Bu günler geçer mi ?

SevdaLinka

Guru
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2013
10.529
3.623
448
Geçen hafta bir konu açmıştım.Babamın sevgilimi öğrenmesi ile ilgili. (http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=730739) Detaylar burada yazıyor,tekrar anlatmayacağım.

Öğrendiğinin 3.günü gayet de sakin konuştu benimle,sınav geçsin sonra bakarız duruma gibisinden.Ancak Ramazan'ın ilk gününden beri durumlar hepten berbat oldu.Orucun ilk günüydü ve koymuştu haliyle.Sofrada dalgın dalgın otururken kaşığı fırlattı ve ''Şerefsizliği rahat rahat yapamayacağın için böylesin değil mi ? '' dedi. Sustum,mübarek sofranın hatrına.

O günden beri tek kelime etmedik.Ta ki yarım saat öncesine kadar.Ben laf yemeye alıştım ama anneme demediği laf kalmadı.''hep senin yüzünden,benim çocuklarım terbiyelidir,benim çocuklarım kötü bir şey yapmaz,al işte çocuğunu''dedi...Bunlar aklımda kalanlar çünkü şu an gerçekten iyi değilim ve ağlayarak yazıyorum.

Defalarca yüzüme tükürdü.Telefonlarımı dinlemek için savcılığa dilekçe vermiş.Attığım her adımı takip etmek için işsiz güçsüz 3 arkadaşına haber vermiş.''Şerefimi iki paralık ettin sen ne haysiyetsiz,ne adi,ne yılışık bir insanmışsın.Ne değersizmişsin,hiç utanma duygun yokmuş,namusun yok mu senin ?'' diye bir sürü laf saydı.Bunlar şu an aklımda kalanlar...

Yapacak hiçbir şey yok biliyorum,sadece anlatmak istedim.

Son düzenleme:
Canim ya konunu hatirliyorum. Bu kadar buyuyecegini dusunmemistim. Babana bu durumu kotu bir seymis gibi akrataranlar seni aglattiklari icin bir gun cok pisman olacaklar eminim.
Ne denir bilmiyorum, umarim baban yaptigi yanlistan doner.

Canim ya konunu hatirliyorum. Bu kadar buyuyecegini dusunmemistim. Babana bu durumu kotu bir seymis gibi akrataranlar seni aglattiklari icin bir gun cok pisman olacaklar eminim.
Ne denir bilmiyorum, umarim baban yaptigi yanlistan doner.

Ben sadece dua istiyorum okuyanlardan.Dediğim gibi bana koyan anneme dediği laflar.Sanki dedemin evinden bizimle geldi annem,bölünerek çoğaldı sanki.

Anlayışsız baba tiplerinden benim babamda böyledir bi tek bana değil abime karşı bile öyledir düşün yani bi de erkek. sende sabır edeceksin yapacak bişey yok değiştiremiyoruz malesef ben evliyim şuan çekmiyorum en azından böyle şeyler. seninde mutlu bir yuva kurman gerek ya da eline işini alıp kendi ayakların üstünde durmalısın başka türlü kurtuluş yok. En azından evde huzuru sağlamak için babanı yumuşat ayrıldım o çocuktan diyebilirsin herşeyi de söyleme babana aslında hiç iyi bişey değil ama bizi bişeyleri gizlemeye mecbur tutuyorlar bende hep babam duymasın demekten artık yorulmuştum.

Son düzenleme:
canım benim ya. fazlasıyla abrtmış baban . şimdi düşünme bunları ve sınavuna odaklan canım ya geçsin şu hafta ondan sonrası kolay olur inşallah

Sevda, ilk anlattığında babadır, kızını kıskanmıştır, baba tavrıyla söylemiştir dedim ama durumlar çığırından çıkmış. Babana anlatan kişi, babana saçma sapan, yalan yanlış şeyler anlatmış olmasın? Baban sinir krizi geçiriyor resmen.

Kesinlikle sabır.Başka dayanağım yok zaten.İnancım olmasa bu kadar güçlü olamazdım sanırım.

Merak etme dua ederim ben sana. Feraha cikarsiniz insallah. :)

Sağ ol teyteyim.

canım benim ya. fazlasıyla abrtmış baban . şimdi düşünme bunları ve sınavuna odaklan canım ya geçsin şu hafta ondan sonrası kolay olur inşallah

Öyle diyorsun da...''Benim arkamdan bana şerefsiz,sana o...pu diyorlar.''dedi.Nasıl odaklanayım ?

eski konunu da okudum şimdi..üzücü ve gerçekten travmatik..sen kimsenin ipotekli malı değilsin. kimsenin sana bu şekilde hükmetmeye hakaret etmeye aşağılamaya hakkı yok, baban değil kim olursa olsun. tek diyebileceğim inşallah bu sınavla atanırsın ve kendi hayatını kurarsın arkadaşım..

Ne anlattılar bilmiyorum.Çünkü sevgilimle okulun bitmesine 15 gün kala sevgili olduk.O atandı,ben atanamadım.Yıl boyunca 3 kez geldi yanıma.Pastanede,parkta el ele gezmedik,sarılmadık,öpüşmedik.Ama anlatan bunları yaptığımı söylemiş,onların tabiriyle mıncıklatmışım.

Güzel dualarına kocaman amin diyorum canım,sağ olasın.

İşe gitti az evvel,tekrarlarsam da öldürmekle tehdit etti.Uyuşmuş gibiyim,hiçbir dediği içimi acıtmıyor bile artık.

Öyle diyorsun da...''Benim arkamdan bana şerefsiz,sana o...pu diyorlar.''dedi.Nasıl odaklanayım ?

babandan rica etsin annen sınaın bittikten sonra konuşun. çok önemli bi haftasın ne olur arınmaya çalış şu durumdan canım. babanı ikna edecek kim varsa o konuşsun. ya kimin haddine ya bunları demek terbiyeisz insanlar ya

Baban cok cok abartmis
Bi genc kiz oldugunu unutmus sevgilin olabilecegini
İnsanlarinda bu mubarek gunde,allahlarindan bulsunlar ya
Nasil insanlik bu,abartarakmi anlatmislar napmislar
Baban cileden cikmis artik

Babam kimseyi dinlemez.Üniversite 2.sınıftayken de bir sevgilim olmuştu,ailesi tanışmak istemişti,gelmişlerdi dışarıda bir çay içmiştik.Okul bitince tekrar konuşuruz demişti.Anlaşamadık,beni elinde garanti gördü ex,hödüklüğün sınırlarını zorladı ve ben ayrıldım.Ama suçlu yine ben oldum babamın gözünde.

Eeeene olacak şimdi yaa.. Hale bak.. Oofff..

Bilmem...Hayırlısı.

Baban cok cok abartmis
Bi genc kiz oldugunu unutmus sevgilin olabilecegini
İnsanlarinda bu mubarek gunde,allahlarindan bulsunlar ya
Nasil insanlik bu,abartarakmi anlatmislar napmislar
Baban cileden cikmis artik

Ben söyledim geçmişte yaranamadım.Sakladım bu sefer,yine yaranamadım.Ne olacaksa olsun.

Canım baban artık çok ama çok abartıyor bence... Yani bir de koca kadınsın mesleğini eline almışsın, yok artık yani... Kazanıp atanman için dua edeceğim sana canım. Ha ayrıca babana "mıncıklatıyor" diyenler için cevabım da canın isterse onların tabiriyle mıncıklatırsın da. Kimsenin malı değilsin sen! Sinirlendiriyor beni böyle insanlar... Lütfen sınavına odaklan, senin için kurtuluş yolu bu sınav çünkü. Peki bu olaylardan sonra erkek arkadaşınla durumlar nasıl?

Sevgilin ne diyor bu na?? Söz vs düşünüyor muydunuz

Sıkıntı yok,ona yansıtmıyorum zaten pek.Konuşmuyoruz,çok sinirli deyip geçiştiriyorum.Dua et kazanayım,yoksa işler hepten kötü olacak.

Sevgilin ne diyor bu na?? Söz vs düşünüyor muydunuz

Askere gidecek Ağustos'ta.O ne zaman istersen geliriz diyor ama bir de ''ne acelen var,kudurdun mu''lafı duyasım yok.

ya canım babnın da siniri geçecektir o duyduklarına sinirlenmiş daha çok. bir de şu var sırf babn öğrendi diye sevgilin hemen söz yapamaz ki bakalım siz hazır mısınız o hazır mı? herkes evlenin ciddi olun demiş ama o aşamada o kadar kolay değil ki. bence sessiz kal bi süre kendini aklayamacaksın çünkü otur ders çalışmak için zorla canım

Şu günlerde sana bu iftirayı atanlara ne demeli bilmiyorum Sınavı düşün, sınav her şeyden önemli şu konumda. Sınavdan sonra annen babanı alsın konuşsun kendine gelsin artık. Belki fayda etmez ama ne desem bilemedim. Söylediği şeyler çok ağır. Allah'ından bulsun dedikodunu yapanlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…