inşallah canım bencede fazla kaçtı galiba rahatsız etmez inşallahcanim biraz fazla kacmis galiba,insl.rahatsiz etmez fistigi.
minecim konserve ton tabiki zararlı hele tarhana ile akannehir
canım taze taze al balığı evde kendin pişir ver gülüm..
akşama ne yapacağımı buldum ,yine son derece uydurmasyon ,diftfrizi açtım malzemeleri kontrol ettim ,bezelye çıkardım birde kuşbaşı et ,havuç,patates ,bezelye ile etli bişeyler yapıcam ,bakalım nasıl bişey çıkacak ortaya ..
Eylül'cüm "en iyi kaynana senin olmayandır" demişsin ya, bayıldım bu lafa :) Gerçekten de gelinleri sinir etmek için ellerinden geleni yapıyorlar...
Akşama ben de taze bir şeyler mi yapsam yoksa dipfrize attığım ekşili çorbasını mı çözdürüp de versem mi diye düşünüyorum. Bu arada ben bazen yemeğini dondurucu kaplarıma bölüp öyle saklıyorum. Sonra benmari usulü çözdürüp yediriyorum. Anne sütü de donduruluyor ya yemeklerini de dondurmak sorun yaratmaz heralde.
Bu arada geçen gün yaptığım ve Bengiş'in bayıla bayıla yediği ekşili çorba tarifi: (Yalnız çok pratik değil yuaparken sırtım ağrıdı)
Köftesi için; 1 fincan pirinç, yarım kilo kıyma, 1 soğan, 1 tatlı kaşığı z.yağı. Soğanlar rendelenir, yarım saat ılık suda bekletilmiş pirinç ve kıymayla yoğrulup minik köfteler yapılır. (tuz ve karabiber eklenebilir ama ben eklemedim) Un serpilmiş tepside köfteler yuvarlanarak una bulanır.
Çorbası için; 1 havuç, 1 patates, 2 kereviz sapı minik minik doğranır. 8 bardak suya atılır. Su kaynayınca köfteler atılır, 10 dk. pişirilir.
Terbiyesi için 1 limonun suyunda 1 yumurta sarısı iyice çırpılır. 1 kepçe çorba suyundan alınarak tekrar çırpılır ve yavaş yavaş çorbaya ilave edilir. Çorba 1 kaç dk çırpılır. 1 kaç dal kıyılmış maydanoz ilave edilirve 10 dakika daha pişirilir. Afiyetle yenilir. Besinsel açıdan bol çeşitli ve çok sağlıklı hem de lezzetli. Fırsat bulursanız deneyin derim.
Elmalıcım sevdim senin tarifi , hafta sonu vaktim olursa yapim bende..
estel sen iste ben sana yazar dururum hayatım :))) internette çok araştırıyorum ben bebek yemeği tariflerini , birde kara kaplı bir defterim var tariflerle dolu içi , her tarifi oraya yazıyorum , bakıcısı da ordan baksın yazsın diye :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?