Bu gidişle çocuğum olmayacak!

Pınar sen yine cesaretlisin denediğime göre :) bende sıfır deneme :) belki de çocuğum hiç olmayack yaş 30 iyice strese girdim
bende 26 yaşındayım inan olmaması daha kötü ben yıllardır bekliyorum artık zamanım daraldı eşimle eksikliğini çok hissediyoruz 7 yıllık evliyim zaten düşükten sonra bu hastalığa tutundum 3 yıl daha erteledim daha mı olmasın artık ucunda ölümde olsa bende anne olmak istiyorum o derece yani senin daha evliliğinin ilk yılları ben neler yaşadım

Evet atak zamanında 24 saat yaşıyorym 2-3 ay boyunca hergün :) ve aynı zaman da başım dönuyor sürekli
çok geçmiş olsun canım ilaçtan korkma birsürü ilaç kullanarak sağlıklı bebekleri olan arkadaşlar var bunda ben okuyorum rahatlıyorum sende bir göz at hiç sorun yapma zaten hasta bir bebeğimiz olacaksa kısmette öyleyse değiştiremeyiz bunları kafana takma inan olmaması daha cok psikolojini bozar bende öyle yaptı

Çok üzüldum... ben denemeye başlasam nasıl olur... olmama ihtimalini hiç düşünmemiştim

Çok üzüldum... ben denemeye başlasam nasıl olur... olmama ihtimalini hiç düşünmemiştim
evliliğin yerine oturduysa bence denemelere başla hiç korkma yaşında ideal daha fazla uzatma derim ben ilk evlendim 2 yıl istemedim malesef bilseydim bu kadar bekleteceğini hemen yapardım

Yasiniz dolayisiyla acil bir durum degilse once ruh sagliginiza onem verin derim ben. Her hamilelik ayni degil. Birinde cok mutlu birinde cok depresif idim ben. Halihazirda tetikleyici bir durumunuz da varsa riske atmayin derim. Bitkisel cozumler varsa belki deneyebilirsiniz hamilelik sureci mutlaka olacaksa.
Her sey gonlunuzce olsun.

Herhangi bir psikolojik sorunum olmamasina rağmen ilk 4 ay sebepsiz yere ota çöpe ağlayarak geçirdim inanın. Ki inanılmaz pozitif bir insanımdır ama resmen ağaçta niye yaprak var diye ağlar hale geldim. Hormonlar herseyi o kadaaaar çok etkiliyor ki, normalde 3 ay süren atak 1 haftaya da inebilir, 6 aya da çıkabilir. Bunu hic bir zaman yaşamadan bilemezsin. Bugün veya yarin, ben cocuk sahibi olmak istiyorum diyorsan, bence çok geciktirme. Başına ne geleceği ve nasıl bir yol izleneceği sadece yaşadığın zaman belli olur. Iyi bir doktor bul ve korunmayi birakmadan önce mutlaka kontrollerini yaptır

Hastalik hakkinda da hic bilgim yok. Bu ataklar neden geliyor? Tetikleyici bi unsur var mi? Durup dururken mi geliyor? 2 3 ay nasil suruyor? O durumda nasil oluyorsunuz? Ilacsiz 1 yil durabilirim diyorsunuz. Ilacsiz kontrol edilme ihtimaliniz var mi?

Bende de anksiyete bozuklugu vardi antidepresan baslandi bi ise yaramayinca daha etkili ilac verilmeye baslandi ama baktim ilaclarin sonu gelmicek biraktim icmeyi iyiki de birakmisim
Ben cok stres altindaysam panik atak gecirirdim ellerim cenem kitlenirdi kalbim yerinden firlicak gibi ve sanki ölecekmisim gibi bi his
Sizi cok iyi anliyorum ve uzun sureliymis sizinki
Bunu tetikleyen ne oluyor sizde hani bunu ortadan kaldirmayi deneseniz ?
Hamilelik icin de acele etme bi ilacsiz yasayabiliyor musun onu dene
Rabbim sifa versin

Hamilelik,dusununce korkunc bisey. Icinde bi canli var, buyuyo habire.. ve onu ordan ckartip atamiyosun. Onunla yasamak.zorundasin.. her an.icinde .. bu dusunceler insani.anksiyete eder zaten.
Ama disardan oyle.. ciddiyim..
Ben hamileyken cok normal geliyodu ,kardesim soruyodu ayy hic mi garip gelmyo icinde canli var vs vs. Yoo cok normal hissediyorum diyodum mesela.
Dogum sonrasi dusundukce,vay be bu benim.karnimda miydi ayy nasil onca zaman gecti 9ay boyunca sklmadim hayret..falan demistim :)
Yani hamilelik sirasinda cok fazla takmazsiniz bence.kafaniza...
Ama esinizin.size ilgisi tutumu.cok onemli..
O degil de, bebek dogduktan sonra insan cildirma noktasina gelebiliyo bazen. Kolay degil yani bebek.bakmak.. yardmci.olabilcek birileriniz varsa iyi.olur...

bence şimdi hamilelik düşünme. ilacı bi yılda yavaş yavaş bırak sonra düşün derim. haberin olsun hamilelik denemeleri bile aşırı stresli başetmesi zor bir süreç

Sadece 9 ay değil ki. Lohusalık ve emzirme sürecinde de sıkıntılar olacak.

Gebelik zor bir süreç. Anne olmak ise zaten sağlıklı adamı bile panik hastası eder. Bence doktorunuzla iyice konuşmadan ve kendinizi hazır hissetmeden atılmayın bu maceraya.

Hem kendinizi sakinlestirip hem de hastaliginizin etkilemeyecegi cocuklar yetistirebilecek misiniz? Kaygi anneden cocuga geciyor her sekilde...

Benim yaşadıklarımı yaşayıp hamile kalan yok sanırım.. bende ki kronik bi amksiyete tam düzelme imkansız gibi artık... 30 yaşında olduğum için geç kalmış gibi hissediyorum

Bu süre içinde huzurlu ve dingin olmalısınız. Başkalarına kulak asmadan kendi içinizi dinleyerek anne olun.
Telaş etmeden sakince bir dönem geçirin.
Yoksa ataklar başlar.
Hem doktor karar verecektir buna.

Doktor hamile kal ya da kalma.. o konu da birşey demiyor herşeyi bana bırakıyor.. inan kafam o kadar karışık ki

Hamileyken antidepresan kullanmamak tercih edilir
Ama kişinin kullanacağı ilacın sağlığına faydası potansiyel zarardan fazlaysa ilaç kullanır
Kullanılabilecek ilaçlar arasından doktoru uygun olanı verir

Allah seni anneliğe uygun yaratmış.hem hamilelik annedeki hastaliklari geçiriyor bile.hem kur'an her şeye sifadir.inancını bilemem ama inaniyorsan bol bol oku korunursun inşallah

Benim ablam OKB ve 2 çocuğu var ama gerek hamilelik gerek doğum sonrası hem kendisi yıprandı hem çocuklar hem de evliliği.. İlacı bırakmadan, hafif dozlarda alarak gebeliği yürüttü yine de 2. Çocuğunda. hiç de bi problem yok kızı oğlundan daha akıllı hatta, Allah büyüktür..

Daha ortada bebek yokmuş şimdiden bunları düşünüp kendinizi strese sokmayın elbet bulunur bir yolu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…