Bu gösteriş mi oluyor?

Ben sosyal medyayi bu anlamda cok önemsemiyorum.
Gerçek hayatta kim ne olduğumuzu biliyor.

Sosyal medya hesapları o kadar önemli değil de, alyans neden takmıyorsunuz? Sırf meraktan soruyorum. Yani evli olduğunuzu mu gizliyorsunuz, bunu yapmanızda bir amaç var mı?

Elimi yıkarken yüzükle elim arasındaki o histen hoslanmiyorum.
Her seferinde yüzüğü çıkarıp bir yerlerde unutuyorum.
Belki denemeye devam etsem alisirdim ama o kadar önemli olmadigina karar verdim.
Hayatım boyunca takı olarak sadece kolye kullandım.

Benim eşim profiline ikimizin fotoğrafını koymuştu yıllar önce hala o duruyor.
Ben bi ara neden hiç foto paylaşmıyorsun dediğimde ne gerek var profilde varya yeter demişti.
Başka da fotoğraf yok hesabında.
Ama eşim normalde çok kıskanç bir erkek olmamasına rağmen internette herkes her türlü fotoğrafını görsün istemiyorum diyor. Ama kendi hesabımdan paylaştıklarıma karışmazdı hiç.
Ben de sıkıldım kapattım zaten.

Facebook hesabı kişiseldir. Kişiye aittir. Profil fotoğrafının amacı da birisi isimle arattığında açsın baksın o kişi mi diyedir.
Eşinizin adı Ahmet X diyelim ki, fotoğrafta ikiniz olsanız; iki kişi bir araya gelince mi Ahmet oluyor.
Ben de gereksiz buluyorum. Herkesin kişisel bir alanı olmalı.
Profilinde, kişisel hesabında tek olmalı. Çok heves ediyorsanız ve tercih ediyorsanız siz koyun, buna karışmıyorsa problem yok bence.

Anladım, ben evli değilim ama hiç takamam öyle özellikle yüzük. Galiba ileride ben de takmayacağım.

Ben aslında karşı değilim.Gösteriş gibi gelmezdi bana. Ama bir tanıdığım cılkını çikardi. Karısını kucağına almış paylaşmış, hastaneye gitmiş paylaşmış, otogara gitmişler paylaşmış. Bu adamın karısıyla paylaştığı fotoğraflardan cidden rahatsız oldum. Ayarında olduktan sonra neden gösteriş olsun.

Kare kare nereye gittik ne yaptık bakın der gibi fotoğraf koymak gösteriş olabilir bana göre ama profil fotoğrafı niye gösteriş olsun ne alaka
Sanki sadece resminden mi görüyolar seni dışarda da millet görüyo açıklama saçma olmuş brz

Ne kadar evli olursanız olun o hesap eşinize ait ne isterse onu yapar. İnsanlara emrivaki ile birşeyler yaptırmak ne kadar doğru sizce? İçinden geliyorsa paylaşır.. Bazı insanlar bu tür şeylerden hoşlanmaz.. Diğer arkadaşlar eşleriyle fotoğraf paylaşıyor diye sizinde paylaşmanız gerekmiyor kaldıki..

Benimde babamın facebook hesabı var iş arkadaşları, akrabalarımız ekli.. Mesela annem hiç hoşlanmaz kendinin haberi olmadan beraberde olsa çekinilen fotoğraflarının konulmasını.. Babam da zaten annemin, evlatlarının yani doğal olarak bizim :) fotoğraflarımızı paylaşmaz.

İlla sosyal medyada hesabı var diye oradaki her seçeneği kullanmak zorunda değil insanlar.. Sadece iletişim aracı olarak kullanmak istiyor belki bu hesabını..

Bence haklı eşiniz ne gerek var resme.... hem nazar değer hemde buldumcuk gibi görünüyor karşıdan Bu gün bi haber okudum adam eşini pompalı tüfekle vurmuş.. face profilleride de nasil mutlu fotoğraflarî var ... işte ya nazar değiyor yada mutlu huzurlu olmasalarda millete gösteriş yapmak için kocişim karıcım ayakları yapıyorlar... işin özeti eşiniz en mantıklı olanı yapıyor

onu denemek için koy fotonuzu. kaldırırsa durum ciddi. ayrıca neyin gösterişiymiş ne saçma bahane

bence büyütülecek bişey yok. adamın görüşü o olabilir. kesinlikle kafanıza göre telefonunu alıp hesabına fotoğraf yüklemeyin. zira görüşüne saygısızlık etmiş olursunuz.
dert edinilecek bişey yok. hani telefonu saklar, sizi eklemez sosyal ağlardan, evli yazmaz tamam haklısınız derim ama bunlarda yok. boşuna problem çıkarmayın.

Bence bu Kadar büyütülecek bir durum degil bu.
Söyle özetleyeyim: benim 8 bucuk yillik bir iliskim var ve inanin cok sancili süreclerden gectik ve geciyoruz.
Nisanimizin olmasi icin hâlâ ugrasmamizi gerektiren durumlar var ve bu yüzden henüz olmadi.
Sabretmek, belirsizliklerin yok olmasini beklemek nasil bir sanci anlatamam, üstelik sevgilim benden yüzlerce kilometre uzakta yasiyor.
Bu Zaman Kadar cok heves ediyordum onunla birlikte fotograflar yüklemeye, mutlulugumuzu paylasmaya. Ailem dolayisiyla bunu yapamadim hic bir Zaman.
Fakat simdi etrafimdaki insanlarin profillerine baktikca midem bulaniyor. Artik insanlarin neredeyse yatak odasinda yasadiklarini görecegiz ve ben bu durumdan nefret ediyorum. Sirf bu yüzden Facebook hesabimi dondurdum.
Demem o ki, ben bile cok hevesli olmama ragmen bu hevesim kirildi. Nisanim oldugunda tek bir fotograf paylasmayi düsünmüyorum. Cevrede aramin kötü oldugu, fazlasiyla nefret ettigim insanlar da var. Onlarin benim mutlulugumu görmelerini bile istemiyorum. Varsin merak etsinler, takip etsinler ama göremesinler.
Ayrica erkek arkadasim da dogulu ve bana bu konuda fikrinin Sabit oldugunu, benimle birlikte fotograf yüklemeyecegini, akrabalarinin ve arkadaslarinin o yapida insanlar olmadiklarini daha önce söyledi. Bazen trip yaptigim oluyor ama saygi da duyuyorum. Akrabalarinin cogu ile mecburi bir irtibat icerisinde ve bir cogunun da kötü niyetli oldugunu biliyorum. Inan bana, bir insanin gizli veya yasak bir sey yapacagi varsa, bunu her sekilde yapar ve ruhun bile duymaz. Böyle takintilar ile sadece kendini ve evliligini yipratirsin.

Namahrem olduğunu da düşünmüyor. Sizin esiniz neden koymuyormus sordunuz mu peki? Benimkinin galeride de yüzlerce fotomuz var.

Bende sahsen istemem nevar bunda?? Eşim aşırı kıskanç biyere gidilicekse kendim birakmak isterim der hep
Tabi bu bizim hayat tarzımız ve karşılıklı sizinkini bilemedim

Yok öyle bir sey yapmam. O ayni seyi yapsa cok sinirlenirdim çünkü.

Eger kocam aktif bi sosyal medya kullanicisi degilse. Ayda yilda belki bi resim paylasirsa, yada hatta resim paylasmayip arkdaslar bunu resimlerde etiketleyip duruyorsa. Iste o zmn " adam gosterisi sevmiyor olabilir eh" derim.
Ama eger her gittigi yerde check in yapiyosa, gezmelerde, keyiflerde adi altinda siparis verdigi yemegi yemeden once deli gibi resim cekiyosa o zmn bana " gosterisi sevmiyorum" diye yemesin beni.

Neden bu kadar sorun yapiyorsunuz ki ? Bencede sürekli eşleriyle fotograf paylasanlarin çoğu aslinda mutlu olmayip baskalarina mutluymus gibi yansitmaya çalişanlar ..ne gereği var sosyal ağlarda birşeyleri ispatlamaya çalişmanin ? Eşiniz sizi seviyor mu ? Size değer veriyor mu ? Bunlari siz bilin yeter, insanlar size baktikca anlarlar zaten mutlu olup olmadiginizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…