bu gidişle evliliğim bitecek...

ben bu ay ilk kez nuvaring diye bir şey kullandım.
eğer parmak egzersizini yapabiliyorsan bu nuvaring adındaki vajinal halkayı da çok rahat yerleştirebilirsin.
hem hiç acı vermiyor, kendin uygulayabiliyorsun, taktıktan sonra hissetmiyorsun, haplardan daha düşük hormon oranına sahip, ben çok memnun kaldım. bi araştır istersen. benim eski konumda da var orada arkadaşlardan biri sayesinde öğrendim ben de bu yöntemi.

Ama emzirdiğin için benim dediğim yöntem de olmuyor sana

Emzirme, meme sütünün miktarını azaltabilen ve bileşimini değiştirebilen estrojenlerden etkilenebilmektedir. Bu nedenle, çocuk sütten tamamen kesilene kadar geçen sürede NuvaRing kullanımı genellikle önerilmemelidir. Küçük miktarlarda kontraseptif steroidler ve/veya metabolitleri süt ile atıalabilmektedir, ancak bunun bebeğin sağlığını olumsuz etkilediğine ilişkin bir kanıt bulunmamaktadır.

Arkadaşım bir psikiyatriste gitmeni öneririm. Korkunun altında başka dinamikler olabilir, kolaylıkla bunu atlatabilecekken kendini bu kadar üzmene değmez doğrusu.

o ne kiiiii koruyor mu? rahatsız etmiyo mu o halka? fiyatı ne? aydınlat beni zeytinagacı

Arkadaşım bir psikiyatriste gitmeni öneririm. Korkunun altında başka dinamikler olabilir, kolaylıkla bunu atlatabilecekken kendini bu kadar üzmene değmez doğrusu.

Doktornla knstn mu, napabilirimmm diye. Bi psikologla da gorusmen gerek bence.

Sanırım haklısıniz uzman yardımı almam gerekiyor belli ki.. Çok sağ olun

Çocuk yapmaya hadisle mi karar verdiniz ? Biraz tuhaf geldi bana. Onun dışında siz bilinen bütün korunma yollarına bir bahane bulmuşsunuz böyle olmaz ki, hap yutmakta ne var ? Ayrıca ben bir ara doğum kontrol hapı görmüştüm ablamınkini, küçücük bişey ya yemek yerken de bir şey yutuyorsunuz hap yutunca ne olucak saçmalamayın Allah aşkına, hadi evet bazı haplar var afedersiniz öküz kadar oluyo onlarda sıkıntı çekebilirsiniz ama küçücük hap ne olucak.. Bence sizin sorununuz temelde psikolojik, sıkıntılı dönemlerden geçiyorsunuz, hamilelikten, cinsellikten daha önemli olan bence şu an sizin psikolojik sağlığınız..Umarım düzelirsiniz :)

Son düzenleme:
o ne kiiiii koruyor mu? rahatsız etmiyo mu o halka? fiyatı ne? aydınlat beni zeytinagacı

merhaba yolcu :)
evet bu bir doğum kontrol yöntemi.
ben hapı düzenli içmeyi unutuyordum.
kondoma alerjim var.
doğum yapmadım, spiral takmıyorlar.
vs. vs.

bu yüzden buraya konu açtım,
bir arkadaş (Marjinaly ismi) bu NuvaRing'i kullanıyormuş.
Bu plastik halka şeklinde şeffaf.
bunu iki parmağınla bastırıp vajina içine yerleştiriyorsun.
iyice ittiriyorsun ve yerleşiyor.
benim 2 deneme sürdü sadece. kolay yani uygulaması.
hiç hissetmiyorsun bi de.
3 hafta kalıyor ve mesela Cuma saat 3 te takıldıysa yine 3 hafta sonra cuma saat 3 te çıkarıyorsun.
1 hafta boyunca yenisini takmıyorsun.
bu sırada adet oluyorsun.
sonra yeni halkaya geçiyorsun.

iyi yanları:

1- haplardan daha düşük hormon salgılıyor.
2- her gün hap içmeyi hatırlamak zorunda değilsin.
3- ilişki esnasında çıkarabiliyorsun 3 saat boyunca.
4- fiyatı da uygun 22 tl

kötü yanları:
1- ilk günler düşecekmiş gibi gelebiliyor insana. ama merak etmeyin düşmüyor :)
2- her yerde bulunmuyor ben ecza deposundan getirttim.

ben kullanalı yaklaşık 2 hafta oldu.
haftaya çıkardığımda regl düzenimdeki değişim hakkında da bilgi veririm :)

Canım yemek yerken de yutuyorum ama nasıl geçiyor boğazımdan bilemezsin. Daha evvel de dedim yutkunma güçlügu çekiyorum. Hap düzenli alinmazsa bir ise yaramiyor malum. Benim psikolojim hep aynı değil bazen yutabiliyorum bazen yutamiyorum derdim bir değil ki..

öncelikle ayrıntılı anlatımın için teşekkür ederim.. bir kaç sorum olacak izninle..
ilişki esnasında çıkarılıyor mu?
bir nevi ilaç gibi mi yani? ben rahmi tıkayarak koruduğunu düşünmüştüm?
çıkarıldıktan sonra tekrar takılması sağlık açısından sorun yaratmaz mı?

ben bir şey anlamadım arkadaşlar.. diyorsunuzki tüpleri bağlatsak bile CENABI HAK isterse gebelik olur.. ee neden korunmak için bi yöntem arıyorsunuz? hapta yutsam spralde taktırsan olacağı varsa olur.. hayırlısı olsun yeterki..

siz ufacık doğum kontrol hapını yutamıyor,
fobi yaşıyorsanız bence önce adetim gecikiyor diye bıraktığınız antidepresan tedavinize devam edin.
olmadı eşiniz kondom kullansın.

siz ufacık doğum kontrol hapını yutamıyor,
fobi yaşıyorsanız bence önce adetim gecikiyor diye bıraktığınız antidepresan tedavinize devam edin.
olmadı eşiniz kondom kullansın.

Yanlış anladınız sanırım antidepresan ilacımi adetim gecikiyor diye bırakmadım. Adetim gecikince hamilelik ihtimali var bebeğe zarar gelmesin diye bıraktım.

Bence önce PSİKOLOJİNİ DÜZELTMEN ŞART...Senin kaygı durumun aşırı --bozukluk var...

BENCE HADİS-İ ŞERİF E inanıp--YALNIŞ YORUMLAMAYI SEÇİP önlem almayı red etmen de bu psikolojik sorundan kaynaklanıyor.

Sen onu yutmam,bunu taktıramam,şuna yatkın degilim dersen başka yolu yok,hamile kaldıkça aldırmak ta günah diye doguracaksın...

YUTKUNMA ZORLUGU ne kadar ileri boyutta olabilir ki...doğum kontrol hapı pirinç tanesi kadar bir şey...

BENCE BU BAHANELERLE KENDİNE KOCAMAN BİR DUVAR ÖRÜYORSUN.ŞİFAN BURASI DEGİL.ACİLEN BİR PSİKOLOGA GİTMELİSİN.HATTA GEREKİYORSA PSİKİYATRİSTE...VAJINUSMUS ÇOK MÜHİM BİR ENGEL..AŞMAN İÇİN KAPSAMLI TEDAVİYE RAHATLAMAYA İHTİYACIN VAR...

Ben satırları okurken şaşırdım.sen ya kocakarı ilacı --yöntemi yada mücize bekliyorsun...ÖYLE BİR DOĞUM KONTROL YÖNTEMİ MEVCUT DEGİL...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…