Bu gidişata dur demek istiyorum

Şimdi burda alkol zart zurt diye çok eleştirilirsiniz ama bu tür şeylere eğilimi, merakı olan bi ergen için yapılması gerekeni yapıyorsunuz bence... Siz karşı çıksanız bu asilik döneminde inadına yapar, yapacak ortamı da illa ki bulur.. En sağlıklısı sizin kontrolünüzde olması. Elbette bunları deneyimlemesine izin verirken öte yandan tehlike gözeten yanlarını da belirtmek gerekir.
İlgisini çekecek şeyler bulsanız. Mesela dış görünüşüne önem veriyorsa pilatese falan yazılın birlikte. Spor kişiye disiplinli ve sağlıklı yaşama bilinci kazandırır.

Sizin sınırı aştığını düşündüğünüz davranışları neler ?

annenız babanız nerde acaba?

Çok sevindim daha da iyi olun insallah

lütfen ama lütfen o daha küçük bir çocuk ergen falan degil bildiginiz korunmaya muhtaç birey.
alkol vs diye giriş yapmıyacagım ama emin olun nekadar isteklerine tamam deseniz daha çoguna daha sınırlarınızı aşmaya çalışacaktır.
bu ergenlik denilen şeyin kontrolsüz yaşama destek olarak çıkartıldıgına inanıyorum.
dikkatli olun siz onun yaşlarında bizler onun yaşında bunların hiç birini yapmadık
yapmadık diye içimiz de özlem kalmadı.
mutlaka birilerine özeniyordur.
spor aktüviteleri bulun belediyelerin ucretsiz spor dallarına yönlendirin.
vakit bulamasın sıkıldım demeye
tüm enerjisi güzel şeylere gitsin

Toparlaması iyi..Fakat bir anda bu değişiklik neden?acaba kendince bir hata yapmış olabilir mi?
Evet yapmış o çocuğun yanına gidip söylemiş duygularını oda senin saçın mavi normal bi kız değilsin bana göre aykırısın annen baban belli sen niye böylesin? ben doğal kız seviyorum demiş çok kırılmış Ben de artık değişmem gerektiğinin farkındayım dedi.. dün bana ilk defa yardım etti şaka yapardı önceden yüzümü falan sıkardı dün yaptı aaa pardon arkadaş değil abla kardeştik biz yapmıcam bi daha dedi.. baya ciddi ilerliyor inşallah böyle devam eder..

Nasıl bir çevrede yaşıyorsunuz çok şaşırdım 15 yaşında alkol alıp kucakta kucağa dolasmasin demissiniz bahsettiğiniz yer Türkiye mi gerçekten? Aileniz nasıl izin veriyor böyle seylere?

Zaten boyu çok uzun yaşına göre o yüzden gel spora yazılalım demiştim yazıldık hoca yaşı küçük benim dediğim şeyleri yapamaz diyince ben orda koşu bandına binmeye para mı vercem gelmiyorum ben dedi.. sınırını aştığını düşündüğüm davranışları düzeltme çabasına girdi iki gündür ama öncesinde sürekli bi saygısızlık vardı bana karşı bende birden sesimi yükseltip odamdan kovuyodum sen hastasın diyodu mesela bana gerçekten iyi değilsin sen diyip sakin sakin çileden çıkarıyordu şimdi şükür iyiyiz biraz daha

Nasıl bir çevrede yaşıyorsunuz çok şaşırdım 15 yaşında alkol alıp kucakta kucağa dolasmasin demissiniz bahsettiğiniz yer Türkiye mi gerçekten? Aileniz nasıl izin veriyor böyle seylere?
Benim ailem tabiki izin vermez ben de asla müsade etmem..
alkol konusu bizim ailemizin sorunu, ben zaten kaş yaparken göz çıkardığımı farkettiğim için, derdimi paylaştım. Ablasıyım sonuçta. düşman görmesin beni dedim ve gerçekten gördüğüm acı gerçekler dışarda bi ton ergen yanlış yerlerde.. kardeşimin bunlardan biri olmaması için bi kereye mahsus izin verdim.. yap ama benim yanımda gizlin saklın olmasın dedim oda hep devamını getirmek istedi.. öyle bi dünya olmadığını anladı hepsi bu.

15 yaşında çocuğa alkol vermenize aileniz ne diyor? sonuç normal

Sanırım sen de daha fazla büyük değilsin bence meseleyi ailene aktar çünkü senin altından kalkamayacagin bir hal almış...

Belki oda şuan hatasını anladı pişman olma yolunda görüyorum belki de net tavrımdan dolayı kaybetme korkusu yaşadı bilemiyorum ama söylediklerimi ilk defa onayladı.. tiyatro ve dans a gidiyo aslında zamanı da kalmıyo ben hemşireyim oda şuan lise 1 de sağlık okuyo bazen geliyo yanıma abla bana damar yolu açmayı öğret şunu göster falan diyo aslında diyorum özünde iyi bi çocuk sadece kafası çok dağınık.. bazen de tanıyamıyorum herşeye asi gelen odalara kapanıp ağlayan bi kız oluyo.. allah yardımcımız olsun

15 yaşında çocuğa alkol vermenize aileniz ne diyor? sonuç normal
Anlayamadığınız bence şu; her aile aynı değildir, bazı kızlar babalarıyla karşılıklı rakı içer,bazı kızlar da korkudan baskıdan gizli gizli odasında içer ama yapmak istedikten sonra kimse kimseye engel olamaz.. ben 16 yaşımda yılbaşında babamdan izin alıp şarap içmiştim doğru değildi belki ama bi kereye mahsus buna izin vermişti o zamanlar babam.. şimdi misafirimiz geldiğinde kardeşim de katılmak istiyo yani sarhoş olucağı kadar değil ve biz göçmeniz bizde alkol gayet normal sonucun bu şekilde gitmesi iyi niyeti suistimal etmektir Farklı şeylerle karıştırılmamalı.

15 yasinda alkol alinmamali evet ama cogumuzun ilk denedigi yaslar o yaslar. Ama bence keske sizin yaninizda ogrenmeseydi zamani gelince o da olur ama bence de onu 25 yasindan büyük insanlarla ayni ortama sokmakla hata etmişsiniz. Kardeşiniz tipik ergen annenize hak verdim. Hata yapmasindan bu kadar korkmayın yaninda olun uyarin ama eleştirmeyin. Baskalarinin ceki duzen ver lafini ona aktarmaniz da hos olmamiş. Bundan sonra ne yapılır bilmiyorum. Ama 4 5 seneye kadar yaptigi hatalarin farkına varir. Yasi kac gosterirse gostersin o daha zihnen cocuk

Sanırım sen de daha fazla büyük değilsin bence meseleyi ailene aktar çünkü senin altından kalkamayacagin bir hal almış...
Ben 25 yaşındayım çok sabırlı da değilim haliyle bazen iki tane çarpmak geliyo ağzına.. annem kızını koruyor o benden gizli bişey yapmaz abartıyosun diyo bende biri diyemiyorum

alkole karşı değilim yanlış anladınız. ama yaş çok küçük.herkes bu yaşta içmeyi ve kendinden yaşça büyük ortamlara girmeyi kaldıramaz.tıpkı kardeşiniz gibi. bence ilişkiniz iyice kötüleşmeden önlem alın.

Ben 25 yaşındayım çok sabırlı da değilim haliyle bazen iki tane çarpmak geliyo ağzına.. annem kızını koruyor o benden gizli bişey yapmaz abartıyosun diyo bende biri diyemiyorum
annenin sadece onla aranızdaki meseleye karışması bile aranıza düşmanlık tohumu ekmeye müsait karışırsa seni engellerse kendi de başa çıkamaz.onun yanında sana saygı göstermeli ki herkes yerini bilsin benim annem senin annen gibi yaptı şimdi başa çıkamıyor.

Üzülmeyin lütfen.O zaman kardeşiniz deme ki çok uçlarda değil. Birşeyler yapmaya çalıştı baktı kabul görmedi geri eski haline döndü. Sizde bu yönde destekleyin.Kardeşiniz her seyi zamanı gelince yaşasın aceleye ve telaşa gerek yok.
Size kolaylıklar diliyorum .Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…