"Bu fikri kafamdan çıkardığım ay hamile kaldım" diyenler..iyi de nasıll

saçma sapan ukalaca bir cümle o aklımdan çıkardığım an hamile kaldım lafı..yapmayın arkadaşlar.3yıla yakın evliyim 1yıl boyunca her ilişki sonrası banyoya koşar duşumu alır ayaklarımı duvara dayamaz hiç bi kürü de uygulamazdım tutarsa tutar tutmazsa tutmaz diye hatta aklıma bile gelmezdi bebek olayı tecavüze uğrayanlar ne bileyim 1kere ilişkiye girip kalanlar nasıl kalıyodu derdim hiç mi hiç alakası yok hiç takmazken 1yıl boyunca niye olmadı benim o zaman hiç stresim yoktu 5aydır başladı stresim asıl yok duvara daya çarşafa spermler aktı diye üzül yarım saat yat bazı kürleri uygula acaba kaldımmı hamile görev gibi ilişkiye gir vs.yalan söylemeyi bırakın arkadaşlar 1yıldır hiç stressizken gamsızken olmadı olmadı !!! ağzınıza pelesenk olmuş aklımdan çıkardığımda lafını kullanmayın başka bi yalan bulun hem kendinize söyleyecek hemde başkalarına.....

bende 1,5 yıllık evliyim her ay bu ay hiç stre yağmıycam diyorum eşime söz veriyorum kesinlikle test yapmayacağım diye ama adet yaklaştıkça merak ve stres öldürüyor beni. ama ne olursa olsun yumurtlama tarihi falan hiç hesaplamadım. canım ne zaman isterse o zaman aşka varım. yine de takmıyorum demek biraz imkansız geliyor bana

takmamak eldemi yaa hele bugün çok takıyorum ben.
bazen öyle oluyo ki ağlamak geliyo içimden,kendime moral vermekten başka yapacak bişeyim yok
evet canım haklısın işte ondan açtım bu konuyu biraz da madem bunu yapanlar var bize de öğretsinlerkaydirigubbakcemile5
inşallah canım dediğin gibi bak en azından doğal yolla hamile kalabildiğini biliyorsun artık. şimdi onun rahatlığı olması lazım sende en azından inşallah bekletmeden gelir bebişin kollarına
evet böyle mutlu haberler her ne kadar sevinmek istesek de içten içe yıkıyo küstürüyo bizi.bebişler de dayanamıo anneciklerinin üzülmesine galiba konuyolar hemen göbüşlere:hulya:
peki canım bir problem falan varmıymış yoksa sebepsiz stresten mi tutmama sebebi? tamamen %100 kesin sonuç olduğunu düşünmüyorum ben de tabi ama rahat olmanın payı var bence.çünkü benim doktorumun söylediği beyinde yumurtlama hormonunun salgılandığı kısım ile stres hormonunun salgılandığı kızım aynıymış. bu yüzden bu kdar bağlantılıymış (ben de onun yalancısyım).
ama daha çok akıldan çıkarmak değil de hep bi ev taşıma yok badana yok seyahat falan hallerinde olmuş bir çok kişinin.yani bunu düşüncek zaman kalmıcak kadar meşguliyet halinde olmuş.o zaman otomatikman akıldan gidiyor olabilirCADIARZU evi mi taşısam kaydirigubbakcemile3

ya takmıyorum demek için çok bıkmak lazım allah o kadar uzatmasın o süreyi inşallah. ama araya başka şeyler girince ister istemez akıldan çıkabilir.bide şu yumurtlamayı hissetmesem daha iyi olcak valla:uhm:

evet canım tam 2 sene aklımdan tam anlamıyla çıkardım...öyleki adet günlerimi bile bilmiyordum...ama olmayınca olmuyor işte...Yüce Allahım emrettiyse..ol dediyse..stres ,heyecan vız gelir...
bu arada 8 yıldır çocuğum olmuyor..ilk geceden hamile kaldım ama kısa süren bir gebeliktii..düştü..ondan sonrada bir türlü hamile kalamadım:CüvCüv:

takmamak mümkünmü yaaaa
ne yapmak lazım nasıl olmalı soru işaretleri hiç bitmiyo
şu an öle moralim bozuk
millete laf anlatmaktanda bıktım usandım
1 saat önce kaynanamla konuştum olmuyosa bi çaresine bakın diyo
sanki biz bilmiyoruz düşünmüyomuşuz gibi
neler yaşadığımızı nerden bilecek uzaktan davulun sesi hoş geliyo
onlar gibi hiç anlamadan 5 çocuk sahibi olmak öle kolay değil

kaynatam da soruyomuş neden olmuyo diye
bende allah ne zaman verirse o zaman olacak dedim
moralmen 0 ın altındayımmm bi kişi daha laf sölese ağlıycak durumdayımm

allahım hayırlısını ver en tezz zamanda
sana sığındım alanda sensin verende
ne desem boş biliyorum ama çok kötüyüm

bnce bu söylenenler doru kızlar evleneli bir buçuk yıl oldu ve üçüncü ayımızdı kndi çapımda yani hesaplayarak korundumu sanarak istemediğim bi zamanda hamile kaldım ama ne yazıkki beş ay sürdü kaybettim bebeğimi...şimdi istiorum her ay deli danalar gibi eczanelere koşuorum testler yapıorum negatif negatif:(doktorum böle bebek sahibi olamıcamı söledi stres en büyük düşmanımız nasıl kafamızdan atıcaz bunun cevabını bilmiorum .....bizdemi ev taşıyalım yada badana boya işine girişelim yani:bbo:

ya bence bu takmadım oldu lafı yanlızca sorunu olmayan yani sağlık açısından arkadaşlar için geçerli.

kendi hikayeme baktığımda hiç de öyle olmadığını adım gibi biliyorum. 5,5 yıldır eşimle birlikteyim ve bu 5,5 yılın 1 ayında bile korunmadım. ilk 3,5 senede kesinlikle ama kesinlikle bebek istemedik. kesinlikle istemedik ama kesinlikle de korunmadık. zaten düzensiz adet oluyodum. nasılsa tedaviyle olucak diyodum. onun için hiiiç ama hiiiç TAKMIYODUM. tedaviye başlar başlamaz nasılsa olucaktı düşünüp te kendimi üzmenin ne anlamı vardıki. çevreden gelen hadi artık bebek laflarını, aaaa olmuyomu işte üzülme olur, yada şurda bi doktor varmış çok iyi TÜP BEBEK uzmanıymış tüp bebek yapın laflarına da kulaklarımı tıkamış duymuyodum. nasılsa acelesi yoktu elbet zamanı gelince olurdu. öyle böyle derken artık iki kişilik bir ailenin çok az olduğuna tam bir aile olabilmek için bir çocuğumuzun olmasına karar vermiştik . etrafımızdaki çocuklu ailelere artık çok özeniyoduk. bizim de kendi canımız kanımız bi yavrumuz olmalıydı artık. vakti gelmişti. şimdi etraftan gelen laflar konuşmalar artık çekilmez olmaya başmamıştı. ya biz tedaviye başlamıştık artık niye susmuyolardıki. yine de pek duymamaya çalıştım hepsini ama elimde değil o kadar çokki hangi birini kulak ardı edeyim. ilk ilaçlara başladığım ayları hatırlıyorum da yine de çok düşünmüyodum bebeği. ayda 1-2 kere acaba bu ay tuttumu diye aklımdan geçiyodu adet olunca aman napalım bu ay da kısmet değilmiş diyerek geçiyodum. 5.ayımda artık bu ilacın yanlız başına yetmediğini kabul ederek kenara çekildim ve yeni tedaviye geçene kadar bebek fikrini unuttum tam olarak 3 ay boyunca. artık 3 aydan sonra geçen ay yumurta takibine başladım ve 2 günde 1 doktora gidince ne yazıkki insanın aklından çıkması pek de mümkün olmuyor. büyüdümü, kaç cm oldu, çatladımı, ya bugü çatlarda ilişkiye giremezsem, hergün ilişkide bulununca sperm kalitesi düşerse gibi birsürü düşünce ve endişe içinde çatlamasını beklerken, TAKMAMAK pek de mümkün değil ne yazıkki.

Benki 1,5 senedir uğraşıyorum tedaviyle bilmem neyle ki bundan önce de korunmadan düşünmeden geçirdiğim bir 3,5 sene var. onu da hiçe saymamak lazım. benden çok daha kötü ve zor durumlarda olanlar da var. tüp bebek tedavisi olan birinin sizce bunu takmaması ve düşünmemesi mümkünmü?? bence değil. o yüzden takmadım düşünmedim oldu diyenleri ben %10-15 lik kısımda görüyorum. ayrıca bu kadar çok isterken bir çocuk sahibi olmayı, insan nasıl aklından çıkarabilirki??? eminim o takmayan arkadaşların bilinç altlarında mutlaka ve mutlaka bebek oldumu sorusu vardır ve olmalı da.

biraz uzun oldu kızlar ama kusura bakmayın. bu konuda gerçekten çok doluyum daha da yazsam sayfalar alır.

slm kızlar evt bende yazılanlara katılıyorum ben vajinusmus hastasıydım bir yıl tedavi gördüm tabi kimseye bu durumu anlatamıyorsun allahıma şükürler olsun bu durumu atlattık bir yıl sonra artık bebek istemeye başladık 6 ay olmadı adetim de düzensizdi 40-45 günde oluyordum her ay test almaktan saatlerce lavaboda beklemekten yorulmuştum artık.Birde çevrenin daha bebek yokmu olmuyormu gibi lafları beni iyice yıpratmıştı artık karar aldım herkese açık ve net olarak bebek düşünmediğimi söylemeye başladım kendime de dedim bu işin tüp bebeği var aşılaması var daha çok baştayım boşver dedim hatta o ay internetten ovilasyon testi almıştım onları bile kullanmadım ve kendimi bıraktım o ay tam anlamıyla eşimle istiyerek düşünmeden birlikte oldum ve sonuç pozitif oldu şimdi 11 haftalık hamileyim allah isteyen herkese versin aratmasın kimseye bütün dualarım sizler için

yumurtlamayı hissediyor musun
evet canım yumurtlamamda bir sorun yoksa yani güzel bi yumurtlama oluyorsa çünkü pkodan dolayı bazen olmuyor öle- kasık ağrısı ve çok belirgin wc.de uzayan akıntım oluyor. aslında tespit etmek iyi olsa da bir yandan da geriyor insanı aman oldu ilişkiye girmemiz lazım fln gibi :kedi:
inşalllah e kısa zamanda gene kavuşursun bebeğine bu sefer sağlıkla canım. gerçekten çok beklemişsin bir sorun mu var doktora gitmişsindir heralde
canım kulaklarını tıkamalısın bu tür şeylere biz daha yeni düşünmeye başladık sonuçta bebeği ama 2 yılı geçti evli,liğimiz herkes ben her gördüğünde soruyor bunu .önceden çok sinir oluyordum sonra burda öyle bir konu açtım. sağolsun ordaki, arkadaşlar rahatlattılar beni ve ben de artık kulaklarımı tıkamaya başladım. sonuçta kim ne derse desin biz ne yaparsak yapalım allahım ne zaman gönderirse o zaman gelicek :Saruboceq:
canım inşallah en kısa zmanada gene gelir bebeğin bak en azından doüğal yolla hamile kalabiliosun bunu düşün ve rahatla. bende en kötü haziranda ev taşıcam gibi görünüyo hiç olmazsa o zaman olur artık kaydirigubbakcemile3
evet canım haklısın sorun olan bir insan için sabaha kadar takmasın mümkün değil tabiiki. mesela tüpleri tıkalı olanlar var onların tek yolu ameliyat ya da tüp bebek. şimdi bunlar takmasa olması mümkün mü, değil haliyle.hele ki böle düzenli doktor seansları varsa işin içinde boş laf o takmamalar fln dediğin gibi.
amaaaa problemi olmayan hani sebepsiz infertilite denen kişilerde fln stres en büyük problem. onlar için geçerli olabilir bu durum. hele bir de bir ay çok yoğun tempolu taşınma vs gibi şeyler girmişse işin içine mecburen çıkmışsa aklından. o zaman oluyor demekki

canım darısı başımıza inşallah sağlıkla kucağına da al bebişini allah tüm isteyenlere nasip etsin

yalniz benim bildigim sebepsiz infertelite stressten daha cok doktorlar bahseder bunu da hormonlarin yumurtalama gunu ve sonrasinda uyumsuzluga direk etki gosteirler. hamile kalmadan once ben de inanmazdim bana soylenmesine ama yukarda anlattim hamile kaldigim ay aklimda olsa da stres duzeyim diger aylari gore hicbir seydi, cok rahattim ve yumurtlama oncesi seyahat etmistim yumurtlama sonrasi da badana isleri vardi. sanirim bir yerlerde dogru bu stres konusu ama ben kendi ornegimde ve bildigim kadariyla ozellikle sebepsiz infertelitede bunu soyluyorum. tabii sebepsiz dense de "tibbin henuz bilmedigi bir nedenden dolayi hamile kalamayan infertil" diye duzeltmek daha dogru.

inşalllah e kısa zamanda gene kavuşursun bebeğine bu sefer sağlıkla canım. gerçekten çok beklemişsin bir sorun mu var doktora gitmişsindir heralde
canım gitmemmi..kim nerde iyi bir doktor söylese gidiyordum..yani çok sık doktor değiştiriyordum..hepside sözleşmiş gibi senin hiçbir şeyin yok kız gibi rahmin var diyolardı..
eee madem neden olmuyordu anlamıyordum...
en son 2 ay önce bir doktora gittim ve çok sevdim bu doktorumu..yumurta rezervin az dedi..klomen verdi..3 güzel yumurtam oldu ardından çatlatma iğnesi oldum..bekliyorum bakalım..inşallah bu doktorum uğurlu gelicek inanıyorum...Allah kimseyi bu dertle sınamasın..çok zor

amin beloşcum inşallah bebişin yerleşmiştir tutunmuştur sana. allah vericekse doğru doktoru da bulmanı sağlıyor galiba, vesile oluyor o doktor yani .güzel haberlerini bekliyoruz canım

evet canım herşey bir vesile..
umarım bu doktor bebişime vesiledir..
inşallah canım hepimiz ennnnnnn kısa zamanda hamiş kalırız:CüvCüv:

canım arkadaşlarım hepinizin kurban bayramı mğbarek olsun hayrlı bayramlar geçirin inş bidahaki bayramları kucağımzda bebşlerimzle geçirelim

Bu konuda Secret ve NLP çok önemli açıklamalar yapıyor. Secret a göre bir şeyin olmasından/olmamasından ne kadar çok korkarsan o şeyi o kadar çağırıyorsun.Mesela "çocuk istiyorum" demenizde problem yok.Ama çocuk istiyorum ama ya olmazsa" diye düşünmeniz evrene olumsuz mesaj iletmenize ve korktuğunuzun başınıza gelmesine sebep oluyor. NLp nin yaklaşımı biraz daha bilimsel.Bu arada açılımı Neuro Linguistic Programming.Bu konuda birçok kişisel gelişim kitabı var. okumanızı tavsiye derim çok ilginç.İnsan beyninin çalışma sistemi nedeniyle her şeyi zıttıyla tanımlıyormuşuz. Mesela ben çocuk istemiyorum dedim hamile kaldım. Çünkü beynim çocuk istemiyorum u tanımlamak için çocuk istiyorum olgusunu kullandı.Bu durumda evrene ya da beynime bir şekilde yanlış mesaj vermiş oldum. Bunun gibi bir şeye aşırı odaklandığınızda bu olumlu da olsa onu tanımlamak için olumsuz olguyu ister istemez düşünüyoruz.Ve ne kadar odaklanırsak korkularımız o kadar açığa çıkıyor. Kuran da bununla ilgili ayet var. Korktuğumuz mutlaka başımıza gelirmiş. O nedenle tevekkül sahibi olmakta fayda var. Allah her şeye kadirdir. Kaderimizde ne varsa onu yaşıyoruz.Bu nedenle hayatta hiç bir şey için ısrara gerek yok. Her şeyi oluruna bırakın. Hayırlıysa mutlaka olur diye düşünüyorum.

evet canım bende secret ı okuyorum ve çok da mantıklı buluyorum. ama aynı anda iki kitap okuduğum için hala bitiremedim. yogayada başladım bence zihni boşaltmak kolay bişey değil o yüzden ek yöntemler yardımcı olabilir dediğin gibi kitap vs şeyler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…