Bu Gün Bebekler İçin Ne Pişirdik?

• Konu Sahibi Konu Sahibi estel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
haftada birgun veriyorm balik ama corbasini diil.

somon ve mezgit verdim simdiye kadar lokum cok sevdii.

Bizim de babannemiz kızıma dünden kalan tuzlu pirinç pilavıyla yoğurt yedirmiş öğlen yemeğinde! Çatladım sinirimden. Halbuki ne güzel etli nohut yapmıştım özene bözene. Yemezse diye de bir de yoğurt çorbası yapmıştım yanına. Sen kalk nohutu sevmedi diye dünkü pilavı ısıt ver. Off yaa, ne babanneler var, kıymetini bilin valla...

yarınki menümüzde mezgit var ,melise de yedircem ..

babane deme bana elmalı turta benimki el kadar çocuğa fırından alınan ne olduğu belirsin poğçayı bile yedirmeye kalkmıştı , hiç hatırlatma hiçççç

eylülcüm melisin resmi harikaaaa

ben de balık ayırdetmiyorum artık , bizde de cumartesi akşamı palamut var , bayıla bayıla yiyecek oğlum

babane deme bana elmalı turta benimki el kadar çocuğa fırından alınan ne olduğu belirsin poğçayı bile yedirmeye kalkmıştı , hiç hatırlatma hiçççç

bizde nereye gitsek elimize bişey tutuşturuyolar..pastanede filan nasıl bi mantık anlamadım..çikolata veren bile oldu..en başta babam teklif etmiştikafamçokkarıştı
ne kadar reddetsende inatla bide çocuğun eline tutturmaya çalışıyolar..

Ben de balığı hep dışarda veriyorum. Genelde ızgara palamut ya da somon oluyor... Evde balık pişirmek pek adedim değil de...

Bu arada Andina'cım verdiğin karnabahar tarifi 1 tam boy karnabahar için mi? Yarın yapıp Bengiş'e yedirmeyi düşünüyorum da. Bir de buna kıyma ilave edilirse de güzel olabilir sanırım...

Canım 1 tam boy karnıbahar deĞıl , bÜyÜk bır Çorba kasesını dolduracak kadar karnıbahar ıÇın , malzemelerı arttırarak tam boy ıÇın de yapabılırsın tatlım

estelcim bahsettiğin konuyla ilgili diğer topikte de dün yazmıştım bişeyler , böyle insanları anlamam mükün değil , ben gayet sert tepkiler veriyorum kendi ailem bile olsa , artık mahalledeki fırın ve bakkal öğrendi birşey teklif etmiyorlar , aile dersen onlar da gözümün içine bakıyorlar kızacak mıyım yada ne tepki vericem diye...

sağol andişim tişikkür eederik ..

çorba pişti yedi meloş kocaaa tabak dolusu ,

yıldız şehriyeleri tereyağda biraz çevirdim
kaynayan tavuk suyunun içine attım ,
bir avuç ta pirinç attım içine ,pişince yoğurt ,yumurta ve limonla terbiye yaptım ,tavuk etinin birazını içine attım ,birazını ayrı yedi..
mis gibi oldu bi tabakta ben yedim

Afiyet bal olsun meloş'a :)

Bu arada daha pirinç pilavının sinirini üzerimden atmadan babannemiz şimdi de bildiğimiz çelik rendeyle elma rendeleyip de yedirmiş!! Yahu cam rende duruyo orda, ay yine tüylerim diken diken oldu!!!!!

bizde ictik corbamizi geldik..bende hafif tereyagla unu kavurdum..

azcik salcasini koyup pisirdim..kaynayincada icine biraz tel sehriye atip tavuk etlerini

ekledim..ikimizde koca birer tabak yedik geldik.

turtacim bence sen rendeni,yemeklerini filan tezgaha koy,belki görünce senin isdedigin gibi verir.

kızlar ben bugün zeynep ceylin'e ne yedirdim biliyomusunuz belki klızarsınız bana biraz araştırmadan cahilce hareket ettim pişman oldum ama ne yapayım verdim artık doktorumuz artık bol bol balık yedir çok faydalı demişti ton balıgıda olabilir demişti ama ben abarttım galiba 1 kutu ton balıgının içine 3 4 yemek kaşıgı tarhana çorbası karıştırıp verdim bi güzelde yedi ama acaba agır gelir mi sonra araştırdım ton balıklarıyla ilgili pek güzel şeylerde okumadım çok pişmanım inşallah dokunmaz

canim biraz fazla kacmis galiba,insl.rahatsiz etmez fistigi.

minecim konserve ton tabiki zararlı hele tarhana ile akannehir

canım taze taze al balığı evde kendin pişir ver gülüm..

Cilekk'cim dediğin gibi tezgaha koyayım dedim ama yemeği bozulur diye buzdolabına koymuştum yine. Olmazsa üzerlerine kocaman post_it yapıştırırım yine olmazsa kapıyı gösteririm Andina'nın dediği gibi :)
Şaka bir yana ızmir'den geldi babannemiz 2 gün önce ve daha 1 ay bizimle

Allah sabır versin elmalı turtacım , bir ay çoook zor geçer , ben hayal bile edemiyorum kayınvalidemle aynı evde bir ay geçirmeyi..

elmalıcım bi kereden bişey olmaz tatlım ya babannesi hiç torununun kötülüğünü ister mi onu kırmadan söyle tatlı dille bidaha yapmaz inşallahhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…