gözümün içine baka baka;bır kac tartısmamızda benım kaybedecek bır seyım yok deyısın geldı aklıma dedı.nedemek bu demekkı aklında olan bır seyler var demek.oyle degılmı.ve odaya kapandı gonlumu alacak tek kelıme etmedı.sankı adamı ben arattım,ben pesıme taktım.
dogru soyleyen 10. koye gıtse ne fayda....
Mrb arkadaşlar. Cok uzgun hissediyorum., o nedenle hemen konuya gircem.
Ben 5 yillik evliyim.daha once doguda gorev yapiyodum.esimle orada görev yaparken tanisip evlendik.doguya atanmadan once 2.5 yil kadar kendi memleketimde ozel bir merkezde calisiyodum.calistigim yerde kendime yakin hissedip güvendiğm birksc kisi vardi.bunlardan birisi bana asik olmus.ben ona seni kardesim gibi görüyorum desemde ikna olmadı. Tam 3 yil boyunca pesimi birakmadi.atanip doguya gittigimde bile pesimdeydi.artik okadar biktirdi ki hakaretler ederek pesimi bıraktirdim.
Gel gelelim asil konuya. Bu adam 5 yil sonra ortaya cikti.tlf numarama bir takim düzenbazliklarla ulasmis.bana beni merak ettigini nasil oldugumu ogrenmek istediğin i falan soyledi.bende ona ben kocamla cok mutluyum ve kocami cok seviyorum birde cocugum var.artik biraz haysiyet sahibiysen beni rahatsiz etme dedim.sende karinla va cocugunla bizim mutlu oldugumuz ksdar mutlu olursun insaallah.dedim.benim yuzumden mutlu degilmis.insaallah sende o adamla mutsuz ol diye beddua edicem dedi aptal......aksam esim elinde ciceklerle eve geldi.birlikte mac izliyoduk.olanlari bir bir anlattim.dondu kaldi, bir sure hic konusmadi.ne oldu dedim.ona seni ne kadarsevdigimi ve cok mutlu oldugumu ssoyledim.artik bir daha arayamax dedim.
Esim"5 yil sonra bir anda ortaya cikmasi garip deilmi "dedi.bende evet, aman bos ver tlf numarami degisiriz olur biter dedim.esim bir muddet daha tatsiz tuzsuz oturdu.egildim yuxune baktim ve bana ne dedi biliyomusunuz " bazen tartışırken benim kaybedecek bir seyim yok diyosun ya o aklima takildi "demez mi basimdan asagi kaynar sular dokuldu sanki....
Aglamaktan gozlerim sisti cok kotuyum....
Benim hatam durust davranmak mi oldu simdi...
Ben her zaman derim,dürüstlük farklı birşey,her doğruyu heryerde söylemek farklı birşey.Rahmetli annem bana birşey öğretti hiç kulak arkası etmerm "herşey erkeğe söylenmez"
Dürüst oldun da noldu,huzurun kaçtı.Manyağın biri arayıp yoklama çekmiş.5 yıllık evlisin.Artık evlilik konusunda belirgin bir olgunluğa gelmiş olan gerek.Erkeklerin beyinleri farklı çalışır.Kadını aşırı şekilde sahiplenme,ona gelecek en ufak bir hareketin bir başka bir erkeğin göz ucuyla bakmasının bile namusunun tehdit altında olduğunu düşünürler.Ve tepkileri farklı olur.Senin eşin en sakin tepkiyi vermiş.Benim eşim aklıselim sahibi,sakin mantıklı bir insansdır.Ama böyle birşey söylesem,Bütün İstanbul u ayağa kaldırır.O adamı ne yapar eder bulur.Sana öylesine gelen bir konu eşine pek öylesine gelmez.Birkere kendi karısını elin adamının arayıpta bu şekilde konuşma cesaretini göstermiş olmasını hazmedemez.Sana ne kadar güvenirse güvensin.Bu konunun güvenmekle alakası yok.Hazmetmekle alakası var.
sende karinla va cocugunla bizim mutlu oldugumuz ksdar mutlu olursun insaallah.dedim.Böyle bir cümle kullanmana bile gerek yok.Senin numaranı senin rızan dışında bulmuş ve abuk subuk konuşan bir adama.Adam seni arayıp konuştuğu zaman,bana bak beni bidaha sakın arama hem savcılığa giderim hem kocama babama durumu anlatırım olacaklarla sen uğraşırsın der kapatırsın.Olur da bir daha ararsa telefonunu değiştirirsin.
Evet
Bu ima ettiği şey terbiyesizlik
Ağlama, surat as
Sorarsa da dersin sen beni ne ile itham ettiğinin farkında mısın diye
Milletin delisi yüzünden seni suçlaması anlamsız
Var böyle saplantılı tipler maalesef[/QUOTE
Suurunu kaybetmıs gıbı.dun gece eve saat 10 da geldı.yonetıcı bınadakı bır tamırat ısıs ıcın para ıstedı.bende cebten msj atmıstım ver dıye.ısı cok yogun.eve geldıgınde yogunluk tan unutmus olacakkı parayı vermedı dıye dusundum.sonra kızıma ;nısan babana soylermısın füsun teyzenlere para verecektı dedım.kızım oldugu odaya gıttı ve soyledı .esımde benım bulundugum odanın kapısında durup öfkelı gozlerle;kızım annene sor bakalım elın adamıyla 4dk boyunca neler konusmus dedı....
bır sok daha...ben adamın sakınlesıp hatasını anlayıp ozur dılemesını beklerken,yazıkkı o içindekı suphelerı canlı tutacak seyler uretmıs ...
tek kelıme etmedım odada ağlayarak uyumusum.gece kaltım yıne bır aglama krızı..kendımı sakınlestıremıyorum.nasıl olurda 6 yıldır hayatımda olan bu adam, hayat arkadasım cocugumun babası bana bunları yakıstırabılır....
sabah erkenden ben uyurken geldı.yanıma iliştı konusmak ıstedı.ben tepkı verdım.bu kez bana 'hatalısın barı sus daha fazla hata yapma' dedi...
bende ona;
Hatalıyım oylemı?sana kendımı ıspat etmıycem,acıklamıycam,aklamaya calısmıycam!
Ben senın guvenını yıkacak bısey yapmadım ama sen benım guvenımı yıkacak cok buyuk bır hata yaptın,
ha bana guvenmıyomusun?ıste kapı ,ıste sen ...benı ıstedıgın an gıdıp bosayabılırsın...
gozlerının ıcıne kadar gırecek kadar yaklastım ve dedımkı,yıne soyluyorum,benım kaybedecek hıc bır seyım yok!
hatanı kabul edeceksın o adamla konusmayacaktın.dedı
bende adam calıştıgım yerın adresıne kadar bılıyor bu gun ulasmazsa yarın ulasacak.onemlı olan benım o seref...ze verdıgım yanıttır.bırde dusunun evlenmeden once esım boyle bır psıkopatın bana saplantılı oldugunu bılıyodu.bılmese neler olurdu acaba...
kendınce hatamı anladım dıyo ama hala artıstık tavırlar.bense hala ona karsı tepkılıyım.kolay kolay toparlanabılecegımıde sanmıyorum...
Tamam eşinizin tepkisi hoş olmamış, ama insan nasıl bir konuşmanın, ne tarz bir tehdidin üzerine "benim kaybedecek birşeyim yok" şeklinde bir çıkış yapabilir ki? Bu gerçekten sık tekrarladığınız bir söz mü?
bence eşiniz o adamla konuştuğunuzdan çok, kaybedecek bir şeyim yok demenize takılmış. yıllardır her kavgada bunu tekrarlamışsınız ve eşinizin ne kadar kırıldığını farketmemişsiniz. ve anlamadığım, eşini seven biri nasıl o cümleyi kurar.. benim eşim hem kocam hem en iyi arkadaşım. ve kaybedecek çok şeyim var. siz sevginizi tekrar gözden geçirin ve o telefon görüşmesini yaptığınız için değil ama eşinizi bunu söyleyerek kırdığınız için ondan özür dileyin.
bunun dışında ben de muhtemelen bu telefon görüşmesini önce eşime söylerdim, sonucu ne olursa olsun başkasından duymasından iyidir. burada eşe her şey söylenmez diyen arkadaşlara söylüyorum, boem e ulaştığı gibi bir şekilde eşinin numarasına da ulaşıp, 2 gün önce de boemle konuştuk dese acaba daha mı iyi olurdu?
Anladım canım. O zaman benim nacizane tavsiyem ağır bir duruşun olsun bu hususta. Bir kez aç konuyu ve sakince anlat onu ne kadar sevdiğini, bu yaptığının seni ne kadar derinden incittiğini. Az ve öz olsun ama, sürekli başa kakar şekilde değil. Sonra sen kendini çek bir kaç gün, o ise evin sessizliğinde düşünsün ne yaptığını. Hatasını anlayacaktır.
Rabbim yuvanıza huzur versin.
bence eşiniz o adamla konuştuğunuzdan çok, kaybedecek bir şeyim yok demenize takılmış. yıllardır her kavgada bunu tekrarlamışsınız ve eşinizin ne kadar kırıldığını farketmemişsiniz. ve anlamadığım, eşini seven biri nasıl o cümleyi kurar.. benim eşim hem kocam hem en iyi arkadaşım. ve kaybedecek çok şeyim var. siz sevginizi tekrar gözden geçirin ve o telefon görüşmesini yaptığınız için değil ama eşinizi bunu söyleyerek kırdığınız için ondan özür dileyin.
bunun dışında ben de muhtemelen bu telefon görüşmesini önce eşime söylerdim, sonucu ne olursa olsun başkasından duymasından iyidir. burada eşe her şey söylenmez diyen arkadaşlara söylüyorum, boem e ulaştığı gibi bir şekilde eşinin numarasına da ulaşıp, 2 gün önce de boemle konuştuk dese acaba daha mı iyi olurdu?
Tatliya baglanmasina cok sevindim :)
Umarim bir daha boyle bir sorun yasamazsiniz.
Ben her zaman derim,dürüstlük farklı birşey,her doğruyu heryerde söylemek farklı birşey.Rahmetli annem bana birşey öğretti hiç kulak arkası etmerm "herşey erkeğe söylenmez"
Dürüst oldun da noldu,huzurun kaçtı.Manyağın biri arayıp yoklama çekmiş.5 yıllık evlisin.Artık evlilik konusunda belirgin bir olgunluğa gelmiş olan gerek.Erkeklerin beyinleri farklı çalışır.Kadını aşırı şekilde sahiplenme,ona gelecek en ufak bir hareketin bir başka bir erkeğin göz ucuyla bakmasının bile namusunun tehdit altında olduğunu düşünürler.Ve tepkileri farklı olur.Senin eşin en sakin tepkiyi vermiş.Benim eşim aklıselim sahibi,sakin mantıklı bir insansdır.Ama böyle birşey söylesem,Bütün İstanbul u ayağa kaldırır.O adamı ne yapar eder bulur.Sana öylesine gelen bir konu eşine pek öylesine gelmez.Birkere kendi karısını elin adamının arayıpta bu şekilde konuşma cesaretini göstermiş olmasını hazmedemez.Sana ne kadar güvenirse güvensin.Bu konunun güvenmekle alakası yok.Hazmetmekle alakası var.
sende karinla va cocugunla bizim mutlu oldugumuz ksdar mutlu olursun insaallah.dedim.Böyle bir cümle kullanmana bile gerek yok.Senin numaranı senin rızan dışında bulmuş ve abuk subuk konuşan bir adama.Adam seni arayıp konuştuğu zaman,bana bak beni bidaha sakın arama hem savcılığa giderim hem kocama babama durumu anlatırım olacaklarla sen uğraşırsın der kapatırsın.Olur da bir daha ararsa telefonunu değiştirirsin.
şu yorumu tek geçerim..
benım kocamda bu tepkıyı verır..
o adamı bulur..ya onun hayatını mahveder,ya kendi..
olacakları dusununce böyle bıseyı asla kocama söylıyemezdım..
kendımce önlemlerımı alıp,bıraz beklemede kalırdım..
kımı erkek ıcın bu cınayet sebebıdır..allah korusun..
Malesef hayatımızın her alanında böyle takıntılı tipler çıkabiliyor karşımıza. İnşallah yuvanızda evladınızla huzurlu bir ömür geçirirsiniz. Rabbim sizleri korusun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?