Bu gidişle yüz kilo olacam:((

Bir kaç arkadaşım da böyle durum oldu. İkiside şuan gayet fitler. Ben 20 kilo aldım Ben de geri verdim. Emzirme döneminde dikkat edince gidiyor

İnanılmaz sağlıksız çok şaşırdım kilosu normal bireylerde maksimum 18 kilo, kilosu normalin üstünde obez olanlarda ise 7-8 kiloya kadar normal görülür

Hayır ben öyle şeyler sevmem aslında herkes öyle algıladı ...evet ayran kurtarıcı ve çorba ama gece işte özellikle uykudan uyandiriyor
Gebelik diyabeti için çok erken dönemdesiniz. Eğer öncesinde diyabetle ilgili bir sıkıntınız yoksa hamilelikte 20li haftalarda çıkıyor. (25 ve sonrası genelde )
Gece ekmek falan yemeyin midenizi ekşitir daha çok yeme ihtiyacı duyarsınız. Yeşillik, süt, ayran , yoğurt daha iyi gelebilir

Bakın 1saat içinde portakal havuç koca bardak ayran ceviz falan yedim sanki hala kazinti var anlamadim

Ama ben çok şekerli ve hamur işi şeyler pek yemem ki hatta sağlıklı bile beslenirim

Ben en iyisi gece başucuma bir sürahi ayran yapıp koyayım

O haftalarda bunlar normal, 9 ay öyle devam etmiyor. İhtiyacın var ki açlık hissediyorsun. Ben yemek yedikten sonra bile açlık hissediyordum. Sadece sağlıklı beslenmeye çalışın.

Erken acıkma sebebiniz bence yeterince besleyici gıdalar almamanız.

Yağ, protein ve karbonhidrat oranını tutturamamanız. Aksine çok yağlı şekerli ancak besin değeri düşük şeyler yediğinizde çok kalori alıyorsunuz ama boş kalori alıyorsunuz.

Ben hep diyorum bence hamile kadınlar diyetisyene gitmeli, boş şeyler yemektense doyurucu, bebeğinize faydası olan şeyler yemelisiniz.

İnanılmaz sağlıksız çok şaşırdım kilosu normal bireylerde maksimum 18 kilo, kilosu normalin üstünde obez olanlarda ise 7-8 kiloya kadar normal görülür
Kime göre neye göre herkesin bünyesi farklı 30 kilo alan arkadaşım çok zayıftı hamile kaldığında.Bünye meselesi mesela ben son iki ayda gözüm döndü resmen. Tabiki böylesi çok sağlıklı değil ama kilo alcam diye de hamileliğini zehir etmenin anlamı yok. Bazısı hamileliğini 4 kilo alarak tamamlıyor. Bu da bir diğer arkadaşım kız normal kilodaydı. Kusmaktan kilo verdi.

Kime göre neye göre derken, bana göre sana göre değil tıp bilimine göre

Kime göre neye göre derken, bana göre sana göre değil tıp bilimine göre
Peki bundan şeyin haberi var mı?
Tıp biliminin ?
Hamilelik fazla kompleks bir konudur . Sen şu kadar kilo al /sen alma ,sağlıklısı budur diyemeyiz . Tip bilimin haberi olan şey budur .

Tıp biliminin ?
Hamilelik fazla kompleks bir konudur . Sen şu kadar kilo al /sen alma ,sağlıklısı budur diyemeyiz . Tip bilimin haberi olan şey budur .
valla benım doktorum da hamılelıkte en fazla 10 kılo alımı saglıklı olandır kıloyu bebek almıyor sız alıyorsunuz ve saglıksız beslenerek alınan kılonun hıcbır faydası yok tam aksıne zarar kılo almamaya calısın dıkkat edın hatta meyveden alacagınız vıtamını sebzeden alın meyve sırf seker cunku demıstı
hos ben almadım tam aksıne kılo verdım ama kadın dogum doktorlarının hepsı fazla kılo almayın der yanı dogum ıcınde bebek ıcınde rısk tasıdıgı ıcın

Her kadin icin durum farklıdır . Hanımefendi 17 kilo demiş mesela 3 bebek bekliyorsa 17 kilo mu ?
Kilolu hamile için 7 kilo demiş mesela 150 kilo içinde aynı kilo mu ?
30 40 kilo alan herkes sağlıksız mi ? Degil . Hepsinin ayrı parametresi var . Kilo iyi bir şeydir demiyorum , hamilelikte ya da normalde.
Ama sağlıklı olup olmadığına karar verme parametresi uzaktan bize ait olamaz . Hele rakamsal yorum yapmak hastayi gormeden internet ortamında çok tehlikeli .
Gayet sağlıklı ilerleyen ama 30 kilo almış hamileler kendilerini ben sagliksizim diye yaftalayabilir bunları okuduktan sonra.
Diyet yapan o kadar çok hamile goruyoruz ki son zamanlarda . Çok teklikeli.
Sağlıklı mi degil mi buna sadece doktorunuz yorum yapmalı . (Rakamsal miktarada )

orası dogru tabı ıkıze ucuze gore tabıkı degısır ben ortalama soyledım sahsen 10 kılodan fazlası zarar dedı doktorum mesela ortalama boyledır dedı
buna boy hamıle kaldıgınız kılo yas varsa hastalık hepsı etkılıyor tabıkı haklısınız

Tıp biliminin ?
Tıp biliminin ?

Bilmem onun da yoktur herhalde ben uyduruyorum :)

Eklentiler

• Z54Zj3.webp
    84 KB · Görüntüleme: 23
Bilmem onun da yoktur herhalde ben uyduruyorum :)
Tip bilimi gebelik ve bilmem ne kitaplarını kapsamıyor .
Yazan insan neden yazmış bilmiyorum umrumda da degil . Tıpta her şey hastaya göre değişir .
Ortalama yoktur .

Evet hamilelik 30 40 kg alımı varsa bu kesinlikle sağlıksızdır.
Alanımı söylememe gerek var mı :)

Kuruyemiş bulundurun. Genelde çiğ kavrulmamış olsun..
Meyve yiyin şekerli şeyler yerine. Ama abartmadan. Çünkü meyvede de şeker var..

Süt için sıkıntı yok. Koyulabiliyorsa tarçın dökün içine. Ben şimdi unuttum hangi baharatların zararlı olduğunu :)

Ve zamanı gelince mutlaka şeker testi yaptırın. Problem olabilir. Hamilelik şekeri önemlidir..

Tip bilimi gebelik ve bilmem ne kitaplarını kapsamıyor .
Yazan insan neden yazmış bilmiyorum umrumda da degil . Tıpta her şey hastaya göre değişir .
Ortalama yoktur .

Hahahah gebelik kitabı mı :)
Ya lütfen tek kelime daha yazmaya gerek duymuyorum, iyi niyetimle seni bilgilendirmeye çalıştım ama ya algılayacak kapasiten yok ya da bildiğin saçma sapan şeyleri doğru sanıyorsun insanları da yanlış yönlendirme bu bilgisizliğinle olur mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…