"Bu fikri kafamdan çıkardığım ay hamile kaldım" diyenler..iyi de nasıll

öncelikle inş. en kısa zamanda hamile haberlerinizi de yazarsınız buraya...evet bu konuda kafaya takmamak önemliymiş şimdi düşünüyorumda ne kadar gereksiz yere takmışım..artık eşimle sırf bebeğimiz olsun diye beraber olmaya başlamışken pes ettim ve hamile kaldığım ay of dedim ya ne yataktan kalkıyorum ne o anın tadını çıkarıyorum..istediğim şekilde bile olmuyodu..pozisyonu bile belliydi durumun:)bi anlamı yoktu çünkü olacaksa nasılsa olacaktı hep dua ettim hayırlı zamanda hayırlısıyla gelsin bebeğim diye..evet o ay hiç dikkat etmedim istediğim pozisyonda istediğim zaman ayarttım eşimi:)eşim ama böle çocuk olmazki dediğinde bile duymadım ben onu..:)çoğu zaman bana kızdığıda olmuştu :)))) ama kimin umrunda ben işin tadını çıkardım valla..adetim geçmişti test aldım yine negatif çıkacak niye yapıyosam diyerek aldım hatta..sonra yaptım sonucu beklemedim bile banyoda tezgahın üzerine bıraktım başka şeyle ilgileniyodum eşim bakıyodu..çift çizgi oldu bu deyinceye kadar testle bile ilgilenmedim düşünün artık..

Allah hayırlı zamanda veriyo bebişleri kızlar sağlıklısını ve hayırlısını dileyin onlar nasılsa geliyo gelecekleri varsa...

takama demek ne kadar kolaysa takmamak o kadar zor.
benim başomdada aynı sorun vardı pco luydum kiloluydum zayıfla dediler önce zayıfladım , sonra çatlatma iğnelerine başladım ayaklar havada bende bekledim olmadııııııııııııııııııııııı
evet olmadı .ve eşim acayip akrabalarının çocuklarına dşkündü enim bir çocuğum olazsa artık iyice benden soğur diyede korkarken tüm yöntemlerden vazgeçtim hatta alkol almadan yatmaz oldum.işime öğrencilerime arkadaşlarıma harcadım bütün vaktimi.ve tam 1 aralık sabahı doktorum aaa sen hamilesin bak bebeğin oynamaya başlamış gelmiş dedi.oysa ben kistlerimi kontrol için gitimiştim. adet olmuyordum ama bebekdende umudum yoktu.ama kızım kendi kararıyla gelmiş karnımda 2 buçuk aylık olmuş bile .şimdi ben bu yazıyı yazarken o mışıl mışıl uyuyor. 5 aylık oldu bile .hayatımın en güzel varlığı allahım isteyen herkese versin siler için dua ediyorum arkadaşlar zamanın vardır deyin takıntı yapmayın olmasa benim olmazdı adet olmuyorum senede 2 3 daa fazla yok o da farlutalla.

kba hasancan allah bebeklerinizi bağışlasın size. bana da haziranda pco teşhisi konmuştu ama görünüm şeklinde dedi doktor. o teşhisten sonmra adetlerim şaştı. geçen ay soğan kürü yaptım hem geçen ay hem de bu ay 14.gün yumurtlamam oldu. bu bile kafamın rahatlamasına yetti yani opuyorumnanaktan

selam...evet zor ama bu fikri kafanızdan çıkarmanız gerekiyor...3 yıllık evliyim..geçen mart ayında korunmayı bıraktık..nisan ayında bi doktora gideyim dedim folik acid falan kullanmak gerekiyormu bilgilendirsin diye..doktor bir yumurtalığımda pko olduğunu söyledi..10 tanede hormon testi yaptırdı...hepsi normal dedi ancak biri çok düşük muhtemelen hormon vericem tedavisiz çocuğun olmaz dedi...şok oldum...doktora ne için gitmiştim ne çıktı????????kk ile tanışamda o dönemde olmuştu hatta:)))

neyse doktor benim moralimi altüst etti...bi süre benim çocuğum olmayacak diye dolaştım ortada(((birçok doktor araştırmaya başladım...sonra annem dur bakalım siz bi normal yolla deneyinde oluyomu olmuyomu ona göre karar verin dedi..normalde en az 6 ay doğal yollarla denemek gerekirmiş..
ben çok zor olsada doktor doktor koşturmaktan vazgeçtim...pko için kilo vermenin çok önemli olduğunu öğrendim ve bi spor merkezine gidip 6 aylık kayıt yaptırdım..beslenmeme özen göstredim ve 3,5 kilo verdim..adet döneminin belli günlerine kadar adaçayı içtim..bol kivi yedim..bol fındık yedim..5 ay olmuştu artık korunmayı bırakalı ama maalesef...ağustosta tatile gidecektik..ben tatile gidip gelince artık düzgün bir doktor bulup tedavi olmam gerektiğine karar vermiştim ve eşimde buna ikna olmuştu artık..tatil için alışveriş falan derken yumurtlama dönemimi bile düzgün takip etmedim o ay..tatile gittim ve süper bir tatil geçirdim..ama döner dönmez doktora gitmeyide kafaya koymuştum..bu arada adet tarihim 2 gün geçmişti ama son aylarda sürekli geciktiği için hiç umutlanmadım..karnımın sancısıda cabası...p.tesi işe gitmeden önce bütün gün içim rahat etsin dedim ve evde geçen aydan kalma bir test vardı onu yaptım..ümidim olduğundan değil sırf rahat sigara içebileyim diye:)))hatta testi yapıp kenara bıraktım dişlerimi fıröçalamaya başladım..o sırada gözüm 2. çizgiye ilişti..belli belirsiz zor farkedilen bir çizgi vardı işte:))))))))veee şu an 5 aylık hamileyim...allah bağışlarsa bir oğlum olacak...kaldıki tatilde kayalara tırmandım...dalgalı havada batekneyle balığa çıktım..iskelelerden atladım...ve 1000 km yol gezdim...Rabbim isteyince herşey oluyor....kaydirigubbakcemile5

kafanıza takmayın demek çok zor..takmadan olmuyor ama moraliniz çok yüksek olsun...belki bu daha zor ama pozitif düşünmek çok önemli...bu arada hamile kaldıktan sonra gittiğim doktorum hormon testi sonucumun gayet normal olduğunu söyledi ve diğer doktorun işini yapamadığını söyledi ki bir doktor bir doktora bunu çok zor söyler...

güvenebileceğiniz bi doktorunuz olsun...moraliniz yüksek olsun...dua edin...emin olun bebişiniz en uygun zamanda gelecektir:)))

Rabbim isteyen herkeze nasip etsin bu duyguyu...

canım allah bağışlasın bebeğini sağlıkla kucağına da al inşallah.
herşey en başta sağlık psikolojiyle çok alakalı. kanser hastalarına bile moral en önemli şeydir ya hani. diğer basit sağlık durumlarında da bunun geçerli olması çok normal kaydirigubbakcemile5

biz bu iki çizgiyi ne zaman görcez acaba sizleri blmem ama kızlar ben artık bebekle yatıp bebekle kalkıorum çok kötü durumdayım aklımdan atamıorum yaa siz neler yapıosunuz nelerle oyalıosunuz kndinizi yardım lütfen bu stres yüzünden olmıcak die korkuorum..

valla kızlar bende kafaya takmama konusuna çok inanıyorum ben çocukları çok sevdiğim için balayımızdan itibaren eşimin başının etini yemiştim bebek bebek diye sonunda onunda aklına girdim ama ben her ay hüsranla eve gidiyodum bu arada 6 ay oldu çalışmaya başlayalı ama tık yok son kırmızıları gördükten sonra artık çocuk istemiyorum dedim bundan sonra çocuk düşünmeyecektim kararlıydım nisan ayında adetim 5 gün geçmişti ama ben kararlıyım ya evde geçen aydan kalma test vardı onu bile alıp yapmadım bu konuyu bi arkadaşım vardı sadece o biliyodu çok ısrar etti yap diye kesin hamilesin dedi bende önceki tecrübelerimden hayal kırıklığına uğrayacağımı düşündüm ama kendimi çok kaptırmadan yaptım ve net bi şekilde çift çizgiyi gördüm o anı asla unutamam şimdi 39 . haftamdayım oğlumun gelmesini bekliyorum şuanki tek isteğim evladımın sağlıklı bi şekilde doğması allahım herkesin gönlüne göre versin isteyen herkese annelik duygusunu yaşatsın AMıN........

canım benim hayat senin elinde ne olur önce rahat ol doktorum bana demiştiki eğer bir kadın adet oluyorsa er yada geç bebek sahibi olur. bak yapacağın şey kendini hayatın akışına bir süre hiç takmadan bırakman inan ben bir ara nerdeyse her yemekten sonra şurup gibi evde test yapıyordum.oysa hamile kaldığımı evde çekmeceye attığım hatta unuttuğum testlerden değil ultrason görüntüsünden öğrendim.burdan iyi haberlerinizi hep beraber kutluycaz inşallah:içelim:

teyzeleri profilimden albümüme bakın kızım size gülücük atıyoopuyorumnanaktan

canım allah bağışlasın ne kadar tatlı bi kızın var maşallahallah uzun ömürler versin inşş...

merhaba ben 3. ayda hamile kaldım ilk ay hamile kalacağımdan çok emindim ama olmadı sonra ikinci ay o kadar stres yaptımki adetim 12 gün gecikti ve dedimki tamam hamileyim ama yok psikolojikti sanırım dr ilaç vardi hatta hastalanayım diye tabii moralim çok bozulmuştu o olaydan sonra dedimki ben bırakıyorum olursa olur olmazsa olmaz daha yeni başlamışım 3. ay hiç bişeye dikkat etmedim yok yumurtlama günüymüş yok en doğurgan olacak günleri hesaplamakmış hiç bir şey.
Sonra bi ilaç kullanacaktım ama hemşire bi tanıdığım dediki test yap hamileysen kullanmaman lazım hiçte ihtimal vermiyorum tabii tam adet olacağım günün sabahında test yaptım ve çift çizgiyi gördüm tabii ben hayretler içindeyim şimdi hamileyim darısı tüm istyenlerin başına
GER

canım böle yapmak yok ama olmaması için bir sebep yok bir kere. bak bende 3 ay falan hep aklımdaydı ne kadar düşünmüyorum desem de. yumurtlama zamanından sonra kopuodu bende kayış. ama bu ay düşünmedim cidden ve yumurtlamam da gecikmedi hiç stres yapmadığımdan. şu an hala yumurtlama devresindeyim ama ne dün kocamın üstüne atladım :kedi: ne de bugün canım çekiyo yapmıcam istemediğimde. pazartesi canım istedi o gün yaptım. geçen ay olsa duvara kıstırırdım adamı kaydirigubbakcemile3
bu ara bi kitap okuyorum onun da etkisi oldu galiba. bir roman. çalışan bir kadının bir anda hamile kalıp anneliğe adapte olmaya çalıştığı bir hikaye. kadın öyle zorlanıyor ki valla gözüm korktu. çünkü hayal kurarken hep güzel şeylerin hayalini kuruyoruz. gece 2 saatte bir uyanmanın, 3 saat aralıksız ağlayan bir bebeğin falan hayalini yaşamıyor kimse. o yanlarını da hatırlayınca inan takıntı olmaktan çıktı bir anda. son özgür zamanlarımın tadını çıkarıyım bari o arada dedim kendi kendime kaydirigubbakcemile5opuyorumnanaktan

ewt ayrıntılı düşünürsen dediğin gibi canım zor bebek büyütmek emek ve sabır işi bnde pek sabır yok napıcam bilmirum heralde bebişimle kavga ederiz bütün gecekaydirigubbakcemile3bnde senn yaptın gibi yapıorum bu ay kndimi ilişki için kasmıorum canım isterse ne o öle ev ödevi gibi:))ondan tutmuo birlikteliği sırf bebek düşünerek yaptımız için olmuyo stress bozuyo düzeni bide çalışmamak kötü evde yapıcak bişiy yo düşün anam düşün

evet ben de bu ara evdeyim işe başladığımda daha kolay olucak sanırım. hadi bakalım bu ay ne kadar uzaklaşcaz bu olaydan ilişki anında düşünmeyip ev ödevi şeklinde yapmamak bile büyük bir gelişme bence bir de tarihlere takılmamak lazım.gün saymamak en iyisi. sayınca geçmiyor günler

daha öncede hep dediler stres yapma, kafana takma diye ama bende siz gibi takmadan olmuyor diyordum.nasıl aklımdan çıkarayım derdim.kilolu biriyim. pco var adetlerim düzensizdi.klomenle tedaviye başladık. 3 ay olmadı sonra dr 1 ay ara verdi. 1 ay sonra tekrar gidecektim dr a. ama o sırada tayin işlerim çıktı. 2 il arasında mekik dokuduk. eşimin işle ilgili problemleri vardı. yani kafamı meşgul edecek çok şey vardı.bebek aklımın ucundan geçmedi. hatta yumurtlama tarihim ramazan bayramına denk geliyordu ve biz 1 hafta başka şehirde olduğumuz için ilişki şansıda olmadı.meğer geç döllenmeyle hamile kalmışım.hemde ilaçsız. şimdi 3 aylık hamileyim kızlar.darısı bebek özlemi çeken herkesin başına.

kizlar topikten bir arkadasimizda aklindan cikardigi ay hamile kaldi, nasil olsa diger ay tedaviye baslayacagiz mantigiyla pek rahatmis, hatta reglem gelse de doktora gitsem diye bekliyormus, bu ay cok da calismadik ne ara hamile kaldim bile dedi:)) bu tez gittikce dogrulasiyior.
ama uc dort ay deneyen arkadaslar aklinizdan cikarsaniz da cikarmasiniz da zaten kolay hamile kaliyorsaniz sizde tesaduf olabilir ama benim verdigim ornekler ve ben hep sorun olmadigi halde uzun ve uzunnnnnnnn sure hamile kalamayanlarla ilgili.

canım zaten bence 4-5 ayda olanların tutması normal hele vücut stresi de bırakınca geliyordur hemen bebiş. uzun yıllar sebepsiz olarak olmayanlarda ise ben zaten kesin bundan kaynaklandığını düşünüyorum. yani doktor sebepsiz infertilite diyorsa bence o bayanlar stres sorununu aştıkları an hamile kalabilirler

bende 2 ay yumurta takibi yaptırdım herşey yolunda gidiyordu ilk ay 2 ikinci ay 5 yumuratm büyüdü çatladı eşimin de tahlilleri nerdeyse kusursuz iyiolmasına rağmen hamile kalamdım dr um çok stresilin diye uyarıyordu

ramazan bayramı gelince alanyaya gidecektim tedavi aksayacaktı ve ben bir ay dinleniyim ayağımın biri dr da diyordum o stresi rahat rahat atıp artık normale döndümki iğnesiz ilaçsız o ay hamile kaldım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…