Kuzenim burda cani sikilmasin diye
Ben: yabanci yer degilki neden skilsin zaten ayni evdesiniz
O: Tamamda ama aksama kadar evdemi otursun hem fazla kimseyi tanimiyor
Ben: O zaten okumuyormu orda
O: Evet ama aksam gidiyor uniye. Sen rahat ol
Ben: Tamam sen bilirsin ama hic hos bir durum olmadigini söylemek istedim
O da konuyu degisti baska birsey anlatmaya basladi

Ben burda sunu anladim yine ailesi önde gidiyor. kuzeni orda bir nevi 'yasiyor' ve erkek arkadasim neden sıkılmasın dusuncesiyle yaklasiyorki?! cok kizdim icimden acikcasi.
Neyse ben bir an önce bitirmek istiyorum ama nasil bitirecegimi bilemiyorum..kirmak istemem cünki cok iyi bir insan bunu biliyorum

Erkek arkadasin cok aileci. Bu kimseyi mutlu edemez bence. Kurtar kendini onun elinden bacim! O seni kiriyor kiracai ailesi icin ileride. Sen kirilacagina o simdi kirilsin. Acik konus onunla yapamayacagini soyle. Evlenmek istemiyorum de ayrilmak istiyorum de.
Istersen bide test et, ben ailenden uzak oturmak isterim evlenince ve para vermeni istemem onlara de. Hatta simdiden para vermeyi birak cunku dugune lazim olcak falan de. Soyle de gor nasil ailesini savunup seninle kavga ediyor.

Ben anlamadım adam bekar ailesine para veriyor

Verdiği eli açık olduğu için de kardeşler de istîyor

Maddi sıkıntısı yok veriyor ilerde evleneceğim diye biriktirmiyor diye tu kaka olmuş

Konu sahibî sen çalışıyor musun aldığın parayı ne yapıyorsun

Çalışmıyorsan neden ? birîlerinin sana bakmasını niye bekliyorsun??

Erkek daha evli bile olmadığı kız için harcama yapabilir ya da para bîriktirebilir sorun değil ama aileye verince sorun bir de anladığım kadarı ile aile de bu yardıma muhtaç

Toplumda kabul gören mesleğimiz var eşimle sıkıntı çekmeden yaşıyoruz ama zengin değiliz kredisi devam eden evimiz bir de arabamız var

Eşime ailene arada para ver diyorum muhtaç değiller ama mutlu olurlar

Bu kadar büyütmemek lazım kaldı ki söz konusu kişi ekmeğini yıllardır kazanmış ve iyi bir geliri var ki bu kadar kişiye bakabiliyor

Bu kadar buyutmemek lazim demissiniz katilmiyorum buna ve bu konuya yorum yapanlarin cogu bu evlilik gerceklesirse sorunlar olacagini dusunuyor. Problem olur cunku evlenince kendi durumlari iyi olmadigi halde adam bide ailesine para gonderir karisindan parayi kesip. E tabi kadinin da zoruna gider kavga cikar ve adam ailesini savunur. Begenmiyorsan kapi orada ailemi atamam der. Sonuc bosanma

Tamam da bunu nasıl anlıyoruz; evlenince maddi durumu iyiyse gönderir değilse göndermez; kadın da kendi çalışır aileye katkısını sunar.

Benim takıldığım nokta; adam bekarken ailesine verdiği sorun ise evlenince de karısına verdiği sorun olmalı.

Konu sahibinin içine sinmeyebilir o ortamı en iyi o biliyor. Benim sözüm konu sahibine değil zaten; burada yorum yapıp adam ailesine bekarken para verirse evlenilmez diyenlere...

Çünkü evlenince de veriri diyorlar; evlenince o para karısının hakkı diyorlar; o zaman bekarken de ailesinin hakkı.

Kaldı ki karısının hakkı da değil; herkes çalışsın katkı sunsun; aile bütçesi ortak haktır; hatta en çok da çocukların hakkıdır.

Bir de her konuda karısından kesip ailesine verir yorumları var; karısı niye kendisinden kesilmiş hissediyor; belki adam kendisine ayakkabı almayıp o parayı ailesine gönderiyor. Niye hep parası kısılanın evdeki kadın olduğu var sayılıyor.

Yukarında daha önce de yazılmış ama bir kişinin bekarken davranışları ilerideki yaşamına ışık tutuyor. Anneci, aile merkezli yaşamakla ailesine yardım etmek çok farklı şeyler. Ben de aileme elimden geldiğince destek olurum ama geleceğimi de düşünerek yatırım yapmaya çalışıyorum. Erkeklerde de durum aynı bekarken varını yoğunu ailesine vermesini kusura bakmayın ama doğru bulmuyorum. Geleceğini düşünmeden yaşayan biri nasıl olur da evlenmeyi planlayabilir. Olaganüstü durumları anlarım hastalık, ölüm, kaza bunlarda tabiki yardımcı olsun ama kuzeni sıkılmasın diye her gün oyun oynamaya gitmek bana normal gelmedi. Sonuçta oyun oynamaya harcayacağı parayı biriktirebilir. Ben de benzer bir durum yaşadım, ne teyzesi bitti ne kardeşi ne annesi. Hesabı ben ödediğim halde mahçup olmasın kendini borçlu hissetmesin diye 8 takla atarken o kardeşini yemeğe götürdü, kuzenlerine tatil ayarladı saya saya bitiremeyeceğim onlarca şey. Nasıl ayrıldım biliyor musun? Hayata bakış açımız farklı dedim, örnekler verdim, iyi birisin ama ben kendimi bu koşulda değersiz hissediyorum. Kendim mutsuzken kimseyi mutlu edemem üzgünüm dedim. 3 gün yalvardı ağladı sonra o da vazgeçti. Darısı başına.

tabiki bana bakmasini beklemiyorum zaten bende calisacam fakat evlenince her ailenin kendisine göre bütcesi vardir ve ben calissam bile sorun cikacagini düsünüyorum. Arada para vermesi farkli ve her ay vermesi farkli birsey..yoksa birilerin durumu kötü olsa tabiki yardim et derim kendim yardim ederim AMA yillar boyunca her ay yollamak yanlis bence ve ilerisi icin pek saglikli gözükmüyor. Ayrica geliri iyi olsa hadi neyse derim ama 1.300tl maasla kime bakacak?
bundan haric ailesine cok düskün kuzeni icin bile beni yok sayiyor gerisini siz düsünün..kac hafta oldu telefonda dogru düzgün bir sekilde bile konusamiyoruz ailesi nezaman giderse iste o zaman bana sira gelir
bu yasimda kendimi 10 yillik gelin gibi hissediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…