Bu Gün Bebekler İçin Ne Pişirdik?

• Konu Sahibi Konu Sahibi estel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
h.minecim biraz fazla olmuş ,sanırım küçük kutulardan bahsediyorsun umarım öyledir ,bişey olmaz ama bir daha verme ,hele biraz büyüsünler belki ..taze taze al balığı ,buğulama yap ohh mis gibi yesin fıstık..

elmalıcım bu kaynanalar neden bu kadar eski kafalı oluyolar yaa,biri şu kaynanaları toplayıp ders filan versin ,ne bileyim bişeyler öğretsin ,okul açsınlar :)) işte birde ata sözü :en iyi kaynana senin olmayandır :)))

eylülüm eğitilmez bu kaynananalar , doğal içgüdüleri var sanırım gelinden nefret etmek üzere :)))

ben böyle olmıycam ama piroşum korkmasın , ben çok seviyorum gelinimi

canim biraz fazla kacmis galiba,insl.rahatsiz etmez fistigi.
inşallah canım bencede fazla kaçtı galiba rahatsız etmez inşallah

minecim konserve ton tabiki zararlı hele tarhana ile akannehir

canım taze taze al balığı evde kendin pişir ver gülüm..

andinacım dogru söylüyosun vermem aslında herşey ama bugün öyle aklıma geldi bi daha taze balık yapayım en iyisi haftada bi gün bide akşama senin tarifi yaptım bende okuyunca bizde yeriz hanımefendide yer bide bi tane patetes dogradım küçük küçük içine zeynep ceylin seviyo diye olur herhalde

akşama ne yapacağımı buldum ,yine son derece uydurmasyon ,diftfrizi açtım malzemeleri kontrol ettim ,bezelye çıkardım birde kuşbaşı et ,havuç,patates ,bezelye ile etli bişeyler yapıcam ,bakalım nasıl bişey çıkacak ortaya ..

Kızlar valla benim kaynanayı biliyonus.Cadı mı cadı.Ama yemekleri vitamini kaybolmasın diye benmari usulü ısıtıp veriyomuş.Her yemeği kıymalı yapıyo.Bol bol tavuk suyu kullanıyo.Cadı madı ama oğlana iyi bakıyo. Kendi evinde tabi.Artık benim eve gelmiyo.En iyi kaynana burnunu herşeye sokmayan, evinde oturan kaynanadır.

Bir de balığı ben de vermek istedim ama ağzında biriktiriyo benimki.Böyle balıklı çorba falan nasıl yapıyosunuz.Ya da hamsiyi nasıl yediririm oğluşuma?

bende elimde bu malzemeler varken uydurmuştum bi yemek:)

etleri soğanla kavurup fırın kabına koydum üzerine bezelye serptim(konserve) domates sosu ve üzerine beşamel sos ve kaşar..
yanınada ne alakaysa karidesli bademli makarna..

sende mi uydrmasyoncusun:))

yasmin canım ben hamsiyi tavada kızarmış olarak veriyorum çok az pişiyor zatrn yumuşacık oluyor ayıklayıp elimle yediriyorum yağmur tam bir balık hastası ben çorbasını vermedim hiççç

Karadenizli hatun kebap hastası mı olacaktı lavinyacım , hamsi sevecek doğal olarak

Eylül'cüm "en iyi kaynana senin olmayandır" demişsin ya, bayıldım bu lafa :) Gerçekten de gelinleri sinir etmek için ellerinden geleni yapıyorlar...

Akşama ben de taze bir şeyler mi yapsam yoksa dipfrize attığım ekşili çorbasını mı çözdürüp de versem mi diye düşünüyorum. Bu arada ben bazen yemeğini dondurucu kaplarıma bölüp öyle saklıyorum. Sonra benmari usulü çözdürüp yediriyorum. Anne sütü de donduruluyor ya yemeklerini de dondurmak sorun yaratmaz heralde.

Bu arada geçen gün yaptığım ve Bengiş'in bayıla bayıla yediği ekşili çorba tarifi: (Yalnız çok pratik değil yuaparken sırtım ağrıdı)
Köftesi için; 1 fincan pirinç, yarım kilo kıyma, 1 soğan, 1 tatlı kaşığı z.yağı. Soğanlar rendelenir, yarım saat ılık suda bekletilmiş pirinç ve kıymayla yoğrulup minik köfteler yapılır. (tuz ve karabiber eklenebilir ama ben eklemedim) Un serpilmiş tepside köfteler yuvarlanarak una bulanır.
Çorbası için; 1 havuç, 1 patates, 2 kereviz sapı minik minik doğranır. 8 bardak suya atılır. Su kaynayınca köfteler atılır, 10 dk. pişirilir.
Terbiyesi için 1 limonun suyunda 1 yumurta sarısı iyice çırpılır. 1 kepçe çorba suyundan alınarak tekrar çırpılır ve yavaş yavaş çorbaya ilave edilir. Çorba 1 kaç dk çırpılır. 1 kaç dal kıyılmış maydanoz ilave edilirve 10 dakika daha pişirilir. Afiyetle yenilir. Besinsel açıdan bol çeşitli ve çok sağlıklı hem de lezzetli. Fırsat bulursanız deneyin derim.

biz bu ekşili köfteyi sık yapardık önceden bak okuyunca aklıma geldi yine bende yapayım bakalım tontişim sevecek mi..

Bi yemek daha bunu da Pazar günü yapmıştım

1 tatlı kaşığı zaytinyağda bir minik soğanı kavuralım 2 dakika , üstüne 250ml. Sıcak su ilave edelim , su kaynayınca bir büyük çay bardağı bezelye ve bir tutam yaklaışık bir çorba kaşığını dolduracak şekilde dereotunu ilave edelim. 10 dakika sonra 1 tatlı kaşığı irmik ekleyip bezelyeler yumuşayana kadar pişirelim.

Ben bunu da yoğutla beraber verdim yedi batucuk

sende değişik tarifler varmış canım .. takipteyim:))

Elmalıcım sevdim senin tarifi , hafta sonu vaktim olursa yapim bende..

estel sen iste ben sana yazar dururum hayatım :))) internette çok araştırıyorum ben bebek yemeği tariflerini , birde kara kaplı bir defterim var tariflerle dolu içi , her tarifi oraya yazıyorum , bakıcısı da ordan baksın yazsın diye :)))

biz bugün yoğurt çorbası yedik akşamada yeşil fasulye yapacağım..

Yap canım, afiyet şeker olsun, yarasın bebişine...

Bu tarif Yaşasın Mutfakta Annem Var isimli kitaptan..Geçen hafta sonu yaptım ancak batu sevmedi , mısır yüzünden sanırım çünkü içindeki diğer sebzelerle arası iyidir ama mısırın tatlı olması benim oğlumu cezbetmedi pek 

1 çorba kaşığı zeytinyağ içinde 1 tatlı kaşığı soğanı ve 1 küçük havucu ( ince doğranmış olucak tabiki ) birkaç dakika yağda çevirelim ,içine 1 su bardağı sıcak su ve ince ince doğranmış bir küçük patetesi ilave edip pişirelim. Daha sonra 1 çorba kaşığı bezelye ve 2 çorba kaşığı mısırı ilave ederek 5 dakika daha pişirin. Afiyetle yesin bebişler ama dediğim gibi batu sevmedi bunu

Ya kızlar nasıl zaman bulup pişirorsunuz ben anlamadım.Ben eve kendimi zor atıyorum.Ancak hafta sonu yapabiliyorum ama sizin anlattığınız gibi de değil ki yaptıklarım.Doktorumuz bana sizin yaptığınız yemeklerden yedirebilirsiniz dediği için genelde ogün evde ne piştiyse onu yediriyor kayınvalidem.Tabi tuz şeker eklemeden pişiriyo ona ayırıp sonra da tuz atıyo yemeğe.Ama ben genelde akşam yemeklerdinden sonra evde olduğum için göremiyorum.Geceleri tahıl bazlı mamaları karıtırıp veriyorum ben.

bizim drumuzda siz ne yiyosanız ver dedi zaten salça ve tuz koymayınca sorun olmazz illede ayrı pişirmenize gerek yok..

yeretki çeşitli besinlerin hepsinden alsın ve ayına uygun pişirilsin..

estelcim son derece uydurmasyoncuyumdur ,bugünki yemeğin açılmını veriyorum ..

etli bezelye :
etler düdüklüde haşlanır ,
ayrı bir yerde soğan,m.özü yağı ve az salça kavrulur içine küp patates ,küp havuç,küp kabak ve bezelye eklenir ,pişen etler de katılarak kavrulur ,etin suyuda tencereye dökülür ve iyice pişirilir ..meloş ta bizde afiyetle yer ki öyle de oldu ..
yanında pilavda vardı güzel gitti ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…