Bu evlilik yoluna GİRMİYOR!!

Çok haklısınız..
Ben onun gözünde çok kötü biriyim.. mesela dün bana dedi ki şimdiki aklım olsa evlenirken güzelliğe bakmazdım, huy güzelliğine bakardım dedi.. benim yine kötü bir insan olduğumu dile getirdi..
Bunlar o kadar kırıcı ki.. ayrıca o sözlerinin öncesinde en ufak yanlış birşey söylememiştim, bir konuda tatlı bir şaka yapmıştım sadece..
bu sözleri hak edecek hiçbir şey söylememiştim..
Ardıma baktığımda içimde en ufak pişmanlık kalmasın diye bitirtmiyorum işte suan..
Dediğiniz gibi ondan gizli doğum kontrol hapı kullanıyorum, ve onun da korunmasını sağlıyorum bir yandan..
zaten bu meselelerden cinsel olarak bir istek, yakınlaşma dahi olamıyor..

Şunu hep aklında tut.Onun veya başka birinin senin için ne düşündüğü önemli değil,senin kendin için ne düşündüğün önemli.Onun demesiyle kötü olmuyorsun yani.Bu suçlu psikolojisine seni sokmasına izin verme olur mu.

Konu sahibi daha ilk konularından herkes seni haksız bulurken ben bulmuyordum
Hala aynı şekilde düşünüyorum
Bu adam seni sen olmaktan çıkarıp kendi istediği hale sokmaya çalışıyor
Huzursuzluk olmasin diye susan kızmasın diye sürekli altan alan bir kadına dönüştürüyor seni
Bayağı psikolojik şiddetin bir şekli bu yaptığı
Sen ses çıkarmadıkca azitiyor

Ayrıca üstteki arkadaşa katılıyorum bir heves evlendi ağzında bir pişmanlık lafı çocuk olunca da pişman oldum ben bunun böyle olacağını bilmiyordum mu diyecek

Konuma bakarsanız ben çok kötü bir insanım onun gözünde..
Ben normal bir insan değilmişim.. bana karşı memnuniyetsizlikleri fazla ..
Ben normal bir eş olsam bu evlilik çok ta güzel olurmuş.. en ufak örnek vereyim; üzerime onun istediği gibi şeyler giymek zorundayım, eğer giymezsem normal bir eş olmuyorum ben.. ( yani benim kendi fikrim yok)
Mesela onun istediği zamanda hemen çocuk yapma girişiminde bulunacağız , eğer bulunmazsam ben normal bir eş olmuyorum ..
Bu tarz meseleler diyeyim..
Her şeyin kendi istediği gibi olmasını istiyor..
Anladım.
O zaman adamın kendi başlı başına bir sorun.
Siz de sorun yok.
Peki evlenmeden önce nasıldı? Sakladı mı bu megaloman bu egoist tavırlarını? Sizi siz olarak kabul etti ise şimdi bunları dayatması ve yapmıyorsunuz diye "kötü" ilan etmesi çok tuhaf.
Tedavi olmaya yanaşır mı?
Mesela çift terapisi falan?

Konuma bakarsanız ben çok kötü bir insanım onun gözünde..
Ben normal bir insan değilmişim.. bana karşı memnuniyetsizlikleri fazla ..
Ben normal bir eş olsam bu evlilik çok ta güzel olurmuş.. en ufak örnek vereyim; üzerime onun istediği gibi şeyler giymek zorundayım, eğer giymezsem normal bir eş olmuyorum ben.. ( yani benim kendi fikrim yok)
Mesela onun istediği zamanda hemen çocuk yapma girişiminde bulunacağız , eğer bulunmazsam ben normal bir eş olmuyorum ..
Bu tarz meseleler diyeyim..
Her şeyin kendi istediği gibi olmasını istiyor..
Oldu ağam paşam baska deseydin
Ben olsam madem bu kadar memmun değilsin bosanalim o zaman diye sert cikardim
Ben de sende evlendiğime pişmanım evlendigimden beri bir baskı biktirdin derdim

Evlenirken çok başka konuşuyordun şimdi başka konuşuyorsun diye ekle
Ayrıca asla çocuk yapma
Sen iyice her şeye boyun eg bosanama diye istiyor o çocuğu

Öncelikle mesleğini eline al bakalım bi.Tutarsız gibi geldi eşin bana.Erkekler genelde en çabuk ben çocuk yapıcam telaşı içine giriyorlar biraz da çocuk isteklerine sebep olan bu.İlk olarak kendini düşün.Sonra olan anne ve çocuğa oluyor daha çok.

Konu sahibi daha ilk konularından herkes seni haksız bulurken ben bulmuyordum
Hala aynı şekilde düşünüyorum
Bu adam seni sen olmaktan çıkarıp kendi istediği hale sokmaya çalışıyor
Huzursuzluk olmasin diye susan kızmasın diye sürekli altan alan bir kadına dönüştürüyor seni
Bayağı psikolojik şiddetin bir şekli bu yaptığı
Sen ses çıkarmadıkca azitiyor

Ayrıca üstteki arkadaşa katılıyorum bir heves evlendi ağzında bir pişmanlık lafı çocuk olunca da pişman oldum ben bunun böyle olacağını bilmiyordum mu diyecek

Evet.. dediğiniz gibi içimin sıkıntısından soluğu burda alıp burda derdimi paylaşmak istiyorum.. çok ağır eleştirilere, çok ağır yorumlara maruz kaldım..
Ve belki de buradaki çoğu yorumun hep beni haksız bulmasından dolayı bu kadar suçluluk psikolojisi içindeyim..
Benim hatam yok mu var..
belki %70 hep ben hatalıyım, ama tek ben değilim ya, eşimin yaptığı bu .. tüm sucu benim sırtıma yüklemesi..
Bunu ona söylediğim zaman bana dediği ; benim hatalarım evliliği bu noktaya getirecek hatalar değil diyor..
Ee ben ne yapıyorum ? Onun namusuna söz mü getiriyorum, ona yalan mı söylüyor, arkasından iş mi çeviriyorum..
Giydiğim kıyafette bile bana söz hakkı düşmüyor ya..

Oldu ağam paşam baska deseydin
Ben olsam madem bu kadar memmun değilsin bosanalim o zaman diye sert cikardim
Ben de sende evlendiğime pişmanım evlendigimden beri bir baskı biktirdin derdim

Evlenirken çok başka konuşuyordun şimdi başka konuşuyorsun diye ekle
Ayrıca asla çocuk yapma
Sen iyice her şeye boyun eg bosanama diye istiyor o çocuğu

Aynen dediğiniz gibi...
Ben bu kadar baskıya gelebilen bir insan değildim inanın.. kendimi tanımamıyorsun artık.. Aslan Burcuyum ve özgürlüğüme düşkün bir insanım..
İçimde en ufak pişmanlık kalmasın diye duruyorum işte..

Bakıyor, ben onun isteklerine ters davranıyorum ve o sorun yapınca kavgalar artıyor, ne yapıp edip bu evliliğe mahkum etmem gerekiyor diye düşünüyor olabilir bilmiyorum..
Çünkü çok merhametli biri olduğumu biliyor...
Sokak hayvanlarına bile üzülen ağlayan ben gibi biri çocuk olursa yarılamaz diye düşünüyor olabilir..

Sana kendine odaklanmanı öneriyorum.

Bu evlilik ayrılık aşamasında değil. Şu sıralar adamla böyle bir mücadeleye girmek seni zamanda geriye götürür. Senin ilerlemen lazım. Otur dersine çalış. Evliliğine zaman tanı. Çocuk olayına sakın ha gireyim deme. Önce mesleğin olacak, sonra evlilik oturacak, sonra çocuk olacak. Ha ben bu sırayla mı yaptım hayır ama doğrusu bu:) Hakkında hayırlısı olsun.

Anladım.
O zaman adamın kendi başlı başına bir sorun.
Siz de sorun yok.
Peki evlenmeden önce nasıldı? Sakladı mı bu megaloman bu egoist tavırlarını? Sizi siz olarak kabul etti ise şimdi bunları dayatması ve yapmıyorsunuz diye "kötü" ilan etmesi çok tuhaf.
Tedavi olmaya yanaşır mı?
Mesela çift terapisi falan?

Yok canım terapiye yaklaşacak zihniyette bir insan değil.. onu bile söyledim bana ne dedi biliyor musun ?
Ona benim değil senin ihtiyacın var.. bana diyecekleri; beyfendi biraz daha sakin olun biraz daha alttan alın ...
yani o teşhisi koymuş, problemli olan benim..

Evlenmeden önce kıyafetlerime en ufak müdahalesi yoktu; bir defa giydiğin pantolon dar değil mi dedi, ben de ; böyle giyiniyorum, işine gelirse dedim.. ve sesi kesti.. taaa ki evlenene kadar..

Sey aklimdan oyle gecti esine bi sarilip opsen bu seferde sen hakli oldugun halde onla uzlassan nasil olur.hep biz naz yapiyoz birazda erkekler yapsin nolcakki.karar senin ama suan icimden oyle demek geldi sana

+1
Ben sizin konulariniz neredeyse tamamını okudum. Siz esinize ama ben haklıyım kafasindan cikip bir adim atsaniz adam yelkenleri suya indirecek zaten. Fazla üstüne gidiyorsunuz bence. Kendiniz de söylüyorsunuz adam gittikce tahammulsuzlesiyor, sizi daha cok kırıyor. Demek ki bu izlediğiniz tutumla sorunlarınızı cozemiyorsunuz.Kim hakli kim haksiz bir kenara birakip taktik degistirin.
Cocuk konusunu daha onceden konusmadiysaniz haksiz yalniz. Ben cocuk istiyorum, simdi olacak bu benim hakkim diye bir dunya yok. Bence taraflardan biri istemiyorsa digerinin israr etmesi son derece yanlis. Hele de istemeyen taraf bebegi karninda tasiyip, dogduktan sonra sorumlulugunun büyük kismini ustlenecek tarafsa.

Kesinlikle haklisin cocuk falan dusunmeyin...bu sekilde konusmasi hic guven verici degil yarin birgun neden cocuk oldu diye sizlanabilirde...hele sen bir okulunu bitir evliliginizde rayina otursun ondan sonraki evrede isterseniz dusunursunuz ama bu kosullarda bu kocayla seni cok zorlar....birde benden sana tavsiye hedeflerini cocuktan once gercklestirmeye bak cocukla hersey cok zor,bende suan egitimimi tamamlamaya calisiyorum o kadar zorki isim bitmiyor,buldugum kisitli vakitlerde sesden gurultuden birsey anlayamiyorum velhasil su okul isiyle ustume yuk ustune yuk bindirdim,ben o hataya dustum sen dusme...

Aynen dediğiniz gibi...
Ben bu kadar baskıya gelebilen bir insan değildim inanın.. kendimi tanımamıyorsun artık.. Aslan Burcuyum ve özgürlüğüme düşkün bir insanım..
İçimde en ufak pişmanlık kalmasın diye duruyorum işte..

Bakıyor, ben onun isteklerine ters davranıyorum ve o sorun yapınca kavgalar artıyor, ne yapıp edip bu evliliğe mahkum etmem gerekiyor diye düşünüyor olabilir bilmiyorum..
Çünkü çok merhametli biri olduğumu biliyor...
Sokak hayvanlarına bile üzülen ağlayan ben gibi biri çocuk olursa yarılamaz diye düşünüyor olabilir..
Bir çok erkek ilk çocukta acele edip karısina eskisinden çok daha kötü davrananlarla dolu etraf
İyice gemiyi azıya aliyorlar
Bak şimdiden daha önce kavga ettiğim şeylere susuyorum diyorsun
Bir de çocuk olunca bebeğimi babasız mi birakayim diye iyice susacaksin

Ayrıca öyle bir niyeti olmasa bile az önce ne kadar kötü olduğunu söylediği kadindan çocuk istemesi çok mu normal
Madem bu kadar kotusun niye ayrılmak istemiyor da çocuk istiyor beyefendi

Bence adamın kaybetme korkusu kalmamış böyle rahat langir lungur konusabildigine göre. ..dgs hedefinizde ciddi olduğunu ve buna ulaşana kadar çocuk konusunun açılmaması gerektiğini söyleyin. Ve eğer açılırsa da daha rahat ders caliscam der anne evine gidersiniz. Burda önemli olan şey yapicam dediğiniz şeyi yapmanız. Yoksa bir önemi kalmaz kaybetme korkusunu yaşaması gerek.

sen dgs ne çalıs canım kendi hayatına kendi düzenine odaklan seni böyle küçük görmesine sakın izin verme kadınlığından ödün verme sakın mesajda atma tartıstıktan sonra bırak o sana yalvarsın gerekirse 1 hafta konuşmayın ama o pişman olsun sen bu lafları hakedecek bişey yapmadın sonuçta çocuktan sonra daha kötü olabilirsiniz once aranızdaki sorunu çözun ..

+1
Ben sizin konulariniz neredeyse tamamını okudum. Siz esinize ama ben haklıyım kafasindan cikip bir adim atsaniz adam yelkenleri suya indirecek zaten. Fazla üstüne gidiyorsunuz bence. Kendiniz de söylüyorsunuz adam gittikce tahammulsuzlesiyor, sizi daha cok kırıyor. Demek ki bu izlediğiniz tutumla sorunlarınızı cozemiyorsunuz.Kim hakli kim haksiz bir kenara birakip taktik degistirin.
Cocuk konusunu daha onceden konusmadiysaniz haksiz yalniz. Ben cocuk istiyorum, simdi olacak bu benim hakkim diye bir dunya yok. Bence taraflardan biri istemiyorsa digerinin israr etmesi son derece yanlis. Hele de istemeyen taraf bebegi karninda tasiyip, dogduktan sonra sorumlulugunun büyük kismini ustlenecek tarafsa.
:KK64:

Sana kendine odaklanmanı öneriyorum.

Bu evlilik ayrılık aşamasında değil. Şu sıralar adamla böyle bir mücadeleye girmek seni zamanda geriye götürür. Senin ilerlemen lazım. Otur dersine çalış. Evliliğine zaman tanı. Çocuk olayına sakın ha gireyim deme. Önce mesleğin olacak, sonra evlilik oturacak, sonra çocuk olacak. Ha ben bu sırayla mı yaptım hayır ama doğrusu bu:) Hakkında hayırlısı olsun.

Çocuk olayını isteniyorum .. Rabbimin gücüne gitmesin ama istediğim zaman versin bana..
Bu evliliğe gelen çocuğa kıyamam ben..
Ben çocuğun evliliği kurtaracağına inananlardan değilim..
Eşimle oturup o sırayı konuştuğum zaman heeee oldu, senin dediğin gibi mi olacak diye bağırıp çağırıp kavgaya dönüştürüyor konuşmayı..
Hamilelikte olan bulantılardan ben ders bile çalışamam deyince. Hee sende de kesin bulantı olur, kaç kere doğurduysan diyor, annemin 9 ay midesi bulanmış bana hamileyken diyorum hee senin de kesin öyle olur diyor..
Ve bu sözler bağırarak söyleniyor..
Bu konuşmaları haftada bir yaptığınızı düşünün.. evlilik kalır mı ortada sizce ?

Bir çok erkek ilk çocukta acele edip karısina eskisinden çok daha kötü davrananlarla dolu etraf
İyice gemiyi azıya aliyorlar
Bak şimdiden daha önce kavga ettiğim şeylere susuyorum diyorsun
Bir de çocuk olunca bebeğimi babasız mi birakayim diye iyice susacaksin

Ayrıca öyle bir niyeti olmasa bile az önce ne kadar kötü olduğunu söylediği kadindan çocuk istemesi çok mu normal
Madem bu kadar kotusun niye ayrılmak istemiyor da çocuk istiyor beyefendi

İşte bunu anlayamıyorum ya..
Ben madem en kötü insanım, böyle olduğunu bilse evlenmezmiş, yanlışın üstüne neden yanlış ekleyelim ki değil mi ..
Evlendiğimiz için pişmanlık yaşıyorsak tutup bir çocuk olsa bu sefer de çocuk olmasaydı diye neden pişmanlık yaşayalım ki..
Benim dediğim bu idi zaten.. (evleneli 1.5 yıl oldu)
Birbirimizin hayatından çaldığımız zaman varsın bu kadar olsun zararın neresinden dönersen kardır, madem böyle pişmansın boşanalım demiştim..

Çocuk olayını isteniyorum .. Rabbimin gücüne gitmesin ama istediğim zaman versin bana..
Bu evliliğe gelen çocuğa kıyamam ben..
Ben çocuğun evliliği kurtaracağına inananlardan değilim..
Eşimle oturup o sırayı konuştuğum zaman heeee oldu, senin dediğin gibi mi olacak diye bağırıp çağırıp kavgaya dönüştürüyor konuşmayı..
Hamilelikte olan bulantılardan ben ders bile çalışamam deyince. Hee sende de kesin bulantı olur, kaç kere doğurduysan diyor, annemin 9 ay midesi bulanmış bana hamileyken diyorum hee senin de kesin öyle olur diyor..
Ve bu sözler bağırarak söyleniyor..
Bu konuşmaları haftada bir yaptığınızı düşünün.. evlilik kalır mı ortada sizce ?
Ne baskıcı adam bu be. Çocuk diye tutturmuş, kendi de çocuk belli ki.

Belki bana kızanlar olacak ama korunmayı bıraktığını söyleyip gizlice devam etsen belki biraz rahat edersin. Saçma mı? Bilmiyorum bence işe yarayabilir. Böyle adama böyle çözüm.

Bence adamın kaybetme korkusu kalmamış böyle rahat langir lungur konusabildigine göre. ..dgs hedefinizde ciddi olduğunu ve buna ulaşana kadar çocuk konusunun açılmaması gerektiğini söyleyin. Ve eğer açılırsa da daha rahat ders caliscam der anne evine gidersiniz. Burda önemli olan şey yapicam dediğiniz şeyi yapmanız. Yoksa bir önemi kalmaz kaybetme korkusunu yaşaması gerek.

O bir gün ayrılacağımızı tahmin ettiği yada düşündüğü için ve beni zaten bir gün kaybedeceğini bildiği için bu kadar diretiyor diye düşünüyorum..

Back
X