Bu Gün Bebekler İçin Ne Pişirdik?

• Konu Sahibi Konu Sahibi estel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

estel

Ziyaretçi
selam arkadaşlar...

evet farkındayım ek gıda topiğimiz var ama hem çok altlarda kalıyor hemde artık ek gıda olmaktan çıktı öğüne geçti çocuklarımızın besinleri..

ben hergün düşünüp yeni yeni şeyler keşfetmeye çalışıyorum ( her ne kadar minik adamım yemesede) ama pişirdiklerimiz hakkında eskisi kadar paylaşımda bulunmuyoruz..

üşenmeyelim hergün neler pişirdik bugünkü mönü ne yazalım..

hatta isteyen kendi için oluşturduğu mönüleride yazsın fikir edinelim çünkü yemeği pişirmekten daha zor ne yapsam diye düşünmesi..

bool bool paylaşım yapalım burdan..

a.s.a.s.

ilki benden gelsin ben bugün öğlen kıymalı patates yemeği yediricem inşallah..

akşamda ya su böreği (dr. su böreğinin çok sağlıklı besin değerinin çok yüksek olduğunu söylemişti) yanına ayran yada sebze çorbası...

kendimiz için daha düşünmedim ama dışarı çıkabiliriz bu akşam sanırım dışarda hallederiz...

benim daha bebegim dogmadi ama dün eltimin oglu icin güzel bi yemek yaptik
1 patates 1 minik sogan 1 havuc azcik brokoli bir parca tavuk eti beraber kaynadiktan sonra icine cok az tereyagi ekleyip sonrada birkac yaprak ispanak attik baglayici olsun diye de bebek icin özel olan irmiklerden ekledik 1 kasik, robottan gecirdik sahane lezzetli oldu benim bile canim cekti
bu tarifi gecengün ahmet maranki vermisti denedik gercekten icindeki malzemeleri degistirip hergün degisik yemekler yapilabilir

azıcık alsaydın hamilesin ya canın çekmesin :))

bende bunu yapıyodun içinede ya irmik ya bulgur koyuyorum..bulgur yedirince nedense çok mutlu oluyorum çok sağlıklı bişey yapmışım gibi geliyor:) zaten kendiside çok seviyor..

Canım ben de dün akşam sulu köfte yaptım.Oğlum köfteyi seviyo.Mantar sote ve ıspanak da var.Yanına da makarna yapayım akşam.Kocişin mesaisi akşam başlıyo.Evde Anıl ve ben varım.O yüzden çok ahım şahım bişi düşünmüyorum.Eğer Anılı erken yatırırsam prenses tatlısı yapacam.cokacimcoook

Ya özel irmik mi?Diğeriyle farkı ne?

bende dün fırında makarna aypmıştım çook severim fırında makarnayı hele kremalı olursa ama krema koyamıyorum malum kilo durumları..

oğlumda nasıl açtı ağzını makarnaya..ağzını nadir açtığı zamanlardan biri:)

amwayın makarnasını kulanan var mı çok kaliteli durum buğrayından yapılıyomuş benim tontiş sevdi ondan mı alsamki..

ben almadim karnim cok toktukaydirigubbakcemile3 ama oglumuz afiyetle yedi demekki güzeldi:lepi:
süper fikir icine ince bulgurda eklenebilir bir kasik...bende kizim büyüyünce insallah ek gidalarini evde kendim pisiricem kavanoz mamasi igrenc gelio bana almak istemiyorumlmaz:

Ya özel irmik mi?Diğeriyle farkı ne?

tam farkini bilmiyorum ama besin degerleri farkli bi irmik bu bebek gida reyonunda satiliyo...hatta üstünde de bebek resmi var

evet canım bulgurda çok yüksek b vitamini var hatta bize okulda depresyon riski taşıyanların bol bol bulgur yemesi gerektiği öğretilmişti..

benimde en favori yemeğimdir bugur..

benim şu anda ocakta bir parça but pişiyo ,suyuyla çorba yapıcamda butu da ayrı yediririm heralde ,
akşama bi fikrim yok ,akşamları pek bişey yemiyo bu kız yaa ..o yüzden bende normal yemek yapıyorum,yerse şansıma ..

tavuk hasliyorum suyuyla tel sehriye corbasi yapicam icinede kücük kücük atarim etinden..

aksama hicbir fikrim yok ama

bizde haftanın 4 günü annane tarafından besleniyoruz.
bugünkü mnüyü sormadım açıkcası
ama dün kıymalı pirinçli ıspanak yemiş hanfendi .. hatta akşam da biraz eve göndermiş ama öğlen yediğini akşam pek istemedi
bende bize yaptığımız havuç patates et arpacık soğan kombinesinden sanırım adı tas kebabı oluyor bunun :))) ve pilavdan verdim .

lalaı kızınınkini bilmem ama sizin mönü süpermiş canım çekti valla..bugün bişey pişirmeyi düşünmüyodum ama aklıma girdin:)

batu öğlen karnıbahar yedi , hemen yazimtarifi

1 tatlı kaşığı zaytinyağda 1 diş sarımsak ve bir tutam kekik kavruluyor 2 dakika , sonra minik minik doğranan karnıbaharlar ilave ediliyor , 1 bardak sıcak su eklenip karnıbasharlar pişiriliyor , sonra bir bardak içine 2 kaşık yoğurt 1 kaşık su ile karıştırılıp yemeğe ekleniyor , 5 dakika da öyle pişiyo ve afiyetle yiyooo.. batunun en favori yemeklerinden tavsiye ederim kızlar

hoşuma gitti bu canım deniycem mutlaka..

yanlık baharatları kavurmak iyi değilmiş..yamağin pişmesine yakın konmalıymış zeytinyağıda öyle belirli bi sıcaklığın üzerine çıktımı özelliğini kaybediyomuş canım..

yogurt iyi oluyormu kuzucuum icinde? ben yogurdu hep ayri yediriyorum..

bunu bi deneyim kisa zamanda.

estelcim kavurma dediğim bizim yemeklerdeki gibi değil hayatım en fazla 2 dakika kısık ateşte o zaten yüksek ısıyo çıkmıyo bile merak etme :)

çilekcim yoğurtu yemeklere de ilave edince güzel tat veriyo , batu tam bir yoğurt hastası her yemeğin üstüne koyduğum gibi bazılarına pişirirken de ilave ediyorum , değişik bir tat veriyo

bizde tavuk pişirdik yağmura sanırım bugün tavuk günü
salçasız ve az yağlı yapmış babnnesi hem biz hem kızım yedi soğan,domates,çarliston biberi az suyla pişirmiş üstünede tavuk butunu küp şekllinde doğramış kısık ateşte azıcık pişirmişti kızıma ezerek yedirdim öğlen tavukalr fazla yumuşamıştı suyunada ekmek bandırıp yedirdim yanınada yine sebzeli makarnayı yoğurtla karıştırdık çatalla attım ağzınaaa

andina ya bu anlattığını ben kendimiz içinde yapıcam eşim karnıbahar hastası ve bayılacağına eminim..
sağol canım..

andinacım tarif süper kağıdı kalemi aldım elime yazdım yarın deniyçem bugün mertin menüsü buharda sebze püresi akşamda kendimize kabak dolması yaptım biraz ondan yer akşamları mert yemek yemiyor yaw zorluyorum ama olmuyor daha çok muzlu muhallebi falan yiyiyor.arkadaşlar biraz önce bide int.bi yazı okudum bebeklerim beyin gelişi 18 aya kadar çok hızlı olurmuş ve 9 ayla 18 ay arası balık yemek zekayı çok arttırırmış unla yapılan bi balık çorbası var onu bilen varmı bide ben buharda somon yapıyodum ama artık diğer balıklarıda yedirebilirmiyiz bilen varmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…