- 1 Temmuz 2013
- 586
- 811
- 303
- Konu Sahibi alonedark18
-
Bir kaç arkadaşım da böyle durum oldu. İkiside şuan gayet fitler. Ben 20 kilo aldım Ben de geri verdim. Emzirme döneminde dikkat edince gidiyor30-40 kilo mu
Bir kaç arkadaşım da böyle durum oldu. İkiside şuan gayet fitler. Ben 20 kilo aldım Ben de geri verdim. Emzirme döneminde dikkat edince gidiyor
Gebelik diyabeti için çok erken dönemdesiniz. Eğer öncesinde diyabetle ilgili bir sıkıntınız yoksa hamilelikte 20li haftalarda çıkıyor. (25 ve sonrası genelde )Hayır ben öyle şeyler sevmem aslında herkes öyle algıladı ...evet ayran kurtarıcı ve çorba ama gece işte özellikle uykudan uyandiriyor
Bakın 1saat içinde portakal havuç koca bardak ayran ceviz falan yedim sanki hala kazinti var anlamadimGebelik diyabeti için çok erken dönemdesiniz. Eğer öncesinde diyabetle ilgili bir sıkıntınız yoksa hamilelikte 20li haftalarda çıkıyor. (25 ve sonrası genelde )
Gece ekmek falan yemeyin midenizi ekşitir daha çok yeme ihtiyacı duyarsınız. Yeşillik, süt, ayran , yoğurt daha iyi gelebilir
Ama ben çok şekerli ve hamur işi şeyler pek yemem ki hatta sağlıklı bile beslenirim25 kilo almis biri olarak soyluyorum cok sekerli ve hamur isi vucuttaki sekeri yukselttigi icin kendini ac hissediyosun bende ayniydim bu gaflete dusme sonra acisini cekersin bebem 10 aylik 2.5 kilo kaldi eski kiloma bol bol yesillik koyu yaprakli yesillik lifli gidalar tuket bebeginin gelisimi icinde yararli bunlar
Ben en iyisi gece başucuma bir sürahi ayran yapıp koyayımgece uykudan uyandırdıgı zaman 2 bardak ayran ıcın bekleyın
yetmedı mı 2 bardak da su ıcın
mıde dolar doldurarak doyurun :)
bırde badem antep fıstıgı falan bunlar saglıklı yag bunlarda doyurur hemde lıf kaynagı vıtamın deposu atıstırırsınız
Kime göre neye göre herkesin bünyesi farklı 30 kilo alan arkadaşım çok zayıftı hamile kaldığında.Bünye meselesi mesela ben son iki ayda gözüm döndü resmen. Tabiki böylesi çok sağlıklı değil ama kilo alcam diye de hamileliğini zehir etmenin anlamı yok. Bazısı hamileliğini 4 kilo alarak tamamlıyor. Bu da bir diğer arkadaşım kız normal kilodaydı. Kusmaktan kilo verdi.İnanılmaz sağlıksız çok şaşırdım kilosu normal bireylerde maksimum 18 kilo, kilosu normalin üstünde obez olanlarda ise 7-8 kiloya kadar normal görülür
Kime göre neye göre herkesin bünyesi farklı 30 kilo alan arkadaşım çok zayıftı hamile kaldığında.Bünye meselesi mesela ben son iki ayda gözüm döndü resmen. Tabiki böylesi çok sağlıklı değil ama kilo alcam diye de hamileliğini zehir etmenin anlamı yok. Bazısı hamileliğini 4 kilo alarak tamamlıyor. Bu da bir diğer arkadaşım kız normal kilodaydı. Kusmaktan kilo verdi.
Peki bundan şeyin haberi var mı?Kime göre neye göre derken, bana göre sana göre değil tıp bilimine göre
valla benım doktorum da hamılelıkte en fazla 10 kılo alımı saglıklı olandır kıloyu bebek almıyor sız alıyorsunuz ve saglıksız beslenerek alınan kılonun hıcbır faydası yok tam aksıne zarar kılo almamaya calısın dıkkat edın hatta meyveden alacagınız vıtamını sebzeden alın meyve sırf seker cunku demıstıPeki bundan şeyin haberi var mı?
Tıp biliminin ?
Hamilelik fazla kompleks bir konudur . Sen şu kadar kilo al /sen alma ,sağlıklısı budur diyemeyiz . Tip bilimin haberi olan şey budur .
ilk gebeligimde 6 kilo aldim. Lakin suan 4 aylik hamileyim 5 kilo almisim et ve tavuk bagimlisiyim resmen endise de etmiyorum en fazla dogumdan sonra yine veririm modundayim
Her kadin icin durum farklıdır . Hanımefendi 17 kilo demiş mesela 3 bebek bekliyorsa 17 kilo mu ?valla benım doktorum da hamılelıkte en fazla 10 kılo alımı saglıklı olandır kıloyu bebek almıyor sız alıyorsunuz ve saglıksız beslenerek alınan kılonun hıcbır faydası yok tam aksıne zarar kılo almamaya calısın dıkkat edın hatta meyveden alacagınız vıtamını sebzeden alın meyve sırf seker cunku demıstı
hos ben almadım tam aksıne kılo verdım ama kadın dogum doktorlarının hepsı fazla kılo almayın der yanı dogum ıcınde bebek ıcınde rısk tasıdıgı ıcın
orası dogru tabı ıkıze ucuze gore tabıkı degısır ben ortalama soyledım sahsen 10 kılodan fazlası zarar dedı doktorum mesela ortalama boyledır dedıHer kadin icin durum farklıdır . Hanımefendi 17 kilo demiş mesela 3 bebek bekliyorsa 17 kilo mu ?
Kilolu hamile için 7 kilo demiş mesela 150 kilo içinde aynı kilo mu ?
30 40 kilo alan herkes sağlıksız mi ? Degil . Hepsinin ayrı parametresi var . Kilo iyi bir şeydir demiyorum , hamilelikte ya da normalde.
Ama sağlıklı olup olmadığına karar verme parametresi uzaktan bize ait olamaz . Hele rakamsal yorum yapmak hastayi gormeden internet ortamında çok tehlikeli .
Gayet sağlıklı ilerleyen ama 30 kilo almış hamileler kendilerini ben sagliksizim diye yaftalayabilir bunları okuduktan sonra.
Diyet yapan o kadar çok hamile goruyoruz ki son zamanlarda . Çok teklikeli.
Sağlıklı mi degil mi buna sadece doktorunuz yorum yapmalı . (Rakamsal miktarada )
Peki bundan şeyin haberi var mı?
Tıp biliminin ?
Hamilelik fazla kompleks bir konudur . Sen şu kadar kilo al /sen alma ,sağlıklısı budur diyemeyiz . Tip bilimin haberi olan şey budur .
Peki bundan şeyin haberi var mı?
Tıp biliminin ?
Tip bilimi gebelik ve bilmem ne kitaplarını kapsamıyor .Bilmem onun da yoktur herhalde ben uyduruyorum :)
Her kadin icin durum farklıdır . Hanımefendi 17 kilo demiş mesela 3 bebek bekliyorsa 17 kilo mu ?
Kilolu hamile için 7 kilo demiş mesela 150 kilo içinde aynı kilo mu ?
30 40 kilo alan herkes sağlıksız mi ? Degil . Hepsinin ayrı parametresi var . Kilo iyi bir şeydir demiyorum , hamilelikte ya da normalde.
Ama sağlıklı olup olmadığına karar verme parametresi uzaktan bize ait olamaz . Hele rakamsal yorum yapmak hastayi gormeden internet ortamında çok tehlikeli .
Gayet sağlıklı ilerleyen ama 30 kilo almış hamileler kendilerini ben sagliksizim diye yaftalayabilir bunları okuduktan sonra.
Diyet yapan o kadar çok hamile goruyoruz ki son zamanlarda . Çok teklikeli.
Sağlıklı mi degil mi buna sadece doktorunuz yorum yapmalı . (Rakamsal miktarada )
Tip bilimi gebelik ve bilmem ne kitaplarını kapsamıyor .
Yazan insan neden yazmış bilmiyorum umrumda da degil . Tıpta her şey hastaya göre değişir .
Ortalama yoktur .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?