Bu gidişle çocuğum olmayacak!

SucveCeza

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Mart 2016
1.730
1.996
133
Merhaba kızlar, 30 yaşındayım... 7 yıldan beri panikbozukluk-anksiyete tedavisi görüyorum... 1 senelik evliyim. Eşim çocuk istiyor. Bende istiyorum. Ama denemeye bile cesaretim yok. Antidepresan kullanıyorum. Hastalığımın ne zaman nüks edeceği belli olmuyor.. 7 sene de 4 kez şiddetli atak geçirdim bu ataklar yaklaşık 3-4 ay sürdü.. hamileliğin ilk 3 ayı kesinlikle antidepresan kullanılmıyor diye biliyorum.. benim için sorun değil kullanmam öldürmüyor ki bu hastalık... ama bebek etkileniyormuş hissediomuş 9 ay boyunca ne yapıcam bilmiyorum. Benim gibi olan var mı? İnanın hikayelerinizi dinlemek isterim.

Son düzenleme:
O kadar zorki gebeyken kendini korumak.. iste en basitinden agir kaldirmamak, dikkat etmek vs. Ozellikle hamile oldugunu hissetmeden aklindan bile cikabiliyor hamile oldugun.. senin durumun daha zor tabii.. hem ilac kullaniyosun hemde hastaligin ne zaman cikacagi belli degil ortata.. 3-4 ay cok uzun bir zaman.. bi cozum onerim yok maslesef, Rabbim gonlune gore versin cnm.

Teşekkür ederim yine de cvp için

Hamilelik ve bebek durumunu daha da kötüleştirir muhtemelen buna siz değil drunuz karar vermeli bence

Hamilelik ve bebek durumunu daha da kötüleştirir muhtemelen buna siz değil drunuz karar vermeli bence
Doktorlar bu konu da net birşey söyleyemiyorlar... hamileyken atak geçirirsen antidepresan tedavisi uyguladıklarını söylüyorlar.. hamileyken ilaç içmek? Bebekte bazı vakkalar da sorun yarattığı söyleniyor

Bence buna bir doktorla karar vermelisiniz. Psikiyatrik rahatsızlıkları olup gebelik planlayanlar, çocuğu olanlar var. Nasıl bir yol izleniyor bilemiyorum ama bence yaygın birseydir, iyi bir doktor ve sabırla üstesinden gelebilirsiniz

Bizim bi yakınımızin cocugu olmadı senelerce kadın 47 yaşına geldi, tabi o süreçte biraz yıprandı, panik bozukluk anksiyete hastası oldu.

Neyse gel zaman git zaman, sürekli gaz şikayeti çekiyormus, pek onemsememis doktora gitmeyi de sevmiyor. Bir gün artık dayanilmaz olunca gidiyor ve 7 aylık hamile oldugunu öğreniyor. Önce istemiyorum ben bu çocuğu falan dedi şoka girdi, neredeyse 50 yaşında ve senelerce tedavi görmüş olmamış. İki ay sonra anne oldu:)

Şimdi diyor Allah ne kadar büyük, daha önce öğrensem o 9 Ay nasıl geçecekti..

Bir de burada bir uye yazmıştı, asla katlanamam sanıyorsun ama o hormonlar öyle bir dengeliyor ki tek derdin karnındaki bebeğin oluyor, ondan güç alıyorsun bambaşka bir ruh haline bürünüyorsun demişti.

(Bu arada çocuk yapma konusunda en az sizin kadar endişeli biriyim, nasıl cesaret edicem nasıl olacak bilmiyorum ama anne olmak istiyorsanız düşünmeyin yapın derim)

Doktorlar için bu çok basit... atak olursa antidepresana başlarız diyorlar.... ilk 3 ay kullanmamak şartıyla..

Doktorlar için bu çok basit... atak olursa antidepresana başlarız diyorlar.... ilk 3 ay kullanmamak şartıyla..
Tam bilemediğim için soruyorum. Ilk 3 ay kesinlikle yasaksa ve asla kullanılma ihtimali yoksa, ne oluyor? Veya 3 ay dayanilabilirse, 9 ay da dayanilabilir demek çok mu yanlış olur?
Emzirme doneminde kullanılıyor mu ilaclar, gerçi mama diye bir çözüm var mecburi durumlarda, bu daha kolay.
Nasipse dogumuma 40 gün kadar kaldı. Yarısından fazlasinda yediğim her lokmayı istifra ettim, bir sefer bulantı ilacı almadım. Grip vs gecirdim defalarca, surundum, ilac verir diye doktora bile gitmedim. Insanın içine sinmiyor malesef

malesef aynı sorun bendede mevcut zaten yıllardır olmuyor 3 yıldırda panik atak anksitiye ritim bozukluğu yaşıyorum ilaç kullanıyorum bir gün almasam hemen kötü oluyorum ama hamilelikte hafifte olsa kullanılan ilaçlar varmış ben hamile kalırsam kullanımayı düşünüyorum sonuçta önce bizim sağlığımız önemli olan

Bende kesinlikle kullanmak istemiyorum ne olursa olsun.. ama işte 3ay 1 yıl benim için farketmez ben dayanırım.. asıl sorun atak gelirse 2-3 ay gitmiyor... bu süreçte bebek daha fazla strese girmesin diye antidepresan veriyorlarmış.. emzirme döneminde de antidepresan kullanmayı önermiyorlar... maalesef çaresiz kaldım.. bu illet hastalığında kesin tedavisi yok gibi..

Sende bendensin demek ki .. keşke hiç tanışmasaydın.. sen yine deniyormuşsun ben denemeye bile korkuyorum o sorumluluğu almaktan.... hamileyken kullanılan antidepresanlar var evet.. ama bebek için az da olsa çokta olsa risk... neden onu riske atayım diyorym..benim yüzümden otizmli veya down bi bebek olabilir

doktorlar kar zarar hesabı yapıyor bir doktor sen iyi olmazsan bebek asla iyi olmaz demişti gerektiği zaman kullanılabilir sadece ilk üç ay bebeğin gelişimi çok önemli olduğu için daha bir itinayla yaklaşıyorlar diye biliyorum stres etme olsunda ölen olmadı panik ataktan bizde ölmeyiz be idare edebildiğimiz kadar ederiz olmadı bitkisel şurup var onu kulllanırız ne yapalım bende strese bağlı ritim bozukluğuda oluyor malesef bu daha korkutucu kalbim resmen tekliyor gibi oluyor

hiç düşünme sen hamile kal doktorlara güven onlar bizim için en iyi olanı bilir

İnan kendimi hiç sorun etmiyorum .ben ilaçsız 1sene dururum.. ama atak olduğunda bebeğin rahatsız olması beni korkutuyor.. bitkisel dediğin o şurubı tahmin ediyorum inan o şurup bende hiç bi işe yaramaz :)

Kızlar siz sadece hamilelikten bahsediyorsunuz peki sonrası hele lohusalık dönemi çok ciddi şeyler normal psikolojideki insanlar bile depresyona girebiliyor bence yap demekle olmaz lütfen
Valla hamileliği atlatıyım da doğum sonrasını da düşünemiycem... zaten bizim asıl sorunumuz bu ( anksiyete bozukluğu) yani çok fazla geleceği düşünmek :)

Kızlar siz sadece hamilelikten bahsediyorsunuz peki sonrası hele lohusalık dönemi çok ciddi şeyler normal psikolojideki insanlar bile depresyona girebiliyor bence yap demekle olmaz lütfen
bizimki çok farlı bişey canım allahım kimseye yaşatmasın ne yatabiliyorsun ne mutlu olabiliyorsun nede hayattan zevk alıyorsun sürekli negatif geziyorsun beyin rahat bırakmıyor üstüne birde normal hamilelik stresi düşünemiyorum çok zor olur ama yapacak bişey yok başa gelen çekilir

İnan kendimi hiç sorun etmiyorum .ben ilaçsız 1sene dururum.. ama atak olduğunda bebeğin rahatsız olması beni korkutuyor.. bitkisel dediğin o şurubı tahmin ediyorum inan o şurup bende hiç bi işe yaramaz :)
canım çarpıntı ekstrasistol yaşıyormusun peki ?

Pınar sen yine cesaretlisin denediğime göre :) bende sıfır deneme :) belki de çocuğum hiç olmayack yaş 30 iyice strese girdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…